BLOGKERESŐ

2023. április 6., csütörtök

Highligter körkép

Nem titok, hogy imádom a highlightereket, és azt vallom, hogy ha egyszer rákap az ember lánya a használatukra, nincs visszaút... remélem ti is így vagytok ezzel és hasznos lesz a következő kis összeállításunk.



Mely arcterületeket érdemes kiemelni?

A highlighter általában az arc "legmagasabb" pontjaira kerülve tölti be funkcióját - szemöldökcsontunkra téve megnyitja a tekintetünket, a szem belső sarkában kipihentebbé teszi a pillantást, az ajkunk fölé csenve nagyobbnak mutatja a szánkat, az orrunk nyergére applikálva keskenyebbnek mutatja a nózinkat, az arccsontot pedig kiemeli, ezáltal definiálja az arcélünket. Nekem pedig azért nagy kedvenceim a highlighterek, mert a száraz, vízhiányos bőröm hidratáltnak tűnő, egészségesen fénylő hatást kap tőlük.

Milyen formulájú, színű highlightert válasszunk? 

Rengeteg féle formula és kiszerelés áll a rendelkezésünkre: ceruza stift, krémes, folyékony, púder, gyöngy, azonban olyan, hogy legjobb formula, szerintem nincs. Érdemesebb inkább olyan állagra törekednetek, amit amúgy is szerettek, korábban is bevált. Én például száraz bőrűként mindig is jobban preferáltam a folyékony, krémes állagú termékeket, így highlighterben is ezt a formulát szoktam keresni. Az egyetlen talán, amire érdemes figyelni, hogy a természetes, szofisztikált megjelenés érdekében olyan termékeket válasszatok, amiben nem nagy csillámdarabok, hanem szinte láthatatlanra őrölt csillámpigmentek vannak, amiktől egységes selyemfényt kap a kiemelt terület, nem pedig csak foltokban csillan fel a bőr. Ezenfelül a világos bőrűeknek fehér és rózsás árnyalatok, a sötét bőrűeknek pedig az aranyos és barnás alaptónusúak mellett érdemes dönteniük.


TOP5 highlighter a Krémmániáról

A Krémmánia legtöbbet véleményezett highlightere egy jó áras kis csoda, a Lovely Gold Highlighter, ami még 249 vélemény után is 4,52-es értékelésen áll. Kifejezetten aprócska csillámok vannak benne, így szép fényt nyújt az arcnak bazári hatás nélkül. Diszkrét, de nagyon jól építhető, ár-érték arányban meggyőző.
A dobogó második fokán a The Balm Mary-Lou Manizer Highlighter áll 4,73-as értékeléssel, amit nemcsak árnyalatának köszönhet, de gyönyörű fényének, csomagolásának, designjának is. Soha ki nem fogyó mennyiség van a kompaktban a pezsgős-aranyló színből, ami bevethető alkalmi sminkhez és szépen megállja a helyét a hétköznapokon is.
Harmadik a sorban a MAC Mineralize Skinfinish Highlighter, 103 vélemény után is 4,61-es értékeléssel. Több árnyalatban is kapható a termék, amik közül a Krémmániások körében a Soft & Gentle barackos-bronzos színe egy kifejezetten népszerű típus. Nagyon jól kihasználható, szépen építhető termék, elegáns ragyogással. A mennyiség itt is nagyon sokáig elegendő még akkor is, ha napi szinten nyúlunk érte.
A Sleek Solstice Highlighting Palette kiváló véleményekkel büszkélkedhet, jelenleg 4,77-es értékelésen áll. Több szín is található benne, azt írtátok róla, mindegyikük jól kihasználható árnyalat, aminek állaga, csillogása és tartóssága is szuper. Szemhéjfestékként is megállják helyüket a krémes és púderes árnyalatok is.
A toplista ötödik helyén a Maybelline Facestudio Master Chrome Metallic Highlighter áll, 4,56-os értékelését olyan véleményeknek köszönheti, mint hogy csillogás helyett szép fényt ad a bőrnek, ötféle árnyalata közül mindenki meg tudja találni a bőrszínének megfelelőt, ami ráadásul szépen felvihető, építhető és még tartós is.


Ti használtok highlightert? Milyet, és hova? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése