BLOGKERESŐ

2010. július 13., kedd

Te hogyan választasz krémet?

Nem mondanám, hogy falom a női magazinokat, de azért rendszeresen veszek néhányat. Az egyik múlt havi számban megszámoltam, hányféle krémet reklámoznak. 31-et. Ajánlanak 7 hidratáló krémet, 5 testápolót, 7 arclemosót, 2 sampont, 3 tusfürdőt és 7 alapozót.

A 7 hidratáló krém közül 5 ránctalanító krém, amik azon túl, hogy természetesen ránctalanítanak (melyik mennyire vajon?) még „ragyogóbbnak és kipihentebbnek látszó bőrt”, „sima bőrfelszínt”, esetleg „feszes és rugalmas bőrt”, „fiatalos, sugárzó és üde bőrt” vagy „sima, ápolt bőrt” is ígérnek. Te ezek alapján melyiket választanád az 5-ből??? Vajon csak nekem tűnik úgy, hogy semmitmondóak ezek a reklámok, és lehetetlen ezek alapján megtudni, hogy valójában melyik krém mit is tud, vagy más képes ezek alapján dönteni, méghozzá jól dönteni? Többször próbálkoztam már a parfümériákban is kérdezni az eladót, hogy itt van 10 (inkább még több), elvileg ugyanarra való krém, mégis miben különböznek ezek, melyiknek mi a hatóanyaga (esetleg melyikben mennyi van), a vásárlók melyikkel mennyire elégedettek, de értelmes válaszokat még sosem kaptam. Ha ilyen kérdésekkel állok elő a boltban, az eladók szépen körbe vezetnek, mindegyik márkánál ráböknek a hidratáló krémre, esetleg leveszik a polcról és olvasgatni kezdik a dobozán írtakat. Egy idő után persze megunom a dolgot, és egy „Köszönöm a segítséget, alszok még rá egyet” mondattal kimegyek az üzletből.

Én hiszek abban, hogy a krémválasztás két legértelmesebb szempontja (persze van rengeteg egyéb is...), hogy egyrészt megpróbáljuk kideríteni, mennyire elégedettek azok, akik használják, másrészt pedig, hogy szerzünk némi alapismeretet a hatóanyagokról, krémösszetevőkről, és megnézzük, mi is van a tégelyekben.

Ezért jött létre a KrémMánia. Egy olyan helyet szeretnék, ahol ezeket könnyen megtehetjük: Olvasgassuk egymás véleményét a különböző krémekről, mondjuk el saját tapasztalatainkat és nézzük meg, mi is van a tégelyekben!

34 megjegyzés:

  1. én az angol nyelvű oldalakat szoktam nézegetni, hogy megtudjam, melyik krémben mi is van valójában, vagy hogy milyen hatóanyag mit tud. egy ideje néha eszembe jutott az is, hogy létre kellene hozni egy magyar nyelvű oldalt is ilyen célra - erre tessék, már itt is van! :D gratulálok a tulajdonosának! :) nekem nagyon tetszik a site, jó a felépítése, könnyen áttekinthető, jól használható. egyetlen veszélyforrásnak a hozzászólásokat látom (bár más szemszögből ez nyilván előny), pl. könnyen 5 csillagossá válhat egy nem túl hasznos krém pusztán az árfekvése következményeként; valamint remélem van pár moderátora is a krémmániának :) sok sikert kívánok a szerkesztőknek! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen a gratulációt, örülök, hogy tetszik az oldal! :) Igen, persze moderálunk, bár nagyon-nagyon liberálisan. :)

    VálaszTörlés
  3. - A felvett krémet az adminisztrátor még nem hagyta jóvá. A jóváhagyásig a krém csak számodra látható. - Ez az állapot mennyi ideig tart a Krémmánián?! Előre is köszi!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha semmi gond sincs a krémmel, akkor is kb két hét most. Köszi a türelmet!

      Törlés
  4. Rendben, köszi! Várom!!

    VálaszTörlés
  5. Szia, olvasom, hogy kb.2 hét a jóváhagyás. Kicsit hosszú idő. :( de várok. Amúgy szuper az oldal.üdv

    VálaszTörlés
  6. Már három hete töltöttem fel parfümöket, és sajnos nem fogadják el. Nem értem miért, mert nem indokolták meg. Mielőtt bárhová, bármit feltöltök, nagyon gondosan ellenőrzöm mind a helyesírást, mind a tartalmat. Meg tudhatnám hogy milyen okból nem hagyták jóvá az általam feltöltött termékeket? Köszönettel: Beus70.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel rengeteg feltöltés van, így több száz termék vár arra, hogy átnézzük és kijavítsuk, és mivel sorban haladunk, sajnos előfordul a 2-3 hetes várakozási idő :( Kérjük a türelmedet, mindenképp sorra fognak kerülni a parfümeid!

      Törlés
    2. Nagyon köszönöm a választ! Már azt hittem valamit elrontottam, vagy valami baj van velük. Akkor várom türelmesen a soromat. Köszönettel: Beus70.

      Törlés
  7. Azt szeretném kérdezni, hogy van e lehetőség privát üzenetet küldeni egymásnak? Ha nem, esetleg tervben van e? Azért lenne jó, mert az adott terméknél sokszor hiába írunk megjegyzést valakinek, vagy kérdeznénk tőle, mert ha nem "néz" vissza oda, akkor nem is tud róla, hogy írtunk neki.
    Előre is köszönöm a választ! Beus70.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs lehetőség egyenlőre privát üzenetet küldeni, de már többen kérték, és azt is tudom, hogy komment vagy kérdés esetén jó lenne valami mód, hogy értesüljön az akihez szól, szóval előbb-utóbb lesz remélem, csak sok a munka és az ötelet, de sorra fog majd kerülni.... :)

      Törlés
  8. Nemrég fedeztem fel ezt az oldalt, azóta lelkes látogatója vagyok. Ami nekem "hiányzik", ha már ilyen szépen össze vannak gyűjtve az összetevők, ill. csoportosítottátok is őket: Nem lehetne egy olyan kereső (akár összetett keresőben), hogy kilistázza azokat a krémeket (vagy bármelyik eddigi alcsooportjukat, pl. szemránckrémek), amiben csak zöld pöttyös összetevő van? Vagy ha ilyen nincs, akkor esetleg kockázat értékeket lehetne limitálni, stb. Szerintem sokat segítene a keresgélésben.

    VálaszTörlés
  9. Ok, felírtam a kérés listára. :) Tervben van már jó ideje egy részletes kereső, átgondolom majd, hogy abba esetleg tudnék-e valahogy ilyesmit is csinálni....

    VálaszTörlés
  10. Kár, hogy ilyen jóindulatú emberek vannak itt a Krémmánián, mint Montelino.
    Én eddig hitelesnek tartottam a véleményeket, amiket itt olvastam, most viszont a "régi" kommentelőnek hála komoly kétségeim támadtak. Igen, a téma Eszter portékái...
    Szóval, kedves régiek.
    a) nem használom Eszter termékeit, viszont a barátnőm igen, csodákat regél róla, ezért némi kis pénz félretevése után rendelni fogok és ha még lesz kedvem, talán majd véleményezem itt :) (bár ezek után lehet, hogy én sem leszek elég hiteles az elit társaságnak...)
    b) ha nem jöttetek volna rá (roppant nehéz, valóban komoly logikai feladvány)...nem mindenki ismeri a Krémmániát...!  Akik használják Eszter termékeit, olvasták fbook-on, hogy valaki felrakta ide az egyik terméket....(ugyanis nem tudták...jééé) , ezért jöttek ide, mint újak,  és igen, bizony, lelkes pakolás, miegymás-használók, hozzászólni.
    c) Erre jól le lettek dorongolva, hogy nem hitelesek, mert egy napon regeltek ...hát igen, ha egy bizonyos napon derül ki fb-n, akkor bizony, aki aznap elolvassa, jó eséllyel itt köt ki...mint most én is.
    d) ha tilos újként véleményt írni, ti vajon hogyan kezdtétek ...és akkor egyáltalán mire való az oldal?
    e) talán kételkedés helyett minimum illene kipróbálni

    és végül...szerintem egy bocsánatkérés sem ártana...

    Kár volt ez így elrontani..... 

    Egy még nem kommentelő....aki ezután triplán meggondolja, hogy merészeljen-e írni. 

    VálaszTörlés
  11. disqus_qjGpCM24a72012. december 13. 15:20

    Azt szeretném kérdezni, hogy mik ezek az értesítések? Én nem kértem értesítést azokhoz a termékekhez, amikhez küldték. Nem tudom mik ezek, mit jelentenek?

    VálaszTörlés
  12. Akkor kapsz értesítést, ha Te töltötted fel a terméket, vagy pedig az utolsó kommentelők/véleményezők között vagy. Nem kell egyenként megnézni az értesítéseket, hogy "olvasottá váljanak", szóval ha nem érdekel, akkor csak ne kattints rá. Elég ha a piros négyzetre rákattintasz és akkor az összes értesítés olvasottá válik.

    VálaszTörlés
  13. disqus_qjGpCM24a72012. december 13. 15:29

    Köszönöm a gyors választ! Van olyan ami érdekelne, arról hogy kapok értesítést?

    VálaszTörlés
  14. Ez az értesítések 1.0 verzió, szóval most egyenlőre autómatikusan megállapított hogy miről kapsz és nem. Egyébként ha sminket töltesz fel, akkor arról is kapsz értesítést, ha komment érkezik hozzá.

    VálaszTörlés
  15. Kedves Tardigrada!

    Bocsánatkérés???Miért is??

    VálaszTörlés
  16. "Te ezek alapján melyiket választanád az 5-ből???,,
    (KM mentes Vivien válasz tágra nyílt boci szemekkel:)
    Mindeeeeeeeeeeeeeet!
    :D:D
    Gyenge női lelkek. De már fejlődök.

    VálaszTörlés
  17. Valaki meg tudná mondani, hogy "Krémek krémjéből" miért lettem "Krémkedvelővé" visszaminősítve? Csak az előbb vettem észre, de nagyon meglepett, illetve kellemetlenül érintett :(.

    VálaszTörlés
  18. Csak az elmúlt egy éves tevékenységért vannak a pontok (http://kremmania.hu/pontgyujtes). Szóval ha nem voltál aktív az utóbbi időben, akkor ilyen történik. :( Sajnos nem teljesen real-time a pontok számolása, néha újraszámoljuk őket, és iylenkor vannak ilyen ugrások. Köszi a megértést! :)

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok! Terméket feltölteni hol tudok? Egyáltalán én tudok? :) Köszi!!

    VálaszTörlés
  20. Persze, ezen a linken: http://kremmania.hu/creams/create

    VálaszTörlés
  21. Érdeklődni szeretnék, hogy ha írtam a véleményekhez, azt hogyan lehet törölni? Eddig sehogy sem sikerült. Köszönöm: nicole74

    VálaszTörlés
  22. |rj egy mailt és töröljük, amit szeretnél. :)

    VálaszTörlés
  23. Azt szeretném kérdezni ,hogy már egy ideje teljrsítettem a feltételeket a KrémekKrémje szinthez és még mindig Krémmániás vagyok, mi lehet ennek az oka?

    VálaszTörlés
  24. Az utolsó szint nem autómatikus, de köszi, hogy szóltál, átraktalak. :)

    VálaszTörlés
  25. Nagyon szépen köszönöm, amúgy imádom az oldalt, szinte már függő vagyok :D

    VálaszTörlés
  26. Nagyon szeretem ezt az oldalt, de nem tetszik, hogy egyesek már tiszta vaterát csinálnak belőle! Már nem telik el úgy nap, hogy ne lenne tele adok-veszek hirdetéssel. Én itt véleményeket, tapasztalatokat szeretek, szeretnék olvasni, nem a megunt eladni kívánt termékek hirdetéseit. Arra ott vannak a megfelelő oldalak, amin ezeket a használt termékeket lehet hirdetni. Nem lehetne ezt valahogyan kiszűrni?

    VálaszTörlés
  27. Dolgozunk már a problémán. :)

    VálaszTörlés
  28. Köszönöm szépen a választ, és elnézést kérek a megjegyzésemért, csak már nagyon morcos voltam, hogy sorozatban ilyenekbe botlottam. :)

    VálaszTörlés
  29. Olvastam itt egy régebbi kérdezőtől,hogy elérte pontban a magasabb szintet,de nem lett átminősítve.Gondoltam én is szólok,hogy szerintem én is elértem,de nem történt semmi,mármint a szintem maradt,Bár nem életbevágó,de köszönöm,ha ránéz valaki!

    VálaszTörlés