BLOGKERESŐ

2018. március 7., szerda

Ecsettisztítási rutin + KM top ecsettisztítók

Ecsettisztításról még nem nagyon volt szó ezelőtt a blogon, pedig hogy úgy mondjam, a tudatos sminkelés alapja az eszközeink tisztán és higiénikusan tartása -  nem csak szebben lehet a rendszeresen tisztított eszközökkel dolgozni, de olyan csúnya dolgoktól is megkímélhetjük magunkat mint a pattanások és egyéb bőrfertőzések...
Személyes kedvencek

Mint általában semmit, az ecsetmosást sem nagyon szeretem soha túlbonyolítani, sokáig csak a kezemet és egy sima szappant használtam ecsettisztításra, igazából ez finomodott aztán a jelenlegi rutinom elemeire... :)

Kis fejű, merevebb szálú ecseteket a mai napig szappan alapú ecsettisztítókkal szeretem mosni, jelenleg a MakeUp Revoluton Pro Hygiene Ecsettisztító Szappant használom, mégpedig úgy, hogy az enyhén vizes fejű ecseteimmel körkörös mozdulatokat teszek a tégelyben, kicsit állni hagyom, majd a For Your Beauty Ecsettisztítóján víz alatt kimosom őket.

A nagyobb fejű illetve a nagyon puha, természetes szőrű ecseteimet továbbra is a tenyeremben szeretem a legjobban kimosni, mégpedig a Tigi Bed Head Urban Antidotes Re-Covery Samponjával, amit egyébként még Ti ajánlottatok nekem itt a blogban, és teljesen igazatok is lett - kevés kell belőle és szuperül tisztít, anélkül, hogy kiszárítaná vagy szétborzolná az ecsetek finom szőrét.

KrémMánia legek

A KM legnépszerűbb eszköze a témában 120 véleménnyel és 4,93 csillaggal az ujjra húzható eBay Brush Egg ($1.30), aminek nem csak az ára, de a mérete is verhetetlen, nagyon praktikus kis darab kissebb ecsetek, szivacsok mosásához és az anyaga is elég strapabíró. Az ezüstérmes 48 véleménnyel és 4,92 csillaggal az általam is használt For Your Beauty Ecsettisztító (1199 Ft), mivel kis mérete ellenére látványosan megkönnyíti és felgyorsítja az ecsetmosás procedúráját, ráadásul még az ára is szuper, alig kerül többe 1000 Ft-nál.

Az ecsetmosó gélek és folyadékok közül a MAC Brush Cleanser Ecsettisztítóját (3300 Ft / 235 ml) szerettétek a legtöbben, ez jelenleg 34 véleménynél és 4,56 csillagnál jár az oldalon. Róla azt írjátok, hogy bár mélytisztításra nem igazán alkalmas, viszont gyors ecsetmosásra remekül bevált, már csak azért is, mert felgyorsítja az ecsetek száradását. (Ha hasonlóan gyors, viszont olcsó megoldásra vágytok, akkor a Gyógyszertári Benzinnel vagy érdemes még próbálkozni.)

Az ecsettisztító sprayk legje a MakeUp Revolution Pro Hygiene Antibakteriális Ecsettisztító Spray (2250 Ft / 200 ml), amivel alaposabb tisztítások között szépen karban lehet tartani a por állagú termékekhez használatos ecseteket, és az illata is kellemes, ahogy a 4 csillagos Pupa Brush Cleaner Leöblítés Nélküli Ecsettisztító Folyadéknak (1950 Ft / 100 ml) is az illatát dícséritek.

A szappanok közül a 4,8 csillagos Barbara Hofmann Ecsettisztító Szappan (3200 Ft / 100 g) a TOP. Finom citrusos illata van és nagyon alaposan ki lehet vele mosni az ecseteket, bár kicsit hajlamos szárítani, ezért néha egy kis hajbalzsamos átöblítés nem árt a vele tisztított ecsetkéknek. A második legnépszerűbb ecsetmosó szappan KM-en a Da Vinci Tisztítószappan Kozmetikai Ecsetekhez (1750 Ft / 40 g), amiről egyébként kb. hasonlókat írtok, mint a Barbara Hofmann szappanjáról.


Ti mivel szoktátok tisztítani az ecseteiteket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése