BLOGKERESŐ

2011. július 24., vasárnap

KrémMánia Címkék

Az utóbbi hetekben azon dolgoztam, hogy csináljak “címke rendszert” a KrémMánián. Először a márkákra készültek el a címkék, így pár hete minden féle szempontok szerint lehet böngészni a márkák között. Ha például valaki szeret magyar termékeket venni, akkor a magyar márkák oldalán meg tudja nézni, hogy miből választhat, vagy ha valaki a patikai márkákat kedveli, akkor azokat is meg lehet nézni egy külön oldalon. A márka oldal alján látszik az összes címke.

A krém címke rendszer az nagyobb munka volt és örömmel jelentem, hogy végre elkészült. Bár a felszínen nem sok változott, valójában a színfalak mögött a krém minden tulajdonsága (vagyis bőrtípus, bőrporbléma, árkategóra, kategória) címkévé változott, aminek az előnye az lett, hogy mindenféle szempont szerint böngészhetővé váltak a krémek. Vagyis eddig nem lehetett száraz bőrre való krémeket nézegetni, vagy olyanokat amik kevesebb, mint 2000 Ft-ba kerülnek, vagy éppen pattanásos bőrre való termékeket, mostanatól pedig lehet. Sőt lett néhány új címke is (és remélem, hogy nemsokára még több lesz :)), mint például a natúrkozmetikumok.


Amit még szeretnék írni, hogy a kereső hogyan működik. Bár nem olyan okos, mint a Google, azért ha az ember lánya tudja, hogy hogyan is működik elég hasznos. A krém kereső a krém nevében, márkájában és a címkékben keres ÉS kapcsolattal. Vagyis ha elhatározod, hogy te a száraz bőrödre keresel hidratáló krémet, ami még natúrkozmetikum is, akkor mostantól csak beírod a keresőbe hogy “natur szaraz hidratalo” és látni fogod, hogy mi a választék. Vagy ha pattanásos bőrre keresel lemosót, ami 2000 és 5000 Ft között van, akkor beírod hogy “pattanas lemoso 2000 5000” és megintcsak látni fogod mi a választék. Szóval a kereső lényege, hogy a címkéket össze tudod kombinálni vele, és így a pontos elképzelésednek megelelő termékeket ki tudod keresni (remélhetőleg :)) .

Remélem hasznosnak tartjátok az új címke rendszert! :) Ha esetleg van bármi probléma vele, vagy van javaslatotok, hiányoltok valamilyen címkét, akkor írjatok légyszi!

2 megjegyzés:

  1. Nem hiába dolgoztál :) az oldalon egyre több a termékek száma és ez segítség ha valaki az őt érintő problémájára szeretne új terméket keresni ez most már egyszerűen és gyorsan megteheti.
    Nekem tetszik.

    VálaszTörlés