BLOGKERESŐ

2012. március 12., hétfő

Termékverseny: MAC Pearlglide Intense vs. Avon Diamonds

A Krémmánián az igen népszerű gyémántfényű Avon Diamonds szemceruzák hónap elején komoly riválist kaptak a MAC Pearlglide Intense személyében... illetve tárgyában :) Teszt, képek.
Nekem először az Avon szemceruzája volt meg, mégpedig a legnépszerűbb árnyalata, a Twiligt Sparkle, ami egy nagyon jól eltalált mélykék szín, egyáltalán nem kirívó, mégis kellőképp feltűnő, szóval hétköznapokon is előszeretettel használom. A ceruza kiszerelése 0,29 g, az ára rendesen 1340 Ft, akciósan 700 Ft.

A MAC szemceruzák márciusban érkeztek meg (újból) közénk, a Vera kollekció keretében, viszont jó hír, hogy mostantól már az állandó kollekció részei maradnak. Az ára 4600 Ft, mindezért 1,2 g jár, ami az AVONhoz viszonyítva is korrekt ár, még ha el is hegyezgetjük egy részét. A Petrol Blue nevű árnyalatot szereztem be, mivel az hasonlított legjobban az általam olyannyira preferált avonos Twilight Sparkle-hoz. Annyi a különbség, hogy a MAC talán egy kissé vibrálóbb kék.


Állag: Az Avon állaga keményebb, szóval kb. 3x át kell húzni, hogy a képen látható eredményt érhessük el vele. A MAC viszont szuperpuha, így lehet tusecsettet is használni hozzá, amivel egész tökéletes cicás kontúrt is rajzolhatunk, amit viszont az Avonnnal elég körülményes kivitelezni. A képen is láthatjátok, hogy az Avonnal sokkal "ducibb" lett a cicás ívem és nem tudtam olyan szépen elvékonyítani a végeket.
A MAC formulája a puhaságon túl még olyan szempontból is különleges, hogy a krémes állagú anyag pár másodpercig satírozható, utána viszont csodásan megköt, körülbelül egy tuséhoz tudnám hasonlítani a folyamatot, ezzel szemben az Avon állaga végig ugyanolyan marad.


Tartósság: A MAC egyszerűen verhetetlen, sem a szín sem a csillámok nem mozdulnak meg nap végéig. Az Avon is egész jól elvan egy alappal, sőt én annyit szoktam csalni, hogy aláteszek egy kis tust, és az szépen megfogja. Egyedül az alsó szemhéjon nem túl tartós, nap végére egészen elmászik.
A képen bal oldalon a MAC, a jobb oldalon az Avon látható, a második képen egy erős dörzsikélés után.

Avon Diamonds - Twilight Blue

MAC Pearlglide Intense - Petrol Blue
MAC- Avon távolrólMelyiket ajánlom? Szerintem mindkét termék jó ár-érték arányú, én mindkettővel elégedett vagyok, felváltva használom őket. A MACet annak ajánlom, akinek zsírosabb a szemhéja, vagy könnyezésre hajlamos a szeme, az Avont pedig annak, aki csak felső szemhéjra tervezi használni.

5 megjegyzés:

 1. Az Avon Diamonds szemceruzák a kedvenceim. A kéket még nem próbáltam, de ezt a hiányosságomat mindenképp pótolnom kell. Ilyen cica-szemeket még soha nem csináltam velük, csak finoman kontúrozok, picit elsatírozva.
  A két termék eltérő hatása nagyon jól látható a tesztképeken. Az Avonos mellett számomra a csomagolás célszerűsége szól, mivel hajítottam már ki gyönyörű szemceruzákat azért, mert képtelen voltam normálisan kihegyezni őket.

  VálaszTörlés
 2. Én elsőre a Mac-kel próbálkoznék. Már többször bebizonyosodott számomra, hogy nem csak a Mac nevet kell megfizetni, a termékek valóban minőségiek. Nekem nagyon bejönnek. És hosszútávon valamint a termékek kiszerelésének figyelembe vételével egyáltalán nem biztos, hogy a drága valóban a drága. :)

  VálaszTörlés
 3. Ebben abszolút egyetértek veled :)

  VálaszTörlés
 4. igen!! Ez pontosan így van!

  VálaszTörlés
 5. Make up forever hanonló ceruzát árul 22*230 ft-ért, tartósságban verhetetlen. Nagyon szeretem.

  VálaszTörlés