BLOGKERESŐ

2016. június 8., szerda

Összehasonlítottuk a Kiehl's és a Paula's Choice fizikai fényvédőjét!

Van néhány elég szigorúan vett becsípődésem az arcápolási rutinommal kapcsolatban, ezek közül az egyik az arcra használt fényvédőm, aminek 3 ponton kell megfelelnie: legyen alkohol- és parfümmentes, kizárólag fizikai szűrőket tartalmazzon és lehessen rá sminkeli.3 apró pontocska, és mégis olyan kevés termék megy ezen a szűrőn, hogy már évek óta a "Paula világoskékjét" használom, nemrég viszont a Kiehl's egy nagyon ígéretes alternatívával állt elő, amit már alig vártam, hogy kipróbálhassak, és most Nektek is elhoztam a tapasztalataimat vele kapcsolatban!

A Kiehl's Ultra Light Daily Defense Mineral Sunscreen SPF50 / PA+++ 50 ml-es kiszerelése 13 000 Ft-ba kerül, míg a Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30 60 ml-ese 12 500 Ft-ba. Külön figyelmesség, hogy mind a két termékből lehet mintát kapni, a PC online rendelhető 245 Ft-ért, a Kiehl's-t pedig a márkaboltban lehet kérni, ingyen (ha épp nincsenek belőle kifogyva) .
Összehasonlítás

Fényvédő összetevők
A Paula's Choice kékjében az SPF30-as  fényvédelemért az összetevőlista 3. helyén található a cink oxid (nano) felel. A cink oxid azért nagyon jó összetevő, mert önmagában is stabil, széles spektrumú (a bőr leégését okozó UVA (UVA I-II) és a bőröregedésért valamint a bőrrákért felelős UVB  sugárzás elleni) védelmet ad, ráadásul az összetevőt nagyon jól tolerálja az érzékeny bőr is, szemben a kémiai fényvédők zömével.

A Kiehl's fényvédőjében titanium dioxide (nano) felel az SPF50 szintű védelemért, ami a cink oxidhoz hasonlóan mind az UVA (UVA I) mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt, és szintén barátja az érzékeny bőrnek. A terméken egyébként feltüntették az UVA védelem mértékét is, ami PA+++, vagyis elvileg a lehető legmagasabb fokú UVA védelmet biztosítja.Formula,állag
A formuláját tekintve mind a két terméknek sajátossága, hogy bár kizárólag fizikai szűrőket tartalmaznak, viszont úgy vannak formulázva, hogy könnyedek és láthatatlanok maradjanak a bőrön, ami az alapból "fehérre meszelő" fizikai fényvédők esetében nem is olyan könnyű, mint gondolnánk. 

A Kiehl's állaga kifejezetten folyékony - őt fel is kell rázni minden használat előtt -, míg a PC kékje inkább krémes, de mind a kettőt nagyon könnyű eloszlatni a bőrön és nem hagynak maguk után kellemetlen réteget, a finisük pedig meglepően hasonló, enyhe bőrfényű, de matt, sőt, a Kiehl'sétől az én száraz, vízhiányos bőröm hamar kifejezetten szárazkás érzetű lesz, szóval akit a PC szárított, azt előfordulhat, hogy ez is fogja, szóval vásárlás előtt mindenképp kérjetek mintát!

Mind a két esetben nano részecskék segítik a kellemesebb kozmetikai formulát, illetve mindkét termék kapott egy enyhe, bőrtónushoz valamennyire igazodó színt is. Azt vettem viszont észre, hogy a PC sokkal szebben egységesíti a bőrtónusomat, illetve a Kiehl's rajtam sötétebb is valamiért, szóval ha a PC túl világos volt Nektek, akkor szerintem nyugodtan nézzétek rá a Kiehl's-re, viszont ha már a PC is pont határeset (nekem az), akkor lehetséges, hogy a Kiehl's már nem fog passzolni, hiába mondják univerzálisnak a színét.


Összességében

A Paula fényvédője nekem egy picit szimpatikusabb olyan szempontból, hogy lényegesen több féle, a fényvédelem hatékonyságát segítő antioxidánst tartalmaz, mint a Kiehl's (amibe konkrétan csak E-vitamint tettek), ezen kívül gyulladáscsökkentő összetevőket sem spórolták ki belőle, ami a Kiehl's fényvédőjében sajnos szintén nincs, bár ettől függetlenül szerintem még így is egy nagyon jó alternatíva abban az esetben, ha a PC-t túl világosnak találtátok a bőrötökhöz vagy egyéb okokból nem vagytok vele elégedettek.


Próbáltátok már valamelyiket? Szeretitek? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése