BLOGKERESŐ

2015. december 18., péntek

A Krémmánia legjei: MAC Strobe Cream

Nem csak a Krémmánia legje, de szerkesztői kedvenc is, ugyanis nem csak Ti, hanem én is odáig vagyok érte, szóval gondoltam, itt az ideje megnézni egy kicsit közelebbről is, mit tud a KM egyik legnépszerűbb primere... :)Elemzés, teszt!

Az ígéret
MAC Strobe Cream (3600 Ft / 30 ml és 9900 Ft / 50 mlegy magas antioxidáns-tartamú, ragyogást adó hidratáló krém, primer fáradt, stresszes bőrre. Ez a termék egy szuper gyorssegély a fáradt fakó bőrnek, hidratáló és frissítő növényi kivonatokkal, hatalmas dózisú zöld teával, ragyogást növelő komponenssekkel. A Strobe Cream fényvisszaverődő gyöngy részecskéket és antioxidánsokat tartalmaz amelyeknek  köszönhetően simább és tisztább lesz a bőr, valamint ragyogó és hidratált.

Hogyan működik?

A könnyed textúrájú, fényesen csillogó MAC Strobe Cream 2000-ben debütált a piacon, és az egyik első példánya volt azoknak a termékeknek, melynek a célja a bőrápolás és sminkelés összekapcsolása volt.

A tapasztalatok szerint jól használható önmagában, hidratálókrém után, smink alatt (primerként) és felett (highlighterként), sőt, alapozóba keverve is. A MAC hivatalos ajánlása szerint teljes arcon használva ujjal vagy ecsettel, vékony rétegben érdemes felvinni, majd 10 másodperc várakozás után tovább lehet rétegezni, egészen a kívánt mélységű ragyogás eléréséig.
Az INCI lista felől közelítve van ugyan benne néhány olyan összetevő, aminek a bőrre gyakorolt hatásáról nem sok független kutatást lehet találni, de amiről lehet, már azok alapján is egy elég impozáns összetevőlistáról beszélhetünk, főleg normál/száraz(!) bőrtípus esetén.

A kulcsösszetevők:
  • Zöld tea kivonat, ami számos kutatás szerint egyike a leginkább figyelemreméltóbb antioxidánsoknak (ezekről itt írtunk bővebben), mert azon túl, hogy kiváló antioxidáns (vagyis a bőr kollagéntartalmának védelme révén késlelteti a bőr öregedését), nagyon hatásos gyulladáscsökkentő összetevő is. Érzékeny bőrre kifejezetten jó választás.
  • További antioxidáns szupersztárok, így például C-vitamin és  E-vitamin. Ezek azért (is) jó, hogy a krémben vannak, mert több kutatás is kimutatta, hogy hatásosabb egy "antioxidáns-koktél", mint ha csupán egyetlen antioxidánsra hagyatkoznánk, ráadásul bizonyos antioxidánsok segítik is egymást - ezeket hívjuk amúgy hálózati vagy network antioxidánsoknak. Az ikonikus SkinCeuticals CE Ferulic szérum óta tudjuk, hogy a C-vitamin és az E-vitamin is network antioxidánsok, azaz sokkal hatásosabbak együtt, mint egymás nélkül.
  • Nem kevesebb, mint 12 féle bőrpuhító hatású emollient, ráadásul több közülük olyan bőrazonos zsírsav vagy lipid, mely a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) regenerációját és normál működését segíti, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. Ilyen összetevők ebben a krémben például a Ceramide 2, a Cholesterol, a Panthenol vagy épp a Linolsav.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Az egyenletesebb, simább bőrfelszín elérését segíti az INCI első felében lévő két féle szilikon - a Cyclomethicone és a Dimethicone -, amik azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményeznek, és kitöltik a tág pórusok okozta "lyukakat" a bőrben. 
  • Mica, vagyis csillámpala, ami a Strobe Cream rózsás-lilás csillogásáért felelő ásványi összetevő, illetve a gyöngyházfényű Cetyl Esters. A termék ezeknek köszönhetően teszi optikailag ragyogóvá a bőrt.


Összességében

A Strobe Cream a mai napig a MAC leginkább keresett bőrápolási terméke, ami sokat elmond. Szerintem a krém legnagyobb előnye azon túl, hogy már a felkenés pillanatában szebb, ragyogóbb bőrképet eredményez az, hogy a bőr helyes működését segítő és öregedésgátló hatású összetevői révén hosszútávú pozitív hatása is van a bőrre, ami még ma is elég ritka kivételnek számít a csupaszilikon primerek rengetegében. Sajna nem illatmentes, de egyrészt nagyon kevés van csak benne, másrészt nem bántotta sem az én extra érzékeny bőrömet, és ti sem panaszkodtatok rá még a véleményeitekben.

Ja és még egy apróság, ami a ST mellett szól: mint a legtöbb bestseller MACes arcápolót, úgy a Strobe Creamet is lehet kapni nagy (50 ml) és utazó kiszerelésben (30 ml) is, ennél viszont a kiszerelések közti ár-méret arány nem borul meg úgy a nagy kiszerelés javára, mint mondjuk a Fix+-nál, sőt, konkrétan a kis kiszerelés jön ki jobban árban, szóval első körben nem muszáj azonnal egy nagy kiszerelésbe beleugranotok, ha esetleg nem vagytok biztosak benne.


Ti próbáltátok már? Szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése