BLOGKERESŐ

2011. december 9., péntek

Ajándékötletek karácsonyra 2. - Kozmetikumok

Pár napja írt róla wishes, hogy mennyi minden sminkes gyönyörűséggel örvendeztetik meg az ember lányát karácsonykor a luxus (és újabban a kevésbé luxus) márkák, a nehézség csak a választás. Ha mégse találjuk meg az igazi ajándékot a sminkek között, vagy pedig a megajándékozottunk nem szokott sminkelni, akkor íme néhány ötlet a kozmetikumok világából. :)

Az arcápoló termékekkel, mint ajándékokkal szerintem érdemes óvatosnak lenni. Csak akkor vegyünk ilyesmit, ha ismerjük a megajándékozott bőrtípusát, bőrproblémáit és hogy milyen jellegű dolgokat szeret használni. Én legalábbis szuper válogatós vagyok abban, hogy mit merek az arcomra kenni, és a Krémmánián a véleményeket olvasva szerintem még sokan vannak ezzel így, szóval inkább a testápoló termékeket érdemes célba venni, főleg az olyanokat, amit a többségünk a mindennapokban csak ritkán enged meg magának.

Lush
Ha ajándékról van szó, akkor a Lush mindig egy tuti-tipp szerintem. Különösen a fürdőtermékek azok, amik egyediek, illatosak és fantasztikusak (a legtöbb :)). Fürdeni ugyebár mindenki szokott, és ki ne szerene illatos vízben, hatalmas habban pihizni néhanapján? Személyes kedvencem a Comforter habfürdő és a Butterball fürdőgolyó kombináció, ami igazi fürdőélmény így együtt. De természetesen vannak kifejezetten karácsonyi csomagok is, mint például a Have a Sweet Christmas, amiben egy Candy Mountain habfürdő és egy Angel’s Delight szappan van.
Ha fürdőtermék, akkor nekem autómatikusan a Lush ugrik be, de a Krémmániának köszönhetően egyre inkább rájövök, hogy vannak egyéb hasonló, klassz márkák is. Például nagyon mutatós a Bomb Cosmetics karácsonyi fürdő ajándék csomagja is, vagy pedig szintén nagyon tetszenek a Love2Smile fürdőgolyók, amiket ráadásul egy magyar házaspár készít.


The Body Shop
A The Body Shop egyik legnagyobb erősségei a testvajak, melyeket 20 évvel ezelőtt a márka alapítója, Anita Roddick talált fel, és ma 3 másodpercenként eladnak belőük egyet. A kínálat valami szédítően bőséges, szinte nincs olyan gyümölcs vagy illat, amiben ne lenne The Body Shop testvaj. Karácsonyra a márka még külön ünnepi változatokkal is előrukkol: kandírozott gyömbéres, fűszeres vaníliás vagy vörösáfonyás illatban is megvehetjük őket a téli időszakban. Persze nem csak a testvajaknak van ünnepi kiadása, ugyan ebben a három illatban többek között tusfürdőt, testápolót, kézkrémet és szappant is vehetünk.L'Occitane
A L'Occitane gyönyörű csomagolásaival, fantasztikus illataival és nem épp olcsó áraival szerintem szintén egy olyan márka, amit jó adni (és kapni persze :)). Személyes kedvencem a márka mandulás testápoló vonala, azon belül is az olajos tusfürdő és a testápoló olaj, ami tényleg egy ellenálhatatlan kényeztető páros fantasztikus illattal. Amit szintén szeretek, azok a kis utazó termékek, illetve az azokból álló csomagocskák, mint pédlául a különféle illatú kézkrém válogatások. Pesze rengeteg egyéb csomag is van, érdemes körülnézni a boltban.Ha valami egyedibbet és kevésbé ismertet szeretnél, akkor érdemes felkeresni a Szépségek Kicsiny Boltját vagy pedig a RendezVous Nature-t, ahol számos kevéssé ismert, de egyedi, kényeztető, illatos vagyis szuper ajándéknak való dolgot is vásárolhatsz. :)

Te szoktál kozmetikumot ajándékozni? És kapni?

1 megjegyzés: