BLOGKERESŐ

2022. május 25., szerda

Így válassz arckrémet nyárra!

Nyáron érdemes vizes alapú, gél(es) állagú hidratálókrémet választani, már csak azért is, mert ilyenkor több vizet veszít a bőr, amit fontos pótolnunk, másrészről a vizes krémek sokkal komfortosabbak a forróságban, és nem lesz tőlük az arcbőr olajosan fénylő sem - ebben a posztban pedig ehhez hoztam Nektek pár tippet és néhány szuper alternatívát! 💦


Legtöbb vélemény: Vichy Minéral 89 Bőrerősítő és Teltséget Adó Booster, drogériás alternatíva: Balea Aqua Feuchtigkeitsserum és Neutrogena Hydro Boost Water Gel, luxus ápolás: Bobbi Brown Hidratáló Krémzselé, újdonság: Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly, koreai: Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Hogyan keress rá egyszerűen KM-en a nyári arcápolókra?


Ha nem akarod túlbonyolítani a keresést, csak írd be mondjuk az AQUA, a LIGHT, EXTRA KÖNNYŰ,  a FLUID vagy a FRESH szót a krémkeresőbe - a gyártók ugyanis szeretik belecsempészni a termékek nevébe is, hogy könnyed, nyárkompatibilis krémet alkottak. Innentől már megnyílik előttetek a KM vonatkozó termékeinek választéka, és már "csak" a véleményeket és az összetevőket kell átböngészni.

Erre figyelj az összetevőknél

Remek, könnyed összetevők a hidratáló összetevőkön belül az ún. vízmegkötő összetevők, mint például a  hyaluronsav, a sodium PCA, a glicerin vagy a cukorfélék (sucrose, trehalose). Az aloe vera szintén vízmegkötő és ráadásul még gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása is van, így szintén szuper összetevő a könnyed nyári kencékben. A vízmegkötők mellett még az antioxidánsok azok, amiket főleg érdemes keresni nyáron (persze nem csak nyáron), hiszen ők a nap hatására is keletkező szabad gyököket segítenek semlegesíteni.

A fenti felsorolásból hiányzik a fényvédelem. Ennek oka, hogy a könnyed nyári nappali fényvédős krémek SPF száma általában nagyon alacsony, a gyakorlatban megvalósult védelem pedig az elvi értéknek csak egy része szokott lenni, így szerintem inkább érdemes külön egy jó kis könnyed nyári hidratálót és egy min. SPF 30-as fényvédőt beszerezni a nyárra. :)


Ti milyen hidratálókrémet használtok nyáron?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése