BLOGKERESŐ

2023. március 23., csütörtök

5 hatékony alumíniummentes dezodor

Az amúgy remek hatékonysággal működő alumíniumsókról az utóbbi években sokféle csúnya dolgot lehet olvasni (bár egyelőre úgy tűnik, hogy a félelmek nagy része alaptalan), ezért egyre nagyobb választékban állnak a rendelkezésünkre olyan dezodorok, amik nem tartalmazzák az összetevő(ke)t. Most összeszedtük Nektek az 5 legnépszerűbb, legalább 4 csillagos értékeléssel bíró változatot, a Ti véleményeitek alapján.


A legnépszerűbb alumíniummentes dezodor meglepő módon nem egy női, hanem egy férfi dezodor, mégpedig a 4,49 csillagos Old Spice Bearglove Izzadásgátló Stift, ami azért ilyen népszerű a javában nők látogatta Krémmánián, mivel ők is szívesen használják a kellemes, uniszex illata miatt, nem csak a férfiak. 79 vélemény érkezett már rá, melyek többsége szerint hatékonyan megelőzi az izzadást egy szintig és a kellemetlen szagokat is egész jól elfedi. Szintén népszerű még KM-en a narancsos gumicukorra hajazó illatú Wolfthorn Deo Stift verzió is.
A szövetösszehúzó hatású nagylevelű csodamogyoró-kivonatot és szódabikarbónát tartalmazó Lush Aromaco Szilárd Dezodorjára sokan azt írtátok, hogy lekörözi a legtöbb alumentes dezodort, és csak melegebb, izzasztó napokon szorul újrakenésre. Izzadságszag ellen tökéletes, bár a kiszerelése sajnos nem épp a legpraktikusabb. Jelenleg 4,09 csillaga van az oldalon.
A 4 csillagos Balea Izzadásgátló Kristálydezodor összetevőlistája csupán egy elemből, Ammonium Alumból  (magyarán timsóból) áll, vagyis nem tartalmaz parfümöt, így plusz illatosítást ne várjunk tőle, ellenben az izzadás és a szagok ellen is remekül véd.
A Balea Med dezodorvonalának tagjai finom púderes illatúak, és egyikük sem tartalmazza az ominózus vegyületet. A legnépszerűbb változat KM-en a Balea Med Pumpás Dezodor, ami nem csak egyik legolcsóbb drogériás dezodor, de a kellemetlen szagok ellen is jól véd, bár sokan írtátok, hogy melegebb napokon félnaponta azért érdemes újra fújni.
A sheavajjal és jojobaolajjal gazdagított Biobaza Silky Comfort Dezodor nem csak alumíniummentes (helyette timsót találhatunk benne), de nem tartalmaz mesterséges illatanyagot és színezéket, parabéneket, tartósítószert sem. Igaz nem szívódik fel gyorsan, viszont hatásos, volt akinél még az edzést is jól bírta. Ezen kívül az illatát is kifejezetten kellemesnek találtátok.


Ti milyen dezodort használtok? Alumíniumsót tartalmazót vagy menteset?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése