BLOGKERESŐ

2012. április 24., kedd

A nagy sheavaj körkép

A sheavajat mindenki ismeri és szereti. A jótékony hatásairól nem is szeretnék hosszasan írni, mert megtették előttem már nagyon sokan, de a lényeg, hogy a shea egyike a kiváló növényi olajoknak, amit meg is lehet enni, de még jobb, ha magunkra kenjük inkább (annyira szerintem nem fincsi). :)

Tiszta sheavajak


Ha szeretünk igazán természetesek lenni, akkor beszerezhetünk tiszta sheavajat. Ezt univerzálisan kenhetjük mindenhova, én személy szerint leginkább a számra és a körömágyamra szoktam. Használhatjuk még kézkrémnek, testápolónak de akár arckrémnek is. A tiszta sheavajat főleg éjszakára érdemes bevetni, mert nem lehet azt mondani rá, hogy gyorsan beszívódik, se azt, hogy kellemes az illata. A legnépszerűbb tiszta sheavajak a Krémmánián a Manna Sheavaj, az MM Gold Sheavaj és a Konzol Sheavaj.

Sheavajas testápolók

A The Body Shop sheavajas testvajánál többen is kérdezik, hogy vajon miért vesz valaki sheavajas testápolót, amiben mindenféle egyéb dolgok is vannak, amikor olcsóbban lehet venni tiszta sheavajat. Bevallom, hogy én megértem azokat akik vesznek, és én is szoktam, pedig tiszta sheavajat is tartok itthon. A sheás testápolók ellentétben a tiszta shea vajjal általában fincsi illatúak, hamar beszívódnak és hasonlóan jól hidratálnak, mint a tiszta shea. Szóval ha az ember lánya szereti kényeztetni magát, akkor arra egy illatos, kellemes sheavajas testápoló szuper választás. Elég sok sheavaj van például a The Body Shop szinte minden testvajában, a Lush Therapy masszírozó tömbben, vagy pedig az Yves Rocher Expert Reparation testápolóban is.


Sheavajas ajakápolók

Népszerű összetevője a sheavaj az ajakápolóknak is. Sok shea vaj van például a Lavera Lips Repair + Vitamin ajakápolóban, a Figs & Rouge Kakaós-Vaníliás Ajakbalzsamban vagy pedig az Annamarie Börlind ajakbalzsamban.


Sheavajas kézkrémek


A kéz a szájhoz hasonlóan könnyen kiszáradó terület, így a kézkrémekben sem ritka a sheavaj. A téma nagy klasszikusa a L'Occitane Sheavajas kézkrém, olcsóbb verzió pedig például az Avon Planet Spa Sheavajas kéz- és körömágybőr ápolója.


Ti használtok sheavajat? Tisztán vagy sem?

3 megjegyzés:

  1. Én a tiszta, és az illatosítótt shea vajat is nagyon szeretem. A simát akkor használom, ha nagyon ki van száradva a kezem....,de valóban nagyon lassan szívódik be. The Body Shop testvajai is nagyon jók, jól hidratálnak és nagyon fincsi lesz az illatom:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szerint a tiszta és nem tiszta shea vaj is jó dolog. :)

      Törlés