BLOGKERESŐ

2012. február 2., csütörtök

Teszt+elemzés: Petipo de Patapo bőrradír

Emlékeztek még a Rendez-Vous Nature nevű  boltocskáról szóló lelőhelyes cikkre? A tulajdonosnőjével, Vikivel azóta is tartjuk a kapcsolatot, és nemrégiben felajánlotta, hogy elhozhatok tőle kipróbálni bármit, ami csak érdekel. Gondolkodás nélkül a Petipo de Patapot választottam. Hogy miért?


Elsősorban azért, mert különleges -  a radírozószemcséi tört kukoricacsutkából vannak. Másrészt, mivel díjnyertes - 2006-ban Landes területén megrendezett versenyen első helyet ért el „Legjobb új termék” kategóriában, az Aquitaine régióban a Kereskedelmi Kamara versenyén pedig a 2. helyezést gyűjtötte be. Harmadrészt pedig azért, mert ez tűnt a leggazdaságosabbnak - amiről már ránézés alapján is elmondhatja az ember, hogy na, ennek korrekt az ár-érték aránya: 600 g-ot kapunk 6290 Ft-ért

Termékleírás
"Hámlasztó és bőrradírozó natúr tisztító paszta, gyapotvirág illattal. A Casa Nature megalkotói sok-sok ötlet, kutatás és tesztelés után fejlesztették ki ezt a nem mindennapi terméket, a tisztító bőrradírt, mely a benne található tört kukorica okán válik hatékony bőrtisztító kozmetikummá. Használata egyszerű, megnedvesített testre felviszünk egy kis adag pasztát, és bátran végigdörzsöljük a test és az arc felületén. Nem durva a bőrhöz, puha, selymes érzést hagy maga után."
Petipo de Patapo, Casa Nature szappanok társáságában
Elemzés: 
Nem tudom megmondani, hogy miért, de valahogy jobban megnyugtat, ha egy termék minél kevesebb összetevőt tartalmaz. Ez a bőrradír csupán 11 dologból tevődik össze. Alapvetően  nem más, mint egy gyengéd, természetes anyagokból készült lemosó, melyben a radírozó anyag a finomra őrölt kukoricacsutka. Amit még érdemes megemlíteni külön, az a nyugatató hatású körömvirág-  és kamillakivonat, valamint a tonizáló százlevelű rózsa kivonat. Bár az INCI listán csak a jellegtelen parfüm néven szerepel, ez valójában természetes gyapot kivonatot takar, ami jellegzetes és erőteljes illatot ad a radírnak. Összességében tehát egy gyengéd, nyugtató hatású lemosóval van dolgunk, amiben még finom radírozó részecskék is vannak. :)


Tapasztalatok:
A radír állaga inkább szilárd, mint nedves, az ujjak közt elmorzsolva lehet csak érezni, hogy a látszat ellenére   tartalmaz azért annyi vizet, amivel könnyen kezelhetővé válik az anyag. Az illata erőteljesen gyapotos, ez lehet csak a termék kapcsán kissé megosztó, viszont lemosás után csak diszkréten és kellemesen érződik.
Viki tanácsára először az arcomon próbáltam ki. Egy mogyorónyi adagot elég kissé felvizesíteni, és azzal végigdörzsölni az arcot. A szemcséi tényleg nem karcosak, és a bőröm is puha lett utána.
Testen sem szükséges nagyobb mennyiség belőle, én egy diónyi adaggal bőven végigérek a testemen. Szappanos bőrre szoktam felvinni - ha épp nem eleve radírozós szappant használok.
Szerintem szuper, mert nem bántja az érzékeny bőrömet, mint a fizikai bőrradírok többsége, de mégis hatékonyan radíroz.


Olvasói tapasztalatok:
Hogy ne csak egy véleményre hagyatkozhassatok,  knifeofdreamsnek is adtunk mintát, és megkértük, hogy véleményezze a terméket:
"Nagyon tetszik ez a radír, valóban kíméletes apró szemcséinek köszönhetően. Az állagát nem tudom egyetlen általam korábban használt radírhoz sem hasonlítani, de határozottan kellemes érzés a használata, nagyon finommá, puhává varázsolja az ember bőrét. Ami még borzasztóan tetszik benne, az a csodás gyapotvirág illata. Számomra ez a tökéletes "tiszta vagyok" illat, sugárzik belőle a természetesség."Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki olyan univerzális, természetes összetevőket tartalmazó radírt keres, amit az arcára és a testére is használhat.

2 megjegyzés:

  1. Sajnos nekem még így is drága :-(

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés