BLOGKERESŐ

2015. október 23., péntek

Olcsó ecsetújdonságok tesztje: Yamuna, Marionnaud, KAP, Nanshy, Ebelin

Egyszer meséltem már nektek róla, hogy nem vagyok egy kezelendően beteges ecsetgyűjtő, de azért fel-fel csillan a szemem, ha a kezem ügyébe akad egy egy érdekesebb darab, főleg, ha árban sincs nagyon elszállva. Az utóbbi időben 4 márka vadiúj ecseteit is volt szerencsém kipróbálni, és Olcsó és jó ecsetek az egész arcra posztom hatalmas olvasottsága után arra gondoltam, hogy titeket is érdekelhetnek... :)Kell a Púder!

A KAP szuperlelkes alapítója a KM-en is nagyon népszerű ásványi szemhéjpúderei után sem állt le (de őt ismerve szerintem soha nem is fog ;]), viszont most éppen nem anyagokban, hanem eszközökben gondolkodik: nem titok, hogy november elején érkezik 3 elég ígéretes arcra való ecsete, és egy ideje már kapható a márka Blendere is, ami máris 6 maximum pontos szavazatot szedett össze a Krémmániásoktól, és nekem is az egyik kedvenc darabom lett. Immáron 4. hónapja nyűvöm és egyetlen, használatot amúgy kicsit sem befolyásoló hajszálrepedést fedeztem fel csak rajta, amúgy nagyon jól szuperál -  vízre remekül duzzad, puha és bársonyos. Én elsősorban a folyékony korrektor és az alapozó átmenetmentes összedolgozására használom, nagy megelégedéssel. Tudom, tudom, az ára nem annyi, mint mondjuk egy eBay Beauty Blendernek, de a minősége tényleg olyan, mint az original Beautyblenderé, viszont kb. csak fele annyiba kerül. 

Yamuna

Nemrég fedeztem fel, hogy a közelmúltban kívül-belül megújult termékskálájú Yamuna kínálatában vannak ecsetek is, de még milyenek! A szemre való ecsetek 1000 Ft körül mozognak, de még a "legdrágább", arca való ecsetük ára sem éri el a 2000 Ft-ot. Én egyenlőre a szemre való ecsetekről tudok nyilatkozni, azon belül is a Kúp Ecsethez volt szerencsém. Az elején ugyan hullajtott 1-2 szálat, de azóta nyugton van ilyen szempontból. Amúgy szintetikus és nagyon puha, jó vele árnyékolni, és néha satírozni is  bevetem. Igazából a már nem kapható Essence Smokey Eyes Szemhéjpúder Ecsetre emlékeztet, csak kecsesebb és puhább. Nekem bejött - olcsó, jó és magyar! :)

Ebelin

Krémmánián a TOP olcsó ecsetek közé tartoznak az Ebelin ecsetek, de bevallom, hogy amiket próbáltam eddig, nem igazán nyűgöztek le, legalábbis nem mind. Bár nagyon tömöttek, viszont kemény, merev szálaik vannak, amivel elég erősen bekorlátolják a felhasználásukat, a Professzionális Alapozó és Korrektorecsetet konkrétan többszöri nekifutásra sem tudtam semmire sem használni, az ára pedig 2200 forint, amivel meg már úgy vagyok, hogy inkább hozzátennék az árához, és vennék inkább egy Real Techniques Expert Face Brusht.... A Professional Ferde Fejű Szemhéjpúderecset és Applikátor pont a szemfesték felvitelére nem jött be, viszont a ferde végével egész szépen tudok szemöldököt formázni (bár a hatalmas mérete miatt ide sem ez a legjobb darabom), a Professional Precíziós Szemhéjecset pedig a rugalmatlansága miatt szintén túl kemény ahhoz, hogy szépen felvegye, majd visszaadja a festéket, ezért megint csak nem vált be az ígért funkciójára. A próbált ecsetek közül egyetlen amit tudok és szeretek is használni, az a Professional Korrektor és Szemhéjpúder Ecset, ami krémes szemhéjfestékekhez és sűrűbb korrektorok felapplikására is szuper, de ha különféle alapozókat használok, akkor azokat is ezzel szoktam a kézfejemen alaposan összekeverni majd az arcomra vinni. 849 Ft-ért szerintem remek vétel!

Nanshy

A Nanshy egy 100%-ban vegán és Cruelty Free sminkecseteket gyártó márka. Az ecsetek minőségi, taklon sörtékből készülnek, kellően sűrűek, puhák, és a vágásuk is pontos. Az ecsetek szettben és külön-külön is megvásárolhatóak, a szemre való ecsetek darabja 2500 Ft körül mozog, 7 darabos szettben pedig 12 890 Ft-ért lehet őket beszerezni, vagyis 1800 Ft esik egy-egy darabra. Ha még nincs egy árva szemhéjecsete sem az ember lányának, akkor ez egy nagyon jól kihasználható indulókészlet, viszont meglevő készlet mellé szerintem érdemesebb inkább csak 1-1 darabra lecsapni  - nekem például nagyon bevált a Flat Definer Brush, mivel nagyon könnyen, pontosan lehet vele a pillavonalban dogozni, de a Blending Eyeshadow Brush is egy nagyon jó kis satírozóecset, sőt, az egyik kedvencem mostanában.
(Egy kis meglepi: november 30.-ig a Pink Panda webshopban NANSHY15 kóddal 15% kedvezményt kaptok minden Nanshy ecsetre).

Marionnaud

Az elmúlt hetekben újult meg alapjaiban a Marionnaud kínálata ecsetfronton -  a korábbi ecsetek teljesen eltűntek a polcokról (pedig volt köztük KM-leg is), és helyüket sokkal jobb minőségű, professzionálisabb kialakítású taklonból és mókusszőrből készült ecsetek vették át Le Voyage néven. Az arcra való ecsetek közül az Alapozó Ecset több, mint méltó utódja lett a régi változatnak, és árban sem kell érte sokkal többet leszurkolni. Amiket viszont tényleg ajánlok, azok a márka vadiúj szemre való ecsetei, mert mérföldekkel jobbak, mint a korábbi Marionnaud ecsetek, az áruk viszont változatlanul 1000 Ft körül mozog. A kedvencem a ferdén vágott, természetes sörtéjű Slanted Eyeliner & Brow Brush, ami csodálatosan precíz és puha, plusz mesésen hajlik a vége, így nem csak szemre, de szemöldökre is kiválóan kihasználható. 


Ti próbáltátok már valamelyik márka ecseteit? Beváltak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése