BLOGKERESŐ

2021. augusztus 26., csütörtök

A legjobb olajok hajra

A hajolajok ma már szinte mindenki hajápolási rutinjában megtalálhatóak, mivel rengeteg értékes tulajdonságot és összetevőt tartalmaznak, instant szép fényt és összehasonlíthatatlan puhaságot adnak a hajnak (a puha, hajlékony haj pedig kevésbé törik!), és azon túl, hogy extra hatásosak, sokáig ki is tart 1-1 üvegcse. Hogy legyen miből választani, összeszedtem a legjobbakat! 



A Krémmánia legnépszerűbb hajolaja, a 4,17-re értékelt Avon Advance Techniques Hajtápláló Marokkói Argánolajjal nem csak hatásos, de olcsó is. Nedves hajra kenve a többi hajápoló olajhoz hasonlóan simává, könnyen fésülhetővé, és rugalmassá teszi a hajat. Az adagolással vigyázni kell, ha túl sokat tesztek, szilikonos érzetűvé teszi a hajat és zsírosít, de helyes mennyiségben tényleg csodát tesz a száraz, sérült hajjal, és a hatása is hosszan tart! Növényi összetevőként az abesszin tátorján magjából kivont olaj, kondicionáló kukoricaolaj és ahogy a nevéből sejteni lehet, argánolaj is van benne, igaz, utóbbi kettő már nem túl nagy mennyiségben.

L'Oreal Elseve Extraordinary Hajápoló Olaj kapta a második legtöbb értékelést ebben a kategóriában - egész pontosan eddig 434 vélemény jött rá, és jelenleg 4,15 csillagja van. Ebben többféle növényi kivonat is megtalálható - a hajápolásra önmagában is hatásos kókuszolaj mellett van még benne több növény virágának a kivonata is, amik tovább erősítik az ápoló hatást és finom illatúvá teszik a hajat.

Az aussie 3 Miracle Repair Oil Hajolaj egy intenzíven ápoló könnyű olaj, károsodott hajra, melynek ausztrál makadámdió-olaj, remek hidratáló hatású jojobamagolaj és avokádóolaj egyvelegéből összeállított, nem zsíros formulája szemmel láthatóan helyreállítja a hajszálakat. Állítólag száraz hajon is jól működik, és persze ez is nyújtja, amit egy tökéletes hajolajnak nyújtania kell: fényessé, lággyá, rugalmassá, egységes kinézetűvé teszi a hajat. Azt többen is kiemeltétek, hogy nagyon finom az illata.

A lista legolcsóbb tagja a 999 Ft-os Isana Hajápoló Olaj, ami a jól bevált szilikon-napraforgómagolaj-némi argánolaj triumvirátust tartalmazza. Átmenetileg valóban hatásos, finom az illata, kevés kell belőle, ár-érték arányban remek kis darab.

Ha pedig professzionális ápolásra vágytok, az Alfaparf Semi Di Lino Cristalli Liquidit érdemes beszerezni. Eddig 85 vélemény érkezett rá, melyeknek a zöme csodaszerként emlegeti. A növényi hatóanyagai kicsit mások, mint a korábban felsorolt olajaké - van benne például lenmagolaj, és kukoricaolaj is. A legtöbb értékelőnek azóta nincsenek töredezett, száraz hajvégei, mióta ezt használják.


Ha maradnátok a természetes megoldásnál, vannak különféle természetes alternatívák is, melyek önmagukban is megállják a helyüket. Ezek pedig:

  • argánolaj
  • kókuszolaj
  • ricinus olaj
  • olivaolaj

2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszi az összegyűjtést Évi! Pont te mutattad itt jó pár évvel ezelőtt a Helia-D Regenero hajolajat, amit akkor, bár volt bevált hajolajam, kíváncsiságból mégis kipróbáltam, és nagy szerelem lett: egészen idén tavaszig ezt vettem újra - ekkor azonban megújult, és sajnos az új változatával nem vagyok elégedett, biztosan nem fogom újravásárolni :/ Az Isana olajával viszont szerintem teszek majd egy próbát, hátha ez jobban beválik (a Regenero előtt használt termék - a Balea Professional hajolaja - bár megújult változatban, de még mindig létezik, és ki is próbáltam tavasszal, amikor a régi Regenero már nem, az új meg még nem volt kapható, de sajnos annyira émelyítő édes az illata (nem tudom, hogy ez is változott, vagy csak az én orrom lett érzékenyebb az intenzív illatokra közben), hogy nyáron egyszerűen nem tudtam használni, el kellett tennem őszre/télre).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ó, tényleg jó pár éve volt, szerettem én is nagyon azt az olajat, sajnálom, hogy a megújult verziója már nem hozta az elvártakat :( Én most az Olaplex olaját használom meg a L'Oreal lila kupakosát. Utóbbi nagyon finom virágos illatú, de az Olaplex teljesen ilatmentes :)

      Törlés