BLOGKERESŐ

2012. november 20., kedd

Termékverseny: szárazsamponok

Hajas témában azt hiszem még soha nem írtam posztot, azért mert amilyen problémás a bőröm, olyan problémamentes a hajam. Sok van belőle, nem törik, nő rendesen, semmi baja nincsen. :) Kivéve egy: hamar zsírosodik. Emiatt egy időben próbálgattam sokféle sampont, olcsót, drágát, de egyikkel se sikerült látható különbséget elérnem a zsírosodásban. Aztán egyszer csak megtudtam, hogy létezik szárazsampon, és azóta lelkes használója vagyok. Eddig az egyetlen dolog, ami tényleg segített a zsírosodáson és 1 vagy 2 nappal is ki tudom tolni a hajmosást vele.


Először is, hogyan kell használni a szárazsampont?

Általában spré formában érkeznek a szárazsamponok, és amennyire lehetséges a hajtőre kell fújni őket. Ezután a kezemmel szoktam beletúrni a hajamba, hogy egy kicsit jobban eloszlassam a dolgot, majd várok kb 10 percet, hogy a hajra fújt por kifejthesse hatását (addig reggel öltözök, sminkelek). 10 perc után pedig fogom a fésűt és jó alaposan átfésülöm a hajam.

1. versenyző:  Balea Trend It Up Szárazsampon
A Krémmánia legnépszerűbb szárazsamponja 87 véleményből átlagosan négy pontot gyűjtött. Ár-érték arányban valóban jó kis szárazsamponnal van dolgunk. Nem is igazi por állagú, hanem egy kicsit nedves érzést hagy frissen kifújva a hajon és legalábbis az én szőke hajamon teljesen színtelen. A nedves érzés pár perc alatt eltűnik, és utána valóban frissebb lesz a haj, mint előtte vol. Az illatáról megoszlanak a vélemények, szerintem nem rossz.

2. versenyző: Frottee Szárazsampon
A Krémmánia harmadig legnépszerűbb szárazsamponja a Frottee, ami az első száraz samponom volt, és elhasználtam pár flakonnal belőle. Fel kell rázni kifújás előtt, mert különben hajlamos nagy fehér foltokat hagyni a hajon. De a zsírtalanító hatása nem rossz, meglehetősen hasonló a Baleához. Az INCI listájukat összehasonlítva is kísérteties a hasonlóság, viszont a Baleának kedvezőbb az ára, és szerintem az illata is egy fokkal jobb.

3. versenyző: Tony & Guy Cleanse Szárazsampon
Az előző kettő versenyzőnél jóval drágább sampon (pontos árra nem emlékszem, de 2000-3000 Ft között van az ára), és ehhez képest sajnos nekem csalódás volt. A csalódás fő oka, hogy semmivel sem tud többet, mint a sokkal olcsóbb társai. Szinén először nedves érzetet kelt, ami pár perc alatt elmúlik, és utána frissebb lesz a haj. Pont úgy, mint a Baleánál. Talán egy dologban jobb, az pedig az illat, de ez is csak izlés kérdése, azt nem vettem észre, hogy a lényegi hatásban nagyon más lenne.

+1 versenyző: Klorane Szárazsampon
Azért plussz egyként írom, mert sajnos itthon nem kapható, viszont kapható Nyugat-Európa szerte a nagyobb patikákban, Ausztriában is. Van sprés kiszerelése, de sokkal gazdaságosabb a nem sprés, hanem "poros, kifújós" kiszerelés (először nem jöttem rá, hogy hogyan kell használni, szóval leírom: a flakon könnyen összenyomható műanyag, azt kell összenyomni, és akkor a por kijön :)). Míg az előző három szárazsampon meglehetősen hasonló egymáshoz, ő teljesen más, és fantasztikus: száraz, fehér por állaga van, de ez ne riaszson meg senkit. Ha úgy használjuk, ahogy írtam az első bekezdésben, akkor sötét hajon se fog végül meglátszódni (a barátom barna haján is jól működik, nem csak az én szőke hajamon), és a végeredmény a zsírtalan és friss haj. Amit extrán nagyon szeretek ebben a szárazsamponban azaz, hogy nemcsak zsírtalanít, hanem szuper tartást is ad a hajamnak. Ezt a hatást a benne lévő rizspornak tulajdonítom, és fantasztikus. Néha akkor is használom, ha nem zsíros a hajam, csak hogy szebb legyen a tartása. Egyedül ennél a terméknél történt az, hogy az 5 napja mosott (normálisan 3-4 naponta hajat mosok amúgy még száraz sampn használat mellett is) kibontva hordott hajamat megdicsérték, hogy milyen jól áll, szerintem ez el is mond mindent a termékről.

Ti használtok szárazsampont? Melyik a kedvencetek?

12 megjegyzés:

  1. a tescoban kapható girlz only. látszik a krémmániás eredményeken, hogy másoknak is bevált. :) http://kremmania.hu/kremek/egyeb-girlz-only-szarazsampon

    VálaszTörlés
  2. Marcsi Kincsesládikája2012. november 20. 21:26

    Én épp most fújtam be a hajam a Lee Stafford szárazsamponjával :) Nekem bevált.

    VálaszTörlés
  3. Klorane termékek kaphatók Romániában is a nagyobb gyógyszertárakban, köztük szárazsampon is...ha ilyen jó, akkor lehet beszerzek én is egyet.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos nekem olyat nem bír a fejbőröm amiben

    Aluminum Starch Octenylsuccinate van, iszonyatosan viszket tőle a fejbőröm.
    Viszont van egy pár drogériás szárazsampon is amiben szerencsére rizspor van, az tényleg nagyon jó!

    VálaszTörlés
  5. Adrienn Spaitsné Polgár2012. november 21. 9:38

    Sosem használtam, nekem kell a víz is. Persze ha elmegy az áram és nem tudok mivel hajat szárítani, akkor jól jöhet.

    VálaszTörlés
  6. Lee Stafford barna hajra (ha barna hajunk van :)) nagyon jó, nincs fehér folt a hajamban - még ha nem fésülöm ki rendesen, akkor se. Az illata klasszikus Lee Stafford illat (amúgy Angliában ilyen illatú parfüm is van), klasszisokkal jobb, mint a Baleás, ami (szerintem legalábbis) irtózatosan büdös.

    VálaszTörlés
  7. Szia apolka! meg tudnád mondani, hogy honnan rendelted a Klorane száraz sampont? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. A Klorane egyszerűbb változata a hintőpor, ami pontosan ugyanezt a hatást idézi elő amit leírtál, és nem szárítja a fejbőrödet sem.. :)) Illetve én használtam dmben kapható száraz sampont aminek ugyanilyen volt az állaga de visszatértem a hintőporhoz, mert jobb a fejbőrömnek, és a lila kupakosnak kimondottan jó az illata szerintem. Egy hátrány hogy szerintem a barnák nem használhatják..

    VálaszTörlés
  9. Ja és még annyi hogy nem rossz a fújós, ha még nem használtál fehér porosat, mert össze se lehet hasonlítani a 2t másnap.. úgy értem a fújós max egy napig dobja fel de utána gyors mélyrepülés történik, még a poros hosszan tart, és nekem is dicsértek már meg a "frissen mosott" hajamat.. :)

    VálaszTörlés
  10. Hát az az igazság, hogy ahol lakom ott kapható, szóval nem kell rendelnem. De ha rákeresel online osztrák patikákban is van, és kiszállítják, már nem kevés a szállítási díj... :(

    VálaszTörlés
  11. Köszi a tippet, ha egyszer bátor kedvemben leszek kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  12. Csak hintőport használok már egy ideje, az egyetlen kritériumom velük szemben, hogy semmilyen olajat ne tartalmazzanak (értelemszerű okokból). Amikor sötétvörös hajam volt sem látszott benne, illetve két-három nappal tolja ki a hajmosást. Ráadásul ha két nap múlva újra eljátszom a műveletet, ugyanúgy hat, egyszer muszáj volt két hétig mellőznöm a hajmosást, ám ezzel a módszerrel senkinek sem tűnt fel.

    VálaszTörlés