BLOGKERESŐ

2013. július 11., csütörtök

Ezeket a kozmetikumokat vidd magaddal fesztiválozni!

Végre itt a fesztiválszezon, ezért gondoltam, hogy most összeszedek Nektek néhány olyan terméket, amivel komfortosabbá tehetitek a sátorban töltött napjaitokat!

Poszt update: 2014 július

A körömlakk lepattogás-újrakenés a fesztiválos napokban elég sarkalatos pont szokott lenni. Ha szeretnétek megóvni azt a festést, amivel kimentetek akkor egy jó fedőlakkal - pl. az Seche Vite Dry Fast Fedőlakkal - meg tudjátok hosszabbítani a lakkotok tartósságát, ha pedig inkább váltogatnátok a manikűrötöket, akkor körömlakklemosó helyett vigyetek magatokkal kis helyet foglaló, praktikus körömlakklemosó kendőt - az ápoló aloe verával dúsított Isana Körömlakk Eltávolító Kendőből egy darab 10 körömre elég, és még a sötétebb körmökkel is elbánik.
A sminketek tartósításához egy hatékony sminkfixáló permetet érdemes beszerezni, mondjuk a Ben Nye Final Sealt, ha pedig kenődésre hajlamos a szempillaspirálotok, a Catrice Vízálló Fedőspirállal lerobbanthatatlanná tudjátok tenni. A szintén Catrice-os Mattító Lapocska az arcotok kifényesedését tünteti el pillanatok alatt.



A (nagyjából) alapos sminkeltávoltás a fesztiválokon is fontos, az viszont nem mindegy, hogy ez mennyi termékkel valósul meg. A különféle lemosó kendőkkel takarítható meg talán a legtöbb hely. Egy jó fajta arclemosó kendővel nem csak az arctejet, de a külön szemfestéklemosót is megúszhatjátok. A tapasztalatok alapján Douglas XL Arctisztító Kendő még a legmakacsabb sminkkel is megbirkózik, a Balea Arctisztító Kendő pedig egy hosszú, forró nap után kifejezetten jól esik majd a bőrnek.
A hajformázást olyan könnyű textúrázó spray-vel érdemes megoldani, amitől akkor is szépen áll a haj, ha csak a napon szárítottátok meg. Erre kiválóan alkalmas a Tigi Catwalk Session Series Salt Spray, mert dúsít, tartást, és még hullámos beütést is ad a tincseknek. A pár napos frizurátokat száraz samponnal érdemes felfrissíteni, pl. a Krémmánián jó értékeléseket kapott Lush No Droughttal.
Még ha elsőre nem tűnik kifejezetten praktikusak, borzasztó hasznosak a különféle testpermetek, mert nem csak frissítik, és illatossá teszik a bőrt - így pl. a Fruttini Strawberry testpermet édes eper, az Avon Naturals Görögdinnye testpermet pedig finom görögdinnye illattal vonja a be a bőrt.
Bár sokan amúgy is nap mint nap magánál hurcolásszák, a fesztiválokon tényleg valódi értelmet nyernek a különféle víz nélkül használható kézfertőtlenítők - a The Body Shop Mangós Kézfertőtlenítő Gél nem csak hatásos, nem ragad, és finom az illata is.

Ti mit szoktatok magatokkal vinni fesztiválokra?

11 megjegyzés:

  1. Ha kilátogatok egy fesztiválra akkor is csak max 1 napra szoktam menni. Én egyszerűen nem tudnám (és tinikoromban sem tudtam volna) elviselni azt a kötelező igénytelenséget: koszos illemhely (ez 1 napra is bőven elég), retkes zuhanyzó, össze-vissza gyűrt cuccok a 45 fokos sátorban...


    Viszont egy napra jó buli, de én oda is csak olyan ruhát és cipőt veszek fel amit nem sajnálok, nálam a divat olyankor mellékes. Sminkből próbálom a legminimálisabbat felvinni ami lehetőleg vízálló legyen. Viszont a The Body Shop kézfertőtlenítő jó ötlet, biztosan elviszem magammal idén a Szigetre. (Eddig valahogy mindig elfelejtettem, pedig fontos a sok baci miatt.)

    VálaszTörlés
  2. Hát Drága Wishes, én már semmit nem viszek magammal... ! :-)
    Mondhatnám azt is, hogy van elég fesztivál nekem a munkahelyemen és a gyerek iskolájában, de ez besavanyodott hozzáállásról árulkodna, pedig dehogy ! :-)
    Amikor viszont az ember azt érzi, hogy ha nem tud legalább olyan jó, sőt inkább jobb körülmények között létezni, mint otthon, akkor inkább nem megy sehova, az kétségtelenül azt jelenti, hogy átlendült a gondtalan tini korszakon ! :-) Egyébként az általad összeszedett termékek többségét nagyon szívesen használnám csak úgy, a szimpla hétköznapokon is !

    VálaszTörlés
  3. Fú, eszerint én is öregszem... :P :D

    VálaszTörlés
  4. Hát én idén értem rutinos fesztiválozóvá,így idén már kiforrottabb pakkal mentem el :D
    tavaly csak tus-szempillaspirál-intimtörlőkendő kombót vittem,viszont idén már egész kistáska pipere került a nagycsomagomba,és nem bántam meg :D

    rólam tudni kell,hogy énvagyok az "igényes-igénytelen" lány,aki elalszik sátorban és hálózsákban,a cipője mindig saras,mert mindig elkapja a nagyeső,viszont teljes makeup nélkül nem lépek emberek közé :D

    aki apartmanban lakik a fesztivál ideje alatt,az mindent vihet,az asztalitükörtől a hajvasalón át az egész fürdőszobát,viszont sátorozásnál más a helyzet,ott korlátozottak a lehetőségek. Nem mindegy,hogy a táskában mennyi helyet foglal,üveg-e ki tud e borulni stb..stb..

    A sminklemosóm idén a bioderma micellás lemosója volt. Egy kifogyott gyógyszeresüvegbe töltöttem ki az adagomat,vittem vattapamacsokat is,és este (vagy mint sokszor előfordul fesztiválon :)) reggelente ezzel töröltem át az arcom és mostam le a sminkem. Mindent leszedett,és így a legpraktikusabb.
    Hidratálót nem vittem,mivel ilyen vadromantikus-poros környezetben szerintem azonnal rátapadt volna minden kósza porszem az arcomra,még szebb pattikat képezve :D

    Alapozóból-bbkrémből szerintem érdemesebb közepes-erős fedésűt vinni,mivel sokan nem visszük magunkkal az arcradírt,kémiai hámlasztót,egyebeket (sajnos ennyire nem jó ott lefürödni hogy még ehhez is kedvünk legyen ),és ha valakinek zsíros vagy kevert a bőre akkor bizony megsínyli kicsit,és lehet,hogy lesz mit takargatni :)
    Én a holika holika petit bb-t vittem,tökéletesen megvoltam (itt is^^) elégedve vele: nem fénylett az arcom,nem kopott le,kitartott,amit el kellett takarnia,azt eltakarta.Emellé használtam a maxfactor creme puffját( azt hittem,hogy a sok dobálástől megadja magát a csomagolás,de nem tette.),és egy essence púdert.

    Ecsetkészletből egy óccó ebayest vittem,tökéletesen kiszolgált :)

    tusból ilyenkor praktikusabb a folyékony,mivel a zselés után (főleg fesztivál alatt) nincs nagyon kedve mosni az embernek az ecsetet.

    szemceruzából egy igazi jolly joker terméket vittem,a catrice neo geisha kiadásából származó hajtű-szemceruzát,és ciki vagy nem ciki,igen is használtam hajtűként is,mikor zuhanyoztam,vagy mikor a sátorban pocoltam,tehát a nagycivilizáció nem láthatta a hajamban! :D
    Ezzel a szemceruzával könnyű volt füstösíteni. Szempillaspirált vittem,de nem használtam,tavaly tapasztaltam hogy a sátorban sminkeléskor sokkal könnyebb összekenni a szemhéjad a spirállal,utána pedig bosszankodhatsz,hogy leszedd :D

    A számra a blistex málnás-limonádés hidratálóját használtam,és erre került fel az essence stay matt!-matt folyékony rúzsa,persze rúzsecsettel :) Ezt a kombó a számon nem csúszkált,és egész nap ki is tartott! :D
    pirosítóként pedig egy essence cherry blossom girl rúzsceruzát használtam,ami rúzsként szörnyen állt,de pirosítóként nagyon bevált. Ez teljesen praktikus is volt :)

    Ennyi volt a rövid "sminkkészletem". Ha meg akarjuk előzni a piperetáskában keletkezhető bosszúságokat,akkor sztem alapozóból-bbkrémből érdemesebb a "kinyomósakat" (nem tudok jobb nevet rá) vinni,a kupak megakadályozza,hogy kifolyjon.
    De amúgy csodálkoztam,hogy már szinte minden,amit vittem,könnyen szállítható volt,és semmi probléma nem volt a piperetáskában! :)

    A higiéniai részről annyit,hogy vittem a szokásos tusfürdőmet,deomat,és intim törlőkendőt,vécéülőke-letakaró-papírt,és kézfertőtlenítőt és testápolót.
    Hajamra pedig a balea szárazsamponát,ha valaki nem akar hajat mosni a fesztivál ideje alatt,akkor ez a legjobb alternatíva :)

    kicsit sok lett,ezért előre is bocsi,de hátha valakinek segített,segíthet :P

    VálaszTörlés
  5. Na. Ez hosszú lesz.
    Akkor becsatlakozom a rutinos -nem, nem fesztiválosok közé- sátorozók közé. Tudni illik, engem 6 éves korom óta 16 éves koromig minden évben sátorozni vittek Horvátba' a szüleim, imádtam, aztán pár év kimaradt, összeszedtem a Páromat és azóta mindent együtt csinálunk. Haha, épp csak a KM-et nem! Ez évben viszont 20 éves fejjel új döntöttem hogy uccu neki horvát tengerpart, hiányzol a szívemnek meg úgy amúgy sem árt 2 hét off, úgyhogy megyünk! De még hogy!
    Szerencsére apának munkájából adódóan kisteherautója van, így "kényelmesen" tudok pakolni. Csajok, nem hiszitek el, de a kocsi 3 nm-es csomagtartója csordultig tele van. Jó-jó nem költözünk oda, de mégis két hétre megyünk, így van ott hűtő 12 személyes ""luxus"" sátor (vivkónak komplett szoba meg lesz :D, csak ezévben a blöki fog egy sarkocskát kisajátítani, de sebaj ), meg kis konyha is :D. Totál poén amikor a határon kinyittatják velünk a csomagtartót, és (bár pöpecül bepakolunk mindent- megy a tetris ezerrel pakolásnál-, út közben a csomagok ugye nekinyomódnak a csomagtartó ajtajának) a partizán csomagok kipottyannak. :D A határőr meg csak röhög és int hogy menjetek a 'csába, őrült rumlis magyarok. :D
    Szóval volt hogy 2 bazi nagy bőröndöt is megtöltök. De ebben az évben más lesz. Ugyanis azóta Krémmániás lettem. :) Tudom, hogy mire mit, és nem úgy vagyok vele mint anno hogy ez is jó lehet valamire, lehet ezt is elhasználom. Majd nemhogy piperékkel volt tele egy egész bőrönd! Jó, akik olvasnak tudják hogy most sem vagyok kevésbé elvetemültebb, de most már legalább gondolkozom is mellé. :D
    Elkezdtem összegyűjtögetni a mini termékeket az általam / KM által kedveltekből, így Aussie sampon+balzsam (igen @wishes, beadtam a derekam, próbálom elhessegetni a kopasz nyuszikák képét ), Crabtree & Evelyn La Source mini csomag család (jelzem, most 200 Ft / db és 75milisek ), Dm-es pici termékkiadások, és még gyűjtögetek egy hétig, hogy minden 2. nap más illatba, termékcsaládban fürödjek, mossak hajat, és extrém mennyiségű Krémmánia véleményt hozhassak haza. Ó anyám, de beteg vagyok! :"D
    Olyan cukin néz ki ez a minihadsereg!
    Ezenkívül feltétlen szükséges még babanedves, a jófajtából Nivea, Babylove, Huggies - a kedvencek, naptejek ez évben Hawaiian Tropic, + a napozás utáni Aloe gél, testpermet Balea&Alverde, aloe vera, kókuszolaj, shea vaj, de lehet még az argán olajat is berakom, intim nedvesek érzékenység miatt kilőve- pedig jó lenne, Phlogosol bármiféle szájüregi balhéra - bölcsifog, torokfájás, fogínygyulladást stb, a csodacucc ha esetleg a közös tusitól valamiféle nem tervezett cucc megindul rajtunk: naturland solutio castellani sine fuchsino, Crabtree kézfertőtlenítő és egy vagon szájápoló HELYETT carmex & crabtree (- de nem mondhatjátok hogy márkafüggő lettem... :"D). Bioderma micellás tonik, Corine sminklemosó tej, FIN arckrém.
    Illetve a sminkcuccoknak egy a páromtól szelíden eltulajdonított kemény fedelű (az egész egy nagy kemény cucc) nesszeszer, abban tuti nem törnek össze.
    Fuu basszus. Ahogy ezeket leírtam. Ide jövök majd vissza pakolás előtt hogy mindent beraktam-e... :D

    Az állatorvos is rámcsodálkozott ma amikor Charlienak nagygenerált, szem- és fülcseppet kértem, meg tájékozódtam a határon való kutyát szállításról, és a tengervíz & extrém meleg miatti lehetőségekről. Alapos gazda.
    És alapos KM-es.
    Így szép nyaralni, ott majd hátradőlök és úgy maradok 2 hétig. De hogy pl a nap lehámlassza a vállamat ez évben lehetetlen lesz.
    Vetted Nap?
    (Nap: challenge accepted)
    ;)

    VálaszTörlés
  6. Mi minden évben a Művészetek Völgyében szoktunk sátorozni, általában olyan helyen, ahol csak kerti zuhany van. Amit viszek magammal, az egy picike táskába belefér: kettő az egyben sampon és tusfürdő mini kiszerelésben, többfunkciós svájci bicska, amiben van körömreszelő és kisolló is, nedves törlőkendő, kézfertőtlenítő, naptej, ajakápoló. Ennyi, smink nuku, élvezem a szabadságot.

    VálaszTörlés
  7. Trancsik Tünde2013. július 12. 9:41

    Én már 6. éve minden nyáron sátrazom, elég igénytelen körülmények között, de a "fesztiválérzést" nem adnám semmiért. :D Az itt felsoroltak közül kettő kapásból nálam volt a fesztiválon, ez a NYC fedőlakkja (ez még mindig a kedvenc) és a Fruttini epres testpermetje, ezt mondjuk nem igazán használtam mert nagyon rossz idő volt... Ami alap nálam az a kézfertőtlenítő, az Isana kézfertőtlenítőjét használtam, el is fogyott egy hét alatt annyit nyomkodtam. :D Az itteni vélemények alapján a Lilibe sminklemosó kendőit vittem még magammal, ezek naaagyon szépen leszedték az erős szemsminket is. Vittem még a kis neszesszeremet is mindenféle jósággal, mint: szempillaspirál, szemhéjtus, szemceruza, hidratáló krém, BB krém, a kedvenc Sleek palettám, ajakápoló, púder, korrektor, szemöldökceruza, naptej és körömreszelő. Kb. a fél életemet sikerült bepakolnom egy hétre, alig fértünk be a sátorba... :D

    VálaszTörlés
  8. Fehér Sabrina Katalin2013. július 12. 16:08

    Te tényleg nagyon alapos vagy!:)

    VálaszTörlés
  9. Haha, látnád a szobám egy-egy lusta nap után. ;)

    VálaszTörlés
  10. Fesztiválozni már nem járok, de táborozni igen. Alap sminkcuccokat vittem idén, bb krém, tus, egy natúr paletta, szempillaspirál, pirosító, de sem időm, sem erőm nem volt használni. :D
    Ami szerintem nagyon fontos, és nekem hiányzik innen, az a multifunkcionális nedves wc-papír, nagyon sok mindenre jó. Valamint a naptej, nekem az alap egy táborban, de bármilyen szabadtéri rendezvényen az lenne. Plusz a transzparens púder, ezt tükör nélkül is fel lehet vinni, én a naptejemet is azzal mattítom le.
    Ami még fontos volt nekem nagyon, hogy meg legyen az arcápolási rutinom, így jött velem a majdnem komplett arcápolási készletem, lemosók, szérumok, hidratáló, szemkrém, és ezt hajnalban is végigcsináltam, meg ébredés után is mindig. Plusz vittem egy jó hidratálót is, és mindennap bekentem a kezem-lábam.
    Az ilyen 3 in 1 tusfürdős cuccokért nem vagyok oda, ha nem repcsivel megyek és küzdök akut helyhiánnyal a korlátozott neszeszerben, akkor mindig van nálam külön tusfürdő, sampon, balzsam, és intim lemosó is.
    Szóval összességében nekem a legfontosabb, hogy amennyire lehet, egy nap legalább egyszer maximálisan tiszta legyek és végigmenjek az arc-és testápolási rutinomon. A smink nekem másodlagos ilyenkor, pedig egyébként napi szinten sminkelek.

    VálaszTörlés
  11. Áh,a fesztiválok. :)

    Annyira régen voltam (meg sose több napra,annyi vér nem volt a pucámban,wehhe), hogy ihaj! Amúgy annyira nem hiányzik,inkább természetjárásra adom a fejem,de csak egy naposra.

    Krémmániásként nekem naponta is laknak a táskámban ilyen csoda-holmik,

    Mániám pl kis tégelyeket/flakonokat is eltenni mini termékek után,és azokba egy ideig után töltögetni arctejet,tonikot,krémet,intim lemosót,tusit (ha vsz hajmosás is lesz,akkor sampont,balzsamot is), hogy legyen nálam,ha tudom,h nem otthon alszom.
    Ha csak utazom,akkoris van nálam valamilyen kendő,amit lehetőleg nem csak intimnek tudok felhasználni,ha már nyár van. Továbbá körömcsipesz/reszelő mindig :D sose tudom előre,mikor szakad be a kis sunyi. Ja,meg fésű és hajgumi..sminktermékek mindig vannak nálam (2féle korrektor,tükör,ajakápoló). :) meg mini parfüm,mini deo...mini minden! :)))

    Ki tudja,talán még maga McGyver is tudna készíteni valamit a táskámban megtalálható mindennapos cuccokból. :DD

    VálaszTörlés