BLOGKERESŐ

2013. november 14., csütörtök

Hajnövesztő csodaszerek

A hajunk folyamatosan nő, átlagosan havi 1,2 cm (kirívó esetben 1,9 cm) a növekedési sebessége, de ezzel az ütemmel nagyon kevés nő éri csak be. 



Viszont jó hír, hogy bizonyos trükkökkel meg lehet támogatni a folyamatot. :)


Kívül...

A mostanában egyik legelterjedtebb hajnövesztőszer a Krémmánián is igen népszerű a ricinusolaj, amit a legegyszerűbben patikákban lehet beszerezni, igen olcsón (1 dl kb. 200 Ft).
Érdemes könnyíteni az állagát azzal, hogy 1:2 arányban összekeveritek más olajakkal, például olíva- vagy kókuszolajjal. Heti 2x kell használni, úgy, hogy minimum 3 órán át a hajon maradjon. Az eddigi tapasztalatok alapján 1-2 hónap után kezd látványos lenni a hajnövesztő hatása - általában havi 2-3 cm növekedésről számoltatok be.
Panthenol hab, ami elsősorban a bőr égések kezelése kapcsán lehet ismerős, mostanában hajápolóként-növesztőként is nagyon felkapott lett. A hajmosást megelőzően érdemes felvinni a még száraz fejbőrre, bebugyolálni, és 15-20 perc után hajat mosni. A hajat nagyon puhává teszi, a ricinussal ellenben el sem nehezít vagy zsírosít. A hajnövekedés mértéke már pár héten belül látványosan felgyorsul, és bónuszban még korpásodás ellen is hatékony. (Ezt a módszert amúgy én is kipróbáltam, és nekem is nagyon bevált.)

A hajnövesztéshez köthető termékek kapcsán még érdemes kiemelni a hajhullás elleni szereket, hiszen ami jó hajhullásra, az általában hatásos hajnövesztőként is. A Krémmánia kedvenc hajnövesztője pl. a 24 féle növényi összetevőt tartalmazó Helia-D Regeneráló Hajhullás Elleni Esszencia, illetve a Herba Vita Hajszesz Hajhullásra - ezek használatától a legtöbbeknél beindult a hajnövekedés, sőt, még babahajaik is nőttek.


Samponokból érdemes magas panthenol tartalmút választani. Szintén hatásos összetevők még a vérkeringés serkentő koffein, rozmaring és a csalán. Minél előbb vannak az összetevőlistában ezek az elemek, annál nagyobb arányban vannak jelen a termékben, vagyis annál nagyobb hatásfokkal működnek.
A panthenol (vagyis B5 vitamin) nagy mennyiségben például a Panthenol Forte Samponban található meg.
A koffein, rozmaring és csalán általában hajnövesztő, hajerősítő samponokban gyakori összetevők, mivel serkentik a vérkeringést, vagyis felgyorsítják a hajhagymák működését, amitől beindul haj növekedése. (Egyébként nyáron is azért nő jobban a haj, mert az azt tápláló hajszálerek jobban kitágulnak.)
Népszerű, magas koffeintartalmú változat a natúr Alverde Coffein Sampon Zöldkávéval és a magát a világ leghatékonyabb hajnövesztő samponjaként aposztrofáló DS Laboratories Revita Sampon.
A rozmaring és a csalán együttesen, pantenollal és koffeinnel kiegészülve a Schauma Fito-Koffein Aktíváló Samponban található meg. Hajnövesztés terén jó visszajelzések érkeztek még a Farmasi Pure Herbal Revitalizáló Samponra, és az Alfaparf Active Hairpower Energy Samponra is.

...belül

Ha igazán látványos eredményeket szeretnétek elérni, egy dolgot semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni: a hajat nagyon fontos belülről is táplálni.
Szinte alapkövetelmény a sok folyadékbevitel és a helyes táplálkozás, emellett pedig érdemes vitaminokat, nyomelemeket szedni. A hajnak a legfontosabbak ezek közül az Omega-3 zsírsav, az A-, E- és a B-vitaminok, a vas és a cink. A B-vitaminok közül a B8, vagyis a biotin az egyik leghatásosabb, amit egyébként sok külsőleg alkalmazandó hajápolóba is beletesznek, pedig a bőrbe vagy a hajba nem igazán szívódik be, ezért belsőleg tápláló szerben érdemes magunkhoz venni.
A kifejezetten hajra szánt étrendkiegészítőknél az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy nem kell külön-külön összevadászgatni az előbb felsorolt vitaminokat, mert azok (szinte) mindegyike megtalálható ezekben.
A Krémmánia kedvenc hajvitaminja jelenleg a Das Gesunde Plus Haar Vital Komplex, amit eddig 125-en értékeltek, és ebből 4,58 pontja van. Nagy előnye, hogy olcsó a többi szépségvitaminhoz képest (1000 Ft-ért kapunk 60 kapszulát), a legtöbbeteknél megállította a hajhullást, begyorsította a hajnövekedést és még babahajakat is serkentett.
Népszerű hajnövesztő még az oldalon az Altapharma Kovaföld Kapszula Biotinnal és az Dr. Chen Hair Revall Kapszula is.


Ti milyen praktikákkal növesztitek a hajatokat? Foglalkoztok ilyesmivel egyáltalán?

33 megjegyzés:

  1. nekem a nadler sampon szappanoktól nőtt iszonyat sok babahaj, 3 hónap után azért is álltam le. ez egy éve volt kb, és a fodrászom 2 hete mondta is, hogy mi történt velem egy éve? mert pontosan látszik h egy éve alatt mennyit nőttek le azok a hajacskák. És beugrott hogy a samponszappanozás:) Persze most is sok babahajam nő, mondhatom hogy szerencsés vagyok, és folyamatosan nőnek, pedig samponnal mosok hajat, bár most kacérkodok a híres szíriai olivással is, épp ma vettem a testemre, arcra. De hajra is tesztelni akarom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett most ez a cikk, szerintem tényleg nagyon hasznos hajnövesztőknek. :) Megosztottam a szépségreceptes FB-men is, biztos sok csajnak jól jön. :) Mondjuk én mindig azt érzem, hogy túl gyorsan nő, mert rövid, és havonta járhatok fodrászhoz.

    VálaszTörlés
  3. 1 hónapja használom a L'Occitane volumennövelő termékeit, azt vettem észre, hogy a hajam sokkal gyorsabban nő és rengeteg új hajszál jelent meg a homlokrész hajtöveinél.....semmit sem szedtem, nem változott az étrendem, nem iszok több vizet, így ezeknek a termékeknek tulajdonítom a pozitív hatást :)

    VálaszTörlés
  4. 2011 decemberig egészen rövid, Kleopátrás frizkóm volt. Karácsony előtt úgy döntöttem, hogy elég volt a 2 évig tartó rövid hajból, most aztán én nagyon gyorsan meg akarom növeszteni. Elkezdtem használni a ricinus olajat hetente egyszer, kicsi olívaolajjal keverve, gyakorlatilag egész napra a fejem hagytam. Néha hetente kétszer is csináltam. December közepétől február végéig a hajam kb a vállam vonaláig nőtt vissza hátul, ahol egészen felvágott volt. Ugyan a sűrű használattól nekem gyorsabban zsírosodott a hajam, de a célért feláldoztam magam. :) :) 1,5 év alatt most már megnőtt annyira (a mellem aljáig), hogy bőven elég csak két hetente használnom. 1,5 év alatt csak egyetlen egyszer voltam fodrásznál, hogy frufrut vágassak, de a hajvégeimből csak egy centit vágott, mert ő maga is elcsodálkozott, hogy mennyire nem volt semmi baja a hajvégeimnek. Egyébként a 3D-s műszempilla után is a ricinus olaj hozta rendbe a szempilláimat.

    VálaszTörlés
  5. Én amúgy most nagyban növesztem a hajam, ezért született ez a poszt :) Épp ma vettem ilyen Das Gesunde Plus bogyiszkákat,és reménykedem, hogy nálam is jól szuperálnak majd :)

    VálaszTörlés
  6. A hajnövesztők közül kiemelném még a hennát, az is rengeteget tud segíteni :) Persze a hennával nem mindenki kompetens, de azoknak, akiknek sötétebb a hajuk és nem akarnak megválni hajszínüktől ajánlom a henna-indigó kombót, aki meg vörös hajszínnel rendelkezik bátran használjon tiszta hennát. Nálam még hajhullás ellen is bevált hálistennek, már nagyon el voltam keseredve.
    Egyébként sokáig próbálkoztam ricinusolajjal és panthenol habbal is, utóbbira ráuntam mert macerás volt, a panthenolról meg azt rebesgetik, hogy nem feltétlenül tesz jót,nem tudom ez mennyire igaz. Hajvégápolónak pedig szerintem legeslegjobb az argánolaj.
    Most Dr. Immun hajtápláló olajat használok kb. 3 hete, eddig nem vettem észre változást.
    Próbálta esetleg valaki közlüetek?:)

    VálaszTörlés
  7. Én a Hair Revallt szedem most megint, de a körmeim miatt, mert eléggé törnek megint. Viszont ha újra elkezd olyan gyorsan nőni a hajam tőle, mint tavaly, tuti abbahagyom. Akkor inkább törjön a körmöm. :D Nekem annyira nem biznisz, hogy 3-4 hetente kelljen fodrászhoz menni, próbálok az 5-6 hét fele tendálni, mert sok idő és pénz.

    VálaszTörlés
  8. Én pont fordítva vagyok, alig várom, hogy végre fodrászhoz mehessek :) Az egyetlen szépségápolással kapcsolatos dolog, amire szeretek beülni :) Igaz, én nem 3-4 hetente járok, hanem 2-3 havonta, úgy azért más.

    VálaszTörlés
  9. Szuper a cikk megint :-) Mint mindig :-)


    Ricinusolaj tényleg jó. Használom szempillára is és dúsítja tényleg, látszik amikor spirálozok sokkal dúsabb hosszabb, pedig ugyanazt használom, mint előtte..../egyébként annyira nem látszik, mert szőkés-barna a szempillám.../

    Hajra pedig kókuszolaj-tojássárgája kombóval használom...de lehet olivaolajjal is.....
    Egy kedves lány írta a receptet és az alkalmazást a ricinusolaj oldalán. Ezúton is köszi neki :-) Enyhe hajmosás után / hogy kinyíljanak a pórusok, mert különben nem megy be a hatóanyag/, csak 20-30 percig hagyom rajta /bebugyolálva/ és kétszer átmosom samponnal... Szerintem igaza van, felesleges órákig rajta hagyni, ami beszívódik az 20-30 perc alatt is beszívódik, utána csak ráköt. Eredmény: fényes, selymes haj...még kifésülő se kell rá, előtte meg fújtam minden alkalommal...És nem is zsírosodik nekem olyan hamar...

    VálaszTörlés
  10. Viktória Edina Fenyvesvölgyi2013. november 15. 10:59

    Én elkezdtem a nyáron béta karotint szedni a szolizás miatt . Amúgy hullik a hajam és most növesztem, de festett vörösről barnára váltottam merth az mégsem olyan káros jobb minőségű festékeket lehet kapni és nagyon sok babahajam nőtt meg is lepődöm:) Nem volt célom, hogy ez serkentse a haj növekedést és hosszban nem is tapasztalok nagy változást de a babahajak változást mutatnak:)

    VálaszTörlés
  11. Nekem sajnos nem jönnek be ezek a praktikák. Próbáltam a Panthenolt, ricinust, a DM-es kapszulát, Revalidot.. Lehet, kiöregszem a hajnövesztésből. Régebben viszont volt egy dolog, amitől szerintem nőtt, csak erre utóbb jöttem rá: L'Oreal Excellence fekete hajfesték. Míg ezt használtam talán annyira dús nem volt, de derék alá megnőtt rövid időn belül. Lehet, üzleti fogás a cégnek: minél gyorsabban nő a haj, annál többször kell festéket venni, vagy én nem tudom. Aztán váltottam más márkára és vörösre, és szépen "lekopott" a hajam. Vagy két éve semmivel nem festem, mert mindentől félek már.Már arra is gondoltam, megint elkezdem ezt a feketét, de most elégedett vagyok a természetes barna színnel. Most én is úgy kezdtem el a ricinust, hogy vizes hajra fél órára, majd látjuk, mennyit ér. :) Kapott még egy esélyt.

    VálaszTörlés
  12. A rövid fazonú frizkómmal nálam nem cél a gyors növesztés :)
    Sőt, halálosan idegesítene, ha hirtelen megtáltosodna és két-háromhetente kellene mennem igazíttatni :D
    Az tetszene viszont, ha dúsabb lehetne, a hajhullás démona engem is üldöz, pláne ősszel, de aztán abbamarad a hajhullás. Én alapvetően a táplálékkiegészítők hatásában és a fejbőr egészségesen tartásában hiszek. Pl, ha zsíros, korpásodásra hajlamos valakinek a fejbőre, mindenképp érdemesnek tartom, hogy azt kezelje, tünetmentesítse, mert biztos, hogy a fejbőr "légzését" "átjárhatóságát" negatívan befolyásolja egy kenőcsös, vastag korparéteg.

    A Panthenol-habot tiniként használtam hajnövesztésre, működött.
    Fontos továbbá, hogy aki hajhullással küzd, feltétlen vizsgáltassa ki magát, nincs-e pl gyulladásos góc a szervezetében, hormonális eltérések, kiderítetlen krónikus betegség, mert gyakran ezek állnak a hajhullás hátterében.



    Minél kevesebbet tesszük ki a hajunkat/fejbőrünket vegyszerek hatásának-és itt gondolok a hagyományos hajfestékekre, tartós hullámra, annál nagyobb az esélyünk szerintem, hogy hajunk elérhesse a genetikailag egyénileg kódolt maximális, egészséges hajhosszt.

    VálaszTörlés
  13. Köszi bandibaba, szuper tanácsok :)
    Nekem amúgy a régi rossz fogtöméseim miatt hullott a hajam, amit rendes fogorvoshoz kerültem, és kidobta ami nem kell, vagyis megszűnt a gyulladás, szépen helyreállt a hajam is.

    VálaszTörlés
  14. Itt is ki kell tapasztalni, kinek mi használ, mint a többi kencénél.... Én is jártam már úgy nem is egy kencével amit mindenki maxra csillagozott, áradozott róla, én meg a kukába dobtam, annyira nem jött be a bőrömnek.....
    És igen a fejbőr masszázs nagyon fontos!!! Köszi, hogy leírtad :-)

    VálaszTörlés
  15. Igen, ez a leggyakoribb ok, ami hajhullást okoz, és még mennyi probléma forrása lehet ez! Nekem is voltak régi, még amalgámos fogtöméseim, amikor kitakarították őket a számból szép lassan javultak az egészségügyi problémáim is. Az orvos szerint a fémallergiám kialakulásában is oroszlánrésze volt ezeknek a töméseknek :)
    Vajon az iskolafogászat még ma is annyira alacsony színvonalú, mint a "régi szép időkben" ?

    VálaszTörlés
  16. Még eszembe jutott egy nagyon jó termék, ami kifejezetten hajhullásra való: a Dr. Immun Hajszesz. Nem tudom, létezik-e még ez, de egyszer rettenetes módon elkezdett hullni a hajam. A neten találtam erre rá, és elhasználtam két üvegcsével. Mindennap kell használni, megszárad, és nem látszik semmi a hajon, csak a fejbőrbe kell belemasszírozni. És láss csodát, abbamaradt a hajhullás, és elkezdtek nőni a babahajak is. :)
    Az előző témához szólva, nekem sok fogam van amalgámmal tömve, de én szerencsére nem vettem észre problémát. A fogorvosom azt mondta nem is kell ezeket bántani, mert sokkal erősebb, mint a fehér tömés, és hátsó fogba mai napig is használják.

    VálaszTörlés
  17. Nekem amúgy nem amalgámom volt, hanem rossz minőségű vagy rosszul betömött fehérem, ami alatt megromlott a fogam :( Amíg nem lettek kicserélve ezek a rosszul illeszkedő barázdazárók, addig volt hajhullásos problémám, sőt a nyakam és az arcvonalam találkozásánál pattik alakultak ki. A jó tömésekkel viszont pár nap alatt elmúltak, és azóta sem jöttek ki.

    VálaszTörlés
  18. Na, akkormár ki is derült miért hullott erősen a hajam, még mielőtt diagnosztizálták az izigyulladást. Amúgy rögtön vettem Das Gesunde hajvitit :), most hogy hennáztam is, és újra elkezdtem szedni, és a gyulladás is visszahúzódik, már sokkal kevésbé rossz a helyzet! De milyen jó, hogy megírtad.
    Minden okkal történik. (Fúúúúhaaaa! :D)

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok, sajnos eszméletlen vékonyszálú a hajam, és hullik régóta.

    Erről itt olvastam:

    http://kremmania.hu/kremek/paul-mitchell-super-strong-hajszerkezet-erosito-hajapolo-spray



    Nagyon jónak tűnnek a termékek, de az áruk elég húzós. Sajnos kevés a vélemény, szerintetek létezik, hogy 60%-ot képes javítani?? :o mert akkor inkább nem eszem, de kell :))

    VálaszTörlés
  20. Hasznos poszt, vettem is egy új sampont. :D Nekem a ricinusolaj vált be, rozmaringgal és olívaolajjal keverve. Egy idő után hozzászokott a hajam és kipróbáltam a panthenol spray-t, ami látványosan megdobta a növekedését. Nyáron mindig gyorsabban nő a hajam, biztosan azért mert sokkal több friss zöldséget és gyümölcsöt eszem. A DM-es hajvitamint is próbáltam, látványos hatással igazán a körmeimre volt, de a hajam sem hullik már annyira.

    VálaszTörlés
  21. Én kizárólag a ricinusolajat használom rendszeresen. Látványosan sajnos nagyon lassan nő a hajam, mert göndör, de fizikailag ennek az olajnak köszönhetően több mint havi 2 centit. Nem egyszerű, kicsit macera használni, ráadásul kísérletezni kellett vele, de hamar megtaláltam hogyan jó a hajamnak, melyik recept válik be igazán. Heti egyszer használom, mindig, nem kúraszerűen.
    A koffeines sampont, balzsamot is használtam a Balea-tól, Alverde-től, és a Rossmann saját natur márkájától, egy ideje viszont szappannal mosok hajat már. Összességében nagyon ajánlom.
    Hennával már kétszer festettem a hajamat, és tervezem majd ezt havonta ismételni, én is hallottam hogy az is nagyon jó hajnövesztő. Én egyenlőre csak azt látom hogy nagyon puhít és gyönyörű színt ad, soha többé vegyi anyagok a hajfestést illetően.

    VálaszTörlés
  22. Bizony, bármilyen gyulladás okozhat hajhullást a szervezetben. A Te bőröd egyébként csodálatos. :) Én bármit csinálok vele semmitől sem szép..

    VálaszTörlés
  23. Jaj köszönöm :) Amúgy sztm leginkább genetika az oka, de nekem az állapotmegőrzésben sokat segít még az is h szinte minden szabadidőmben alszom és sok B vitamint eszem.

    VálaszTörlés
  24. kipróbáltam én is Panthenolt, a vargacseppeket is nem is beszélve egy tucat csudijó sampont.. Még a legjobb a Forcapil volt azt 3 hónapig kell szedni, de legalább látványos az eredmény (nálam). Azok legalább leírják, h mi van benne meg miért jó :-)

    VálaszTörlés
  25. Kedves hozzászólok!
    Nekem is a hajhullás és lassú hajnövekedés (vagy inkább nem növekedés) a problémám. Évek óra semmit sem nőtt a hajam. Aztán az elmúlt fél évben végre javulás kezdődött: elkezdtem 3 havonta vágatni a hajvégeimet (egészségügyi hajvágást kérek a fodrásztól, mellesleg a Biohair-be járok és 1500 ft-ért tök jól levágják, ráadásul tényleg csak annyit, amennyit kell, és még nagyon kedvesek is!). Aztán vásároltam a Lush-ban (a Jászai Mari téren éppen szemben a Biohairrel :D), a 'new hair' nevű samponkorongot vettem, ami a felirat szerint "stimuláló fahéj- és szegfűolajat tartalmaz", illetve vettem még csalán- és menta kivonatos pakolást ('roots' névre hallgat). Bár a boltban azt mondták, hogy 2 héten belül lesz hatása, nálam ez lassabb volt, de 4-5 hét múlva tényleg megjelentek a babahajak. Nálam kábé 4 hónapig tartott ki a pakolást, bár elvileg 3 hónapig elég (4200 ft-ért szerintem ez korrekt). Mellesleg nagyon tetszett a cikk, ki fogom próbálni a praktikákat, főleg a ricinusolaj szimpi.. mellesleg én ezekben a "sima bolti" termékekben nem hiszek, mert szerintem a hatóanyag-tartalmuk nagyon alacsony, azért is mentem a Lush-ba. Aki már szállt le a villamosról a Jászain és átment arra az oldalra, ahol a bolt van, a bejárattól már 10-20 méterre az utcán (!!!) érzi a finom illatot, én még egyetlen kozmetikai boltnál/drogériánál sem tapasztaltam ezt. Én hiszek benne, hogy tényleg természetes alapanyagokat használnak és nem mellesleg ez is számít! Szóval higgyetek az általatok használt termékben és még hatékonyabb lesz. Ja és még egy tipp: mikor madridban laktam,egy ott élő magyar csaj javasolta, hogy pakoljam be a hajam tiszta, natur olívaolajjal. Láss csodát, olyan puha és fényes lett a hajam! Minden 2. hajmosás előtt 30-60 percre kézzel pár cseppet a hajam végébe és a hajtőbe is masszírozok (ha műanyagsapit is húzol rá még hatékonyabb), utána rendesen kimosod és balzsamozos a szokott módon. Én a Lushban vettem hajbalzsamot és annyira könnyen kifésülhetővé teszi a hajam, mint semmi más termék.
    Köszi a cikket és sok sikert mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  26. Hol tudom be szerezni ezt a Panthenol habot? :)

    VálaszTörlés
  27. nekem jo lene egy ilyen

    VálaszTörlés
  28. hol kaphatnek egy panthemolt

    VálaszTörlés
  29. Nóra Szentiványi2014. július 14. 15:33

    Elég sokat kipróbáltam ezek közül és sajnos egyik se vált be,pedig épp hajnövesztésben voltnék :/ Viszont amit tudok ajánlani,az a white hair,ezen belül is a kevin murphy termékek és a meleg ollós hajvágás,nekem ezektől nőtt együttesen a hajam havonta 2,5 centita,mi szerintem elég jó arány havi szinten :) Ezt tudom nektek ajánlani :)

    VálaszTörlés
  30. Az lenne a kerdesem.hozzatok nyilvan kilogok a sorbol mert fiu vagyok,de legalabb olyan fontos,hogy az igenyemnek megfelelo hajam legyen mint nektek :-) szoval nekem rovid hajam van ...viszont az utobbi idoben elkezdett kopaszodni..elol hatul..ami engem nagyon zavar!neztem ezt a medohairt a tv ben..sztetek megrendeljem!?vagy olcsobb eszkozoket kene igenybe vennem!egy igazi magat szakertonek tarto lany..ha van fiu is itt nekem mind1 leirhatna mi lenne a megfelelo procedura..koszi elore is ez nekem fontos ! Facebookon is leirhatjatok!krisz czene :-)

    VálaszTörlés