BLOGKERESŐ

2012. május 18., péntek

Termékverseny: Armani vs Shiseido alapozóecset

Alapozót gyakorlatilag minden nap használok jópár éve és a felvitelhez vagy a kezemet vagy pedig alapozóecsetet szeretek használni. Az első ecsetem az Armani alapozóecset volt, ami már több, mint két éve megvan, a Shiseido ecsetet pedig két hónapja vettem, mert nem bírtam ellenállni a sok jó véleménynek.... Hogy melyik milyen, és melyik mennyire éri meg, az jön most. :)Armani ecset
Az Armani ecset hivatalos neve "blender brush", amit a Mammutban lévő Douglasben az Armani standnál lehet megvenni 12.400 Ft-ért. Hivatalosan ideális a folyékony Armani alapozók felviteléhez, de természetesen bármilyen folyékony alapozóval működik. Valódi coboly szőrből van, hihetetlenül puha és tömött. Kisebb és laposabb, mint más márkák szokásos alapozó ecsete, ami miatt kicsit tovább tarthat az alapozó felvitele, de cserébe szuperül működik az ecset a nehezebb részeken is, mint például az orr körül, vagy szem alatt. Tényleg szép egyenletesen, vékonyan és csikozás nélkül viszi fel az alapozót. Heti egyszer célszerű kimosni, mert ha koszos, akkor viszont hajlamos csíkozni. Van több MAC ecsetem is, amik szintén nagyon jó minőségűek, de ez az Armani ecset még egy szinttel jobb, mint ők. Két év alatt nem emlékszem rá, hogy akár csak egyetlen egy szőrt is elhullatott volna. Amit még szintén szeretek benne, hogy az alakja miatt elég univerzális kis ecset. Nem csak alapozásra szoktam használni, de a szem alá is teljesen passzol a kisebb mérete miatt, így az ottani korrektor eligazítására is tökéletes. Szintén tökéletes highlighter ecsetnek az arccsontra és a pirosító, bronzosító szélek eldolgozására. Néha még pirosítót/bronzosítót is viszek fel vele, arra is teljesen jó, pontosan és szépen felvisz gyakorlatilag bármit az arcra.


Shiseido ecset
A Shiseido ecset ha épp nincs kifogyva, akkor bármelyik parfümériában kapható 8.500 Ft-ért. Hivatalosan ideális bármilyen alapozó felvitelére, azaz használható folyékony, krém vagy por alapozókhoz is. Folyékony alapozóm van, így csak azt tudom megerősíteni, hogy arra biztosan tökéletes. Nagyon kis aranyos pici mérete van, nagyon tömött, kerek feje. A szőre mesterséges, nagyon puha és finom. Az alapozót vékonyan, csíkok nélkül és tényleg tökéletesen viszi fel. Mióta megvan, nem hullatott egyetlen szőrszálat sem, és optimista vagyok, hogy ez így is marad még sokáig. Nem véletlen a nagy hype az ecset körül, nekem is nagyon belopta magát a szívembe, és mióta megvan, azóta az Armani ecsetem csak az egyéb arc dolgokra használom, az alapozót pedig vele viszem fel.

Armani vs Shiseido
Igazából mindkettő szuper ecset és mindkettő a kedvenceim között van. Nem olcsó egyik sem, de tényleg sok-sok évig használhatóak, szóval elég egyszer beruházni rájuk. Ha csak az alapozó felvitelre akarunk egy ecsetet, akkor a Shiseidot érdemesebb megvenni, mert az mindenféle alapozóhoz jó és tényleg annyira tökéletesen alapoz, hogy azt nem lehet überelni, még egy Armani ecsetnek sem. Ha viszont az egész arcunkra csak egyetlen egy ecsetet választhatunk, akkor az Armani ecsettel jobban járunk, mert vele gyakorlatilag a teljes arc sminkelés tökéletesen megoldható.

Próbáltad már valamelyiket? Szerinted melyik a legjobb alapozóecset?

9 megjegyzés:

 1. Hú, de drágák. Marad a kezem, az kéznél van és ingyen. Minden használat után ki kellene mosni az ecsetet, gondolom. Nagyon macerás. Ecsettel dolgozó sminkes mondta, hogy ő magát kézzel keni, mást meg ecsettel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hetente szoktam csak kimosni az ecsetet. De amúgy szerintem sem létszükséglet, a kéz is jól működik általában a folyékony alapozókhoz, de azért nem rossz ha van ecset is, főleg egyéb dolgokhoz vagy nem folyékony alapozóhoz. :)

   Törlés
 2. Ugyan ez a Shiseido alapozóecsetem van még ősszel vettem és imádom, egyszerűen tökéletes :)

  VálaszTörlés
 3. A Shiseido ecset szerintem kb. olyan formaju es tomottsegu mint a Sigma F80, ami nekem van es imadom.:-)

  VálaszTörlés
 4. Soha nem használtam még ecsetet alapozó felviteléhez. A tisztogatás macerája épp elég az arcpírecsetemnél számomra. Alapozószivacsot sem szívesen használok, inkább megtanultam az ujjaimat használni. Folyékony vagy krémes korrektor felviteléhez szem köré azonban nekem is tökéletesebb végeredményt mutat az ecsetes felvitel. Erre a célra egy kis méretű természetes szőrű szinte pengevékony, rugalmas szemhéjecsetet használok évek óta. Az Oriflame-től rendeltem nem erre a célra, de nagy meglepetésemre erre vált be legjobban.
  Üdv: bandita

  VálaszTörlés
 5. A Shiseido jól látom, rövid és hosszú szőrszálakból is áll?

  Személy szerint a Da Vinci, a MAC és a Bobby Brown ecseteit tartom a legjobb minőségűnek, de ár-érték arányban jó még a magyar Bősz ecset - vagy bármilyen más magyar ecset az Ó utcai sminkboltból. Persze ezeknek egy hajszálnyit jobban hullik a szőre, mint a high-end ecseteknek, de a munkafolyamatot ez egyáltalán nem zavarja.

  Az a vékony Oriflame ecset (eredetileg szemfesték felviteléhez ajánlják és a másik oldalán aplikátor van, ugye?), amit itt az egyik hozzászóló említ, az tényleg tökéletes korrektor felvitelére :) Nagyon kellemes meglepetés volt számomra, hogy az Oriflame egyébként nem túl jó ecsetei közt van ez a gyöngyszem :)

  Akik macerásnak tartják az ecset elmosását, azoknak ajánlom a gyógyszertárban kapható sebbenzint - párszáz forint egy üveggel. Egy kis benzin a papírtörlőre, ezzel kell áttörölni az ecseteket.
  Vagy a Mac boltban is kapható profi ecsettisztító folyadék (talán spray kiszerelésben is), de annak az ára már húzósabb.

  VálaszTörlés
 6. Én nem tudtam, hogy a coboly ilyen cukorfalat állat. :O

  Amúgy lehetne még sok-sok ecset teszt a blogon, nagyon hasznos. :)

  VálaszTörlés