BLOGKERESŐ

2013. március 16., szombat

Vendégposzt: Sminklemosók rozaceas bőrre

A rozacea-s bőrre való sminkekről már volt szó korábban, és most essen pár szó annak eltávolításáról is. A posztot horzso írta Nektek.

A Bioderma Sensibio H2O micellás lemosó a KM kedvenc arclemosója. Szerencsére érzékeny, rozacea-s bőrre is használható, egyáltalán nem irritál, és szépen eltávolítja a sminket. Szemkörnyékre is alkalmas, gyulladáscsökkentőt és hidratáló anyagokat is tartalmaz.
Kímélő termék a MAC Pro szemsmink lemosója is. Hidratáló összetevőt és gyulladáscsökkentőt is tartalmaz, így különösen alkalmas a rozacea-s vagy pattanásos bőrre. Eddig csak maximális pontszámot kapott, ráadásul teljesen különböző bőrtípusú hölgyektől, tehát bátran ki lehet próbálni. A vízálló spiráltól kezdve mindent leszed a szemről, nem csíp, nem irritál, nem pirosítja ki a szemet.
A The Body Shop aloe vera-s arclemosója az aloe mellett hidratáló összetevőket is tartalmaz. Kíméletes, nem irritálja a bőrt. Hátránya, hogy kissé nehézkes kivarázsolni a flakonból és az első pár használatnál kissé húzós érzést hagyott maga után a bőrömön, de azóta ez megszűnt. Egyik ismerősömnek ajánlottam (több kímélő termékkel együtt), nagyon érzékeny, kipirosodásra hajlamos a bőre. Lecserélte a készleteit, és két nap múlva azt mondta, hogy sosem gondolta volna, hogy van olyan arclemosó, ami nem csípi az arcbőrét, és nem pirosítja ki. Eddig nem figyelt az összetevőkre, azt hitte, hogy a sensitive felirat garancia arra, hogy nem fogja bántani a bőrét. Azóta látványosan javult az arcbőrének állapota.



Nagy kedvencem a Paula's Choice Resist Optimal Results hidratáló lemosó. Nem irritál, nem szárít, könnyű használni a pumpás kiszerelés miatt. Elsősorban normál-száraz bőrre ajánlja a gyártó, de egy kombinált bőrtípusú ismerősömnek is nagyon bevált. Rengeteg hasznos hatóanyag mellett kiemelendő, hogy zöld tea kivonatot (is) tartalmaz, ami kiváló antioxidáns. A legjobb eredményt úgy értem el, ha az arcom bevizezem, majd bemasszírozom a lemosót. Simán eltávolítja az alapozót és a szempillaspirált is ezzel a módszerrel.
Kombinált, zsíros bőrre kiváló készítmény szintén a Paula's Choice Earth Sourced lemosó. Természetesen ebben is találunk hasznos anyagokat, nem okoz irritációt, nem szárít, remekül eltávolítja a sminket, ráadásul natúrkozmetikum.
Patikákban kapható a La Roche-Posay Toleriane arctisztító, ami nagyon jól használható sminklemosásra és arctisztításra is. A vélemények alapján könnyű felvinni és lemosni, nem szárít, nem olajos, minden bőrtípusra alkalmas.

Nagyon jók a vélemények a Clinique Take The Day Off lemosó balzsamjáról. Hátránya, hogy csak külföldről, vagy internetről szerezhető be, valamiért az itteni márkaboltok nem árulják. Elég drága, de nagyon sokáig elég.  Minden bőrtípusra alkalmas. 
Kifejezetten rozacea-s bőrre készült a Rosacea Care Ultragyengéd arctisztító. A kiszereléshez képest borsos az ára, de a vélemények többsége szerint egészen kevés kell a smink eltávolításához. Nem illatmentes termék, az összetevők alapján sajnos nem tudtam megállapítani, melyik adja azt az illatot, amit a használói úgy kedvelnek. Mivel a vélemények szerint nem irritál, ezért érdemes lehet kipróbálni. Hátránya, hogy csak neten rendelhető.
Patikában kapható az Avéne LPI arctisztító teje, amely lágy, finom textúrájú, illatmentes termék. Jól tisztít, krémes, de nem olajos, nem hagy ragacsos érzést a bőrön.


4 megjegyzés:

  1. A Rosacea Care gyengéd lemosója a mai napig utolérhetetlen számomra hatékonyságát, gyengédségét tekintve.

    Olcsó és jó alternatívaként jelenleg a Babylove Ultra Sensitive babaolajat használom sminklemosóként, nedves vattakorongon.

    VálaszTörlés
  2. A MAC milyen árban van :) ?

    VálaszTörlés
  3. Kerestem a neten az árát, de nem sikerült rábukkannom sajnos. Ha valaki tudja, írja meg légyszi. :)

    VálaszTörlés
  4. Azt szeretném kérdezni,hogy bioptronos lámpával próbálkozott már valaki?

    VálaszTörlés