BLOGKERESŐ

2017. augusztus 27., vasárnap

5 szuper esszencia Koreából

Ha van olyan koreai bőrápoló termék, amit talán a legjobban kedvelek, azok egyértelműen a esszenciák, mivel nem csak könnyedek, kellemesek, de rutinba építve nagyon szépen fel lehet velük javítani a bőr állapotát. 
Miért is jók az esszenciák?

Ha még csak most ismerkedtek a koreai termékekkel, akkor az esszenciákat úgy kell elképzelni, mint egy hatóanyagokban gazdag tonikot, apolka a nemrég aktualizált Profi bőrápolás step by step c. sorozatának tonikos részében egész konkrétan a hidratáló tonik kategóriába sorolta őket, vagyis szerinte (és szerintem is) az esszenciák lényegében azt csinálják, hogy egy adag vízmegkötővel + vízzel látják el a bőrt, ami vízhiányos bőrűeknek, sőt, igazából minden bőrtípusnak csak a javára válik.

A koreai kozmetikumok közt többféle illat-és alkoholmentes, ellenben hasznos hatóanyagban gazdag tonikot, esszenciát találhatunk, ráadásul ezekről nagy általánosságban az is elmondható, hogy a többségük remek kiegészítő (!) termék a bőr vízhiányának pótlására és a védőrétegének a megerősítésére.


 

A KM legjei

A KM legnépszerűbb koreai esszenciája 61 véleménnyel és 4,41 csillaggal a Cosrx Galactomyces 95 Whitening Power Essence, ami tartalmaz a külső hatások okozta bőrkiszáradástól óvó Galactomyces Ferment Filtratet, az összetevőlista 2. helyén pedig Niacinamidet, ami azon túl, hogy egy ígéretes öregedés elleni hatóanyag és hatásos sejtkommunikáló (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató) összetevő, remek hidratálószer is egyben, ahogy a 3. helyen csücsülő Sodium Hyaluronate is az, mivel a saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni. Került még bele Allatoin-Panthenol kombó is, melyek együttesen remek gyulladáscsökkentő, nyugtató hatással vannak a bőrre, valamint segítik a sebgyógyulást is. A vélemények szerint egyébként szépen nyugtatja, simítja, szinte feltölti a bőrt és egyenletesebbé teszi a bőrképet is.

Szintén Galactomyces Ferment Filtrate a fő komponense a minimalista összetételű (összesen 5 összetevőből áll az INCI-je) Tonymoly Intense Care Galactomyces Lite Essence 96,5%-nek, és bár a többiénél kevesebb, de csupa jó vélemény érkezett eddig rá.

Az egyik nagy személyes kedvencem a 4,25 csillagos Secret Key Starting Treatment Essence gazdag vízmegkötő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású összetevőkben. A Galactomyces Ferment Filtrate mellett az 5. helyen tanyázó Arbutin bőrfehérítő, depigmentáló hatással van a bőrre (vagyis klassz foltok ellen), a 7. helyen levő Human Oligopeptide-1 pedig gyorsítsa a sebgyógyulást, ahogy a gotu kola kivonat, az Adenosine és az ázsiai ginzeng gyökér kivonat is. Van még benne jó pár olyan összetevő is, melyeknek a bőrre gyakorolt hatásáról sajnos még nem sok kutatást találni, viszont a gyártói leírások alapján elég ígéretesnek tűnnek, például a lampionvirág kivonata vagy épp a kínai hernyógomba kivonata

A SK-II Facial Treatment Essence dupejaként emlegetett IOPE Bio Essence Intensive Conditioning az ígéretei szerint már 3 nap alatt szemmel látható változást hoz a bőrnek. Ez az esszencia (is) tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású anyagokkal - ennek egy Faex nevű élesztőféle az egyik fő komponense, ami hasonló az SK-II-ben található Saccharomycopsis Ferment Filtrate-hez, de találhatunk még benne Niacinamidet, a bőr védőrétegét regeneráló Bifida Ferment Lysatet és antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású Beta-Glucant és Adenosinet.

Az előző hónap legnépszerűbb arcápolói között is találkozhattatok a 4,6 csillagos Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence-szel, aminek a kulcsösszetevője természetesen a csiganyál, azaz a Snail Secretion Filtrate, ami a kutatások szerint valószínűleg serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését, valamint képes lehet javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, ezeken felül pedig valószínűsíthetően még lokális sebgyógyító hatása is van. A krém tartalmaz még néhány hidratáló, vízmegkötő összetevőt is a bőr túlérzékenységének kezelésére pedig olyan gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású összetevők kerültek is bele, mint például Panthenol, Allantoin és az antioxidáns hatású Arginine.Ti használtok valamilyen esszenciát? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése