BLOGKERESŐ

2016. október 15., szombat

Őszi drogériás rúzsújdonságok tesztje

Ebben a szezonban is minden az ajkak körül forog, szinte minden márka készült valamilyen ajakra való rúzzsal idén őszre. Még  mindig nagyon népszerű a folyékony és a matt formula, utóbbi annyira, hogy igazából az összes nemrégiben tesztelésre beérkezett verzió matt valamilyen formában. Gondoltam, hogy gyorsan csokorba is kapom őket, és letesztelem Nektek, hogy melyik mit tud! :)Teszt, képek.


Bourjois Rouge Edition Souffle De VelvetA Bourjois újdonsága a Rouge Edition Souffle De Velvet (3690 Ft / 7,7 ml), ami egy 8 színben kapható légiesen könnyű textúrájú folyékony rúzs, mely áttetszően matt hatást eredményez 10 órás tartóssággal és hidratáló hatással.

Jól hangzik mi? Pedig élesben sajnos nem igazán sikerült megállnia a helyét, nem csak szerintem, hanem szerintetek sem, jelenleg 2,6 csillaggal kullog az újdonságok közt. Nem fed egyenletesen, hamar kopik, rossz az íze, pedig az állaga elég kellemes, könnyed. Bár ti nem panaszkodtatok rá, de én kicsit úgy érzem, hogy a színek sem túl izgalmasak és eléggé hasonlítanak is egymásra. Kár érte.Maybelline Vivid Matte Folyékony Rúzs A Maybelline Vivid Matte Folyékony Rúzs (2190 Ft / 8 ml) egy erősen fedő, matt finisű folyékony ajakrúzs, itthon jelenleg 5 árnyalatban kapható. Bár vannak természetesebb hatású változatok is, de a színeket jellemzően csodaszép tiszta, intenzív árnyalatok jellemzik, melyek felkenve is pont olyanok, mint a tubusban, emiatt puszi a Maybellinenek. 
Az állaguk is nagyon kellemes, amolyan krémes-bársonyos, könnyű kenni, és ebben a hosszú fejű applikátor is nagy segítség. A finisük viszont nem kimondottan matt, inkább velvet matt, bár szerintem nagyon szép. Az egyetlen gond vele, hogy nem szárad teljesen mattra, hanem végig megtartja a "csúszkálós" jellegét, ezért figyelni kell rá, hogy ne kenjük el, ez pedig az intenzív árnyalatok esetén elég nagy hátrány, szóval inkább a nude színekre érdemes lecsapni. Krémmánián jelenleg 3,57 csillagjuk van.Essence Matt Matt Matt SzájfényAz Essence Matt Matt Matt Szájfény (849 Ft / 5 mlegy 5 árnyalatban elérhető krémes állagú, erős fedést és hosszan tartó, bársonyos matt hatást biztosító "szájfény". A finist tekintve ez sem szárad mattra (a Maybelline Vivid Matte-jánál mondjuk talán egy kicsit jobban), és ez is szeret mászkálni, az ajkakon pedig kifejezetten vizes-csúszós érzést hagy, bár ezeken egy kis papírzsepis felitatással valamennyire lehet segíteni.

A festék egy picit (a világos szín esetén nagyon) hajlamos foltosodásra, főleg száraz ajkakon, de egy kis ügyeskedéssel azért nagyjából fel lehet egyenletesen is vinni. A színek egyébként szépek és jól pigmentáltak, de hogy nem MATT MATT MATT-ak, az biztos. Krémmánián a fent említett okokból nem túl népszerűek, jelenleg 2,63 csillagjuk van.Essence Matt Matt Matt RúzsNa, de hogy mondjak valami jót is az Essencetől, a Matt Matt Matt Rúzs (849 Ft / 3,8 g) például kifejezetten az lett! Ennek már nem csak a neve, de a finise is matt (bár van egy enyhe, bársonyos fénye), nagyon klasszul pigmentált, még a legsötétebb árnyalatok alá is csak a tökéletesség kedvéért kell szájceruza.Azt kell, hogy mondjam, hogy az árához képest a tartóssága is egészen rendben van, ráadásul még az ajkakat sem szárítja. Krémmánián jelenleg 4,25 csillagja van, sőt, szeptemberben ez volt a hónap egyik kedvenc sminkterméke is. Sajnos ritkán van lehetőségem ilyet írni, de ezúttal a lista legolcsóbb tagja a legjobb... :) Ár-érték arányban szerintem zseniális!Catrice Matt Lip Artist 6 Hr Ajakszínező és Velvet Matt Ajak KrémA Catrice 2 féle matt ajakra való újdonsággal indította az őszt -  a Matt Lip Artist 6 Hr Ajakszínező (1659 Ft / 3 g) 7 árnyalatban kapható, és az ígérete szerint akár 6 órán keresztül tar és könnyed hatást biztosít az ajkak kiszárítása nélkül, míg a szintén 7 árnyalatban kapható Velvet Matt Ajak Krém (1159 Ft / 3,4 ml) a leírása szerint egy E-vitaminban gazdag ajakkrém, puha applikátorral, selymesen matt hatású, gazdag fedéssel.A Matt Lip Artist szerintem csodaszépen fed, gyönyörű matt hatást biztosít (a lista legmattabb tagja!), egyenletesen terül, nem csúszkál, tartós (azért 6 órára ne számítsatok), DE nem igaz, hogy nem szárít, mert nekem felkenéstől kezdve húzódik tőle a szám, és Ti is pont erre panaszkodtatok a véleményeitekben, emiatt jelenleg 3,43 csillagja van. A Velvet Matt Ajakkrémnek köze sincs a mattsághoz, nem igazán fed egyenletesen, könnyen letörölhető és a színek sem olyan ütősek felkenve, mint amilyennek a tubusban tűnnek. Mondjuk legalább kellemes viselni és nem szárít... Krémmánián jelenleg jelenleg 2,44 csillagjuk van.


Próbáltátok már valamelyiket? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése