BLOGKERESŐ

2020. február 20., csütörtök

Legendás kozmetikumok: La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

A La Roche-Posay Cicaplast krémek már hosszú évek óta a legnépszerűbbnek számítanak az irritált, hámló, kisebb bőrgyógyászati beavatkozásokkal kezelt bőr megújulását segítő Cica termékek között. A Krémmánián legtöbbet véleményezett változatot néztem most meg Nektek közelebbről, a balzsamos állagú Cicaplast Baume B5-t. ☺




A La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 (2337 Ft / 40 ml és 3801 Ft / 100 ml) egy bőrpuhító összetevőkben gazdag, 5% panthenol és madecassoside tartalmú Cica jellegű krém. Krémmánián jelenleg 214 vélemény alapján 4,59-re áll, vagyis a krémmániásaink is imádják. A krém népszerűségének az egyik oka a meglepően kedvező ára, másrészt pedig a szuper, SOS bőrnyugtató és regeneráló hatása.

A Cica krémekről [ejtsd: sziká] összességében elmondható, hogy alapvetően hámképződést serkentő, az egészséges epidermisz helyreállását segítő krémekről van szó, amik egyrészt felgyorsítják az irritált, hámló, kisebb bőrgyógyászati beavatkozásokkal kezelt bőr megújulását, másrészt pedig védőréteget képeznek a bőr felszínén, így megvédik a sérült területet.  

A Cicaplast Baume B5 első összetevője a víz, nem is akármilyen, hanem La-Roche Posay termálvíz, ami antioxidáns hatású szelénben kifejezetten gazdag. A Cicaplast ezen kívül 7 féle emolliens (bőrpuhító) hatású összetevőt is tartalmaz, de a termékben találunk még különféle vízmegkötőket is, így például az összetevőlista 4. helyén található glicerint, ami dr. Bailey egyik kedvenc vízmegkötő összetevője. A krém nevében is szereplő nyugtató, gyógyító és gyulladásgátló hatású panthenolból a Cicaplast 5%-ot tartalmaz, de szuper összetevő még benne a gotu kolából kivont, antibakteriális és sebgyógyító hatású madecassoside és az antivirális hatású zinc gluconate is. 

A véleményezőink közül a zsírosabb bőrűek érthető módon annyira nem szerették (nekik inkább a könnyedebb, szilikonosabb La Roche-Posay Cicaplast Gél B5 ajánlott), de a többség összességében nagyon kellemes extra SOS ápolónak írta le, ami hidratál, nyugtat, gyógyít és akár sminkalapként is remek, természetesen elsősorban inkább normál és száraz bőrön. 


Pro:
  • kedvező ár
  • a kiszáradt, sérült bőr alapvető igényeit nagyon jól kezeli (hidratál, nyugtat, puhít, "elfedi" a hámlást)
  • segíti a pattanások utáni hegek, sebek gyorsabb gyógyulását
  • illat- és alkoholmentes

Kontra:
  • nem találhatóak benne antioxidánsok vagy egyéb extrább összetevők, ezért "csak" szimpla alapkrémként tekinthetünk rá 


Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése