BLOGKERESŐ

2011. október 11., kedd

Elemzés+teszt: Zamian Gold Cacao Maszk

Sok blogon találkozhattatok már a Zamian csokis maszkjával. Én konkrétan annyi jó dolgot olvastam róla, hogy először el sem akartam hinni, ezért a saját szememmel akartam látni a hatását.
Az ígéret:
"Hidratál, javítja a bőr állapotát, serkenti az új bőr képződését. Összehúzza a pórusokat, emellett gyógyítja az aknés bőrt és szabályozza a túlzott faggyútermelést. Tartást és rugalmas megjelenést ad a bőrnek és ragyogóvá teszi azt. Bőrnyugtató, fenntartja a bőr eredeti PH értékét. Öregedésgátló hatással bír.
Mindnen bőrtípushoz ajánlott, különösen zsíros bőrre, pattanások kezeléséhez, heges bőrre, akné kezelésére, tág pórusok eltüntetésére."


Az összetevő lista:
Nem csak az ígéretek, de az összetevő lista is nagyon bíztató:
  1. Rögtön az INCI elején található 2 agyag féle, amik a felesleges olaj és faggyú felszívásáért felelősek, ezek a kaolin és a bentonite. Azt jó tudni, hogy az agyag félék nem csak felszívják az olajat a bőrről, de szárítanak is, így bár a hivatalos leírás szerint minden bőrtípusra való ez a maszk, szerintem inkább a zsíros és kombinált bőrűeknek fog beválni.
  2. Háromféle gyulladáscsökkentő összetevő, az allatoin az aloe vera levél kivonat és a lándzsás utifű kivonat hivatott arra, hogy a bőr pirossága és a pattanások ellen harcoljon.
  3. A maszk szárító hatását a termékben lévő hidratáló összetevők (egész pontosan 6 van) próbálják csökkenteni. Különösen tetszik az, hogy van hialuronsav is a termékben, ami az egyik legjobb vízmegkötő, és elvileg segít, hogy tartása legyen a bőrnek.
  4. Két antioxidáns, az E vitamin és a Q10 segít a szabadgyökök és a bőröregedés ellen harcolni.
  5. Hogy valami kritika is legyen azért, kár volt az az illatanyag és az arany is. Bár mindegyikből nagyon kevés van a maszkban, érzékeny bőrre bizots ami biztos így sem ajánlanám.
A tényleges használat
A maszkot ugyan én is kipróbáltam, de mivel nekem nem problémás a bőröm, így rajtam a hatása sem volt olyan látványos. A következőekben emiatt a barátomon, azaz egy tágpórusú férfibőrön követhetitek végig egy intenzív kúra hatásait az eslő használattól kezdve.
Kiindulóállapot
Első használat:
... első használat után
A maszk illata finom, csokis puddingporra emlékeztető, állaga krémszerű, könnyen kenhető. A leírás szerint zsíros bőr esetén heti 2-3 alkalommal érdemes használni, majd ez a szám növelhető. A maszk hatóideje 10-20 perc, mi 15 percet hagytuk fenn. Az eredmény már az első hatás után is szembeötlő volt. A pirosság elmúlt, a pórusok szemmel láthatóan szűkebbek lettek, a bőr kisimult, és ezáltal a bőrkép is szép egységesé vált.

2. hét vége:
... 2 hét után
Összesen ennyi idő kellett ahhoz, hogy a maszk amennyire tudja, rendbe tegye a bőrt. A maszkot 3-4 naponta használtuk, minden alkalommal 20 percig hagytuk fenn. Emelett a kúra mellett a pórusok még tovább szűkültek, és a bőr zsírossága is kissé lanyhult.

Összességében annak tudnám javasolni a krémet, akinek tág a pórusú, fénylő bőre van. Bár normál bőrre is ajánlják, szerintem arra vannak ennél jobb, hatásosabb maszkok is. Azt figyeltem még meg, hogy a maszk hatása rövidtávú, szóval ne várjunk hosszú távú sikereket, miután abbahagytuk a használatát.

Ti próbáltátok már? Vagy esetleg tervezitek beszerezni?

12 megjegyzés:

  1. Annyi pozitív véleményt olvastam már róla, hogy én is beszerzem lassacskán :)

    VálaszTörlés
  2. Én is csak árgus szemekkel figyelem a blogokon lévő véleményeket,gyűjtöm az infókat, hogy mit próbáljak majd ki első vásárlásom alkalmával.

    VálaszTörlés
  3. Hát, én ezek után bátran merem ajánlani, tág pórusú bőrre legalábbis mindenképp!

    VálaszTörlés
  4. én nagyon szemezek vele. azt hiszem meg fogom rendelni. egy tubus kb mennyi ideig elég? :/

    VálaszTörlés
  5. Mi 3-4 naponta használtuk egy hónapon át, és a fele se hiányzik, szóval 3-4 hónapra saccolom.

    VálaszTörlés
  6. Én is tegnap kentem magamra először, nagyon finom volt az illata. Véletlenül találtam rá a Herbaházba a Népstadion közelében, ott is egészen jó ára volt. (Mondjuk én regisztrált cég számlájára vásárolhatok ott és így volt 2500). De azt hiszem, be fogok szerezni egy előtte-utána szappant, hátha az is hozzájárul a sikeréhez...
    (Viszont én azt éreztem, h elég sok fogy belőle, bár lehet, h túl vastagon kentük a barátnőmmel, de hát lelkesek voltunk, h igazi csajos napot tartunk:))

    VálaszTörlés
  7. Lehet.. :) Eleinte én se sajnáltam, aztán úgy voltam vele, hogy annyi csak elég már, ami pont elfedi a bőrt. No jó, a kritikus pontokat még meg szoktam kicsit pluszba kenni, és úgy bőven elég :)

    VálaszTörlés
  8. Én a szappankákkal együtt használom egy pár hete, és hasonló jó tapasztalatokról tudok nyilatkozni :) A férjemnek már fel se tűnik, ha egy afrikai őslakos lép elő a fürdőszobából a megszokott hófehér bőrű nő helyett :)

    VálaszTörlés
  9. Én ma vettem,és most fent van az arcomon... Remélem hatásos lesz,mert már annyi mindent kipróbáltam!

    VálaszTörlés
  10. Majd írd meg kérlek, kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem ezt a maszkot! 2 tubussal is rendeltem belőle :) No meg teszteket is szoktam írni róla, képekkel illusztrálva hogy épp hogyan halad az arcom javulása.

    VálaszTörlés
  12. én is a sok jó vélemény miatt vettem meg, de sajnos a bőröm csak rosszabb lett, ugyanis kiderült hogy érzékeny vagyok az aranyra :(((

    VálaszTörlés