BLOGKERESŐ

2011. március 8., kedd

Érdekesség a nagyvilágból: SkinCeuticals CE Ferulic


Mint igazi krémmániás folyamatosan kutakodok a lehető legjobb termékek után. Sajnos sokat nem lehet Magyarországon kapni, de a netes rendelések világában ez a legtöbbször nem akadály. Ezennel egy új sorozatot szeretnék elindítani a blogon, amiben időnként bemutatok egy érdekességet a nagyvilágból, egy olyan terméket, ami itthon nem igazán ismert, viszont a nagyvilágban ikonikus, sokat emlegetett darab kiemelkedő összetevő listája és hatóanyagai révén.

Az első ilyen ikonikus darab, amit most be fogok mutatni az a SkinCeuticals CE Ferulic szérum.
Először is, hogy mire is jó ez a szérum? A CE Ferulic egy antioxidáns hatású, anti-aging szérum, amely egyrészt véd a nap káros sugarai ellen, semlegesíti a kollagén rostokat leromboló szabad gyököket, másrészt pedig a benne lévő C vitamin révén serkenti a bőr kollagén termelését.

Ok, minden anti-aging krém ezt mondja magáról. De mi ebben a különleges? A CE Ferulic szérum hatóanyaga három network antioxidáns (network antioxidánsok azok, melyek együtt erősítik egymás hatását): a C vitamin (15%), E vitamin (1%) és a ferulic sav. E három összetevő önmagában is nagyon hasznos és remek a bőrnek, együtt viszont ráerősítenek egymás hatására, és különlegesen hatékony antioxidáns védelmet hoznak létre.



A fenti képen láthatjuk, hogy hogyan változik egy alap krém antioxidáns hatása C vitamint használva, E vitamint használva, C és E vitamint használva és C, E vitamint és ferulic savat használva. Azt hiszem az ábra magáért beszél. :)

Ok, és vannak független kutatások, amik megerősítik ezeket az adatokat? A CE Ferulic szérumban az a fantasztikus, hogy ezek az adatok nem csak a SkinCeuticalstól származnak, hanem számos független, megbízható tanulmány is megerősíti őket. A szérum egyediségét pedig az adja, hogy jelenleg erre az összetevő hármasra a SkinCeuticalsnak szabadalma van, így a piacon ez az egyetlen e hármast tartalmazó szérum, és rengeteg amerikai bőrgyógyász szerint ez ma a legjobb antioxidáns készítmény.

Mit kell tudni a szérum használatáról? Ez egy magas hatóanyag tartalmú szérum és nagyon nem mindegy hogyan is használjuk. Én sem tudnám jobban elmondani, mint dyna, így idézem a véleményét a krémmániáról:
„Cosmed márka lévén, a használatával kapcsolatosan érdemes néhány tanácsot megfogadni: érzékeny bőrre elég hetente 2-3 alkalommal használni, az arc és a nyak teljes felületére elég 4-5 csepp szérum. A Ferulic csak savas közegben fejti ki jótékony hatását, ezért legalább 20 percet érdemes várni mielőtt bármilyen egyéb kozmetikumot használnánk, mert semlegesíthetik a hatását. A tárolását illetően is figyelnünk kell, hiszen a benne lévő tiszta C-vitamin gyorsan oxidálódik, ezért hő-, fény- és lehetőleg légmentes helyen kell tárolni. Nekem a hűtőben való tárolás során egyszer sem színeződött el, ami az oxidáció jele lett volna. Mindezen körülmények ellenére, és a fentiek betartásával elmondhatom, hogy soha egyetlen szérum sem vált be ennyire, mint a Ferulic. Feszes és szép tónusú a bőröm, kiegyenlített a bőrfelszínem mióta használom. Ellensúlyozza, sőt visszafordítja a napfény okozta károkat, elhalványította, majd később eltüntette az elszíneződéseket. Drága, de hosszú távon a bőr meghálálja a befektetést.”

Te is próbáltad már esetleg a CE Ferulicot? Mondd el róla a véleményed a Krémmánián!


facebookKövess minket a facebookon!

3 megjegyzés:

  1. Én is küzdök nagyon a pigmentfoltjaim ellen, sajnos már a legkisebb napsütésre is barnulok és ezzel együtt a foltjaim is. Lehet ezt a szérumot más halványítókkal együtt használni? Köszi a választ előre is.

    VálaszTörlés
  2. Igen persze lehet. Bár szerintem a legjobb, ha reggel használod fényvédő alá. Ez a szérum és egy 50 faktoros fényvédő a legjobb kombináció reggelre, ha pigmentfoltokkal kűzdesz. Estére használnék a helyedben retinolos cuccot, vagy valami növényi hatóanyagos egyéb szérumot. :)

    VálaszTörlés
  3. Tavasszal és nyáron én viszont nem használnék retinolos cuccokat éjszakára(nappalra pedig soha), hacsak nem kerülöd a napfényt mániákusan az 50-es napvédő ellenére is.Kalap, hosszúujjú felső, szigorúan átmenni az utca árnyékos oldalára,stb.

    VálaszTörlés