BLOGKERESŐ

2014. október 17., péntek

Kipróbáltuk a Bobbi Brown megújult sminkleckéit!

Nem titok, hogy a szívem csücske a Bobbi Brown, és mivel éppen a napokban újult meg a márka alapját adó sminkleckék szerkezete, ezért arra gondoltam, hogy ennél nem is lehetne jobb alkalmam mesélni az új koncepcióról, a márkáról és persze arról, hogyan kezdődött el az iránta érzett több éve tartó rajongásom.
.

.
Bobbi & én
A Bobbi Brown pár éve még csak néhány Douglasban volt jelen, már akkor is gyönyörű, elegáns fekete pulttal, csinos sminkessel, és talán pont emiatt az exkluzív jelleg miatt sokáig nem is mertem odamenni, pedig gyakran oda-oda pillantgattam....aztán egyszer mégis azon kaptam magam, hogy a Bobbis sminkek közt matatok. Alig telt el pár másodperc, a sminkeslány máris kedvesen érdeklődni kezdett, hogy mit keresek, én meg lányos zavaromban elhadartam az akkoriban szokásos rizsámat, hogy szájfényt, ami natúr, de nem sápaszt le, mire nem csak azonnal előkapta a tökéletest, hanem leültetett, kezembe adta a kis fekete tükröt, és szó nélkül felapplikálta rám, ami szinte ledöbbentett, mert ilyesmire előtte, más márkáknál nem vagyon volt példa. Ekkor hallottam először arról is, hogy mik azok a sminkleckék, és annyira felcsigázták az érdeklődésemet, hogy az elsőre már 2 héten belül elmentem. Ahogy pedig telt az idő, egyre többet tudtam meg a márkáról, és egyre jobban úgy éreztem, hogy ez az, amit eddig hiába kerestem másoknál...




.
Bobbi Brown és a sminkleckéi
Mivel sok Bobbis teszt volt már a blogon, és ti is rengeteg lelkes véleményt írtatok a termékekhez, remélem mondanom sem kell, hogy többségben igazán remek, tartós, minőségi darabokról van szó - önmagában már ez is elég ok lenne a rajongásra, de itt nem áll meg a történet.
.
A  márka koncepciója egy az egyben az én hitvallásom is - Bobbi úgy tartja, hogy a sminkelés lényege nem az, hogy a nőknek új arcot faragjanak, hanem hogy úgy nézzenek ki és úgy érezzék magukat, mint egyébként, csak még sugárzóbban és magabiztosabban. Szerintem ez csodálatos megközelítés, és szerencsére nem csak levegőbe mondott szavak, az elmúlt évek során még egyszer sem álltam fel úgy a székükből, hogy olyan sminket viseltem volna, ami ne illett volna a tejfehér bőrömhöz vagy neadjisten túl soknak éreztem volna az utcára.

Eduardo Ferreira, a Bobbi Brown Cosmetics európai művészeti igazgatója az alapozás sminklecke személyre szabott lépéseit tanítja nekem. 


.
És akkor ott vannak még azok a bizonyos sminkleckék is. Mivel Bobbi nem csak el akarja adni a termékeit, meg is szeretne tanítani a helyes használatukra, hogy azokat ne csak megvegyük és a fiók mélyén pihenjenek, hanem szeressük és tudjuk is használni őket, ezért a márka kialakított egy olyan rendszert, amiben a (leendő) vásárlókat leültetik, segítenek kiválasztani a tökéletes árnyalatokat, textúrákat, és elmagyarázzák, mit hogyan használnak rajtad, miközben végig ott van a kezedben az a bizonyos fekete tükör, amiben az összes mozdulatukat követni lehet. Természetesen minden egyes sminkleckét tapasztalt Bobbi Brown sminkesek tartanak, és a lépéseket egy személyre szabott face charton dokumentálják.
.
A régi sminkleckék rendszerében 8  közül lehetett választani az 5 perces Gyorssegélytől egészen a 45 perces Alkalmi smink leckéig. Ez most annyiban változott, hogy 10 perces, különféle területekre fókuszáló sminkleckéket lehet venni, így például a bőrápolás, az alapozás, vagy épp a tusvonal személyre szabott technikája is elsajátítható. Ebben az a jó, hogy még egy sietős vásárlás alkalmával is lehet rá időt szorítani, illetve tényleg csak azt tanulhatjátok meg 1-1 alkalommal, amiben bizonytalanok vagytok. Az új, rövidke sminkleckék mellett elérhetőek még a régi, komplett leckék is, és bár ezekért már fizetni kell, de a MAC rendszeréhez hasonlóan a teljes ár levásárolható. Az új sminkleckék viszont teljesen ingyenesek, és akkor is kedvesek, készségesek, ha nem vesztek utána semmit.

Én bátran ajánlom Nektek, hogy nyugodtan menjetek oda a Bobbi sminkeseihez, és kérdezzetek, próbálgassatok, szinte biztos vagyok benne, hogy tudnak Nektek sok hasznos tanácsot adni, én legalábbis rengeteget tanultam tőlük és sok csodálatos sminktermékre bukkantam, amiket napi rendszerességgel használok is.

Köszönöm Eduardo Ferreiranak, hogy elsők között lehettem az országban, akin bemutatta az új sminkleckéket, Pekár Magdinak a gyönyörű képeket (az ő posztját itt olvashatjátok a személyre szabott sminkjéről) és Darvas Zsuzsónak, hogy olyan sokat segített az elmúlt években!


Ti ismeritek a márkát? Próbáltatok már tőlük valamit?

32 megjegyzés:

  1. Szuper lehetett, bár bevallom én elég félszeg vagyok az ilyen kisminkelős dolgokhoz... Általában még ha szeretnék is kipróbálni pl. egy rúzst vásárlás előtt akkor sem megyek oda az eladóhoz/sminkeshez, hogy "én ezt most szeretném kipróbálni és sminkelj ki légyszíves..." Ilyenkor csak bénán toporgok pár percig és ha Ő nem kérdezni meg akkor inkább hagyom az egészet és elpályázok... A másik dolog pedig, hogy biztosan nem lenne pofám itt Bobbiéknál egy ingyenes sminklecke után vásárlás nélkül eloldalogni... Úgyhogy ezeket nem igazán nekem találták ki. :)

    VálaszTörlés
  2. A Bobbiban pont az a jó, hogy nekik nem kell külön könyörögni, hogy légyszi, fessetek már ki, hanem ők maguk ajánlják fel. De te is vettél már Bobbi cuccot, kint nem ajánlották ezt így fel?
    Amúgy szerintem igenis bele kéne, hogy férjen minden márkánál, hogy ha kisminkelnek, és nem tetszik, akkor anélkül felállhass, hogy kínosan kelljen érezned magad. Én volt már, hogy magamra tetettem valamit, és nem vettem meg, mégiscsak 5000-10000 forintokról van szó, nagyon nem mindegy, főleg ha a magyar átlagkeresetet nézzük.. :/
    Na mindegy, lényeg, h rám még sosem néztek emiatt csúnyán, m az ő rendszerükben ez a természetes :)

    VálaszTörlés
  3. Én legtöbbször konkrét tervvel állítok be, hogy ezt és ezt szeretném... :) Illetve általában ki vagyok sminkelve, úgyhogy ritkán élek ezzel a lehetőséggel. De pont néhány hete kinéztem magamnak a MAC-nél Rihanna új Viva Glam sötétbarna rúzsát. Mivel az tényleg baromira sötét nem akartam próba nélkül megvenni és tényleg ott billegtem 5 percig a rúzzsal a kezemben és még azt sem mondta senki, hogy fapapucs... Úgyhogy ebben az öt percben inkább lebeszéltem magam róla. :)

    Persze tudom, néma gyereknek... de akkor is.

    VálaszTörlés
  4. Na, a MAC más tészta, oda én is inkább konkrét tervvel megyek. Van amikor segítőkészek, de általában baromi sokan vannak, és vagy kevés idő jut rám, vagy az életem elunom, mire sorra kerülök :/

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszett a poszt, érződik rajta, mennyide odavagy a márkáért, és őszintén, tiszta szívből írtál. :)
    Sőt, bár eddig nem érdekelt annyira, hogy ellátogassak a márkaboltjukba, lehet idén Karácsonykor nem a MAC termékek lesznek kívánságlistán, hanem valami Bobbi. ;) Ideje lenne.

    VálaszTörlés
  6. Eddig is imádtam Bobbi-t és azt, amit képvisel... A sminkkel is úgy vagyok, hogy az a legjobbat hozza ki belőlünk, ne pedig egy teljesen új arcot adjon. Szeretem, hogy a természetes és hordható árnyalatokat részesíti előnyben. Sok Bobbi termékem van, főleg rúzsok, szájfények és arcra (tehát pirosító, highlighter, bronzer) való cuccok, én nagyon szeretem őket. Talán egy termékkel faragtam rá, a már sokat emlegetett Rich Chocolate palettával, nekem egyedül az nem hozta azt, amit vártam. Az alapozójukat szívesen kipróbálnám, így ha lefogy a készlet, szerintem meg fogom valamelyiket próbálni, csak még nem tudom, melyiket kéne.. De majd a Bobbi-s lányok segítenek. Azt én is hozzátenném, hogy a Bobbi sminkesei valóban nagyon segítőkészek. Egyszer akartam egy rúzst venni, de a sminkes lány inkább másikat keresett. Itt megmondják, hogy ne vedd meg, ha nem áll jól. Mindig szívesen feltették nekem a terméket, sose kellett kérnem. Szóval le a kalappal előttük, tényleg nagyon kedvesek és hozzáértőek. Kevés márkát zártam a szívembe, de Bobbi ott van stabilan és szerintem ott is marad... <3

    VálaszTörlés
  7. Ez tök jó Pöti! Jó, volt olvasni. Oké, idén Karácsonyra tényleg jár nekem valami Bobbi. Lehet végre metgalálom A lila rúzst?! :D

    VálaszTörlés
  8. Érdekes, nálam karácsonykor pont a MAC felé billen a mérleg:) De téged azért nem beszélnélek le ;)

    VálaszTörlés
  9. Ehhez mit szólsz Svivko? Electric Violet árnyalatot lesd meg... :D

    http://www.bobbibrowncosmetics.com/product/2342/22750/Makeup/Lips/Lip-Color/Rich-Lip-Color/FH12/index.tmpl#i.ir8exdhvrcudzf

    VálaszTörlés
  10. Szuper. Én is megkaptam tőlük az sms-t, hogy lehet menni sminkleckékre.
    Amúgy velem is így volt az első alkalommal, kerülgettem a pultot, mert olyan nagyon luxus jellege volt. Douglasban Marcsi "elkapott" , egy komplett sminket varázsolt rám miközben végig magyarázott, hogy mit miért és nézhettem minden lépés után, hogy mi és mennyire változott. Ragyogó sminket kaptam, alapozó tökéletes, ahogy a többi termék is perfect volt. Nem is jöttem haza üres kézzel, mert ezt valóban akartam. Semmi kényszer nem volt. Azóta is vissza-visszajárok és akkor sincs sértődés, ha a kipróbált dolgokat mégsem veszem meg. Mennyire más feeling, mint a múltkor próbált Andrássy utas kalandom :D
    Karácsonykor meg nagyon érdemes náluk szétnézni nemcsak a limitált termékek miatt, hanem mert sokkal olcsóbban is lehet ilyenkor hozzájutni ( pl 2db tus+ ecset 1,5 tus árában volt ).

    VálaszTörlés
  11. Most megújult a Foundation Stick, én azt fogom kipróbálni, bár még van az előzőből, de elvileg az új sokkal jobb és a zsírosabb bőr is jól viseli, az elődjével ellentétben. Meg imádtam ugye az olajmentes színezet hidratálójukat, amit nemrég vontak ki (:(), de a BB krémjük ha minden igaz, hasonló hozzá. Én a helyedben ezekre lesnék rá :)

    VálaszTörlés
  12. Na majd megnézem. Igazából alapozót szeretnék, de úgyis majd helyben dől el.. :D

    VálaszTörlés
  13. Annyira jó ezt olvasni, hogy másoknak is hozzám hasonló tapasztalatai vannak velük! :) Egyébként én is mindig így járok, soha nem tukmáltak még rám semmit, mégis szinte mindig veszek valamit, ha megyek. Mondjuk egy ideje már csak alapozóért meg korrektorért járok, mert a por állagú termékeik ugye neverendig storyk...

    VálaszTörlés
  14. Ja, ezeknek baromi jó a fedésük ám! De persze, nyílván majd ott eldől, hogy mit javasolnak :)

    VálaszTörlés
  15. Óóóó, ilyet én is akarok!!! :) Sőt, továbbfeszegetem a kérdést, mikor leszek már olyan gazdag, hogy egy ilyen sminklecke után mindent össze is vásárolhassak??? Én még csak a Clinique-ben és az Il Makiage-ban voltam ilyesmin. Volt nagyon kedves lány közöttük, meg kevésbé kedves, de a sminktudásuk még ott se volt, mint nekem, viszont ez nagyon ígéretes, amit írsz. Biztos, hogy ha Bobbi fele járok, kipróbálok legközelebb valamit. :) Ilyen drága sminkcuccokat nem szoktam azonnal, úgymond hirtelen felindulásból megvenni, hanem viselem aznap, ráérzek, nézegetem magamat kis tükörrel az utcán, természetes fényben. Plusz ha még 1-2 hét múlva is eszembe jut, hogy de jó lenne, akkor valószínűleg tényleg használni is fogom. Szóval jó, hogy írtad, hogy nem ciki, ha rögtön utána semmit se veszel. A képeken pedig nem csak döbbenetesen szép vagy, hanem sugárzik rólad az öröm is, ezzel csináltál nekem a legtöbb kedvet, hogy kisminkeljenek. :)

    VálaszTörlés
  16. OMG! Must! :D Köszi! Máris egy lépéssel "benn" vagyok az üzletben.

    VálaszTörlés
  17. Nagyon szerencsés vagy, hogy elsőkézből részt vehettél egy ilyen szuper eseményen :) Én most beleszerettem a Bobbiba, mert megvettem a Tinted Eye Brightner cuccukat (valahogy nem jutottam el a Clinique-ig... ;D) és wowowowow, eszméletlen jó! Lehet néhanapján, egy-két alkalommal beruházok 1-1 BB cuccra, rengeteg jót hallottam róluk és az első tapasztalat is lenyűgözött :)

    VálaszTörlés
  18. Ááá amúgy róla beszéltem :) Tényleg szuper az a cucc!

    VálaszTörlés
  19. Persze azért lesd meg élőben. Remélem itthon is kapni az árnyalatot.. :D

    VálaszTörlés
  20. Teljes mértékben egyet értek a cikkel és a kommentekkel. Bobbi termékei valóban szuperek, a reklámkampányból is érződik,hogy a természetességen van a hangsúly és számára az a fontos,hogy a nők magabiztosabbnak és szebbnek érezzék magukat a saját bőrükben, nem pedig azáltal,hogy egy természetellenes, tőlük távol álló sminket készítsenek maguknak.
    Én először az Extra Repair Foundation SPF 25 alapozót vásároltam meg (sajnos azóta ez a termék megszűnt :( ) Amikor beléptem az üzletbe, csak annyit tudtam,hogy olyan alapozóra van szükségem,ami nem szárítja tovább a bőrömet és nem emeli ki a már meglévő szárazság foltokat. (Téli időszakban sajnos elég száraz a bőröm, kopik az orrom és a többi alapozó csak kiemelte ezeket.) A sminkes hölgy rögtön értette mi a gondom, azonnal előkapta ezt a terméket, leültetett, megnézte melyik árnyalat illik a bőrömhöz és feltette, hogy lássuk milyen. Nem szoktam hanyatt dobni magam a sminkcuccoktól, de ebbe azonnal beleszerettem és eldöntöttem,hogy nekem ez kell! :) Akkor és ott nem vásároltam meg a terméket, de ez nem is zavarta a sminkest. Felírta,hogy akkor pontosan melyik termék és színárnyalat volt ez, kaptam egy névjegykártyát és mosolyogva köszöntünk el egymástól. Néhány hét múlva nem bírtam tovább és beruháztam, azóta sem bántam meg. :)
    Azóta beszereztem egy Hydrating Face Cream-et, Hydrating Eye Cream-et illetve egy Tinted Eye Brightener-t (utóbbi árnyalatát szintén a Bobbi Brown sminkesei segítettek kiválasztani).
    Én szívből ajánlom mindenkinek, valóban csodás termékek és azt nyújtják, amit ígérnek. Az ára kissé húzós, de megéri beruházni egy drágább termékbe, mint hónapokon/éveken át kísérletezgetni olcsóbb termékekkel, amik nemhogy nem segítenek, de csak rontanak a helyzeten.

    VálaszTörlés
  21. Engem az a kérdés foglalkoztatott mindig ilyen teljes sminkelésnél, hogy ilyenkor teljesen smink nélkül kell odamenni? Én az utcára se lépek ki anélkül, hogy ne legyen rajtam alapozótól kezdve minden...és ilyenkor nem szokták felajánlani, hogy kisminkelnek, hisz látják, hogy van rajtam.

    VálaszTörlés
  22. Ha sminkben mész, akkor lemossák, már csak azért is, mert minden sminket bőrtípusnak megfelelő hidratálással kezdenek.

    VálaszTörlés
  23. Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! :)

    VálaszTörlés
  24. Köszönöm :) Nagyon szeretem ezeket a képeket, a Facemen levő Eduardosra akárhányszor ránézek, mosolyognom kell, olyan cuki ^^ Amúgy tényleg jól érzem magam mindig, ha Bobbizom, de sosem gondoltam volna, hogy ennyire ki is ül a fejemre :D

    VálaszTörlés
  25. én most vettem meg az első Bobbi termékemet, egy vízálló fekete szempillaspirált. Esküvő ugye... legyünk szépek, de bőgni fogunk, és ne bízzuk a szerencsére. Egyszer már sminkeltem vele, és nagyon jó vele dolgozni, de nem bőgtem. Valamelyik nap kellene néznem egy sírós filmet... ötlet? :D

    VálaszTörlés
  26. Szép, nagyon szép, csak olyan nagyon drága is, ezért semmim nincs tőlük. Egyszer felraktak rám egy szuper alapozót külföldi bevásárlókörúton, de még euróban is szívszélhűdést kaptam az áraiktól. Kb. egy nagyobb afrikai ország államadósságát el tudnám ott költeni. :) (Amint lesz annyim, valószínűleg el is fogom!)

    Addig marad az USA-ba látogató ismerősöktől MAC rendelés. :) (Komolyan, az itthoni másfélszeres árakon, ráadásul bunkó eladólányoktól semmi kedvem venni.)

    Nekem a nagyon natúr sminkek ugranak be róla, a "nincs rajtam smink, csak jól nézek ki" kategóriások.

    VálaszTörlés
  27. Köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés
  28. Ne is mondd, kb. fél éve volt egy nagyobb áremelésük, szóval a legtöbb alapozójuk a lélektani határom fölé került :( De (sajnos) egyszerűen nem találtam rájuk jobb alternatívát..

    VálaszTörlés
  29. óó már rég meg akartam nézni :)

    VálaszTörlés