BLOGKERESŐ

2022. augusztus 8., hétfő

A legjobb alaplakkok és fedőlakkok

Még a legrosszabb körömlakkok tartósságán és minőségén is sokat dob egy jó fedő- és alaplakk, ezért nem mindegy, hogy milyet választunk. Most összeszedtem nektek a Krémmánia 5-5 legjobb alap-és fedőlakkját, az előnyeikkel és hátrányaikkal együtt.

Alaplakkok


A KM legnépszerűbb alaplakkjára, a Rimmel Stronger Nail Nail Nurse Erősítő Körömlakkról eddig 88 vélemény született, melyek alapján 4,46 csillaga van. Azt írtátok róla, hogy sokat javít a beszakadozásra hajlamos körmök állapotán, növekedésen, ráadásul a használatával tartósabb lesz a manikűr és még a sötétebb színű körömlakkokat is könnyebb lemosni, ha ezt kenitek alájuk.

A 57 véleménnyel és 4,3 csillaggal rendelkező Miss Sporty Nail Expert 5in1 Körömápoló Alaplakk előnye, hogy nem csak alap- hanem fedőlakként is használható. Simán csak alaplakként használva szép ápolttá és enyhén csillogóvá teszi a körömfelszínt  és többen is alátámasztottátok, hogy valóban bír körömerősítő hatással.

A 4,76 csillagon álló Orly Bonder Alaplakk egy speciális gumis alaplakk, aminek egyedül az ára egy kissé fájóbb pontja, viszont többek szerint is kenterbe veri az összes drogériás alaplakkot, annyira lenyűgöző a tudása. Hamar megszárad, és szuperül teríthetőek rajta a következő rétegek, a lakkok tartósságát pedig drasztikusan megnöveli.

Az alig 700 Ft-ba kerülő, 4,67 csillagos Trend It Up Build-Up Körömerősítő Lakk különlegessége, hogy mérsékli a víz átszivárgását a körmökbe, ami által meggátolja a köröm felpuhulását. A vélemények többsége szerint remek alapot és jó tapadást biztosít a lakkok számára, valamelyest növeli a tartósságukat, de a fő pozitívuma, hogy tényleg erősebbé teszi a körmöket.

4,68 csillagos Avon True 7 az 1-ben Alapozólakk nagyon szép természetes színt ad, elfedi a hibákat, egyenletesebbé teszi a körömfelszínt és tartós alapot ad a körömlakkoknak. Sokan önmagában is nagyon szeretik használni.


Fedőlakkok


A díjnyertes Seche Vite Dry Fast Fedőlakkra érkezett eddig a fedőlakkok közül a legtöbb pozitív vélemény - jelenleg 4,35 csillaga van KM-en 80 vélemény alapján. Nagyon hamar betonkeményre szárítja a lakkokat, nem keni el a nyomdázást, elkerülhető vele a párnanyomatosság, gyönyörű fénye van és szuperül tartósít, a hátrányaként pedig azt szoktátok említeni, hogy hajlamos kissé összekapni a lakkokat, hamar besűrűsödik és nagyon büdös.

Sally Hansen Big Shiny Top Coat egy gyorsan száradó, az alatta lévő lakk színének kifakulását meggátló formulával bíró fedőlakk, ami jelenleg 4,25 csillagra áll Krémmánián, szupergyorsan szárad és géllakszerű fényt és simaságot ad a színes lakkoknak. Hátránya, hogy a legtöbb véleményezőnek nem lett tőle kirívóan tartósabb a lakkozása.

Ha matt finis, akkor a 4,28 csillagos  Lovely Matte Fedőlakk a KM-esek közt a befutó. A rá érkezett egyik vélemény például így jellemzi: "Remekül mattit, könnyű felkenni, széles az ecsete, nem csíkoz, nagyon gyorsan szárad és tartós is." Hátránya viszont, hogy sajnos pár nap után el kezdi magát megadni mattsága és hamar be is sűrűsödik.

4,1 csillagon áll jelenleg a Avon Gél Hatású, Fényes Fedőlakkja, ami gyönyörűen hozza a géllak-hatást és a legtöbb véleményező szerint akár 1 hétre is megnöveli az alatta levő lakk tartósságát. Hátránya, hogy van aki egyben le tudja tőle húzni a lakkozást.

A 3,84 csillagos Moyra Csillogó UV Fedőlakk az egyik legolcsóbb alternatíva fedőlakkra, ami gyönyörű fényt ad, UV fényben tényleg világít, valamint tartósítja is a lakkozást, bár akadnak hátrányai, például hogy lassan szárad és picit  megváltoztatja az alatta levő körömlakk színét, lilás irányba tolja el az árnyalatot.


Nektek mi a kedvenc fedő- és/vagy alaplakkotok?

1 megjegyzés: