BLOGKERESŐ

2013. október 29., kedd

Clinique Even Better korrektor vs. Catrice Camouflage

Mind a kettő Krémmánia kedvenc, ráadásul első pillantásra ugyanazt is tudják, az egyetlen szembetűnő különbség csupán az áruk.

Most megmutatom, miben mások és melyiket miért érdemes megvenni.

A Clinique Even Better Korrektor az eddigi 22 értékelése alapján 4,82-re áll. A leírása szerint megoldást kínál az egyenetlen bőrfelszín problémájára. Azonnal elfedi a sötét foltokat és az elszíneződéseket, a bőrszín egyenletesebbé válik, a szem alatti karikák enyhülnek és a benne lévő C vitamin ragyogóvá teszi a bőrt. (ár: 6600 / 3 g) (TESZT vele >>itt<<)

A Cartice Camouflage Tégelyes Korrektorra eddig 172 vélemény érkezett, és 4,67 csillaga van. A leírása alapján rendkívüli tartósságával tökéletesen alkalmazkodik az arcbőrhöz miközben észrevétlenül eltünteti a hibákat. Megbízhatóan fedi el az apróbb bőrhibákat, pigment foltokat és a kisebb véraláfutásokat. 3 árnyalatban kapható (ár: 947 Ft / 3 g)


Hiába tűnik a Clinique jó alternatívájának a Catrice, én valahogy soha nem tudtam lemondani egyikről se, és mikor jobban belegondoltam, ez miért lehet, rájöttem, hogy azért, mert bár a termékek alaptudása ugyanaz, mindkettő erőssége másban rejlik.

Hasonlóság:

 • FEDÉS: A fedése mindkettőnek nagyon erős, szinte bármit elfednek.

Különbség:

 • ÁR: A Catricenál majdnem 7x drágább a Clinique korrektora.
 • ERŐSSÉG: A Clinique korrektora egyértelműen szem alatti karikák eltüntetésére működik a legzseniálisabban, nincs olyan sötét karika, amit ne fedne el atom biztosan. Ha szépen alá van hidratálva / alapozva nekem nem csak a bőröm színkülönbségeit egyenlíti ki teljesen, hanem a karikák fizikai megjelenését is szinte teljesen kikorrigálja, sokkal kisimultabbnak hat tőle a szemem alatti rész.
  Ezzel szemben a Catrice korrektora inkább a bőrhibák elfedésében remekel, már csak azért is, mert a kissé szárazabb állaga miatt jobban és finomabb rétegben tapad az acnékhoz, mint a Cliniques verzió. A vélemények alapján sokan szem alá is szoktátok tenni, bár ezen a területen inkább csak a színt korrigálja ki szépen, de nem fedi le olyan teljes körűen a karikát, mint a Clinique.
Catrice 010 Ivory vs. Clinique Natural 
 • TARTÓSSÁG: Szem alatt a Clinique tartósabbnak bizonyult.
 • SZÍNVÁLASZTÉK: Míg a Catrice Camouflage világos bőrre szánt színekben kapható, a Clinique színskálája a világostól egészen a sötétig kiterjed.
 • ESZKÖZIGÉNY: A Clinique üvegcséjébe nehézkes ujjal belenyúlni, szinte kötelező hozzá a korrektorecset. A Catrice tégelye viszont teljesen tapibarát, ami azért is előny, mert az anyag kézmelegtől olvad fel kenhetőbb állagúra.


Ti próbáltátok már valamelyiket? Melyik mire vált be?

20 megjegyzés:

 1. Két hete használom a Catrice-t, hirtelen felindulásból vettem meg, azóta is ámuldozom, hogy milyen jó :) Szó szerint mindent elfed, akkor sem mászkál el, ha alapozót kenek rá, szóval zseniális. Az összetevői gyönyörűek, kíváncsi vagyok, mennyi ideig lesz elég a 3 g, de ennyi pénzért maximálisan megérte. :)

  VálaszTörlés
 2. Én a caterice-t használom vitiligora a szemeim alatt, a homlokomon és az államon. Szerencsére még nem olyan durva az egész és a bőröm alapból elég világos, de azért elléggé zavar. Imádom a caterice korrektorát, majdnem tökéletesen elfedi a pigment hiányos foltjaimat, tényleg csak azért látom őket halványan, mert tudom, hogy hol vannak. Viszont a cikket olvasva elgondolkoztam, hogy veszek egy clinique korrektort is, mert a szemem alatt párnák vannak (mintha nem lenne elég a vitiligo), és ez a fizikai "leplezés" jól hanzik :))

  VálaszTörlés
 3. Catrice nagyon gazdasàgos, nem elég hogy olcsò, 2 hònapja alig fogyott belõle pedig hasznàlom rendesen....

  VálaszTörlés
 4. Megvan mind a kettő és szerintem is más az erősségük. A Clinique leginkább a szem alá jó, de nekem sajnos hiába a hidratálás, pár perc múlva beül a ráncokba és nem valami szép az eredmény. A Catrice (engem) nagyon szárít szem alatt de nem is érzem odavalónak, viszont a hibákra tökéletes. Részemről az Even Better lenne az amitől megválnék és valószínűleg meg is fogok.

