BLOGKERESŐ

2017. március 23., csütörtök

Helló, Geek&Gorgeous hámlasztók - közös projektem a Helia-D-vel

A mai napig, ha a Krémmánia 7 évvel ezelőtti kezdeteire gondolok, akkor a sírás kerülget. Persze a “jó sírás”, amit egy csomó pozitív érzelem okoz. Szinte hihetetlen visszagondolnom, hogy mennyire tudatlanul vágtam bele, hogy az első 8 hónapban gyakorlatilag senki nem használta az oldalt, és hogy a DM-ből és a Douglasből is hányszor kidobtak a biztonsági őrök, amikor frenetikusan próbáltam INCI-ket fotózni, hogy legyen mit feltölteni az oldalra.

Ehhez képest, ami ma a Krémmánia az számomra hihetetlen, és nagyon szerencsésnek érzem magam az elmúlt 7 év miatt. Az oldal révén rengeteg  jó dolog történt velem, és ezek egyike vezetett a Geek&Gorgeous-höz.

A G&G sztoriA G&G sztori két évvel a Krémmánia indulása után kezdődött. Egy 2012-es tavaszi napon egyszer csak kaptam egy Facebook üzenetet egy ismeretlen valakitől. Mivel nem volt FB barátom, így a spambe ment, szóval észre se vettem 4 hónapig. Nyár végén egyszer csak megláttam, hogy jé, írt egy Budaházy Péter, és azt írja, hogy ő a Helia-D tulajdonosa és tetszik neki a Krémmánia, találkozzunk személyesen.

Akkor még Svájcban laktam, ez nem volt könnyen kivitelezhető, de váltottunk pár emailt, és laza kapcsolatban maradtunk. Két évvel később haza költöztem, és Péter türelmére és kitartására jellemző, hogy még mindig szeretett volna személyesen találkozni.

Azt hittem, hogy “csak úgy találkozunk”, mert jó a “szakmában ismerkedni”, de meglepetésemre konkrét kérdése volt: a Helia-D szeretne fejleszteni egy új termékcsaládot, segítenék-e? Ő azt gondolja, hogy a Krémmánia révén meglévő tudásom nagyon hasznos, örülne neki.

A kérdésnél is jobban meglepődtem igazából a válaszon, amit csak úgy, minden gondolkodás nélkül sikerült mondanom: más márka fejlesztése nem annyira hoz lázba, de egy saját, új márkán szívesen dolgoznék.

Szóval így indultak a dolgok. Ennek az első találkozónak két és fél éve is van már, nem tegnapi történet. Mint a Krémmániába ebbe is tudatlanul és naivan vágtam bele, és persze minden sokkal nehezebbnek bizonyult, mint előre gondoltam. Ettől függetlenül az elmúlt két év szuper izgalmas volt, rengeteget tanultam és nagyon örülök, hogy végre elkészült az első három termékünk.

A munkamegosztás valahogy úgy néz ki, hogy a Helia-D segít a csomagolóanyagok beszerzésében, gyártásban, adminsztrációban, alapanyag beszerzésben, az én részem pedig a márka és persze az egyes termékek koncepciójának a kidolgozása.  A fejlesztés pedig igazi közös munka volt, több mint fél évig jártam le minden héten Veszprémbe a Hélia-D laborba, hogy együtt tudjak dolgozni a kozmetikai vegyészekkel  és azonnal tudjam mondani, hogy ez tetszik, ez nem, legyen ilyenebb, olyanabb, ki tudjuk-e próbálni még az X alapanyagot is stb.


