BLOGKERESŐ

2013. július 18., csütörtök

Hajfestés hennával II. - Vendégposzt

A mai poszt vendégposzt, amit svivko írt Nektek a henna hajfestésről!

Az előző részben olvashattatok a hennás hajfestésről általában, most pedig elolvashatjátok a saját tapasztalataimat, hogy hogyan sikerült életet lehelnem egy sokszor feketére festett, vöröses, kifakult melírcsíkos hajba, és egy kopott, fénytelen, festett barna hajba ráadásként két vastag hidrogénezett melírcsíkkal oldalt.
Fekete és barna henna hajak

Miután eldöntöttem, hogy Cosmio hennát, és indigót szeretnék használni, összeírtam a kis listát, hogy mire lesz szükségem, nyakamba vettem a várost és ellátogattam a II. kerületben levő boltjukba. A véleményem több, mint pozitív, az élményeimet elolvashatod itt róla.


A henna festék kikeverése

Hazafelé vettem citromot, hajfestő ecsetet, és folpackot, és még aznap este kikevertem a 100g hennát, mert a boltban elmondták, hogy 12 órát hagyni kell ázni. Megtévesztő a kicsike, ugyanis először kb 1 dl langyos vizet (de lehet forró is) öntöttem rá, és teljesen beszívta, masszív spenót állagú lett. Óvatosan öntöttem még hozzá vizet és lassan már ott is tartottam, hogy túl híg lesz. Ezzel tehát óvatosan! Nagyon könnyű volt csomómentesre kikeverni, fél citrom levét belefacsartam, letakartam alufóliával, és kint hagytam a konyhában – nem kell hűtőbe tenni, elég neki a szobahőmérséklet. Másnap kikevertem  mellé a 100 g indigót szintén langyos vízzel, de ehhez még 1 dl feketekávét is adtam a barna szín élénkítésére.

A henna felszínén sötét narancssárga réteg keletkezett, és a sűrűje az aljára ülepedett. Felkeverés után kissé híg, egynemű krémet kaptam, mely intenzív száraz szalma illatot árasztott. Az indigó felszíne pedig kékesfekete lett. Miután megtapasztaltam a természet apró csodáit az indigóhoz öntöttem nagyjából a henna felét, és összekevertem. Azért kevertem 1:2 arányban, mert egy picikét sötétebb hajszínt szerettem volna elérni – na jó, bevallom, féltem, hogy narancssárga leszek! :) Pedig ez, mint kiderült lehetetlen barna alaphajszínből.

A henna felvitele a hajra

A hajra egyedül felapplikálni a krémet nem egyszerű – főleg, ha kihagyjuk a 2 kanál cukrot, mint ahogy én is az elején – folyik, csöpög stb.  Ajánlott kesztyűvel felvinni, mert a henna narancssárgára, az indigós henna pedig kékeszöldes árnyalatúra színezi a kezünket.
Körülbelül ilyen sárgára fogja be a henna a tenyerünket, szerencsére hamar lekopik


Én ezt eddig mind három alkalommal kihagytam. Mivel 2-3 kézmosás után lejön, és mert puszta kézzel jobban érzem hogy hol nincs még, hova masszírozzam még be a végén. Ezt is ajánlom azoknak akik kedvet kaptak hozzá, hogy a végén jól masszírozzák be a fejbőrükbe, hajvégeikbe, aztán tekerjék fel kontyba, és még úgy is nyomogassák meg egy picit, hogy biztosan mindenhova kerüljön festék. Ha ezekkel megvagyunk, jöhet egy jó adag fólia, és ha nem is tudjuk légmentesen lezárni, alaposan tekerjük körbe a hajunkat a füleknél különösen ügyelve, mert irtó idegesítő tud lenni, hogy mindkét fülünk előtt-mögött csurog a hennás víz.

Ezután következik a minimum 3, de inkább 4 órás pihenőnk, amikor is a henna hat. Nevezhetnénk kis nyaktornának is, ugyanis 4 órán át nem dőlhetünk hátra, hacsak nem bánjuk ha a takarónkat, párnánkat, falat befogja a szmötyi. De nyugi csajok, eddig még nem halt bele senki! ;)

Ha csak próbafestést szeretnétek, vagy egy-egy melírcsíkként  kipróbálni a hennás hajfestéket ,nyugodtan használjátok a fodrászok által is használt alufóliás melírozó technikát. Ehhez szükségetek lesz még alufólia lapokra (kb 5cm x amilyen széles alufóliát találtok otthon) és lapfésűre. Az alufólia keskenyebb végéből egy 1  cm-es darabot hajtsatok rá a lapfésűre, azt csúsztassátok a tincs alá, és az ecsettel óvatosan – nehogy kilukadjon –  fessétek be jó alaposan a tincset egész hosszában, majd hajtogassátok föl az alufóliát, benne a lefestett tinccsel. Én így festettem be a hidrogénezett melír csíkjaimat, tiszta hennával. Szép égővörös tincseim lettek. :)

Balra: alufóliás melírcsíkok, jobboldalt eredetileg szőkére hidrogénezett tincs 100%-os hennával festve


A henna lemosása 

Miután letelt a 4 órás kényszerpihenőm rögtön belevetettem magam a habokba, nem tudtam tovább várni, túl kíváncsi voltam hozzá. Akinek ennél több türelme, vagy ideje van, nyugodtan a haján hagyhatja a festéket, ezután ugyanis csak ápol, mint egy jófajta pakolás. Nem lesz sötétebb vagy világosabb a hajunk.

A fürdőben apró horrorokat éltem meg, ugyanis a hennás-indigós keverék elég durva „sárként” ömlött le rólam. Fekete volt a víz, ami lefolyt a hajamról, és mivel apró növényi rostok is voltak benne, így a sűrű sötét víz lassan ment le a lefolyón. Kezdeti sokkot túlélve jött a következő; vajon 2x samponozás után is mikro-növényszálak tapadnak majd a tenyeremhez?! De elég volt. Törölközés után rohantam a hajszárítómért, hogy minél előbb lássam az eredményt.

Törölközőszáraz hajra tettem még egy babnyi mennyiségű Naked Miracle Worker-t összekeverve 2 pumpálásnyi Alverde Hajvégápoló Fluiddal, és kifésülő - ahogy Odil fogalmazott- "legleg fufut", és jött a fésülködés. Nem volt a legegyszerűbb, de megérte a fáradalmakat.

A végeredmény

Szárítás után eszméletlen jó tartású, gesztenyebarna, csillogó (sokszor használom, de ez most aztán tényleg überbrutál csillogó), élettel teli, puha, nicis maci selymes hajat eredményezett. Szerintem vigyorogva aludtam el. Ez egy csoda, de minimum csodaszer. :)

Balra: előtte, jobbra: utána


Kis idő elteltével ismét volt alkalmam használni a tudományom, ugyanis az unokatestvérem az élménybeszámolóm után pár nappal felhívott, hogy le-henna-kezelném-e őt is. Az ő fejbőréről tudni kell, hogy pikkelysömörös, így (mondhatni) nem a legjobb választás volt számára a fekete kémiai hajfesték 3 éven át. Kíváncsi voltam, hogy mit kezd a henna (hihetetlen és egekbe magasztalt) ápoló ereje a sömörrel, és miután megbizonyosodtam róla, hogy rontani nem fog rajta boldogan mondtam igent.

Nála a cél a kopott fekete hajszín és a pár őszhajszál elfedése volt. Előbbi igen, utóbbi sajnos kevésbé sikerült. A hajszín a lenövés ellenére is egységes fekete lett, hideg fénnyel. Örültem, hogy ebben az 1:4 arányú henna-indigó keverékben az indigó és a feketekávé győzedelmeskedett és csak a melírcsíkok lettek vörösek. Az unokatesómnak a meleg fény, vagy a vörös csillogás nem biztos hogy olyan jól állt volna, mert ő az igazi tél-típust képviseli. "Fehér, mint a hó és fekete, mint az ébenfa." – majdnem mint Hófehérke. :)

Az unokatestvérem, balra előtte jobbra utána
Az ősz hajszálakat nála sajnos nem fogta be. Nálam ez gondtalanul működött, vöröses fényűek lettek és csak nagyon közelről látszódik, hogy ott van valami csalás. :) Erről amúgy a nálam okosabbak azt írják, hogy többedik alkalommal, de a henna is képes elfedni az ősz hajszálakat, és nem kopik le róluk, ha egyszer sikerül befogni a szálat, nem úgy, mint a kémiai hajfestékek. Gondolkoztam, és lehet, hogy az volt a probléma, hogy a fekete hajhoz kb 1/4  henna-indigó arányban kevertem a festéket, mivel biztosra akartam menni, hogy a végeredmény fekete lesz, a lenövésnél sem lesz vörös. Legközelebb több hennát keverek bele, most már tudom, hogy egységesen fogja be a hajat – ha nincs nagy színbeli eltérés a lenövés, és az eredeti haj között.

Azóta is boldogan hordom kiengedve a  még mindig jó tartású, kopás- és viszketésmentes, csillogó hajzatomat, az unokatestvérem pedig még csak most kezdte el, de ha jól vettem ki a szavaiból hosszú szerelem lesz az övék. :)

Remélem tetszett az élménybeszámolóm, és ha az I. posztom után nem is, most aztán kedvet kaptatok egy kis hennás hajfrissítésre. Sok sikert kívánok hozzá, és várom a beszámolóitokat! :) És ismét leírom, mert nem akarom, hogy akárkinek károsodjon a haja: kémiai festés után 3 hónapot kell várni, hogy hennával befesthesd a hajad, mert a két festék együtt kárósító erejű is lehet!


45 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lettél!!! De ez a macera, ami vele jár... Hát a rövid hajam sosem fogom rávenni, az biztos. Amúgy nekem nagyon szép csillogó lesz a hajam a rendes hajfestéktől is, persze idővel megfakul fénye. Ez meddig marad ilyen ragyogó? Amúgy annyira édes vagy, te kis nici macis hajú lány, írj még sokat. :D

    VálaszTörlés
  2. Szia! Akkor azt a vörösesbarna színt henna:indigó 1:2 arányban érted el? :)
    Egy tippet adnék: Én a hajpakolást is úgy teszem fel, és eddig a hennázáskor is bevált, hogy betekerem a fejem folpack-kal és ráhúzok egy régi kötött sapkát, a legegyszerűbb fejbehúzós fazon, apukám használja az udvari munkához amúgy :D Annak nem árt, meg amúgy is ki lehet mosni.

    VálaszTörlés
  3. Kösziiiiii :")))!
    Remélhetőleg sok-sok hónapon át csillog majd a bukim! De updatelek mindenképp a henna alá! Remélhetőleg csak a lenövés miatt kell 1-2 hónap múlva újra boszorkány konyháskodnom a kis szalma lötyivel :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Igen kb 100g henna és ~55 g henna arányban (de az az öt g nem számít, csak hagytam a melírnak egy jó adagot.)
    Köszi a sapesz tippet, sajnos ilyen fejbehúzós, hacsak a fióktól nem tudok lejmolni nincs itthon, de tényleg jó ötlet! Legközelebb kipróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Hát igen, az ősz hajszálak a gyenge pont. Nekem ősz sávom van, szóval ha sokadik használat után fogná meg, igencsak látszana.
    A kémiai hajfesték (hacsak nem bolti pocsék minőségű) úgy nő le, nem kopik le az ősz hajszálról.
    Azt nem olvastam, hogy milyen gyakran lehet használni a hennát és mikor kezd el lekopni/fakulni. Gondolom, hathetente érdemes a lenövés miatt újrafesteni.
    Az eredmény tényleg szép, csillogó, akinek fakó a haja vagy nem ősz, annak biztos tökéletes.

    VálaszTörlés
  6. Sajna ebből a szempontból ez a módszer sem tökéletes. :( Amúgy hennázni, ha bírjuk pénzzel akár mindennap lehet, nem lehet túladagolni, tényleg mint egy jó pakolás úgy működik, azzal a különbséggel, hogy színez is. :)

    VálaszTörlés
  7. Erősen gondolkodom, hogy ki próbálom a hennás hajfestést. Igaz, hogyha mégsem sikerül úgy a hennás hajfestés, ahogy én szeretném, akkor utána már nem lehet kémiai hajfestéssel korrigálni, mert amíg nem nő le, addig az nem fogja be? Mert ha ez így van, akkor elég nagy visszatartó erő számomra.

    VálaszTörlés
  8. Na, Oké, Svivko, most aztán végleg meggyőztek ezek a fotók! :D
    Holnap megyek hennáért, vagy a Khadi-ért, és utána festek ezerrel, késő délutántól éjfélig! Úgy érzem, hogy semmi, de semmi vesztenivalóm nincs, maximum összeájulom majd magam a tükör előtt! Van pár ősz hajszálam, nem jelentős, inkább csak csillan a napszítta egérszőkében. Jó lenne menet közben forródróton esetleg konzultálni veled, lelki támaszért puncsolni, vagy csak lelkendezni. :)

    VálaszTörlés
  9. Drága, holnap délutántól itthon leszek, ha fennvagy jelöls és csacsogjunk! : https://www.facebook.com/seresvivien

    VálaszTörlés
  10. @hedgehog Nem tudok olyan esetet, ahol 3 hónap után probléma lett volna. Olvastam olyat aki 1 hónap után festette vegyivel, nem lett baja, de attól még ez NEM AJÁNLOTT!
    Attól ne félj, hogy nem fogja befogni, 3 hónap után visszaáll a haj ph-ja, nem fog bezavarni. Bár remélem ha egyszer kipróbálod, és beválik a színe is, nem fogsz vegyin gondolkodni. Írj majd!:)

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörű az első képen az a barnás vörös,talán valamikor feladom szőkeségemet egy ilyen szín miatt,de nagyon félek a macerától,és attól hogy hamar lekopna.....

    VálaszTörlés
  12. Szia! Ha az ösz hajat szeretnétek feketére, kékesfeketére festeni külön-külön kell használnod a hennát és az indigot. Henna-forróvíz-egész citrom mehet csak az ősz lenövésre mivel az első festés már megvolt. Ezt én álltalában három órát szoktam fenn hagyni.Fontos hogy forró legyen a víz amivel kikevered és álljon a szmötyi egy éjszakát. a hennát én csak szilikonmentes hajbalzsammal mosom ki, sampon nélkül is kijön.... Két -három nap oxidáció után mehet az egész hajhosszra indigó, szigorúan ötven fokos vízzel. A kékesfekete haj titka hogy egy evőkanál só is kell hozzá. Így másfél órát szokott a fejemen maradni. A végeredmény : tökéletesen takarja az ősz lenövésemet , a szín homogén, a hajszálaim vastagok lettek... mély fekete eszelős kékes fénnyel ami egy hónap alatt sötétbarnára kopik!

    Két éve festek így , a rövid hajam azóta hátközépig érő dús fekete lobonc lett, félévente látja fodrász egy néhánymilis vágás erejéig.... :)
    Ja, ha nem is használsz mindenböl károsanyag mentes terméket, a szilikont hagyd el! Úgy lesz egyenletes a szín.
    Remélem segítettem az uncsitesódnak!

    VálaszTörlés
  13. Huhh de gyorsan jött a 2. rész... :) Én ugyan még nem festek hajat, mert a színével meg vagyok jelenleg elégedve, ősz hajszálaim pedig még nincsenek, de biztos vagyok benne, ha megint rám jön a dili, hogy épp vörös vagy fekete hajszín kell akkor hennához és indigóhoz fogok nyúlni, illetve az ősz hajszálakat is azzal fogom majd elfedni... :) A henna az egyetlen a természetes dolgok közül, ami az ősz hajszálakat is befogja, így ha feketét akarunk akkor is kell henna... :) Beleástam magam a témába, ugyanis valamikor nemrég még vöröset szerettem volna, aztán valamiért elmaradt, azóta meg nem jutott ilyesmi az eszembe. De arra emlékszem, hogy ha fekete vagy barna hajat akarunk akkor is az első festés csak hennás legyen, hogy az fogja be tisztán, és utána mehet rá az indigó tetszés szerint, hogy fekete barna színt akarunk elérni... később pedig, már mehet rá a megfelelő arányban is, mert úgy tudom a henna nem kopik csak lenő. Úgyhogy nem kell többszöri alkalmakra várni, hogy hasson. Legalábbis így emlékszem. A cassia is remek dolog,de az sem fogja be csak egy aranyos csillogást ad a hajnak és táplálja azt ... :) Azon is gondolkodtam, mert nekem kicsit aranyos fénye van a hajamnak aztán letettem róla.
    Jajj és nagyon szép lett a hajad :))

    VálaszTörlés
  14. Tyű, nagyon szépen köszönjük! Legközelebb mindenképp így festünk! :)

    VálaszTörlés
  15. Kiderül, majd hogy kopik, updatelek a hennánál. :)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szép lett mindkettő! Tényleg űbercsillogósfényes :-D

    Én is hennázok már egy ideje, ha jól emlékszem 3x csináltam már meg. Csak én nem ezt a keverőset hanem a Khadit ismerem. Az is jó minőségű és már be van keverve, van több szín is belőle. Ami feltűnt, hogy azt írjátok, hogy lemosásnál samponoztok. Én mindenhol azt olvasom, hogy előtte kell samponnal megmosni a hajat, hennázni és azt csak langyos vízzel jó sokáig öblíteni. Utána samponnal 48 óráig úgymond tilos! Mert még érik ez idő alatt is a henna...

    Ennél a típusnál akkor ezek szerint kell sampon utána?


    Meg még annyit, hogy én 1 hónappal hennáztam a kémiai után és akkor nem vettem észre különbséget, szépen befogta, tök fényes lett. De nemrég észrevettem, hogy a lenőtt kémiai rész eléggé eltöredezett, olyan szalmás lett, azt utána kellett vágatnom. Nem tudom, hogy ez azért van-e mert nem vártam 3 hónapot vagy van-e összefüggés de ez volt (ha segít valakinek esetleg). Sztem érdemes várni a két mód között. Bocsi ha hosszú lettem :-)

    VálaszTörlés
  17. Szia! Köszi, na ez is azok közül az információk közül való, amit még sehol nem olvastam, és a boltban sem mondták. :) Szerencsére nem lett gáz belőle, de legközelebb akkor így csinálom.

    VálaszTörlés
  18. gyönyörűek lettetek, tényleg, de ez a négy óra (meg előtte az egész éjszakás áztatás ) ... hát nem tudom. nekem időnként a fél óra is soknak tűnik

    VálaszTörlés
  19. :) Köszi.
    Hát igen, elég időigényes, de megérte.

    VálaszTörlés
  20. Azt elfelejtettem hogy henna indigo keverékkel csak sötétvöröset, sötétbarnát tudtok festeni mivel a savas (citrom) közeg nem barátja az indigónak! Amikor kopik az indigóm és picit átüt a henna vöröse, shikakai és amla keverékkel tudom picit tompítani a vöröses beütést.... a fény pedig szerintem tovább tart mint amennyi várakozást kibír az ember lánya a lenövése miatt! :D A legelsö mondat természetesen a barna hajú lányokra érvényes.... egy szöszkéből bármi lehet, répától rókáig... :D

    VálaszTörlés
  21. ne feledjétek ki a sorból a színtelen hennaként is ismert cassiát (szennát). Ugyanúgy ápolja a hajat és a fejbőrt, elmulasztja a viszketést, csillogóvá teszi a hajat, mint a henna, csak éppen nem színezi. Illetve az ősz és nagyon világos szőke hajat tudja csak beszínezni aranyszőkére. Én ma délután dobok fel egy cassia-Khadi világosbarna keveréket hajápolás céljából :)

    VálaszTörlés
  22. :) Az előző részben írtam róla.

    VálaszTörlés
  23. Ejha,ez aztán az ihaj-csuHAJ! :)


    Nekem spec még csak tényleg egy pár szál őszikém van,
    de ha egyszer festésre adom a fejem,tutira ezekhez nyúlok. :D
    Nagyon kedvcsináló cikk,az előzőhöz nem írtam,de azt is néztem,
    örülök,hogy természetes hajfestésről is szó került a blogban. :,)
    Csak így tovább,ezért már érdemes volt felpakolnom őket! :D

    VálaszTörlés
  24. Szia!

    Azt szeretném kérdezni, hogy csak 100-100 grammot használtál az indigóból illetve a hennából, vagy több kell belőle mellig érő haj esetében? :) Azt olvastam, nekem legalább olyan 200-300 gramm kellene mindkettőből,de nem tudom. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy amit bekeversz hennát, ugye jól értelmezem, hogy nem használod fel az egész masszát? Nagyon sötétbarna színt szeretnék elérni, és ugye ehhez (elvileg) egy rész hennát és legalább három rész indigót kellene kevernem. Mit gondolsz?

    Egyébként tényleg nagyon szép eredmény(eket) értél el :)

    VálaszTörlés
  25. Hmm. Nekem pont olyan a természetes színem, mint neked a hennázott. Imádom, csak sajnos egyre jobban őszülök. Vajon nekem milyen arány kellene a porokból, hogy ugyanolyat kapjak, mint a kiindulás (csak őszmenteset)?

    VálaszTörlés
  26. Csinálj teszt-festést egy tincsen mielőtt az egészet befested, így nem zsákbamacska lesz. :)

    VálaszTörlés
  27. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy aki henna-indigo párossal festi a haját, az milyen sampont és balzsamot használ? Állítólag a rendes "minden rosszban gazdag" samponok és az egy fokkal jobb (Alterra, Alverde) fél bio samponok, de még a házi kutyulások (víz+szódabikarbóna, almaecet, víz) is kiveszik a színét. :( Van erről valakinek tapasztalata? Köszönöm a segítséget. Ha ez a kérdés is megoldódik akkor lehet jövő héten kipróbálom ezt a henna dolgot.

    VálaszTörlés
  28. Aki henna-indigo port haszná hajfestésre milyen sampont és balzsamot használ hozzá? Úgy hallottam, hogy a legtöbb hagyományos és Alterra/Alverde és házi kutyulások (víz+szódabikarbóna+almaecet+víz) nincs jobban vele, de akkor mi? Köszönöm a segítséget. Erősen szemezek ezzel a megoldással lehet jövő héten megcsinálom. :S :)

    VálaszTörlés
  29. Szerintem a fele-fele beválik nálad is. :) Én már csak így fogom. :)

    VálaszTörlés
  30. Fuu, az nagyon sok a 200-300/henne /indigó! :) Én 100-100-at hazsnáltam. (illetve inkább 100-80 - de ez nem számottevő!)

    VálaszTörlés
  31. Köszönöm BW, mindenképp! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  32. Szuper cikk :)

    Most szeretnék én is átállni "egészségesebb" hajfestésre :)

    Okosabb lettem és köszönöm a sok-sok hasznos információt :)

    VálaszTörlés
  33. Aki henna-indigo hajfestéket használ milyen samponnal és/vagy balzsammal mos hajat? Állítólag nem lehet akármivel. :S A természetesebb Alterra/Alverde vagy házi kutyulásos (víz-szódabikarbóna-almaecet) érdekelne leginkább.

    VálaszTörlés
  34. Budapesten hol tudok (jó minőségű) cassiát venni? Cassia-henna keverékkel próbálkoznék az eddig kémiailag festett hajzatomon :)

    VálaszTörlés
  35. Sajnos csak interneten találkoztam még vele.

    VálaszTörlés
  36. Köszi a választ! Én is így látom, pedig jobb lenne boltban megvenni, hogy ne legyen postaköltség...
    A hennát viszont már beszereztem a Cosmioból ^^

    VálaszTörlés
  37. Örülök, hogy tetszett, sok sikert és szép hajzatot kívánok! :)

    VálaszTörlés
  38. Szia hedgehog, én FIN samponnal mosom, nem láttam káros hatását, és elég természetes.
    Megjegyzem mikor 2 hétig áztattam a hajam a tengerben bizony ráfanyalodtam egy kis kiszerelésű aussie sampon+balzsamra, és attól sem lett semmi baja.

    VálaszTörlés
  39. Sziasztok!
    Ismét festettem, és most ,megfogadtam a tanácsaitokat is - nem forráztam le, csak citromlével kevertem, 100% hennával festettem, indigóval később barnítom, ha megunom a vöröset-, a végeredmény merőben más. Olyan szinten fogott a festék hogy pl a tenyerem 3 napja narisari, a fejbőrömet is eléggé megfogta, és konkrétan vörös lett a hajam.
    De inkább beszéljenek a képek, a kiforrott technikával készült hennahajamról, amit nektek köszönhetően ismerhettem meg:

    VálaszTörlés
  40. Szia hedgehog! Ne haragudj, csak most vettem észre a kérdést, de úgy gondolom, hogy lassan fél éves hennázással tudok válaszolni a kérdésedre.
    Úgy vettem észre, hogy a henna &indigó (tehát barna) festést bizony ugyanúgy ismételgetni kell 3 havonta, mint a kémiai festést, mert az indigó nem tapad meg a hajon.
    Egyenlőre az bizonyos, hogy a 100%-os csak henna csak citromlé szmötyivel festett haj az tartós színt eredményes, de tényleg, 1 hónapja festettem, és még mindig olyan intenzív vöröses csillogása van, hogy elképesztő!
    Következő fesésnél 100% hennával való festés után fogom 100%-os indigót alkalmazni, meglátom mi sül ki belőle, reményeim szerint barna lesz. :)
    Egy zsó, mint száz, henna-indigóval csak a jóisten tudja tartóssá tenni a színt, mi halandók sajnos nem. Az persze fontos, hogy olyan sampont használjunk, ami biztosan nem bántja a festett hajszínt (így pl head and shoulders kihúzva), nekem a Faith In Nature termékek teljesen beváltak, még adtak egy löketet a csillogásra. :)

    VálaszTörlés
  41. A Blaha mellett van egy indiai bolt én ott veszem:)

    VálaszTörlés
  42. Szép lett a hajszíned :)
    Én mindig azon szörnyülködöm, hogy minden hennás oldalon azt állítják, hogy henna nélkül az indigó nem fogja be a hajat... pedig DE. Lehet, hogy az ősz hajjal persze nem viselkedik így, de én 3 éve festem csak indigó porral feketére a hajam. Hennával kevertem az elején, de úgy nem tetszett, nem áll jól a vöröses árnyalat. Persze nehezen fogta be eleinte, de most már elég 4-6 hetente a lenövést festenem, meg ha már látom, hogy nagyon kikopott, akkor a hosszát is. Persze mostanság eléggé törik, remélem ez megszűnik, most, hogy visszaváltottam a szilikonmentes cuccokra, mint mikor elkezdtem, akkor semmi baja nem volt a hajamnak az indigózástól. Bár én keverek bele olívát, mert az indigóból nem lesz vízzel olyan jól kenhető pép, mint a hennából.

    VálaszTörlés