  VálaszTörlés
 5. Nekem egyik sincs meg, de a Catrice-on gondolkoztam már. Csak van 5 korrektorom így is, bár a szem alatti folyékony korrektorom fogyóban. Tartok tőle, hogy egy ilyen sűrű nekem beleülne a ráncokba, sajnos sokkal ráncosabb a szemem alatt, mint Neked. Inkább egy highlihgting folyékony korrektort szeretnék oda. Bár néha szoktam tenni a Kryolan dermacolor krémalapozóból, annak nagyon erős a fedése, emiatt teljes arca nem is használom, olyan, mint egy camouflage cucc, ezekhez hasonlít. De a szemem alatt az is beleül a ráncokba, bár kb. minden, ezért félek, sose találom meg az ideális szem alatt korrektort... A kedvencem most az Inglot folyékony korrektora, szerintem jól fed, szem alá is használható, bár nem ilyen brutál. :) Fura, hogy milyen sötétnek tűnik a Clinique, a régebbi tesztedben meg mégis szépen belesimul. Bár szerintem neked semmi gond nincs a szemed aljával, és tetszenek a kis szeplőid, rajtad a legjobban a Bobbi Brown szem alá való korrektora tetszett, azzal a legszebb a tekinteted. Ez a Clinique tényleg mindent elfed, de aki olyan szép, mint Te, annak felesleges. :) Meg a Clinique alapozóknál olyan gyér a színválaszték világos bőrre, vicc, hogy a töredékébe kerülő Catrice-nál én könnyebben találnék nekem megfelelőt.

  VálaszTörlés
 6. Viszont klassz lett ez az összehasonlítás, hasznos nagyon, hogy miben mások. :) De ezek szerint árérték arányban szuper ez a Catrice is, ugye? A színe sokkal szimpibb, mint a Clinique-é.

  VálaszTörlés
 7. Van nekem mindenem, karikám, táskám, ráncom, de ez a Catrice korrektor remekel az én összetett problémámban! :)
  Számomra a csíkmentesség titka az, hogy ezt kizárólag ujjbeggyel viszem föl és dolgozom el. Amikor ecsettel próbáltam, percek múlva csíkosodott.
  Az eldolgozás után pedig porállagú Alverde Korrektorral szoktam fixálni és így atombiztosan ül a helyén, a szemem körül.
  A kedvenc sminktermékem, ha jobban belegondolok, több időt töltök vele, mint a párommal! :DD

  VálaszTörlés
 8. Annyi jót írtatok a Catriceról, most már csak azt írjátok meg hol lehet megvásárolni! Köszönöm!

  VálaszTörlés
 9. a clinique is olyan nagyon pattanásképző mint a catrice? Mert nekem ez az egy bajom van az utóbbival, de ez nagyon.

  VálaszTörlés
 10. Rossmann és Müller.

  VálaszTörlés
 11. Elvileg a Catriceban a túl nagy arányú Isopropyl Myristate az, ami a pattanásokra hajlamos bőrnek nem valami túl jó, a Cliniqueben pedig ez nincs benne.

  Amúgy apolka írt már korábban azokról az összetevőkról, amik pattanásokra hajlamosítanak, érdemes elolvasni! --> http://blog.kremmania.hu/2012/02/kerulendo-osszetevok-pattanasos.html

  VálaszTörlés
 12. :D Igen, azt már én is megfigyeltem, hogy a Catrice állaga szereti a pöttyözést :))

  VálaszTörlés
 13. Nekem felkenve nagyon sárga amúgy a Cartice :( Bár én malacka vagyok :D
  Szerintem jó mindkettő, ha nincsenek lövészárkok a szemed alatt (már pedig nincsenek), akkor el lehet lenni a Catriceval is azért :)

  VálaszTörlés
 14. Most hogy így mondod, tényleg sárgának tűnik a catrice, és pont olyan, mint az une alapozóm, amit végül csak keverve tudok használni, mert az is nagyon sárga... A Clinique meg sötétnek tűnik, de biztos nem annyira az, ha rajtad passzol. :)

  VálaszTörlés
 15. Én is így viszem fel, de még a barátnőmre is, bár ő nem igazán preferálja az "ütögetést" :D. Így nála már csak krémes korrektort használok. De ez tényleg eszméletlen jó darab!

  VálaszTörlés
 16. Polina Lavrinchuk2013. november 1. 22:22

  I'm sorry, which camera do you use?
  Thank you.

  VálaszTörlés
 17. A reklám fotón nagyon jó krémes állagúnak tűnik a Clinique korrektora, a másik képen viszont úgy látszik, hogy valami kemény szilárd, száraz állagú korrektor lapul a tégely alján. Melyik az igazság? Az alsó kép?

  VálaszTörlés
 18. A reklámfotó alapján én azt hinném, hogy szinezett krém :) Mondjuk nem száraz az állaga, de valamennyire azért kemény.

  VálaszTörlés
 19. hát igen, elég megtévesztő, köszi a választ :)

  VálaszTörlés