BLOGKERESŐ

2010. október 6., szerda

Krém elemzés: Clinique 3-Step System


A Clinique három lépéses programja jól ismert és népszerű világszerte. De tényleg olyan jó is? Megéri az árát? Ennek próbálok most utána járni.




Áttekintés

A program első lépése a tisztítás. Összesen hat féle tisztító tartozik a három lépéses családba, 3 szilárd szappan és három folyékony lemosó. A szilárd és a folyékony változatból is van száraz, normál és zsíros bőrre való. A második lépés a tonizálás, amit a Clinique előszeretettel exfoliálásnak, azaz hámlasztásnak nevez. A tonikokból 4+1 féle van a bőrtípusoknak megfelelően. A harmadik lépéshez két féle hidratáló közül választhatunk attól függően, hogy könnyebb vagy nehezebb állagú hidratálót szeretnénk.

Tisztítók

Ha gyengéd tisztítót szeretnénk, akkor nem érdemes a szilárd szappannal próbálkozni, az extra gyengéd változattal sem. Ha megnézzük az összetevő listát, akkor az első helyen álló, azaz a szappan nagy részét alkotó összetevő (sodium palmate/ cocate/ palm kernelate) az mind a három változatban ugyanaz, teljesen normális "szappan" összetevő, mely erőteljes tisztító anyag, ami hajlamos a bőrünk természetes védőrétegét is leszedni. Jobb választásnak tűnnek a folyékony változatok: az extra gyenge változat valóban kíméletes, olyannyira, hogy az egyáltalán nem tartalmaz tisztító, vagy felület aktív anyagokat, hanem magas olíva olaj tartalma révén oldja fel a sminket és a koszt. Száraz vagy irritált bőrre jó választásnak tűnik. A gyengédnek nevezett változat jó választás lehet a normál bőrre. Hatékony, de az arcbőr számára alkalmas tisztító anyagok révén alaposan tisztít, és még néhány a bőr számára kifejezetten jó hidratáló, nyugtató és antioxidáns összetevőt is tartalmaz. A zsíros bőrre való változat összetevő listája eléggé hasonló a gyengéd változatéhoz, kivéve néhány hasznos anyagot, és belevéve a mentolt, ami a borsmentához hasonlóan bőrirritáló.

Tonikok

A tonikok közül az 1-4-ig számozottak alkohol alapú tonikok, ahol a denaturált alkohol az első összetevők egyike. Mivel a denaturált alkohol szárító és irritáló hatással lehet a bőrre, hacsak nem különösen zsíros a bőrünk, jobban járunk egy alkoholmentes tonikkal. A Mild Clarifying Lotiont a Clinique hivatalosan száraz bőrre ajánlja, összetevő lista alapján viszont egy gyengéd, enyhén hámlasztó hatású tonik, ami teljesen megfelelő minden bőrtípusra, és bármelyik számozott változatnál jobbnak tűnik.

Hidratálók

A hidratálók két féle változatban kaphatók. Száraz és normál bőrre a lotion való, mely egy nagyon rövid összetevő listával rendelkező, a jól bevált ásványi olajra építő hidratáló. Az INCI lista rövid és egyszerű, leginkább emollient anyagokat tartalmaz, mentes irritáló anyagoktól, így a lotion megfontolandó választás lehet száraz, érzékeny bőrre. A lotion hátránya, hogy semmiféle egyéb hasznos anyagot nem tartalmaz, amit a legtöbb hidratáló igen: sem antioxidánsok, sem peptidek, sem semmilyen standard anti-aging összetevő sincs benne. A gél változat a kombinált, zsíros bőrre való, és a jól bevált szilikonokra épít. A lotionnel ellentétben a hidratáló és emollient összetevőkön kívül több antioxidáns és gyulladás csökkentő összetevő is van benne, így a gél változat jó választásnak tűnik a kombinált és zsíros bőr hidratálására és némi antioxidánsokkal való ellátására.


Végszó

Úgy, ahogy van szerintem nem a legjobb választás a Clinique 3-lépéses programja, viszont össze lehet válogatni belőle egész hasznosnak tűnő programot is, vagy érdemes lehet csak egy-egy elemét használni más márkák termékeivel együtt. Ha érdekelnek további részletek, akkor nézd meg a 3 lépéses program minden elemének a teljes, megmagyarázott összetevő listáját a KrémMánián! Ha pedig használtad vagy használod a programod, oszd meg a tapasztalataidat másokkal a KrémMánián, akár bevált neked a 3 lépés akár nem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése