BLOGKERESŐ

2011. december 13., kedd

Termékverseny: Sleek Pout Paint vs OCC Lip Tar

Mi az? Se nem szájfény, se nem rúzs? A megfejtés nem más, mint az ajakpigment, aminek természetesen van drága és olcsó verziója is. És hogy melyik a jobb? A postból kiderül! Teszt, képek.


Úgy fél éve robbantak be a köztudatba a Sleek ajakpigmentjei, a 11 színben kapható Pout Paintek, melyek szájfényszerű termékek a rúzs tartósságával és pigmentáltságával kombinálva. Különlegességük, hogy akár saját színt is keverhetünk belőlük,  az egyedi árnyalatunkat pedig a kék verzióval sötétíthetjük, míg a fehérrel világosíthatjuk. Jelenleg a Makeupplázában és a sminkkel webshopban szerezhetjük be 1600 Ft-ért.
Sokan nem tudják, hogy nem új találmányról van szó, a Pout Paint ugyanis a híres OCC Lip Tar kópiája.  A közel 39 színben kapható Lip Tar már jóval körülményesebben szerezhető be, nekem például Apolka hozta Amerikából. Természetesen a Lip Tar árnyalatai szintén keverhetőek egymással, és itt is feltűnik a kék-fehér változat. Az ára kb. ~3000 Ft.
Sleek Pout Paint vs. OCC Lip Tar
Mindkét termék kiszerelése 8 ml, az OCC tubusa picit ducibb. A kupakok levétele után derül ki, hogy az OCC csőre szájfényszerűen van kialakítva, amitől teljesen azt érezhetném, hogy úgy is lehet használni, pedig  a pigmentáltság és az állag miatt mindkettőnél érdemes ajakecsetet használni a felvitelhez!
...levett kupakkal
Sleek Pout Pain - Minx és OCC Lip Tar - Hush

A Sleek Pout Paint szaténfényű finisht ad, érzetre pedig olyan, mint egy krémesebb, nem ragadós szájfény -  kellemes, könnyed viselet. A tartóssága és a fedése rúzshoz hasonló, úgy 2-3 órát marad fenn.
Bár azt mondják, hogy lehet keverni szájfénnyel, ezt ne utólag tegyétek meg! Nekem eddig minden szájfény feloldotta az ajkamra előzetesen felhordott festéket. Előtte érdemes összekeverni, de még akár az ajkakon is, csak a száradást ne várjátok meg!
Annyi van még vele, hogy ha áll egy ideig, akkor olaj válik ki a festékből (ez szerintem látszik is az első képen), viszont az állaga ettől még jó, ismét összekeverhető, és tökéletesen működik tovább!
Sleek Pout Paint - Minx

Az OCC Lip Tar egy 100%-ig vegán termék. Az illata borsmentás, de nem zavaróan, sőt, szerintem egész kellemes. Sokkal pigmentáltabb és tartósabb, mint a Sleek, a színe még festék lekopása után is meglátszik az ajkakon. Az ő finishe is ugyanúgy matt-szaténos, mint a Sleek esetén. Az állaga is hasonló, de valahogy mégis könnyebben eloszlik, és mint a képen láthatjátok, az ajak ráncaiba sem ül úgy be, ehelyett szépen kitölti azokat. Az jó még benne, hogy utólag is kenhető rá szájfény, nem oldódik fel tőle, mint a Sleeknél tapasztaltam.
OCC Lip tar - Hush


Melyiket ajánlom? Az OCC Lip Tar mellett szól, hogy csodásan pigmentált, rendkívül tartós, és rengeteg színben kapható, de mivel nehezen beszerezhető, ezért döntetlent állapítok meg! :) Aki csak Sleek Pout Paintet tud beszerezni, se búslakodjon, hiszen az is szuper termék, de ha úgy adódna, hogy alkalmatok lenne OCC-t zsákmányolni, tegyétek meg!

4 megjegyzés:

 1. Nagyon jó összehasonlítás! Nekem csak Sleekem van háromféle, de érdemes tudni, hogy színenként eltérő lehet minőség, tulajdonság. Nekem pl a Peachy Keen iszonyatosan szárítja a számat és felvinni is nehéz, mert egyből szárad. Így az óvatosabb, lassabb embereknek meggyűlhet vele a bajuk, mert felvitelnél darabos lehet.
  A Pinkini viszont nem szárít, elég lágy érzete van. Könnyű viselni, és nem kell izgulnom azon, hogy mikor gyűlik össze a szám egy részén. :)
  Meg nekem inkább mattnak tűnnek. :$

  Az OCC nagyon tetszik, remélem lesz valamikor alkalmam kipróbálni. És ha lesz akkor tuti ezt a színt választom:)

  VálaszTörlés
 2. De furcsa, még sehol nem olvastam, hogy más- más az állaguk, de ezt akkor jó tudni :)

  VálaszTörlés
 3. Ugyanaz a véleményem, mint Alexának. Nekem a Sleektől a minx és a pin up van meg. A pin up számomra a tökéletes vörös, hibátlanul működik, nem szárít, kellemes finom fénye van és brutál tartós. A minx-ben ketté válik a szín és az olaj és nem is olyan tartós.

  VálaszTörlés
 4. Lehet, csak én leszek ezzel a véleménnyel, de sokkal jobban tetszik a Sleek-kel kifestett szád, mint az OCC-vel. Szerintem szebb a Sleek-kel, természetesebb. Nekem jobban tetszik, ha a szájon redőzött a rúzs, vagy a ceruza, mert szexisebb a megjelenése a szájnak. Nekem a színe is jobban tetszik a Sleek-nek. Nekem az OCC-nek nem látszódott a színe lekopás után.

  VálaszTörlés