BLOGKERESŐ

2010. október 1., péntek

Ősz: mit jelent ez a bőrünknek?

Október beköszöntével most már tényleg itt van az ősz és a hideg. Nemcsak ruhatárunkat, de a fürdőszoba polcunkat is érdemes egy kicsit átrendezni ilyenkor.

Hogy miért? A kinti hideg, a szél és a benti alacsony páratartalmú meleg levegő miatt az őszi és téli hónapokban a bőrünk jóval könnyebben kiszárad, mint a nyári melegben. A szárazabb bőr kíméletesebb kencéket kíván. Íme néhány tipp, amit érdemes lehet változtatni a bőrápolási rutinunkon a hideg beköszöntével:
  • Váltsunk kíméletes gyengéd lemosóra! Ha úgy érezzük, hogy az nem tisztítja le a sminket, fényvédőt, akkor érdemes az olajos lemosókat kipróbálni, amik anélkül tisztítanak, hogy szárítanának.
  • Ha használunk tonikot, akkor érdemes egy alkoholmentes fajtára váltani (ezt egyébként is érdemes :)). Vagy pedig áttérni az ásványvíz permetre.
  • Sok hidratáló krémből gyártanak többféle állagút. Hideg időben a könnyű gélek, fluidok helyett válasszuk az emollient anyagokban gazdag krémeket!
  • Ne vigyük túlzásba a hámlasztást! A szárazabb, érzékenyebb bőrt ritkábban kell hámlasztani mint a zsírosabb bőrt.

1 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy nem logikus, de az en programom szinte teljesen fuggetlen az evszaktol. Persze ebben az is kozrejatszik, hogy Londonban elek, itt nincs dogmeleg nyar, amikor a krem leolvad a fejedrol, sem minusz 10 fok, amikor kelle gy testesebb krem. A legnagyobb kulonbseg az, hogy osszel elkezdek retinolt hasznalni, de kb ennyi. Asvanyviz permetet en mindig hasznalok, habar azt olvastam valahol, hogy ez telen nem tul jo. Ez igaz?

    VálaszTörlés