BLOGKERESŐ

2015. április 3., péntek

Kielemeztük a hónap krémjét: Bioderma Sébium Pore Refiner Pórusösszehúzó Krém

Kértétek, hogy legyen több krémelemezgetős poszt a blogon, így hát arra gondoltam, hogy ezentúl minden hónap elejét az előző havi kedvenc arcápolók egyikének kivesézésével indítom. Az előző hónap legje pedig a krémmánia egyik régi motorosa, a Bioderma pórusösszehúzó kréme volt, melynek a mattító hatásáról már sokan zengtetek ódákat....



Az ígéret
Bioderma Sébium Pore Refiner Pórusösszehúzó Krém (~4500 Ft / 30 ml) egy pórusösszehúzó krém Fluidactiv® komplex tartalommal. Agarsav ható­anyagának köszönhetően finomítja a bőr textúráját és az antioxidáns hatóanyaga megőrzi annak természetes ragyogását. Könnyű állagának köszönhetően azonnal felszívódik és bársonyos érzetet kelt.
Hasonló olcsóbban: Balea Soft & Care Pórusösszehúzó Szérum
Hasonló drágábban: Clinique Pore Refining Solutions Stay-Matte Hydrator


Hogyan működik?
Először is fontos tudni, hogy a pórusaink mérete leginkább genetikailag meghatározott, és a tényleges méreten csökkenteni sajnos nem igazán lehet. Persze a pórus ha eltömődik, meg minden féle káros környezeti hatás éri, akkor ki tud tágulni, amit lehet "normalizálni", de a genetika által meghatározott méretet nem lehet csökkenteni (legalábbis nem tudunk róla). Amit viszont lehet tenni az a pórusok optikai elrejtése, és ebben ez a Bioderma krém abszolút remek. :) 

Kulcs összetevői:
  • Methyl Methacrylate Crosspolymer, ami rögtön az INCI második helyén tanyázik, tehát jócskán van belőle a krémben. Ő egy felületi hártyaképző anyag, ami képes a felesleges faggyút és olajat felszívni a bőrről, így nagy szerepe van a termék matt finisében. 
  • Szintén van a krémben szilícium dioxid (silica), ami szintén felszívó tulajdonságáról ismert, így a matt finis elérésében ez is szerepet játszik.
  • Kulcs összetevő még a Fomes Officinalis, ami egy gomba féle kivonata, és több szabadalom is ír róla, hogy kiváló összetevő a pórusok láthatóságának a csökkentésére. 
  • A pórusok elrejtését segíti a még az INCI első felében lévő három féle szilikon is, ami azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményez, és kitölti a tág pórusok okozta "lyukakat" a bőrben.

A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Szalicilsav: ez esetben gyulladáscsökkentő hatása miatt kerülhetett a termékbe. A hámlasztó hatását ebben a mennyiségben és ilyen ph értékben nem fejti ki.
  • Antioxidánsok, mint a Ginko biloba és Laminaria Ochroleuca (egy alga féle) kivonat. Általánosságban segítik a bőr egészséges működését. Nem szupersztárok, de azért, jó, hogy itt vannak. :)
  • Hidratáló cukor félék: a Bioderma termékek védjegye, a mindegyikben megtalálható négy cukorféle. Ilyen mennyiségű mattító, felszívó összetevő mellett viszonylag kevéssé tudnak érvényesülni, de nélkülük a termék valószínűleg még jobban szárítana.

Mit mondotok róla Ti?
A krémet eddig 79-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • több órán át meggátolja a bőr kifényesedését
  • szép bőrképet eredményez
  • jól lehet rá sminkelni
Negatív:
  • a szárazabb területeket könnyen kiszárítja

Összességében: Szuper termék az elmélet és a gyakorlat szerint is. Ne várjuk tőle azt, hogy ténylegesen eltünteti a tág pórusokat, de ha reggel felkenjük, akkor napközben valóban sokkal kevésbé lesznek láthatóak.


Ti próbáltátok már? Bevált?

18 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a kremelemezgetosdi! Sokat ilyet meg, meg...
    Aki pedig meg egyszer azt meri mondani itt, hogy nincs szinvonal, esku, fejbe talalom! Annyi mindent lehet itt tanulni, hogy csuda!
    Utananezni a tudomanynak es erthetoen leirni egyaltalan nem konnyu! Viszont nagyon nagy segitseg! Koszi, Wishes es gratulalok ehhez a cikksorozathoz elore is, tudom, h szuper lesz!





    VálaszTörlés
  2. Ezt kimondta?! Hozom nagyapó légpuskáját, én is besegítek...


    De most tényleg: ha nincs a KM, nem találtam volna rá például a kedvenc kőpúderemre, körömlakkjaimra, szóval az oldal óriási segítség!!!!

    VálaszTörlés
  3. Valamelyik posztnál nem régen valaki közölte, h alacsony a színvonal. Többen "neki is estünk", aztán már nem szólt :)
    Aki itt tobzódik és KM-es szíve van XD, annak itt minden jó, értékes és tud újat mondani. Ha meg valami nem tetszik inkább bölcsen hallgat, esetleg udvariasan szól.
    Persze mindenkinek joga van véleményt formálni, de a hangnem nem mindegy! Akkor is sztem ezzel volt baj, illetve sztem nem nézett szét, hogy mennyi munka van egy ilyen oldalban.
    Off: A KM-et minden drogériában, parfümériában, dolgozónak kötelező olvasmánnyá tenném :) Tudom sokan olvassák ezekben a szakmákban, de még nem elegen, sajnos...

    VálaszTörlés
  4. Dehogy vagy ufó, mindenkinél más válik be! :) Remélem azért találtál helyette mást.

    VálaszTörlés
  5. A BHA hámlasztó a rózsaszín Bioderma Light krémmel nagyon bevált pórusfinomításra :)

    VálaszTörlés
  6. Nem csodálom, ha egyszerre többen esnek nekem, én is befogom a számat...
    Aa, hangnem... Imádom, amikor valaki véleményt ír, majd egy másik a saját véleményében próbálja meg cáfolni mindazt, amit az előtte szóló írt... senkinek sem ugyanolyan a bőre, könyörgöm.


    Neked is, Wishes! :))

    VálaszTörlés
  7. A visszatérésből kimaradtam. Nem is baj.
    Nektek is békés ünnepet lányok!

    VálaszTörlés
  8. Semmit nem ér, ráadásul büdös is. 😳

    VálaszTörlés
  9. Viktória Zémann2015. április 5. 11:28

    A krémet még nem próbáltam, ahhoz nem tudok érdemileg hozzá szólni. A sorozatnak nagyon örülök, köszönöm szépen a munkátokat .
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nem ide tartozik, de szeretnék segítséget kérni : Amióta megújult az oldal, azóta nem tudok bejelentkezni a profilomba. Anno google fiókkal regisztráltam, viszont ügye most a belépésnél, csak a google+ ajánlja fel ( nekem nincs), ha azon keresztül próbálok meg belépni, akkor azt kéri regisztráljak újra. Vajon mit csinálok rosszul ? Vagy újra kéne kezdenem a véleményeim megírását ? Előre is köszönöm a segítséget !

    VálaszTörlés
  10. Szerintem jó termék, leszámítva a parfümöt, ami miatt én hanyagolom. Igazából nekem primerként működött, csak T-vonalban használtam, ahol tényleg zsírosabb a bőröm. Szépen megakadályozta, hogy átfényesedjek, de nem szárította szét a bőrömet. Kár, hogy parfümös, mert azt nem szívesen használok az arcomra, így végül nem vettem meg, csak a mintáimat használtam el belőle. A Clinique-et ajándékba kaptam, az szörnyű!!! Denat. alkoholos és szétszárította a bőrömet, tovább is adtam gyorsan. Akkor inkább már az illat, bár én egyiket se vállalom már be, főleg az arcomra nem. Nagyon jó lett a cikk, remélem, sorozat lesz belőle. Nagy a kísértés, hogy magát az ötletet lenyúljam, de majd erőt veszek magamon. :-D

    VálaszTörlés
  11. Nem ide tartozik, de szeretnék segítséget kérni. Kémiai hámlasztáson töröm a fejem. Nézegettem ilyen-olyan AHA-s hámlasztókat horror árakon, de az összetevők alapja a gyümölcssav. Kérdésem lenne, hogy almás, illetve joghurttal kombinált pakolásokkal hosszú távon érhetek-e el eredményt? :)

    VálaszTörlés
  12. Látom írtál mailt is emiatt, apolka majd válaszol, ő úgyis nagyon otthon van a hámlasztásban :)

    VálaszTörlés
  13. Kérlek írj nekünk mailt a kremmania@gmail.com-ra és segítünk! :)

    VálaszTörlés
  14. Amúgy.. tényleg büdös! :D Én szem szerettem soha a szagát ennek a vonalnak. Hálisten a párom használta, nem én...

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm!^^ Nem tudom ki mennyire ér rá ilyenekre, azért írtam ide is, oda is. Nem tudom mekkora meló lenne amúgy, de egy fórum vagy chat fül jó lenne. :)

    VálaszTörlés
  16. Off: Lenne egy kérdésem: megjegyzésünket hogyan lehet törölni vagy mòdosìtani!? :) régen ahhoz is volt "szerkesztés" fül, mint a véleményünknél. Vagy mostmár nem lehet sehogy? Kösziiii

    VálaszTörlés
  17. Törölni sajnos nem lehet, de ha írsz nekünk mailt a kremmania@gmail.com-ra, tölröm :)
    A régi vélemény szerkesztése most úgy működik, hogy ha rákattintasz a termékre, és úgy csinálsz, mintha új véleményt szeretnél írni, akkor ott fogod látni a linket a korábbi megszerkesztésére. Szintén a
    gombsorban (ahol hibát is lehet jelenteni) van egy Véleményed
    szerkesztése gomb.

    VálaszTörlés