BLOGKERESŐ

2016. augusztus 17., szerda

Újdonság teszt: L'Oreal Paris Nude Magique Cushion SPF29

Jól mutatja a cushionok népszerűségét, hogy a világ első és máig legnépszerűbb cushion alapozójából, az IOPE Air Cushionből minden percben eladnak egyet Ázsiában, ehhez képest kishazánkat még csak ebben az évben érte el úgy igazán a cushion hullám(ocska).Ahogy anno a BB krémeknel, úgy most a cushion alapozóknál is a L'Oreal cégcsoport jelentkezett drogériás szinten elsőként termékkel, sőt, a Lancôme révén a high endes vonal elsőségét is ők zsebelték be. Mivel hazai megjelenés óta próbálgatom már a (nálunk) új Nude Magique Cushiont, arra gondoltam, hogy épp itt az ideje elmesélnem Nektek, hogy mire jutottam vele!


A L'Oreal Paris Nude Magique Cushion SPF29 (5499 Ft / 14,6 g) egy 5 árnyalatban kapható cushion jellegű, fényvédővel ellátott alapozó.
"A Nude Magique Cushion gondoskodik a friss és természetes hatásról. A fedőhatást saját magunk állíthatjuk be. A mellékelt aplikátorral egyszerű felhordani a terméket, mely az optimális mennyiséget juttatja arcunkra a folyékony alapozóból."
Hasonló termékek (itthon, boltban kapható): Lancôme Teint Idole Ultra Cushion SPF50 / PA+++ (13 500 Ft / 13 g), Lancôme Miracle Cushion SPF23 / PA++ (13 000 Ft / 14 g), MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact (9900 Ft / 13 g), IsaDora Nude Cushion Kompakt Alapozó (? Ft / 15 g), The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation SPF25 / PA++ (8990 Ft / 13,5 g), Yves Rocher Pure Light Légies Alapozó Párna (5990 Ft / 11 g)A termék nagyon könnyed, már-már vizes jellegű, a finise pedig fényesbe hajló (dewy), annyira, hogy még a száraz bőröm sem nagyon igényel aláhidratálást, viszont zsíros bőrön alkalmazva nagy valószínűséggel rá kell majd púderezni, a KM-es vélemények szerint pedig még azzal együtt is képes átfényesedni, szóval sajnos nekik nem biztos, hogy sok örömük lesz majd benne.

A fedése az építhetősége ellenére is csak az enyhe elszíneződések és halovány szeplők elfedéséig terjed ki, pattanásokra, nagyobb bőrhibákra már nem elég a fedése, viszont nagyon szépen egységesíti a bőrtónust. Én a legjobban sminket frissítteni illetve  befejező rétegként (egy másik, mattabb tónusú alapozóra rátenni) szeretem a legjobban, már csak azért is, mert önmagban használva a tartóssága nem ér fel a többi alapozóméhoz, rólam egy mászkálósabb napon kb. 5-6 óra múlva elkezd eltűnni.Újabb kérdéses pontja még a higiénia, bár én eleve nem is a saját szivacskájával szeretem használni, hanem a KAP blenderével, amit viszont minden alkalommal kimosok, illetve ennek a kis mennyiségnek eleve elég hamar a végére lehet érni, sokkal hamarabb, mint hogy megromlana.

Több helyen is olvastam, hogy ilyen kis mennyiségért (kb. a fele lehet egy rendes alapozónak) sokan teljesen jogosan sokallják az árát, bár azt hozzá kell tenni, hogy jelen pillanatban még így is ez a legolcsóbb hazánkban kapható alternatíva. Amit viszont eléggé sajnálok, hogy nincsen hozzá utántöltő, minden alakalommal úja kell venni az egészet, szóval sokkal vásárló- és környezetbarátabb lenne, ha cserélhető betéttel is rendelkezne.Ajánlom? Normál és száraz, viszonylag hibátlan bőrre olyan szempontból igen, hogy nagyon könnyű beszerezi, vásárlás előtt pedig meg lehet nézni a boltban, hogy passzol-e a szín stb., ellenben a csak külföldről rendelhető koreai darabokkal, olyan szempontból viszont nem, hogy ugyanezért a pénzért a netről több tucatnyi, néhány ezer forintból újratölthető alternatívát lehet egy kis utánajárással levadászni. Én személy szerint ez utóbbit fogom majd csinálni, bár lehet kuponos napokon újra ellágyulok majd neki, mert összességében nagyon tetszik magamon.

A terméket a L'Oreal Magyarország Kft.-től kaptam tesztelésre, de ez a véleményemet nem befolyásolja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése