BLOGKERESŐ

2016. október 22., szombat

Elemzés + teszt: Clinique Pep-Start Hydrorush SPF20 Moisturizer

Korábban nem igazán használtam szemkrémeket - az okokról ebben a posztban bővebben is olvashattok -, aztán kb. féléve kipróbáltam a Clinique Pep-Start Eye Creamet, és annyira megszerettem, hogy azóta is lelkes használója vagyok, szóval amikor megtudtam, hogy hamarosan "tesók" is érkeznek a Pep-Start családba, azonnal tudtam, hogy nekem bizony az arckrém is kelleni fog...Azóta kipróbáltam, és most elhoztam Nektek is a tapasztalataimat róla, és persze egy kis összetevő szerinti elemzést is... :)


Az ígéret

A Clinique Pep-Start Hydrorush SPF20 Moisturizer (8000 Ft / 50 ml) egy olajmentes hidratáló, mely azonnal nedvességgel telíti a bőrt, miközben több szinten védi a környezet káros hatásai ellen és megfelelően készíti elő a sminkelésre. A HydroRush nedvességmegőrző technológiájával erősíti a bőr nedvességmegtartó rétegét. Magában és alapozó alatt is viselhető.

Hogyan működik?

A Clinique összes termékéhez hasonlóan ez a krém is illatmentes és tartalmazza a márka hidratálókrémjei esetén már bevettnek mondható hidratáló-emolliens-antioxidáns "koktélt", ezeken felül pedig kerültek bele peptidek is, melyeknek a tudomány mai állása szerint több előnyös tulajdonságuk is lehet a bőrre.

A kulcsösszetevők:
  • A krém kulcsösszetevő a már említett peptidek, melyeknek a termékcsalád a nevét is köszönheti. Bár a Pep-Start szemkrém 5 félét is tartalmaz, ebbe "csak" 2 féle került, mégpedig Palmitoyl Tetrapeptide-7 és Palmitoyl Tripeptide-1. A Palmitoyl Tetrapeptide-7 előnye, hogy képes lehet csökkenti a bőr sejtjeiben a bőrünk ráncosodást, megereszkedését okozó interleukin-6 (IL-6) termelését, vagyis elviekben lassítja a bőrünk öregedését, a Palmitoyl Tripeptide-1 pedig a tudomány mai állása szerint a talán képes bőrünk kollagéntermelését serkenteni, amely bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezethet. 
  • Kulcs összetevők még a különféle vitaminok és antioxidánsok is, így például a kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkező Ergothioneine nevű aminosav-féle, vagy épp a lúdfű kivonata, ami truthinaging és Paula Begoun szerint is serkenti a bőr természetes önjavító- és védő képességét (erről bővebben az összetevők leírásában olvashattok), de került még bele Tetrahexyldecyl Ascorbate (ami egy stabilabb, olajban oldódó C-vitaminféle) vagy épp E-vitamin is.
  • Az egyenletesnek, frissebbnek kinéző bőrt továbbá optikailag segíti a vízhajtó hatású koffein, a bőr vörösségét csökkentő szarukorall kivonat és az INCI 8. helyén található, selymes érzetet adó, apróbb ráncokat kitelítő szilikonféle, a Dimethicone is. Ezek azonnal (bár csak átmenetileg) simábbá, egyenletessé teszik a bőrt.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • A krém 6 féle hidratáló, vízmegkötő összetevőt tartalmaz, így hidratáló cukorfélét (egész pontosan az antioxidáns hatású Trehaloset) valamint olyan természetes hidratáló elemeket, és lipideket mint a Glicerin, a Lecitin és a Hialuronsav. Ezek egyrészt segítenek a bőr hidratáltságának növelésében, másrészt mivel a többségük képes vizet beszívni a bőrbe, így a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezik. Rajtuk kívül nem kevesebb, mint 11 féle bőrpuhító hatású emolliens került bele, például árpakivonat és Squalene.
  • Kerültek még a krémbe fényvédő hatású összetevők is, vagyis az INCI 2. helyén található Ethylhexyl Salicylate és az 5. helyen csücsülő Avobenzone. Mindkettő kémiai fényvédő, az egyik az UVB, a másik pedig az UVA sugárzás ellen védi a bőrt. (A fényvédő összetevőket egyébként a fotóstabilizátor hatású Butyloctyl Salicylate és Polyester-8 védi a gyors lebomlástól.)


ÖSSZESSÉGÉBEN

Szerintem a Clinique Pep-Start Hydrorush SPF20 Moisturizer legnagyobb előnye azon túl, hogy már a felkenés pillanatában üdébb, egységesebb bőrképet eredményez az, hogy a bőr helyes működését segítő és öregedésgátló hatású összetevői révén hosszútávú pozitív hatása is van a bőrre. A krém hátránya viszont, hogy tégelyes csomagolást kapott, ami az eltarthatóság szempontjából kissé problémás lehet (a belenyúlkálás miatt könnyebben elszaporodhatnak benne a gombák, és az összetevők stabilitásának is ki tudja, hogy mennyire árt), személy szerint jobban örültem volna, ha tubusos kiszerelésben érkezik.

Nekem egyébként nagyon szereti a bőröm a Clinique hidratálóit, így nem olyan meglepő módon erre is nagyon jól reagált. A személyes tapasztalatom egyébként az, hogy szinte percek alatt üdébb, egységesebb és hidratáltabb lesz tőle a bőröm, és bár hagy maga után egy kis "moist" réteget, de még fényvédővel a tetején (igen, én még erre is teszek) is remek sminkalap, bár leginkább az őszi-téli időszakban, és kizárólag(!) száraz bőrre tudom elképzelni. 


Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése