BLOGKERESŐ

2013. február 2., szombat

Csábító én – tippek Valentin napra

A mai poszt vendégposzt, amit komzsuska írt Nektek!

„Senki nem születik nőnek, azzá lesz” - bár a feminista Simone De Beauvoir nem éppen pozitív értelmükben használta szavait, el kell ismernünk, az idézet célba talál. Ha a naptárra pillantasz, láthatod: lassacskán közeledik a Valentin nap. A szerelmesek ünnepén köztudottan a csábító, ellenállhatatlan nőké a főszerep. Bármilyennek születtél is tehát, most igazi bestia lehetsz! A kérdés csak, hogy hogyan.

Az első és legfontosabb szabály természetesen az önbizalom, mint mindig. Ha elhiszel magadról valamit és akként viselkedsz, azonosítani fognak vele. Ne izgulj, ez akkor is igaz, ha látszik rajtad, hogy csak farkasbőrbe bújt bárány vagy, sőt. A játékot mindenki szereti (főleg a férfiak)! De milyen illattal igézz, milyen sminkben tündökölj? Nézzünk egy-két ötletet!

Bármilyen furcsának is hangzik, a csábítás egyik legfontosabb eleme az illat. A pillangók is feromont bocsátanak ki, hogy maguk köré gyűjtsék a hímeket. Olyan univerzális kód ez, melynek segítségével üzenhetsz a partnered felé. Az illatod elárulja, ki vagy és mit szeretnél. A megfelelő parfüm kiválasztása tehát jelentős mérföldkő lehet Valentin napon is. (A parfümválasztásról általában itt találsz egy hasznos posztot.)Ha el szeretnéd csavarni partnered fejét, érdemes az édesebb, orientális illatok kategóriájában körülszaglászni. Amire feltétlenül vigyázz, hogy ne sütibabát gyárts magadból – mert bár mind imádjuk a vattacukrot, lássuk be, habcsóknak lenni inkább kislányos, semmint erotikus. Valentin napra személy szerint az örök Gucci by Gucci kreációt javaslom, ami maga a tömény erotika, vagy femme fatale-oknak Roberto Cavalli Eau de Parfume-ét. Ha mégis valami igazán különlegesre vágysz, próbáld ki Zólyomi Zsolt és Romano Ricci  Juliette Has a Gun Not A Perfume alkotását. Nem véletlenül kapott öt csillagot az értékeléseitek alapján! Egyszerre képviseli a nagyvárosi, a minimalista és az elemi csáberő illatát. Titka, hogy nincs igazi illata, egyetlen alapanyag, az ámbrás cetalox alkotja, ami halvány sejtelemként lengi körül viselőjét. Pénztárcabarát megoldás az Essence új parfümszériájából a Like a trip to NY; vészhelyzetben is S.O.S. segítség!

Ha a parfüm megvan, a következő fontos dolog a smink. A férfiak általában vizuálisak, érdemes tehát minél szexibb és fűtöttebb sminket kreálnunk. Először is, azt érdemes fontolóra venni, a szemet vagy a szájat hangsúlyozzuk-e. Én személy szerint az utóbbira szavaznék, mert egyrészt az ajkakat általában kevesebbszer emeljük ki (és az estének ugye mindenképpen különlegesnek kell lennie), másrészről pedig mondjuk ki, több fantázia kapcsolódik hozzá a férfiak részéről... Ha kissé bátortalan típus vagy, azért is szerencsés, ha a szádat nyomatékosítod, mert egy jó rúzs magabiztosságot ad, ki érti miért, ráadásul kevésbé kell a csábos pillantásokra koncentrálnod. Elég, ha finoman az ajkaidba harapsz, hidd el, a hatás nem marad el! Fontos, hogy a választott rúzsod tartós, csókálló és matt legyen (a közhiedelemmel szemben ugyanis a matt nőies és erotikus, a csillogó inkább lányosan kacér). Ami pedig a színt illeti: ne feledd, csábítani akarsz, így célszerű, ha a vörös egyik klasszikus árnyalatát választod. Fehér bőrhöz inkább a középvörös, sötét bőrtónushoz értelemszerűen a sötétebb illik.


Kicsit borsos ugyan az ára, a legjobb választásnak mégis a Chanel Rouge Allure tűnik. A rúzs matt hatást és tartósságot ígér, ezt egy lelkes vélemény is megerősíti a Krémmánián. Megfizethetőbb a MAC Rouge à Lèvres, ami számos csodás árnyalatot kínál. Drogériarúzsok közül a Rimmel Kate Moss szériája a győztes véleményeitek alapján, noha én személy szerint nem tartom túl jó ötletnek, hogy Valentin napra olyan terméket válasszon az ember lánya, amit félóránként újra kell stiftelni.

Amire mindenképpen figyelj, hogy az erőteljes rúzsozást ne nyomd el a szemek túlsminkelésével. Érdemes csupán egy szép tusvonalat húzni, a pillákat pedig közepesen spirálozni (a túl hosszú pillák elvonják a figyelmet a szájról, ezt pedig jelen esetben nem szeretnénk). Ehhez egy halvány pirosító, a dögös kis fekete ruci, buja frizura, és hajrá, indulhat is a Valentin napi csábítás!

És Te milyen sminkkel készülsz Valentin napra?

21 megjegyzés:

 1. Az első cikk, aminél van némi furcsa ellentmondás bennem. :) Szerintem a férfiak legtöbbjét épp, hogy az élén színű rúzs riasztja el egy randin, mert nem szeretik, ha rúzsos lesz a szájuk, csókolózni viszont még ők is szeretnek. ;) Valentin napra nem készülök valami sok sminkkel, sokkal jobban tetszett az a vonal, amit Wishes képviselt az Avonos Valentin-napi trendkiadásban, maga a megtestesült természetes gyönyörűség. :) Szóval kb. annyi sminket szándékozok magamra tenni, és azt sem értem, hogy miért bújjak Valentin napkor fekete ruciba? Az Essence Like a Trip in NY-hoz egyetlen jó vélemény sem érkezett, sőt. Én már nem emlékszem az illatára, neked miért tetszett?

  VálaszTörlés
 2. Szerintem kicsit hatásvadász cikk, persze így valentin napra "kötelező" valami hasonlóval előrukkolni.
  Őszintén szólva, ha férfi lennék, és meg akarnék csókolni egy nőt, elbizonytalanítana a vadító pirosban tündöklő ajkak látványa. Alapból sem hiszek a "csókálló" rúzsokban. Szóval elméletben lehet, hogy a vörös ajak a legcsábítóbb, de ha a gyakorlati oldalát nézzük, szerintem pont nem egy ilyen alkalomra való.

  VálaszTörlés
 3. Remélem, idén megvalósul, hogy kettesben tölthetem a V-napot a párommal. Ő roppant toleráns, nem zavarja, ha piros marad a csőre egy-két puszi után, így aztán engem sem :D
  Én sem tervezek egyébként szexdémonnak öltözni ezen a jeles napon, csak úgy "öregesen, rutinosan" dobom be magam, inkább a természetesség jegyében.
  Egy új illatot azonban én is bevállalok szerintem, mivel az az egyetlen praktika, amivel fel tudom turbózni magam lelkileg, erre pedig így tél végén igazán ki vagyok éhezve.

  VálaszTörlés
 4. Hát így 30 fele én is valahogy öregesen képzeltem el, de csak, mert télen folyton fázom, és valahogy úgy képzelem el, hogy a szexdémonokon kevés a ruha. :D De azért valami csinit veszek fel, bár én amúgy is a természetes típusba tartozom, valahogy nem vagyok az a démon. :D

  VálaszTörlés
 5. Őszintén szólva mi a férjemmel nem igazán ünnepeljük a Valentin napot. Esetleg egy-egy közösen kiválasztott kisebb ajándék (ha nem felejtünk el), de virág, esti vacsora, szépen kiöltözés vagy dögös smink nincs... Ráadásul a férjem mindig azt mondja, hogy akkor vagyok a legszebb, hogyha nem vagyok kisminkelve (ezt persze nem hiszem el :) ) és nemhogy a vörös rúzst, de még a Labellót sem szereti a számon...

  Persze újdonsült pároknak szinte kötelező a Valentin nap, én a mai napig emlékszem mit adtam a páromnak (és arra is, hogy mit kaptam tőle) az első közös Bálint napunkon, sőt még arra is, hogy milyen parfümöt viseltem aznap, pedig ennek idén már 9 éve... :)

  VálaszTörlés
 6. nem akarok senkit megbántani de ez a cikk olyan mintha tiniknek íródott volna a Cosmo-ba :( a tippek elég vérszegények, sajnos semmi hasznosat nem találtam benne :S

  VálaszTörlés
 7. "a férjem mindig azt mondja, hogy akkor vagyok a legszebb, hogyha nem vagyok kisminkelve (ezt persze nem hiszem el :) ) és nemhogy a vörös rúzst, de még a Labellót sem szereti a számon..."

  Ez nálunk is ugyanígy van. :)
  Ami elég kellemetlen mert egy ex szájfénymániásnak, illetve leendő rúzsmániásnak ahogy villogtatja a stop táblát. :D
  De még egy erősebb parfüm is túl sok neki, így a nagy kedvencemet a Midnight Rose-t is a barátnős programjaimra fújkálom... :(
  Oly nehéz a leányélet...

  Lehetne egy "pasibarát poszt" a jövőben. :)
  Vagy rossz ötlet mert kb mindent a minimálra kell csökkenteni?! :D

  VálaszTörlés
 8. Egyet kell értenem...amúgy a férfiak hülyét kapnak a rúzstól..a Valentin napot meg alapból utálják bármilyen kiábrándító:D na mindegy, ennél nagyobb közhelyet h csábítás egyenlő vörös rúzs és édes illat, el sem tudok képzelni. épp pubertás korba lépő tiniknek esetleg hasznos lehet ez a cikk.

  VálaszTörlés
 9. " a férjem mindig azt mondja, hogy akkor vagyok a legszebb, hogyha nem vagyok kisminkelve (ezt persze nem hiszem el :) ) és nemhogy a vörös rúzst, de még a Labellót sem szereti a számon..."

  Ugyanez a helyzet nálunk is. Ami néha kellemetlen tud lenni, hiszen egy ex szájfény-, és leendő rúzsmániásnak villogtatni a stoptáblát... ;)
  Illetve még egy erősebb parfümöt sem bír elviselni rajtam, így a Midnight Rose-t, nagy szerelmemet, csak csajos programokra fújogathatom. Pedig valójában nem olyan illat....

  Szerintem ideje lenne egy "pasibarát posztnak".
  De lehet magjában elhalt ötlet, mivel mindent a minimál szinten csípnek... :)
  Oly nehéz a leányélet...:))

  VálaszTörlés
 10. Valóban a poszt más stílusú, mint amit mi szoktunk írni, de azt gondoltam, egy kis változatosság nem árt. De vettük a kritikát.... :)

  VálaszTörlés
 11. Hmmmm, lehet írok egy pasibarát postot a jövőben, épp azon gondolkoztam, mi legyen a téma. :D Amúgy az én pasim is ilyen... A parfüm még csak-csak, de a sminkeléssel töltött idő szerinte tök felesleges.
  Cuki sztori jutott eszembe. :D
  A legjobb, amikor csinálok egy SZUPER sminket, min. fél óra, rendes alapozózás, kontúrozás, highlighter, pirosító, szem, rúzs kimarad, mert attól kiborul azonnal, az egyetlen, amit észrevesz. Igaz, hogy inkább a natúrabbnak tűnő sminket preferálom, de természetesen látszik. A társaságban a csajok szétdícsérnek, hogy mennyire szépen vagyok kifestve. Hazaérünk, és csak az 10 perc, mire mindent lemosok. Kérdezi, hogy mit csináltál eddig, még nem is zuhanyoztál? Mondom, lemostam a sminkem. Kérdés: Miért, ki voltál festve??? Visszakérdés: Tényleg nem vetted észre??? Válasz, Öhhhh, lehet, hogy észrevettem, csak biztos elfelejtettem. :D

  ÁÁÁhhhh, én tuti nem a pasim miatt sminkelek. Bezzeg a miniszoknyát meg a dekoltát cuccokat észreveszi. :D

  VálaszTörlés
 12. Hihi, az én pasim meg az ellentettje, igazi smink detektor. Szerintem egy átlag csaj még nem vesz észre semmit, ő azonnal láta. És persze nem tetszik neki, ő azt szereti, ha semmi smink nincs rajtam. Még a szempillaspirálról is állítja, hogy jobb anélkül. A pirosítót különösen utálja. Szóval én se a kedvéért sminkelek. De az a megállapodás, hogy munkahelyre úgy megyek, ahogy nekem tetszik, ha vele vagyok, akkor igyekszem úgy ahogy neki tetszik, vagyis max egy színezett hidratáló van rajtam, az is csak a saját közérzetem javítására.... :)

  VálaszTörlés
 13. :D Akkor a Te pasid se semmi. Tényleg, rémlik is, hogy a Missha Signature tesztnél írtad ezt, hogy szerinte az is nagyon látszik, amin már akkor is csodálkoztam. :) Mondjuk az enyém azt se veszi észre, ha fodrásznál voltam. A rövid hajam miatt 4 hetente vágatok, festetek. Azt mondta, miért csodálkozom, hogy nem veszi észre, amikor mindig jó a hajam, és mindig szőkére festetem. Ha barnán jönnék haza, azt észrevenné. :D

  VálaszTörlés
 14. Zsuzsanna Komjáthy2013. február 3. 23:01

  Nos, a Trip in Ny azt gondolom, ahhoz képest, hogy cirka 1000 Ft (a kisüveges kiszerelés), elég jó. Az ár-érték arány szerintem teljesen rendben van, igaz, hogy az elején eléggé alkoholos volt az illata, mikor teszteltem, viszont utána elég kellemessé szelídült. Fontosnak tartottam, hogy olyan megfizethető kategóriában is keressek valamit, amit bárki, bármikor megvehet, ha épp vészhelyzet van. Mert ilyen adódik. És erre szerintem ez tökéletes megoldást nyújt. Egyébként nem tudom, én különleges alkalmakon (ami ritka) tényleg nem a praktikus és könnyen viselhető dolgokat részesítem előnyben. Legyen ez más, mint a hétköznapok... Egy kis rúzsfolt pedig, ide vagy oda :) Az én barátomat pl ez nem riasztja :)

  VálaszTörlés
 15. Ezek szerint az én pasim egy szent. Minden kozmetikai hóbortomat tolerál, szereti az igényes dolgaimat. Egyszer szemtanúja volt, amint pedikűröztem, políroztam, azt követően 4 rétegben kifestettem a lábkörmeimet. Ámult-bámult, hogy nem gondolta volna, hogy a végeredmény ilyen erőfeszítéseket követel.

  Arra is volt már példa, hogy ő szedte le a lábköröm lakkot, mivel én féltettem a kézkörmeimen levő lakkozást az acetontól :DDDD
  Egyedül a vásárlásra veszem rá nehezen, "húzatja magát" , sürget, látványosan unatkozik.

  VálaszTörlés
 16. Én semmiképp nem szeretnék kritikával élni a poszttal kapcsolatban. Gyanítom, hogy bárki írta volna, nehezen lépett volna túl a "lerágott csont" kategórián. A poszt stílusa nekem tetszett, a témaválasztás kevésbé, de gondoljuk csak át, csajok, mennyi közös gondolatot ébresztett bennünk:)
  Én naponta többször is idenézegettem, mert szórakoztattak az "asszonysors" rejtelmei:D

  VálaszTörlés
 17. Ha igazán el akarsz csábítani egy férfit, akkor nem késel a találkáról.
  (Azon okból kifolyólag meg főleg nem, hogy órákat szobrozol a tükör előtt)
  A parfüm elillan,
  A ruha lehullik,
  A smink elkenődik...
  Nem kell játszanod a Femme Fatale-t, ha nem vagy az a típus.
  Légy önmagad. Attól szexibb nincs... :)

  VálaszTörlés
 18. Minden nap szexin kell kinézni, nem csak évente egyszer. -.-

  Kedvesem az "igazi" arcomat szereti, mint ahogy sokan írtátok, tehát én egy natúr arccal fogom meglepni, no meg szeretgetéssel. A rúzst nézni szereti, de utálja az ízét, meg nem tud alaposan megcsókolni.

  A kétlépéses rúzsokat amik TÉNYLEG tartanak hiányolom, (pl.: Max Factor Lipfinity) a cikkben említettek pedig egy leheletfinom szájra puszit bírnak, de szívünk férfija az után is törölgetni kénytelen a száját, ha nem akar Kate Moss ajkakat.

  Azt is hozzáteszi, hogy legfinomabb illatom akkor van, ha semleges tisztítókat használok, és a bőröm, igazi illata érvényesül. A La Petite Robe Noir a különlegesen szexi parfümöm, csak egy alkalom miatt én nem fogok újat venni, annyira nem állok jól. :D

  Maximum masszázsolajok/tömbök kerülnek beszerzésre Lushból, vagy Aromaxéktól.

  VálaszTörlés
 19. amúgy ja, hülyét kapnak a rúzstól, szerintem jobb tipp lett volna, hogy valentin nap alkalmából ne kenjünk semmit a szánkra, bármilyen nehéz is megállni :D

  VálaszTörlés
 20. nálunk is a vásárlás a mumus, már ha meglátja hogy elindulok a ruhák felé ideges lesz, és 20 perc nézelődéstől totál fel van háborodva :D ő csak azt nem szereti ha várni kell rám amíg készülődök, de a végeredményt mindig megvizsgálja, kielemzi és megmondja hogy tetszik e neki vagy nem és miért :D viszont ő sem tolerálja még az ajakápolót sem, pedig az muszáj :D
  amúgy sztem a legtöbb pasi azt mondja a barátnőjének, hogy akkor a legszebb ha semmi smink nincs rajta, de szerintem ez nagyon kevés esetben igaz...

  VálaszTörlés
 21. Bocsánat, hogy eddig nem írtam, de a bejelentkezetlen kommentnél nem jelzett, hogy írtak volna.
  Konkrét témát nem tudnék mondani Tindigo, de a cím lehetne: Hogyan tetszünk a párunknak KM-esként. :)

  picit off: A drágaságom új kipécézettje a kókuszolajom. Mert mindenre azt használom - de mindenre be is válik! (haj, esti arckrém(problémás bőrre), kutya allergiás pöttyei, borotválkozás után nyugtat) -, szerinte placebo.
  Pf.... Tudjátok, mint a Bazi nagy görög lagziban a Windex, kenem én, ahova úgy látom elfér. :D :D

  VálaszTörlés