BLOGKERESŐ

2019. június 24., hétfő

Magyar kozmetikumok, melyeket érdemes kipróbálni 🇭🇺

Szerencsére egyre nagyobb divat hazai termékeket venni - nem csak élelmiszert, hanem ékszert, ruhát, sőt, még kozmetikumot is, és külön jó hír, hogy ma már rengeteg minőségi, szuper kis kence kerül ki a honfitársaink keze közül, szóval sok esetben még jól is járunk, ha a hazai mellett döntünk.

.
Nem is pazarolom a szót, jöjjön inkább a lényeg: a legjobb magyar termékek, természetesen a Ti véleményeitek alapján!


A Zelka Szappanmanufaktúra nevű családi vállalkozást 2012-ben alapították és már ezután a röpke 2 év után már olyan csodálatos natúr arckrémeket köszönhetünk nekik, mint a 4,49 csillaggal büszkélkedő Körömvirágos Natúr Arckrém E-Vitaminnal vagy épp a 4,46 csillagnál járó Szőlő Kivonatos Arckrém Szőlőmag Olajjal. Az összes arckrémük gyönyörű, bőrbarát összetevőket tartalmaz, könnyen beszívódnak és jól hidratálnak, és a többi natúr krémhez képest jó áron is kaphatóak.

Biztos sokan hallottatok már Viktoria Minyáról, aki elsősorban ugye arról ismert, hogy ő az első hazai parfümőrnőnk, de azért parfümjei miatt sem kell szégyenkeznie, hiszen az összes kreálmányát imádjátok, főleg a tokaji borok világát idéző Eau De Hongriet, de az első illata, a több száz valódi kristállyal van megtölt üvegben rejlő Hedonist is magáénak tudhat jó néhány krémmániás rajongót.

A Hélia-D márka elég közel áll a szívemhez, már csak azért is, mert ismerem a háttérben ügyködő szuper csapatot, és tudom mennyit dolgoznak azon, hogy versenyképesek és szuperek legyenek a termékeik, úgy, hogy közben a márka hagyományainak megőrzését is folyamatosan szem előtt tartják. Az én kedvenc termékem tőlük Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre, a KM-en legnépszerűbbek pedig a Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém, a Regenero Hajvégápoló Szérum és a Hidratáló Kézkrém Ureával és Körömvirágolajjal.

Ahogy a korábban említett Zelkának, úgy a Geek&Gorgeusnak is a Helia-D áll a hátterében, nem mással kiegészülve, mint a Krémmánia alapító Rácz Judittal. A tudatos, clean-clinical márka top, klinikailag bizonyított hatású hatóanyagokat, tiszta, vitatott összetevőktől mentes formulákban készít el. A márkának kiemelten népszerűek a hámlasztói (főleg a Cheer Up), illetve a szárazabb és zsírosabb bőrre való, jóáras hialuronsavas szérumai, melyek között találhatunk kombinált/zsíros és száraz bőrre való változatot is.

A Kell a Púder! sminkmárka 5 éve ásványi sminktermékekkel indult hódító útjára, azóta pedig jócskán kibővül a kínálat, ráadásul azon kevés márkák közé tartozik, amelynek a legtöbb értékelése 4 és 5 csillag között mozog. A márka összes terméke kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, és sem az összetevőket, sem pedig a kész terméket nem tesztelik állatokon. A Szemhéjpúderek egyszerűen isteniek, a pesti márkaboltban pedig szabadon végigtapizgatjátok ezeket a szépségeket, gyönyörű környezetben.

Az 1984-ben alapított Ilcsi az egyik legnagyobb presztízsnek örvendő haza márka, és KMes körökben is igen felkapott. A kemikáliáktól mentes, gyümölcsökben, zöldségekben, és jótékony összetevőkben gazdag termékek ugyan bolti forgalomban nem kaphatóak, de az Ilcsi termékekkel dolgozó kozmetikában meg lehet őket vásárolni, és érdemes is - többek közt  a zsíros, pattanásos bőrre való Fekete Szappanhoz, a Esemény Előtti Pakolás (amit a szintén népszerű AHA-s Biológiai Hámlasztó Peelinggel együtt használva nagyon sokan csodaszernek tartotok), a nyugtató hatású Ichtiolos Gyógyfüves Pakoláshoz és még jó pár más termékhez is valóságos ódákat írtak a krémmániásaink.

A Kallos a filléres, óriási kiszerelésű, szuperhatásos hajpakolásainak köszönhetően lopta be magát sokak szívébe: a tejproteineket tartalmazó Latte Tejes Kivonatú Hajpakolóra például már 200-nál is több lelkes vélemény érkezett, az Elixír Hajszépítő Olaj pedig per pill az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb hajolaj Krémmánián.

A hazai királyok olajban az Aromaxos termékek - nagyon széles választékban kaphatóak náluk különféle bázis- és illóolajok, valamit olajkeverékek, baráti áron. A KM leg jelenleg a Teafaolaj, az Argánolaj és a Mandulaolaj, de nagyon sok olajuk hasonlóan népszerű még KM-en, érdemes közöttük is szemezgetni!

A KM egyik kedvenc kézkrémét, a Tibolina Kézkrémet először munkavédelmi kézkrémként, fém tubusba töltve került forgalomba, mára viszont a krém csomagolása átalakult, és a rengeteg pozitív visszajelzés hatására kéz- és testkrémként, műanyag tégelyben kapható. Jelenleg 174 vélemény alapján 4,52 csillaga van az oldalon és ódákat zengtek a hidratáló hatásáról.

Ha pedig luxuskozmetikum keresnétek, az ásványi anyagokban gazdag magyar termál vizeken alapuló Omorovicza - KM legjük a Termál Tisztító Balzsam -, és ÜPannonessence nevű hatóanyaggal gazdagított Adrienne Feller márka termékei - KM leg: Madeleine Hidratálóbalzsam - lehetnek szuper választások.


Ti használtok magyar kozmetikumokat? Mi a kedvencetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése