BLOGKERESŐ

2014. március 25., kedd

Gél lakk tapasztalatok - pro és kontra

Pár hónapja váltottam gél lakkra, hosszas tépelődés után - előtte persze rengeteg pro és kontra érv is felmerült bennem vele kapcsolatban, de hiába olvasgattam utána, volt pár dolog, amit még így is sajnos a saját bőrömön (vagyis körmömön) kellett megtapasztalnom.

Ha érdekelnek Titeket a tapasztalataim, illetve hogy miben mások a hagyományos, vagy akár a gél hatású lakkoknál, olvassatok tovább!



Gél hatású lakkok vs. gél lakkok

Egy körömlakk tartóssága fedőlakkal együtt is maximum 6-7 napra taksálható. A lakkok a minőségtől függően fokozatosan vesztik el a fényüket, kopnak a körömvégen, neadjisten le is pattogzanak. Kb. egy éve ömlöttek be a köztudatba a gél hatású lakkok, amik a hagyományos lakkokhoz képet hosszabb tartósságot, és magasabb fényt ígérnek. Az biztos, hogy fényesebbek és tartósabbak, mint egy sima lakk, de egy gél lakk igazi előnyeivel természetesen távolról se bírnak.

Gondolom sokan emlékeztek az Essence Better Than Gel Nails termékcsaládjára - talán még ők voltak az elsők, akik előrukkoltak gél lakkra hajazó lakkokkal, aztán pedig jött a többi. A Krémmánián jelenleg az Avon Gel Finish, a Bourjois 1 Seconde Gel, a Moyra Geel Look és a Lovely Gloss Like Gel a legnépszerűbb. Összességében úgy gondolom, hogy ha jó minőségű, fényes körömlakkokat kerestek, ezek nagyon jó kis darabok, de azt érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a lakkok sajnos leginkább csak a nevükben hajaznak a gél lakkokra, nem pedig alternatívák rájuk.

Krémmánia (@kremmaniahu) által közzétett fénykép,

A gél lakkok legjelentősebb eltérése a gél hatású lakkoktól, hogy UV lámpa alatt kötnek, és 10-20 napig tartósak, nem sérülnek, vagy karcolódnak, mint a hagyományos lakkok, ezért végig ugyanolyan fényesek maradnak, mint a legelső napon. Bár sok helyen írják, hogy a géllakkozás "olyan egyszerű, mint a sima lakkozás", de nem, nem olyan egyszerű. A folyamat időigénye manikűrrel együtt 1/2-1 óra. A folyamat röviden: manikűrözés után előkezelik a körmöt, kerül rá egy alapréteg, 2 réteg színes lakk, majd egy fedőréteg, és mind a 4 réteg UV lámpa alatt köt pár percet.

k

Otthon vagy manikűrősnél?

Én több olyan lányt ismerek, aki otthon, maga csinálja meg a gél lakkját, mint aki körmöshöz jár vele. Ez amúgy tendencia, egyre több kezdő- és otthoni szettet kínálnak a márkák is, mert tényleg nagy rá az igény. Az ok természetesen a költséghatékonyság. Egy gél lakkozás manikűrrel együtt 2000-4000 Ft körül mozog, ha szakemberrel csináltatjátok, egy otthoni szett pedig kb. 15 000 Ft-ba kerül. Ennek amúgy a lámpa a legköltségesebb eleme, de ezt meg lehet venni aukciós oldalakon töredékáron. 1-1 új szín 2000-5000 Ft körül mozog.


Saját tapasztalatok

Én pár éve már feladtam az itthoni manikűrözgetést, szóval 3-4 hetente amúgy is tiszteletemet teszem a körmösnél, mert kb. ennyi idő alatt adja meg magát a körömágybőröm. Ez kicsit több idő, mint amennyit egy gél lakkozás kibír, viszont mivel a géllakk visszafogja a körömágybőröm burjánzását, így ugyanolyan időközönként igényli a kezem a manikűrt, mint a gél lakk cseréjét - vagyis mindent figyelembe véve most már kb. 2,5-3 hetente.

Eddig a két legnépszerűbb gél lakkokat, a Crystal Nails Gel-Lackokat és a CND Shellackjait próbáltam, de ahogy észrevettem, a legtöbb körmös amúgy is ezen márkák valamelyikével dolgozik.
Az elkészítés után mindkettő ugyanúgy néz ki - gyönyörű, vizesen csillogó, homogén felületük van.


A különbség annyi, hogy a Shellack ruganyosabb, ezért nem pattan le olyan könnyen, ezért csak akkor szoktam elmenni lecseréltetni, mikor már 2-3 mm-es a lenövés, a Crystal Nailst pedig eddig mindig sokkal korábban kellett újracsináltatni a lepattogás miatt. A másik lényeges különbség, hogy a Crystal Nailst reszelik, és hiába mondják, hogy csak az alaprétegig, nekem 4 hónap alatt papírvékonyságúra sikerült elreszelniük az amúgy hosszú, erős körmeimet, ami már csak azért is kellemetlen, mert a vékony köröm hajlását nem igazán tolerálja a CN kőkemény, majdhogynem rugalmatlan állaga, ami így könnyen lepattanhat, és lehet újracsináltatni (azaz még reszeltetni belőle). Ördögi kör.
A CND-t oldják, ezért nála az oldóanyagától tartottam kissé, ezért direkt elkértem a flakont, hogy megnézhessem az INCIjét de igazából sima aceton alapú lemosóról van szó, mint ami egyébként a KM legnépszerűbb körömlakklemosójának az alapösszetevője is, szóval bár több ideig érintkezik a körömmel, nem tartalmaz károsabb összetevőket egy mezei körömlakklemosóénál.


Összességében

Én a magam részéről nagyon szeretem és ajánlom a gél lakkokat még a hátrányaikkal együtt is - ha nem így lenne, nem használnám őket.
Ha ti is rászánnátok magatokat, hogy gél lakkra váltsatok, mindenképp kérdezzetek rá a manikűrösötöknél, hogy milyen gél lakkal dolgozik - ezt aztán le tudjátok csekkolni előzetesen KM-en - illetve, hogy reszeli vagy oldja-e a lakkokat. Csak ezeknek az információknak a tudatában döntsetek, ha nem akartok szomorú meglepetéseket!


UPDATE - 2016 jún. 23 .

Bő 2 év telt el azóta, mióta megírtam ezt a posztot, amit azóta már 40 000-en olvastatok! :) Én azóta is gél lakkban utazom, és mivel ez alatt az idő alatt összejött még egy csokor tapasztalatom, gondoltam, hogy megosztom veletek ezeket is, hogy még teljesebb képet kaphassatok róla, hogy milyen hosszútávon gél lakoztatni.

Az otthoni mókolásnak továbbra sem vagyok híve (egyszerűen nem érzem elég kézügyesnek hozzá magam), viszont szerencsére megtaláltam a Helyet, ahol tényleg úgy és azzal dolgoznak, amire nem lehet minőségi kifogásom, sőt, még gyorsak is. Továbbra is a CND Shellac a szívem csücske (mellettük az OPI és az Orly szintén oldható gél lakkjait is megszerettem), arra viszont szomorúan rá kellett jönnöm, hogy hiába jó az anyag, a körmösön is nagyon sok múlik, és sajnos bőven akadt negatív tapasztalatom e téren, szóval most inkább csak azt írom le, hogy kikkel vagyok megelégedve, ők pedig a Nail&Go-sok. Nem csak szupergyorsak, de olyan biztosan teszik fel a lakkot a körmömre, hogy tényleg csak a lenövés miatt kell lecseréltetnem, nem pedig azért, mert mondjuk a rosszul felkent lakk elkezd feljönni vagy lepattogni. Sajnos korábban volt ilyen élményem is pár...



Közben eszembe jutott, hogy nem teljesen fedi a valóságot az, hogy nem mókolok itthon mivel leggyakrabban saját magamnak oldom le a gél lakkomat, egyrészt azért, mert nagyon könnyű, másrészt olcsóbban jövök ki, harmadrészt pedig ilyenkor szeretem is pár napig "pucéron" hagyni a körmeimet. Az otthoni leoldáshoz egyébként 4 dolog kell: acetonos körömlakklemosó, egy fém kaparó a fellazult körömlakk eltávolításához, leoldó fólia (ezt az ebayről rendelem fillérekért) és egy finom felületű körömbuffer, amivel a művelet végén kicsit átpolírozgatom a körmeim, hogy a kiálló részeket elsimítsam.

És végül még valami, ami szerintem nagyon fontos: ne felejtsétek el bizonyos időközönként 1-2 hónapig "pihentetni" a körmeiteket! Nekem ez a bizonyos időköz az fél év, amit általában olyan uborkaszezonkban tartok, mint ami pl. most is van. Erre azért van szükség, mert sajnos kicsit megviseli azért a körmöket a folytonos acetonozgatás, reszelgetés, hiába tűnik erősnek a gél lakkal együtt erősnek a karmincánk. Nekem egyébként elég hamar visszazökkennek a körmeim, most pl 1 hónap is elég volt, jövő héten már megyek is, hogy feltetessek valami szép nyári színt... :)


Remélem segíthettem Nektek, és persze továbbra várom a Ti tapasztalataitokat a témában! :)

62 megjegyzés:

  1. Én szeretem otthon csinálni a manimat, de pár éve manikűrösnél gél lakkoztattam is. Szerettem, mert tartós volt, és nagyon-nagyon szép a fénye, viszont 1 hét után meguntam mindig. Tapasztalatnak jó volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon féltem tőle, hogy majd megunom.. A legelső géllakkom egy narancsos volt (http://kremmania.hu/sminkek/friss-teli-lehellet), és a tél kellős közepén elég hamar elkezdte bántani a szememet :D De azóta óvatos vagyok, és pirosra, burgundira vagy rózsaszínre lakkoztatok, és azzal egész jól kijövök akár 2 hétig is. Persze a körömlakkosállvány előtt néha furcsa elsétálni, először tág szemekkel odapattanok, majd eszembe jut, hogy jaőőő.... ez nekem most nem aktuális :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a gél lakkokkal kapcsolatban. Hónapok óta - pihenés nélkül - így készül a manim, a körmeim pedig nemhogy elvékonyodtak volna, hanem egy kicsivel erősebbek és hosszabbak lettek, mint korábban. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy korábban vékonyka és törékeny körmeim voltak. :O

    VálaszTörlés
  4. Egy ideig körmöztem, így nem áll távol tőlem a gél lakkozás, de.. Nekem sajnos extrém módom zsírosodik a körmön, amin javítani nem lehetett. Tehettem én alá bármilyen primert. Próbálta több körmös kollegina is a lehetetlent, vagyis hogy 1 hétnél tovább tartson bármi is a körmömön, de sokszor egy az egyben tudtuk lehúzni a körmömről a matériát, rosszabb esetben meg még reszelgetni is kellett, aminek papírvékonyságú köröm lett az eredménye. Így feladtuk, hogy nekem zselé legyen a körmömön (természetesen porcelánnal is ugyanígy jártam, de az még büdös is volt készítés közben, jaj...), szóval nekem sajnos a gél lakk kimarad. Én felraknám otthon, mert megmaradtak az alapdolgaim, a nagy lámpám, stb, de esetemben sajna értelme egyenlő a nullával. Wish, mi van a szádon??? :D

    VálaszTörlés
  5. Mi ez a rùzs vagy szàjfény????? !!!!!! Àruld el, gyorsan...:) Wàáááà.... Beleestem....

    Én is géllakkoztatok, lassan 1éve, ilyenkor csak a kezemen, max 1,5 òra alatt kész vagyok ezt még kibìrom egy helyben ülve.:) ha màr làbàpolàs is van az kicsit neccesebb... valòszìnű a komplett porcelànozàst kézen-làbon màr idegileg megsìnyleném. Lakkokat csak a làbam miatt veszek ősztől-tavaszig.

    VálaszTörlés
  6. :))))

    A Catrice Ultimate Shine Kiss Kiss Hibiskisse, rajta egy kis IsaDora Rapsberry szájfény :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi... :D Az ajkaid nagyobb vihart kavartak mint a gél lakk.. hihi.. :P

    VálaszTörlés
  8. De aranyosak vagytok :)) Épp most írtam meg Pötinek. :)
    Én pedig gondolkodtam, hogy a lábamat is bevonom a gél lakk-partyba, ott mégiscsak lassabban nő a köröm, ellenben a sima lakkok nekem leáznak az első strandos napon. :(

    VálaszTörlés
  9. Furi hogy a kiss kiss hibiskissből ki lehet ezt hozni... :) az előbb làttam itt egy sminket, a leànyzò egy h&m es rùzst hasznàlt. Most ùgy odavagyok ezért az àrnyalatért.... :D

    VálaszTörlés
  10. Eddig négyszer volt gél lakk a kezemen.


    Először egy kuponos oldalon vettem kupont, elmentem a nénihez, és hát naiv voltam. Rommá reszelte a körmeimet, kb. fél év kellett ahhoz, hogy a körmeim rendbe jöjjenek.


    Utána random jelleggel beugrottam a Biohairba, a következő három gél lakkom ott készült. Először három után lepattogott, hihetetlenül mérges lettem, elmentem leszedetni- leoldották, szuper volt minden.
    Nyaralás előtt szintén elmentem, akkor már betonbiztos lett a manikűr, több mint két hét után semmit nem kopott, csak szépen kezdett lenőni, ezért újracsináltattam. 2-3 hétig szép hosszú körmök, minden szép és mosolygós volt. Utána azonban külföldre mentem hosszabb időre, ezért elmentem leszedetni a gél lakkot. Én kértem a műkörmöst, hogy oldja le, de vagy nem volt hozzá kedve, vagy nem akarta, vagy nem, de nekiesett reszelővel. Képzelhetitek mi lett a vége. Papírvékony körmök, konkrétan nem tudtam ollóval levágni, mert az olló éle mentén felhajlott a körmöm... Most fél év után több vitaminkúra, és tápláló körömolaj, meg körömerősítő után sikerült helyrejönnie.


    Karácsonyra gél lakk készletet kaptam. Mielőtt nekiesem a körmeimnek, azért elmegyek egy tanfolyamra.

    VálaszTörlés
  11. Fú, nem szeretek cégeket savazni, de a Biohairban nekem konkrétan elektromos csiszolóval estek neki a géllakkomnak... És még olyan marhára nem is olcsók, mert felszámolják, ha idegen helyről "hozott" géllakkodat szedik le, szóval nagyjából ott vannak árban, mintha rendes körmösszalonba mennél. Én mindig azzal rontottam el, hogy azzzonnal akartam szép körmöt/ rendezett hajat, és akkor a Biohairban lukatam ki, mert ott ugye azonnal kezelésbe vesznek. Hálisten azóta sikerült róluk leszoknom, minden téren. Mondjuk sima manikűrben ügyesek, de ez a gél lakk nem erősségük...

    VálaszTörlés
  12. Én csak annyit szoktam mondani rá: idegenkedem tőle, nem látom értelmét, hogy ezzel tönkretegyem a körmeimet. Hála a genetikának, ha kifestem egy feltűnő lakkal a körmöm, mindjárt megkérdik tőlem, hogy ez műköröm-e. :D Én pedig azt válaszoltam a legutóbb, hogy nem, 200 Ft-os körömlakk (akkor épp egy pinkes-lilás Lora volt). 2-3 napot kibír, utána úgyis megunom. És ha oldalról nézem a körmöm, nem olyan iszonyúan vastag, kidudorodó, no meg, ha már 1 mm-t le van nőve szerintem csúnya, és nekem gyorsan nő a körmöm szerencsére, a sima lakk is képes lenőni.

    VálaszTörlés
  13. Régebben műkörmöm volt, de meguntam, hogy hetekig ugyanolyanok a körmeim. A körömlakk viszont nem igazán tartós a körmeimen, így kerestem egy köztes megoldást: színtelen géllakkot (CN) viszek fel otthon a körmeimre, ami tökéletes alap a lakknak: ha kedvem tartja, akár egy hétig is viselem ugyanazt a manikűrt (akár az antitartós Essence lakkal is), vagy ha változatosságra vágyom, akár naponta újralakkozom - az biztos, hogy nem pattog le a lakkozás.
    Otthon készítve pedig nagyon gyorsan visszahozzák az árukat az anyagok: kb másfél éve készítem magamnak és még egyik alapanyagból sem kellett újat venni...

    VálaszTörlés
  14. Három egymást követő géllakkozáson vagyok túl az Essence készletével, és imádom azt a látványt, amit nyújt egy ilyen géllakkozott köröm! A körmeim normál állapotukban kicsit kusza felületűek, némelyik egyenes, némelyik FÖLFELÉ ÁLL, és mindig vágytam arra, hogy szép egyenletesek, domborúak legyenek, és ez a vágyam kielégült a géllakkozással.
    Szeretem, hogy nem kell várnom a száradásra, és nem sérül olyan könnyen, mint a hagyományos lakkozás.
    A kedvenc homoklakkom két vékony rétegét is úgy tudtam beleépíteni a rétegek közé, hogy a tökéletes sima felület alatt csak úgy ragyogott az egész!


    Én is alapként használom egyébként a géllakk-technikát, elkészítek egy átlátszó vagy francia gélmanikűrt és a tetejére festek normál lakkokkal.
    A körömlemez elvékonyodását azonban én is tapasztalom, ezért most kicsit pihentetek, körömerősítek, rövid körmökkel.

    VálaszTörlés
  15. A CN is oldható, nekem a húgom csinálja, szinte lepereg a lakk a körmeimről, mikor oldja.
    Az a baj hogy sok körmös nem megy el a gél-lakkos tanfolyamra/továbbképzésre, mert ott megtanítják/megtanítanák nekik hogy hogyan kell úgy használni a CN gél lakkot hogy oldható legyen :(

    VálaszTörlés
  16. Amúgy igen, én őszintén szólva a tegnap a szakoktató manikűrösömtől hallottam róla először, hogy a CN amúgy oldható lenne... amit persze a körmösök 90%-a elsunnyog :/

    VálaszTörlés
  17. Egyébként a CN One Step gél lakkja, iszonyatosan rugalmas, teljesen más mint a "sima" CrystaLac. :)
    Kíváncsi vagyok a Shellackra is, biztos ki fogom próbálni hogy össze tudjam őket hasonlítani.

    VálaszTörlés
  18. Az One Stepről azt hallottam, hogy gyorsabban megadja magát, mint a sima CL. Ezt te is így tapasztaltad?

    VálaszTörlés
  19. Ez most nagyon jó cikk lett, imádom, hogy ilyen józanul szemlélve írod a kis tesztjeidet, tapasztalataidat. Nekem Crystal Nails-es gél lakkom volt pár hónapig. Egyrészt költséges volt, mert nekem gyorsan nő a körmöm, és a körömágybőröm picit sem tapad le, inkább túl feljön, így a nude színnel két hét múlva, az élénk színekkel meg 10 nap múlva mentem újra, és miért is ne, én az élénk színeket preferálom inkább. Okés, egy alkalom 2.000 volt, később 2.500-re emelte meg, nem volt horrorisztikus, de azért nem volt olcsó. Plusz nekem se időm, se idegzetem nem volt 10 naponta odautazni, végigülni azt a bő egy órát mozdulatlan, és az időbeosztásomhoz folyton ezt igazítani. Pár hónapig volt fent, nekem is reszeltek, amikor végül leszedettem, papírvékonyságú volt alatta a körmöm, rettentően fájt, és több mint 3 hónap kellett, hogy teljesen lenőjön és ezáltal rendbejöjjön. Ez a shell-lakk sokkal-sokkal szimpibb, egészen eddig abban a hitben éltem, hogy tök olyan, mint a gél-lakk, így nem is akartam, nehogy megint tönkremenjen a körmöm. De most meginogtam. :D Ezt is lehet otthon UV lámpával csinálni?

    VálaszTörlés
  20. Az lemaradt, hogy nagyon igényesen és szépen csinálta meg ez a körmös a manikűrödet, és a rúzs hozzá fenomenális. :D

    VálaszTörlés
  21. Jaj, mintha magamat olvasnám! :D Ha valamit a fejembe vettem, én is azonnal akartam, és a Biohair olyan praktikus ilyen szempontból, az ember csak beugrik, és meg is van. De végül katasztrofálisan vágták le a hajamat, össze-vissza megnyirbálták, a fejbőröm is kilátszott, és egy hónapig mindenki azzal csesztetett, hogy milyen hülyén nézek ki, mint egy igénytelen punk. :S Azóta messziről kerülöm. Jobb, ha az embernek van egy jól bejáratott fodrásza, körmöse, és azt nem cserélgeti minden alkalommal.

    VálaszTörlés
  22. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 26. 9:15

    Bioba is tudsz állandó fodrászhoz és manikűröshöz járni.sajnálom h kifogtál egy rossz fodrászt...nem mindenhol van ez igy.

    VálaszTörlés
  23. Régen nem tudtál bejelentkezni az általad kért fodrászhoz, max. odamentél, és kivártad az adott fodrásznál a sorodat, ami lehetett egy-két óra is úgy már, ha sokan voltak. Azóta megváltozott ez? Amúgy szerencsére lett jó fodrászom. ;)

    VálaszTörlés
  24. Volt egy állandó fordászom a Bioba, hozzá vagy másfél évig visszajártam. De előtte rendre rontották el ott a hajam, ezt nem szeretném szépíteni, mert tényleg ez az igazság.

    VálaszTörlés
  25. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 26. 9:28

    Én biohairba vagyok körmös.sajnálattal látom a rossz tapasztalatokat..tény h sokan reszelték a géllakkot...ma már előírás az oldás technika használata.idegen géllakk leszedést valóban felszámolunk de sajátot nem,míg más cégeknél még a sajátjukat is plusz pénzért távolítják el.a cikkben szereplő idő nem állja meg a helyét..kb 40-50 perc manikűrrel együtt.nálunk van crystalos 3480-tol,one step 2890.-,cnd shellac 4280-tol.

    VálaszTörlés
  26. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 26. 9:29

    Kérhetsz egy bizonyos fodrászt de valóban ki kell várni a sort😊

    VálaszTörlés
  27. Nem csak Biohairos tapasztalatok alapján írtam, hogy 1,5 óra is lehet egy gél lakk, több helyen is jártam, és volt, ahol 1,5 óra volt az időigénye.

    VálaszTörlés
  28. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 26. 9:32

    Erre csak azt tudom mondani...rossz helyen jártál.nekem ennyi idő kell.😊

    VálaszTörlés
  29. Hát ha valakinek van ideje 1-2 órát üldögélni pluszban, akkor hajrá. Nekem erre végképp nem lenne időm és türelmem, még azt is hosszúnak érzem, hogy festéssel együtt másfél óra alatt végzek, sorbanállás (ülés) nélkül.

    VálaszTörlés
  30. De durva, ennyi pénzt és főleg időt szánni a körömre...mert várni azért a legtöbb helyen kell, ha csak 10 percet is. Én inkább otthon csinálnám a gél lakkomat, azt hiszem....nekem az is a bajom, hogyha nem kopna le a lakk, 3 nap!! múlva 1 mm a lenövés a körmömön, nem éri meg nekem se a műköröm, se a géllak, csak az itthoni lakkozás. Ha nincs időm, akkor csak nude vagy színtelen lakkal, az negyed óra gyorsszárító lakkal. Bourjoist nem próbáltam, de az Astor, Lovely tartóssága csapnivaló, a Moyra elmegy, de mosogatni nem lehet egyikkel sem.

    VálaszTörlés
  31. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 26. 11:00

    11.ker Moricz

    VálaszTörlés
  32. engem nem nagyon vonz, jobban szeretem a körömlakkot.
    -olcsóbb alapanyag
    -egyszerűbb, nem kell lámpázgatni
    -annak ellenére, hogy kicsit rövidebb ideig bírja, még mindig nem spórolok időt a géllakkal, mert azt kevesebbszer kell csinálni, de akkor több időt igényel.
    Meg egyébként szeretem váltogatni a manikűröket, de azt is megértem ha valaki nem :)

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok, cikkben szereplô idô azèrt annyi mert egy nehezen oldható gellakk jellegû anyagot kellett leoldani ès mivel a köröm nagyon vèkony volt egy leoldható zselè került a shellack alà. Egyèbb esetben kb.45perc alatt meg van. Ezt a tipusu anyagot règóta vàrtuk màr (körmösökre gondolok) gyorsan ès tartósan tudunk termèszetes hatàsú körmöt kèszíteni. Nagyon sokan hordjàk màr, a vendègek egy rèsze a mûkörömrôl àtvàltott erre.

    VálaszTörlés
  34. Egyetértek, nekem is az egyik fő gondom - persze a köröm tönkremenésén felül-, hogy megunom kb. 3 nap alatt. Szeretek variálgatni és mindig más színűt felkenni. Nem szoktam egymás után kétszer ugyanazt a színt visszafesteni :)

    VálaszTörlés
  35. Bocsánat, hogy bele/hozzászólok, csak megosztom az én tapasztalataimat is, ha nem baj. Eddig három alkalommal jártam Biohairben vágatni, mindig ugyanoda, és mindig nagyon elégedett voltam. A vékony, lapos, 6 szál hajamból (nem vicc, a hajam nagy része kihullott) dúsnak tűnő, remek frizurát vágtak. 2* ugyanaz a kislány, harmadik alkalommal egy másik, de ő meg úgy, hogy a gyereket vittem be, igazíttatni, és annyira megtetszett a lány frizuja, hogy amikor szóba elegyedtünk, rákérdeztem, hogy csinálja - a végén a székében kötöttem ki, szuper tanácsokat kaptam, és olyan dús hajjal jöttem ki, hogy majdnem sírtam örömömben. Más kérdés, hogy másnap esküvőre mentem, és a heves szél teljesen tönkretette, totál visszalapult, formátlan lett, többen mondták, kár, hogy nem jutottam el fodrászhoz - igen megalázó dolog ez.. :(( de ez a hajam hibája. kb a 60-70%-át elveszítettem, így nem csoda, ha semmilyen berakás nem tart, még a csavaró is kicsúszik a hajamból.
    Nem vitatkozni akartam, csak megosztani, a Bionál is lehet jó, meg rossz fodrász, nekem eddig beváltak, sőt,mostanában akarok vágatni, megint oda fogok menni. De nyilván, ha talál az ember magának valakit, az a legjobb, aki ráhangolódott, korábban annyi elrontott vágásom volt, hogy ihajjj..
    Köszi a körmös tapasztalatokat, életemben egyszer voltam manizni, de nem tetszett a végeredmény, most terveztem próbát a Bio-nál, de akkor marad a jól bevált emberem- azaz én :))

    VálaszTörlés
  36. Nekem a 3. kerületi -amúgy új, tiszta és elit helynek kinéző- Icon Beauty nevű szalonban rontották el a körmömet, kéz-láb francia lakkozásért 10.000ft-ot fizettem. Kerüljétek messzire a helyet! Gyanús is volt, viszonylag gyorsan készen lett, mint utóbb kiderült, nem raktak a szín alá rendesen alaplakkot. Kb 3 nap múlva nézem a körmöm,és nagy barna foltok jelentek meg rajta...rohantam az első útba eső szalonba leszedetni,mert azt hittem, begombásodott. Szerencsére "csak" szétnyílt a lakk és köröm közötti réteg és felázott, de azt mondták, hogy ha pár nappal tovább rajta maradt volna, tényleg begombásodik.A manikűrös lány hozzátette, hogy életében nem látott még ilyen összecsapott és igénytelen francia lakkozást se. Felhívtam a szalont, hogy problémám adódott, erre közölték, hogy AZ LEHETETLEN. Fel sem ajánlották, hogy ingyen leszedik, esetleg visszakapok valamennyi pénzt. Megjegyzem az incidens előtt 1 évig egy másik helyen csináltattam a gél lakkomat, és soha semmilyen problémám nem volt. A körmöm azóta-2 hete- papírvékony és lemezekben válik szét a tetején és oldalt is,ha egy napig nem vágom vagy reszelem. Úgyhogy jelenleg tövig van vágva, és minden millimétert ami nő, le kell vágni. Részemről vége a gél lakk őrületnek, hiányozni fog, de megleszek nélküle.

    VálaszTörlés
  37. Olvastam amúgy az Essence készletéhez írt véleményed :)

    VálaszTörlés
  38. Én a CND-t próbáltam ki először körmösnél. Nekem nagyon bevált, egyáltalán nem volt rossz hatással a körmeimre, sőt a "védelem"alatt úgy meg tudtak nőni, mint soha. A lányomnál is bevált, vettünk is magunknak minden hozzávalót, így itthon csináljuk meg a körmünket. Mindenki csodálkozik, hogy mennyire strapabíró. Most olyan helyen dolgozom, ahol fém alkatrészeket pakolgatok egész nap, ha nem ez a lakk lenne a körmömön már nem lenne körmöm sem. Az egyetlen nehézség, hogy az internetről nagyon nehéz kiválasztani a megfelelő színt.....nálunk már bezárt a bolt.Nagyon csodálkozom, hogy a legtöbb körmös helyen a lecsiszolósat használják, itt ahol én élek. Én, azt nem választanám.....

    VálaszTörlés
  39. Kb. egy évig volt gél lakkom, de soha többé nem kell! A körmöm alatta papírvékony lett (a körmösöm mindig géppel csiszolta le) és nekem kb. 1 hétig volt szép. Egyrészt nagyon gyorsan nő a körmöm, másrészt nekem nem volt kevésbé sérülékeny, mint egy normálisan elkészített hagyományos lakkozás. Mattult, betöredezett a felülete és volt hogy felvált a széle, bár tény, hogy akkoriban a munkám nagyon igénybe vette a kezeimet.
    Azóta, hogy lenőtt és tudatosan foglalkoztam a körmeim egészségével, erős, kemény és rugalmas mind, persze néha beszakad/letörik, de hát kinek nem. Egy gondosan előkészített és nem kutyafuttában lakkozott manikűr nekem a legdurvább házimunkákkal tarkított hét után is majdnem tökéletes, akkor is sokszor már csak azért mosom le, mert zavar a lenövés.

    VálaszTörlés
  40. ...azt, amelyik beterítette a monitort? :D :D Szerelem ez a kszlet, és bár biztos, hogy lesz ennél jobb holmim, mégis "ő" marad a szívem örök ötcsillagos gélkészlete :)

    VálaszTörlés
  41. Nekem nagyon bejött a géllakk. A sima körömlakk nekem max 3-4 napig bírta, és a lakkozás ott is eltart minimum fél-háromnegyed órát,arról nem is beszélve, hogy utána még sokáig alig érhetek hozzá valamihez, mert sérülékeny. Ezzel szemben a géllak onnantól bírja a strapát, hogy felkelsz a székből. Én pont ezért tartom kifejezetten időhatékonynak,utána 2-3 hétig nem kell foglalkozni vele. Sokan panaszkodtatok,hogy elvényokodott a körmötök, reszelni NE is engedjétek soha. Nekem a barátom anyukája csinálja (szerencsés vagyok) ő körmösként szintén véteknek tartja reszelni,mert nem látszik,hogy mikor reszeli túl. Az oldás pedig nem kíméletlenebb, mintha heti 2szer mosogatom és újralakkozom a körmöm. Én egyébként az esetek többségében Brillbird-öt kapok a körmömre,és meg vagyok vele elégedve. Szóval én teljesen géllakk-párti lettem :)

    VálaszTörlés
  42. Én már több, mint egy éve gél lakkoztatok. A manikűrösöm a CN termékeivel dolgozik, de csak a legfelső részét reszeli le a gél lakknak, aztán jön az áztatás, szóval szerintem ez a körmöstől is függ. Mióta nem magamnak kontárkodok a körmeimmel, sokkal szebbek, nem lemezesednek és mindig ápolt a kezem :)

    VálaszTörlés
  43. Elvileg a CN-t is oldani kellene, de van olyan géllakk, amit csak reszelni lehet, az a körmös, aki meg papírvékonyra reszelte bárki körét, nem jó körmös, pláne, hogy a reszelésnél nem kell a körömlemezt elreszelni csak felső réteget megbolyhozni... A szétbarmolt köröm teljes lenövése minimum 3hónap, körömnövés sebességétől ez változhat. Manapság már egyre többe jönnek ki a minél kíméletesebb, reszelést nem igénylő géllakkokkal, amikhez nem kell fedő, meg alapréteg, egy rétegben készre kötnek, jelentősen meggyorsítva a folyamatot. Szóval én azt mondom érdemes adni nekik időnként új esélyt, mert egyre fejlődnek a dolgok és érdemes megkeresni a megfelelő szakembert.

    VálaszTörlés
  44. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 27. 11:00

    Tudom miről beszélsz...de ezt az anyagot oly felesleges teljesen leoldani vagy reszelni.én ha ilyet használok a vékony körmű vendégen akk leszedésnél vékony rétegben rajta hagyom..jobb a körömnek és jobb a körmösnek.😊

    VálaszTörlés
  45. Őszintén szólva most One Step van a körmömön (átlátszó, én erre lakkozok) és nem szeretem. Nem olyan kemény és merev mint a sima, sokkal ruganyosabb és mivel az én körmöm alapból nagyon vékony és hajlik, így a One Step hajlik vele együtt. De nem törik le vagy pattog. :) Csak a lakk pattog le a One Step-ről, amit fölé kenek, mivel az nem rugalmas.
    Ha alapból erősebb a körmöd szerintem tegyél egy próbát a One Step-pel, én maradok a simánál. :)

    VálaszTörlés
  46. Az oldható zselèt nem tudod rajta hagyni mert a shellakkal együtt leoldódik.

    VálaszTörlés
  47. Viktória Zémann2014. március 27. 19:34

    Én kb. 1,5-2 éve kaptam uv lámpát, a héten vettem ledet. Eleinte sok időt elvett az előkészítés ill. a gyenge minőségű géllakk gyalázat lassan száradt. Én sokszor csak színtelent kennek a körmömre alap és fedőnek , hogy a több száz felhalmozott körömlakkom fogyjon . Mikos kezdő voltam egy masternails-t vettem , az másnap úszás után mint a fólia lejött (persze lehet mindez az én hibám volt , de ne hiszem ). Van még 3 darab moonbassa-m (ők a lassan kötők) a színeseket nem nagyon használom mert ajándék volt és nem nagyon tettszenek ill. a fedésük is rossz. A színtelen elég tartósnak bizonyult, nem találtam rajta sérülést, szép lassan lenőtt a saját körmömmel. Most a crystalnails one step színtelent próbálgatom, de előfordul hogy sérül (persze lehet megint az én hibám). Ezen kívül egy laque rette-t használtam még ( a cn one step-et alapnak és fedőnek ), ugyan ez egyik körmömet pár nap után újra kellet csinálnom mert lejött , de után a következő problémám csak a lenövés volt. (pár helyen a köröm sarkokból hiányzott egy kicsi, de az szerintem csak azért , mert még szoknom kellett az anyag sűrűségét és kikentem a bőrre is).
    A leoldás az meg a halálom, majd ebayról rendelek leoldógyűszűt hátha azzal működik.
    Én 16 vagyok, nem jártam semmilyen oktatásra, de a fent említett kisebb bakikal egész jól eltudom magamnak készíteni a géllakkot. ( bár engem érdekel a téma , műkörmöt is tudok építeni)
    (ha már körmös bejegyzés a CN József kőrúti boltjába ne vásároljatok , mert elég bunkok a kiszolgálók .)

    VálaszTörlés
  48. Van olyan, hogy egy lakkra félévente kerül sor. :D Elég tetemes a gyűjtemény, de tényleg a változatosság gyönyörködtet. (-:

    VálaszTörlés
  49. Nekem körömreszelővel kezdte el reszelni, bár már ott is jeleztem neki, hogy én a leoldást szeretném, nem a reszelést. A manikűrös pedig valamiért nem akarta leoldani... Tudom, akkor kellett volna felállni, és eljönni, azonban más szalonba már nem tudtam volna elmenni leszedetni.


    A hajvágás nekem bejött, lassan második vagy harmadik éve járok ugyanahhoz a lányhoz, vele nagyon nagyon elégedett vagyok :] Mondjuk festetni/melíroztatni nem "mernék" náluk, szerintem a festésnek ott eléggé borsos ára van.

    VálaszTörlés
  50. Fehér-Káldi Brigitta2014. március 29. 14:13

    Oké,ha nem tudod akk szedd le továbbra is😊én maradok a megszokott menetemnél😊

    VálaszTörlés
  51. Én egyszerűen nem értem, hogy egy körmös, aki még tanulta is ezt, hogyan tudja papírvékonyra reszelni a körmöt. Én sosem tanultam, csak videókból, mégsem papírvékony a körmöm. TÉNY, hogy vékonyabb, mint volt, de másfél éve 2 hetente újra kenem, és sosem oldom, hanem reszelem. És rendesen megreszelem, még sosem pattogott le a lakk.
    Szóval továbbra sem értem, hogy miért reszel minden körmös úgy, mintha aranyat keresne a köröm alatt....

    VálaszTörlés
  52. Kedves Wishes!


    Ha nagyon szépen kérlek meg tudod írni, hogy hova jársz manikűröshöz? Én eredendően vidéki vagyok, és otthon megvan a tökéletes manikűrösöm, de sajnos már nagyon ritkán jutok haza és mostanra az én körömágyam is sikít a rendbetételért. Csak itt Pesten annyira nehéz ilyeneket keresni ebben a nagy kínálatban, nagyon bizalmatlan vagyok, ahova bementem megkérdezni, ott mind a lereszelős technikát használták (murphy). Az interneten keresgélve a hegyes, kockás körmű, girlanos-virágos "refeneciafotók" is elriasztottak. És akkor megláttam a te körmöd és ahhh!! *_* Ez az egyszerű, ápolt, nem túl hosszú, szép formájú amit én keresek!




    Előre is köszönöm!!:)

    VálaszTörlés
  53. Ezt a manikűrt Liszkay Ildikó (http://www.shellacmanikur.hu/) csinálta nekem. :) Amúgy a KöKiben szoktam a Nail Stationba járni (közel van és gyors), vagy az Alleeban a Nail&Go-ba, ami kissé borsosabb árú, de mindig van hely és nagyon szépen dolgoznak.

    VálaszTörlés
  54. Szuper, nagyon szépen köszönöm!:))

    VálaszTörlés
  55. Sziasztok!
    Én is imádom a gél lakkot, de sajnos allergiás lettem rá. A körömágyam felduzzad, hólyagos lesz, és viszket tőle. :( Magamnak csináltam ugyan már egy jó ideje, de soha nem volt még hasonló gondom vele. Mindig szép, egyenletes, és tartós is volt több héten keresztül. Sajnos a saját körmöm alapjáraton lemezesedik, és nagyon gyenge, képtelenség megnöveszteni gél lakk nélkül. Tudnátok ajánlani olyan márkát, ami antiallergén? Nem szeretném abbahagyni a lakkozást :(
    Köszi! :)

    VálaszTörlés
  56. Nekem tökéletes megoldásnak bizonyult a géllakk. Folyton beszakadt a körmöm, nem tudtam megnöveszteni. Én Diamondnails termékekkel készítem el itthon magamnak és nagyon szeretem. Tartós, 3-4 hétig szépen bírja. Igaz az első pár próbálkozás után részt vettem ingyenesen egy tanfolyamon ami sokat segített. Egyáltalán nem gyengültek tőle tovább a körmeim, sőt! 1,5 éve rendben van a kezem, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki ilyen problémával küzd!

    VálaszTörlés
  57. Én is
    régen szalonba jártam csináltatni a gél lakkomat. Diamond Nails-el dolgozott a
    körmös, és mindig nagyon szép és tartós lett. Nem vékonyodott el, nagyon szerettem.
    Nem tűnt túl bonyolultnak és elment a Diamond Nails zselé lakk tanfolyamra, ott
    pár óra alatt elmondtak mindent, ingyen, hogy kell előkészíteni ha magadnak
    csinálod, mi a lakkozás technikája, nagyon aranyosak, segítőkészek voltak.
    Azóta magamnak csináltam már meg és ugyanolyan mint amikor körmös csinálja!
    Hihetetlen jó, nem kell időpontot foglalnom sehova, akkor csinálom amikor gondolom,
    3-4 hétig mindig bírja! Nagyon egyszerű az elkészítése, magamnak csinálom
    otthon a Diamond Nails szettel.

    VálaszTörlés
  58. A gél hatású lakkok közül az Avon Gel finish lakkjai szerinem azért említést érdemeltek volna, habár nem tudom, lehet hogy a cikk írásakor még nem voltak kaphatók.
    Na szóval, nekem vegyes érzéseim vannak velük kapcsolatban. Kétféle színűm van belőlük: a "Roses are red" és egy rózsaszínes-barackos színű (a képeken látható). Ez utóbbival nagyon meg vagyok elégedve. Nem használok rájuk fedőlakkot és így is több, mint 1 hetet bírják és olyak, mintha fél órája kentem volna fel. És ne gondoljátok, hogy semmihez sem nyúltam; hajat mostam 2x, mosogattam sokszor és port is törültem. A piros, bár a leggyönyörűbb árnyalat, amit valaha láttam, másnapra már lepattog a köröm elejéről. Szóval nem tudom mitől függhet. Egy kicsit talán a piros mintha sűrűbb lenne.

    UV lámpám nekem is van, de csak ritkán használom és be kell vallanom, hogy kegyetlen helytelenül...:/ Felviszem az alapozó gél lakkot, beteszem a lámpába, áttörülgetem a cleanerrel, ezután ráviszem a NEM gél lakkot 2 rétegben (mindkét réteg után lámpa és cleaner), majd a gél fedőlakkot hasonlóképpen, mint a többi réteget. Nagyon sokáig kibírn(ná)nak, de én csak 1 hétig hagyom, aztán (és most jön a durva része. mondhatni "lehámozom" a körmeimről. Ezután ilyen pikkelyes hatású lesz a körmöm, de mivel ezt a bűncselekményt soha nem követem el kétszer egymás után, viszonylag hama rendbejönnek. Hozzá kell tennem, hogy hál' Istennek erős körmökkel vagyok megáldva, úgyhogy gyenge körműeknek ezt semmiképpen sem ajánlom.

    VálaszTörlés
  59. Remélem itt kapok valamilyen tanácsot....
    Hosszú lenne a elmesélnem, hogy lett gél-lakkom - egyetlen alkalommal -, mert egyébként nem szeretem az ilyen dolgokat (nem is sminkelek, szóval tényleg távol állnak ezek a kozmetikai történetek tőlem). Abban, amiért ide írok, nem is az előzmények számítanak. Sőt....
    Ma került le rólam, és csiszolással. A körmeim kicsit vékonyak voltak eddig is, könnyen betörtek, de semmilyen fehér folt, semmi barázda nem volt rajtuk, és szép, egészséges színük volt.
    De most a leszedetés következményeképp fehér foltok vannak rajta. Ég és borzalmasan fájnak. Úgy hiszem, az eddigi hozzászólásokból leszűrve, hogy egy-két helyen túlcsiszolta a körmeimet a manikűrös. Szerintem a bőrömig nem, de talán épphogy. A foltok lenőnek, nem is zavarnak, de a sírás kerülget, mert ha picit valami hozzájuk ér, tényleg fájnak, amúgy meg mintha égnének (de ha megérintem, hidegek, mint a kezeim általában).
    Olvastam, hogy másoknak négy-hat hónap kellett, mire rendbe jött, és újra megvastagodott. De a fájdalom ugye nem tart ennyi ideig? Van javaslat, hogyan segíthetném a regenerálódásukat? Olvastam a citrom/só/olaj típusú házi praktikákat a neten. Bevált valakinek? Egészségesen étkezem, a vitamin bevitellel nincs gond.
    Remélem mond valaki valamilyen megnyugtató dolgot, mert most tényleg nagyon-nagyon szomorú vagyok, és nehéz elviselni ezt az érzést. :(
    A könny gyógyítja, ha ráhullatom? :)
    Az biztos, hogy soha többet nem vállalom be....
    Kérek szépen mindenkit, hogy segítsen! Előre is hálás vagyok a válaszokért, ezer köszönet értük! (Elnézést, ha hosszú voltam.)

    VálaszTörlés
  60. Szia! ismerős az érzés, brrr, nekem is ugyanennyire fájt, főleg mikor a legkisebb behatástól teljesen visszahajlott :((((
    A legjobb amit tehetsz, hogy nyomod magadba a vitamint minden mennyiségben, a legcélravezetőbb, ha valamilyen hajvitamint kezdesz el nagy dózisban szedni, az nagyon hamar és látványosan megdobja majd a körmöd növekedését. A másik pedig, ami (szerintem) segít, az a körömerősítő körömlakk, vastagon felvive - amint megszárad, kicsit szilárdabb lesz úgymond a körmöd, és enyhül is a fájdalom. Kitartást!!

    VálaszTörlés
  61. Lehet, hogy vicces és hülye kérdés lesz, de.... Ti tapasztaltatok olyasmit, hogy az UV-lámpa barnította a kézfejeteket?

    VálaszTörlés