A márka 

Egy olyan márkát szeretnénk megalkotni, ami itthon egyáltalán nincs, de nemzetközi viszonylatban is alig. A fejemben a “clean-clinical” koncepció van, vagyis top, klinikailag bizonyított hatású hatóanyagok, de “tiszta”, vitatott összetevőktől mentes formulákban. A márka három fő alapelve:

A post shared by Geek&Gorgeous (@geekandgorgeous) on

  • Minimalizált segédanyagok: a termékek illat-, színezék- és  alkoholmentesek és törekszünk mindenféle kitöltő vagy segédanyag minimalizálására. Nem használunk vitatott összetevőket sem, biztos ami biztos alapon.
  • Ismert mennyiségű fő hatóanyagok: Klinikailag bizonyított, kutatásokkal alátámasztott hatású összetevőket használunk, és meg is mondjuk, hogy pontosan mennyi van a termékekben belőlük
  • 1  €/ termék jó ügyre: nekem nagyon inspirálóak az új generációs nyugati márkák, akik egy jó ügy támogatását a cég alapjaiba építik be, mint például a Toms cipő. A fejemben a szép bőr az egészség része, az egészség pedig mindennek az alapja, így a G&G-vel szeretnénk általánosabban is segíteni, hogy mindenki egészségügyi ellátást kaphasson. Ezt az ügyet a kedvenc non-profit startupomon, a Watsi.org-on keresztül támogatjuk.

A termékek

Aki régóta krémmániázik, az biztosan tudja, hogy az otthoni kémiai hámlasztás mondhatni, hogy a mániám. Annak idején ez volt az első dolog, ami tényleg látható változást hozott a bőröm vacak állapotán, és azt gondolom, hogy még mindig nagyon pici a választék belőlük. Egy 3 tagú hámlasztó családot terveztem, amiből bőrproblémától függően mindenki ki tudja választani a neki legideálisabbat.


  • Smooth Out 12% AHA + Kaktusz hámlasztó folyadék: a legerősebb, legütősebb formulánk, amiben glikol + tejsav van. Ő a bőr azonnali láthatóan simábbá és üdébbé tételét célozza és hosszabb távon a kollagénserkentést, ráncok simítását is. A formula különlegessége a benne lévő Nopal Cactus kivonat, ami kifejezetten csökkenti a nagy mennyiségű AHA által okozott neuroszenzoriális irritációt. Gyakorlatilag bárkinek szuper, akinek a bőre nem extra érzékeny. Több infó és még videó is róla itt, vagy pedig itt >>
  • Cheer Up 6% Mandulasav + BHA hámalsztó folyadék: ő a  “magamnak csináltam formula”  a kombinált, problémás bőrre. Mandulasavas termék alig-alig van, pedig a mandulasav híres az antibakteriális hatásáról, gyengédségéről és hogy nagyon jó hatással van a problémás bőrre. A BHA, vagyis szalicilsav jól ismert, szóval nem is részletezem. Benne a savak mellett még az extra a sarcosine nevű hatóanyag, ami a zsírtelmelés normalizálásában, pórusok feszesítésében segít. Több infó és még videó is róla itt, vagy pedig itt >>
  • Calm Down 4% PHA +BHA hámlasztó folyadék: a nagyon érzékeny bőrre készült gyengéd hámlasztónk, amiben PHA savak és BHA van. A PHA-kat új generációs AHA-knek is nevezik, amiknek az anti-aging hatása egy picit azért elmarad a glikol- és tejsavtól, de hasonlóan hámlasztanak, antioxidáns hatásuk is van, jól hidratálnak és emellett nagyon gyengédek a bőrhöz. Ha pirosodásra hajlamos a bőröd, nagyon érzékeny, vagy soha nem hámlasztottál még  és óvatosan kezdenéd, akkor ez lesz a Te formulád. Több infó és még videó is róla itt, vagy pedig itt >>

Tényleg szívvel-lélekkel és nagyon maximalista minőségi elvárásokkal készítettük a három formulát, amiket már majd fél éve használok (ennyi idő a stabilitás teszt + csomagolóanyagok beszerzése + mindenféle adminisztrációs folyamaton végigmenni). Az én bőröm nagyon szereti őket, de persze nyilván addig csináltuk, hogy ez így legyen (nem volt egyszerű…. :)).


Nagyon izgulok, hogy mit szóltok hozzájuk, és remélem, hogy Nektek is be fognak válni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése