BLOGKERESŐ

2014. november 14., péntek

Megéri ikonikus sminktermékekbe befektetni?

Ha muszáj lenne választanom, nehezen tudnám eldönteni, miért rajongok jobban: a híres-neves sminktermékekért vagy pedig a jól sikerül dupe-okért... Egyrészt nagyon jó érzés ikonokat birtokolni, viszont az sem utolsó, ha olcsó(bba)n le lehet csapni majdnem ugyanarra... 
.
... éppen ezért arra gondoltam, hogy kicsit utánajárok, hogy érdemes-e megvenni az "eredetit", vagy egy jól sikerült dupe is megfelelő alternatíva tud-e lenni adott esetben.

A natúr paletták királynőjére, az Urban Decay Naked palettára eddig 48 vélemény érkezett, és ezekből jelenleg 4,91 pontja van, ami nagyon jól leírja azt az eufóriát, amit azok éreznek, akik végre megkaparintják, de ugyanez igaz a Naked 2 És Naked 3 palettákra is, szóval összességében elmondható róla, hogy jó befektetésnek számít. A Naked palettáknak nem olyan meglepő módon elég sok olcsóbb kópiája született, ezek közül KM-en a legnépszerűbbek MakeUp Revolution Redemption Iconic paletták és a Makeup Academy 12 Shade Undressed Palette - ezek ár érték arányban ugyan teljesen rendben vannak, viszont bizonyos színek kicsit kevésbé is pigmentáltak és tartósak bennük, mint az eredetiben, szóval ezt érdemes mérlegelni az eredeti és a dupe közötti döntéskor.

A Chubby Stick a rúzsceruzák "ősanyja" és a Clinique legnépszerűbb ajakra való sminkterméke, melyből 15 másodpercenként eladnak egyet. Rajtam kívül sok Krémmániás is nagyon kedveli, mivel szép az összetevőlistája és finoman ápoló, fátyolos színt hagy az ajkakon, viszont az utóbbi években annyi alternatíva született rá, hogy tagadhatatlanul veszített a vezető helyzetéből (bár még mindig benne van a TOP3 KM-kedvenc rúzsceruzában). Jó dupe rá a KM kedvenc Catrice Pure Shine Colour Lip Balm, ha nem szeretnétek túl sok pénzt rászánni a rúzsceruza-projektre.

Az Yves Saint Laurent Touche Éclat nem egy mai csirke, hiszen több, mint 20 éve a piacon van, és bár alapvetően iszonyúan népszerű, egyúttal egy kissé megosztó darab is, aminek talán az a legfőbb oka, hogy nem egy klasszikus, hagyományos sminktermékről van szó: a látszat ellenére nem korrektor, hanem "fénytoll", amivel szépen fel lehet frissíteni a tekintetet, viszont nincs olyan őrülten látványos hatása, mint mondjuk egy hagyományos korrektornak. A Touche Éclathoz hasonló hatást töredékáron a Clinique Airbrush Korrektor és a Catrice Re-Touch Light-Reflecting Korrektor nyújt.

Ha népszerű rúzs, akkor MAC. A MAC rúzsai nem csak jó minőségűek, hanem rengetegféle textúra és szín közül lehet választani, ráadásul nagyon sok az ikonikus árnyalat, így például a klasszikus vörös Russian Red, a rágószín Snob, a nude Pure Zen vagy épp a nude pink Angel. Egy-egy színre rákeresve nagyon sok hasonló alternatívát lehet találni, de sajnos elsősorban ezek külföldön kapható márkák rúzsai közt találhatóak, és még ezeknek a minősége sem mindig veszi fel a versenyt az eredetiével, szóval ezesetben egyszerűbb és jobb lehet az ikont választani, mint a dupe-ot.

Tegye fel a kezét, akinek volt tinikorában Maybelline Great Lash szempillaspirálja! Ugye, hogy volt?:) Ez sem véletlen, mivel mai napig az egyik legtöbbet eladott szempillaspirál a világon, ennek ellenére ez is a megosztóbb darabok közé tartozik, amit jól mutat a Krémmánián elárt 3,32-es pontszáma is. Bár a keféje kicsi, és a festék állaga könnyen kezelhető, viszont csípi a szemet (emlékszem, hogy még Mel Gibsonét is csípte a a Mi kell a nőnek c. filmben! :D ), és sokaknak nem is csinál semmi extrát a pilláival. Egy próbát lehet, hogy megér, de nagyon sok jó drogériás spirál van, amit ehelyett választhatunk...

A Bobbi Brown legnépszerűbb terméke a Hosszantartó Zselés Szemhéjtus, aminél leggyakrabban azok szoktak kikötni, akiknek a korábbi tusaik tartósságával gondjuk volt. Előnye, hogy tényleg tartós, nem ragad fel a szemhéjra, és könnyű kezelni, viszont volt, akinek hamar beszáradt. Bár alapvetően jó befektetés, jó és pénztárcabarát alternatíva rá a Maybelline Eye Studio Lasting Drama Zselés Szemhéjtus vagy a Manhattan Zselés Szemhéjtus.


Jövő héten jövök a második résszel, vagyis a Megéri ikonikus arcápolási termékbe befektetni?-vel :) Addig is meséljetek - ikon vagy dupe pártiak vagytok-e inkább, és mik a kedvenceitek! 

63 megjegyzés:

  1. Olcsó húsnak általában híg a leve, szerintem ezt sokan megtapasztaltuk sminktermékekkel kapcsolatban. Viszont sajnos az sem jelent garantált minőséget, ha drága egy termék. Régebben lényegesen több csalódásom volt, mint most. Azért 10-15 évvel ezelőtt még nem talált az ember 500 véleményt, videót egy adott termékről, ez óriási segítség most vásárlás előtt. Én személy szerint a minőségre fektetek hangsúlyt, amit néha meg kell fizetni rendesen, néha viszont kellemes meglepetések is érnek. Csalódtam már ikonikus termékben és ért már kellemes meglepetés pl. az Essencetől.

    VálaszTörlés
  2. Nekem nem telik a sok drága palettára, így csak egy Sleek és egy Iconic3 birtokosa vagyok. Van viszont minőségi pirosítóm, amitől meg van az a kis luxus érzésem. Nem viccelek, csak pusztán ezért szeretnék egy Mac pirosítót is! :))

    VálaszTörlés
  3. Ikonikus sminktermékek, imádatom tárgyai... :) Aki ismer, az tudja, hogy teljesen odáig tudok lenni az ilyen cuccokért. Persze a pénztárcám keményen határt szab a mániámnak, így a dupe-okat is szívesen meglesem. Általában nem egy adott termék rabolja el a szívemet és józan eszemet, hanem inkább maga a brand. Egyik legnagyobb ikonikus kedvencem a NARS. Pirosító (Orgasm, de szerintem a Deep Throat simán veri), bronzer (naná, hogy a Laguna) és nem utolsó sorban a szemhéjalapozójuk, amitől jobbat én még nem találtam. Persze gyenge pont náluk is van, itt említeném a szájfényeiket. Aztán jön az UD... Még egy palettájukban se csalódtam, pedig az évek során gyűjtöttem egy párat. A szívem közepén a Naked (az első) és a Smoked paletta van. Következő márkám a Too Faced. Nagyon csinos 9-es paletták mellett a Chocolate Bar visz mindent, az illata, a kinézete, a minősége verhetetlen. Ha csak egy maradhatna, akkor ő lenne az. Természetesen nem hagyhatom ki Bobbit se. A tusa imádat, a feketém most adja meg magát két év rendszeres használat után. Sajnos kicsit már szárad, de szerintem az ilyen állagú termékeknél ez kikerülhetetlen. A kedvenc natúr pirosítóm is a márkától van, Desert Rose árnyalatban. A Shimmer Brick-et is megemlíteném, mint a Bobbi talán legikonikusabb termékét, de csak ritkán kerül a kezembe, ennyi csillogást nem szoktam hordani hétköznapokon.. Én a sok negatív kritika ellenére is imádom a Touche Eclat korrektort, még nem találtam hozzá foghatót, pedig kitartóan keresem. Egyik kedvenc spirálom az Armani Eyes to kill-je. Szemöldök cuccban pedig Anastacia Beverly Hill Dipbrow Pomade a király, vagyis királynő. Az egyik legikonisabb termékem a Shiseido alapozóecsete, valamit a Shu Uemura szempilla göndörítője.. Utóbbiról annyit tudok elmondani, hogy bár a többi márka ilyen terméke nagyon hasonlít hozzá, ezzel még egyszer se csíptem oda a bőrömet.. :) Összességében úgy gondolom, hogy megéri ilyen termékekbe fektetni, és inkább gyűjteni rá kicsit tovább, persze csak ésszerű keretek között..

    VálaszTörlés
  4. Árak és büdzsé miatt egyértelműen dupe, csak akkor veszek drágábbat ha beleszeretek egy színbe. A MAC Cyber árnyalata kb. egy éve a kívánságlistámon van, érdekes módon egy Lush krémrúzsom egész hasonló árnyalatúvá építhető.
    Dupe-nak nem nevezném, mert 5500 forint... Ajándékba kaptam.

    Az YSL-re teljesen hasonlító küllemre az Yves Rocher relatíve új ecsetes korrektora, a tartalomról nem tudok nyilatkozni. :)

    Kontaktlencse miatt port nem tudok használni, csak ha előbb valami krémeset rakok a szemem köré, lehet kérni valamikor egy kontaktlencsét viselőknek is használható smink termékekről szóló posztot? Szempillaspiráltól szemkrémig minden picit kockázatos.

    VálaszTörlés
  5. Ikon. Nanáhogy.:)Olcsó húsnak híg a leve és az arcunkon nem szabad spórolni.

    Fiatalabb koromban hajlamos voltam túl sokat költeni ilyesmikre, ma már óvatos duhaj vagyok: tudom hogy nincs szükség még egy "huszadik" rúzsra vagy pirosítóra.
    Ha valami nagyon megtetszik akkor alszom rá pár napot, ha nem hagy nyugodni akkor visszamegyek érte.De csak akkor.
    Módfelett költséghatékony módszer.
    :)

    VálaszTörlés
  6. Szia. Csak érdeklődnék, hogy miért nem tudsz kontaktlencsével porállagú festéket használni?


    Én 7 éve vagyok lencsés, és eddig bármilyen típusú szemfestéket tudtam használni. Nekem nem tűnt fel különbség, pedig én minden nap sminkelek. Legtöbbször por állagúval. ( catrice, Makeup revolution stb)

    VálaszTörlés
  7. Szia,! Micsoda mázlid van! Sajnos elég érzékeny szemem van, ráadásul a legtöbb por állagúgy holmi valahogy "belepereg" a szemembe, a legrosszabb egy gyönyörű éjfekete csillámos volt, szúrta a szemem, és amikor kísérték, csillámos volt a lencse...
    A legnagyobb para ezzel az, hogy normális esetben kikönnyezem, észrevétlenül, kontaktlencsével viszont bemehet mögé, és összekarcolhatja a szemem.
    Több mint 10 éve kontaktlencsét és szemüveget felváltva hordok, nekem a krémes és csillám-mentes dolgok váltak be. Pl. szempillaspirálból amelyik picit is pereghet, az már felejtős, szemkrémet nappalra még keresek.
    Mostanában gondolkoztam szemhéjra való- por-odakövesítő csoda (bázis) beszerzésén, hátha az segít.

    VálaszTörlés
  8. Nálam is-is a helyzet. Agyonsztárolt márkák ugyanúgy okoztak már csalódást, kontra olcsóbb dupe-ok kellemes meglepetést. Igyekszem a tudatomat függetleníteni attól, hogy milyen márkanév van a dobozra írva, és nagyon durcás tudok lenni, amikor rájövök, hogy semmi mást nem fizettem meg, csak a csomagolást a felirattal ! :-) Jó példa erre a legújabb Clarins szerzeményem, egy pici, aranytetejű, ámde műanyag (!) tégelybe rejtett matt rózsaszín szemhéjfesték (őszi kollekció része), melyről használat során kiderült, hogy semmivel nem tud többet, mint az 1200,- Ft-os, ugyanilyen L'Oreal termékem. A Clinique Chubby-ja perszehogy, de semmivel sem szeretem kevésbé az Astor hasonló termékét. Az OPI homoklakkjaitól sem dobtam hátast, ugyanazt tudja a szinte fillérekért megvásárolható, egészen "kommersz" homoklakkok legtöbbje (ha szabad ilyen jelzőt egyáltalán használni). A Naked 3-ról nem tudok nyilatkozni, mert bármilyen hihetetlen, még mindig érintetlen ! :-)))

    VálaszTörlés
  9. Szia! Nekem is pont ez a problémám, a csillámok. Én már nem is hordok lencsét emiatt, de még így is van, ha valami csillámossal festem ki magam, másnap vérben forgó szemmel kelek, akármennyire óvatosan és alaposan távolítom el a festéket.
    Az Avon szemhéjalapozója nagyon jó (illetve nekem a sminkfixálója is bejött), de az Urban Dacay szemhéjalapozói a legcsúcsabbak, abból csak mintákat kaptam, de elgondolkodtam, hogy veszek egyet, mert tényleg tart (és nagyon sokféle van) Ettől függetlenül a lemosásnál még fennáll a probléma sajnos, bár én néha nem bírom megállni :D

    VálaszTörlés
  10. Én most értem el azt a "szintet" sminkelés terén,hogy legszívesebben átírnám jó néhány évekkel ezelőtti véleményemet,mert azóta már tapasztalt vagyok a témában,és bizony volt amit megvettem és akkor régen tetszett (vagyis hát elég volt nekem amit akkor nyújtott) ,de ma már tudom hogy nem minőségi.

    Gondolkoztam a Naked palettákon ,főleg a Naked 2 érdekelt nagyon,rengeteg youtube videót és véleményt néztem róla,de nekem valahogy nincs szívem kiadni rá annyi pénzt.Ráadásul én olyan öntőrvényű vagyok így felnőtt koromra,hogy nem vagyok hajlandó elfogadni hogy az agyonsztárolt ,ikonikus sminktermékek annyival többet tudnak ,mint amennyire drágák,és én nevet meg cukimuki csomagolást pedig nem vagyok hajlandó megfizetni,engem a minősége érdekel.Szóval engen nem vesznek le a lábamról már masnikkal,fénnyel és csillogással,bársonnyal és színes cuccokkal a termékeken :) Amikor véletlenül elkap a gépszíj,és valami nagyon márkás és drága sminkcuccon akad meg a szemem,az a kérdés hogy " annyival szebb lesz a "fejem" ,mint amennyivel drágább ez a cucc ?annyival jobb lesz mint az a jól bevált olcsóbb,de jó minőségű amit használok"? Aztán ilyenkor rájövök hogy nem,amit lehet kihozok én a magamból pl Coastal Scents Revealed palettával vagy a W7 in the Buff palettával is,nem kell nekem Naked,csak mert mindenki Naked :) Ilyenkor félreteszem a különbözetet az "utazós" perselybe,nyáron örülni fogunk a döntésemnek :)

    Persze,vannak kivételek,ami jó,az jó,és arra nem sajnálom a pénzt. Pl Egy Paula's Choice matt palettát venni fogok,mert matt színeket tényleg nehéz jó minőségűt találni.

    Ráadásul nemrég " lomtalanítottam "a smink cuccaim között,és büszke vagyok magamra,mert kíméletlenül szelektáltam mindent.Most az összes smink cuccom elfér egy 40x40-es fiókban,+kint vannak az asztalon az ecsetek és az alapozók ,BB-k,amik nem fértek bele felállítva. Most mindent megtalálok,és használok is,nincs nekem már olyan "majd egyszer jó lesz valamire" termékem,csak kizárólag olyanok amiket nagyon szeretek,és használok is. Ezután sokkal céltudatosabban vásárolok,és most azt is tudom mire van még szükségem.
    Érdekes módon a "haul videókkal" tele vannak a youtube sminkesek ,de ritkán látni olyan videót ahol szembesítik magukat azzal hogy mennyi mindent felhalmoztak,csak mert akkor kellett,és azután nem is használják,vagy hogy mennyi minden lejárt szavatosságú lett és azért kell kidobják :) Pedig ez is hozzá tartozik a sminkeléshez,és bevallom,nagy lelki erő kell hozzá hogy megtegye az ember lánya,főleg hogy van ami csak a nosztalgiázás miatt marad a fiókban :)
    Jól elkanyarodtam a lényegtől,bocsi :) Amit mondani akartam ezzel ,az az hogy ésszel kell csinálni mindent,és nem muszáj az ikonikusnak kikiáltott termékeket megvenni feltétlenül,mert ott fele az árnak nem is a minőség,hanem a név és a csomagolás. Lehet találni fél áron is ugyanolyan vagy hasonló minőséget.Nem a legolcsóbbat,hanem az "arany középutat". Persze,aki a drágát veszi,jól teszi,ha neki ez jó és van rá pénze ,akkor miért ne tenné?:) Utánaolvasni,véleményeket nézni soha nem árt vásárlás előtt,viszont akkor sem lehet biztosra menni,mert volt már olyan hogy mondjuk 100 pozitív vélemény után én nem voltam elájulva egyáltalán és továbbadtam az adott sminkterméket,egy közepesen "csillagozott" termék pedig egyenesen a kedvencem azóta is...

    VálaszTörlés
  11. Érdekes kérdés ez. Nekem pl egy klasszikus vörös rúzsom van a Mac-től, de (nem akartam egy szettre 17ezer Ft-ot költeni, "csak" 11ezret, ezért nem vettem meg a prep+prime-ot, csak egy passzoló szájkontúr ceruzát) állandóan javítgatnom kell. Ez nem szegte kedvem, mert ennek ellenére ad valami pluszt - talán a tudatot, hogy Mac-et viselek :) És még egy klasszikus Estée Lauder rúzsom van, a számomra tökéletes nude.

    Naked-et nem voltam képes megvenni, helyette az Iconic 2-t, amivel teljesen elégedett vagyok, és rájöttem, hogy egyébként sem használnám ki - nagyjából 4 színt használok minden nap, néhány másikat alkalmanként.

    YSL tollam nincs, cserébe a Catrice-t megvettem, ami nem túl tartós, és nem is túl látványos, de mivel ezt sem használom ki, ezért nem kockáztatnék, hogy na a nagytestvér biztos tökéletes lenne - mert mi van, ha az is csak díszként porosodna nálam?? Egyébként ezen a fénytoll vonalon mozogva még talán Yves Rocher-ékével meg fogok próbálkozni (a Catrice kihasználatlansága az én hibám is szerintem, nem megfelelő színt választottam).

    Tust szinte sosem használok, ha igen, ezeréve egy Manhattant, biztos hogy nem költenék ezreket egy Bobbira pl, azért, hogy beszáradjon.

    Az alapozóim évek óta high endek, de érdekes, hogy ebből sem vált be pl egy EL Double Wear vagy Clinique Superbalanced. Jelenleg (és újravevősként a jövőben is) Clarinsra voksolok.

    A Maybelline spirál nekem is megvolt anno, of course :D Most pedig évek óta Clinique High Impact a nyerő.

    VálaszTörlés
  12. Most utánaszámoltam, hogy immár közel két évtizede vettem meg az első sminktermékeimet. :-) Ez alatt az idő alatt megtanultam, hogy bizony van hogy a drága húsnak is híg a leve, és van hogy az olcsóé nem az, szerintem általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy csak az ikonikus a jó, vagy hogy nem érdemes azt megvenni. A posztban említettek közül a Naked 3-at abszolút megérte megvennem, minden színt tudok belőle használni és nagyon jó minőségű. Ugyanakkor az 1 és 2 helyett inkább megvettem a CS Revealed-et, mert azokat nem használtam volna ki és úgy már nem volt szívem annyi pénzt kiadni. Egyébként a CS is nagyon jó. Szemfestékekből tapasztalatom szerint sokszor az olcsóbb is tud jó lenni, főleg a megfelelő alappal használva. Amiből viszont nem érdemes a legolcsóbbat venni. Sokáig az Artdeco vitte nálam a prímet, aztán kipróbáltam az UD-t és be kellett látnom, hogy utóbbi jobb (pedig az Artdeco is magyon jó). Szempillaspirálból egy olcsóbb ikon a kedvencem, a MF 2000 Calories, volt több kitérőm sokkal drágább márkák termékei felé, de az én pilláimra eddig ő bizonyult a legjobbnak. Az alapozó az amire azt mondom, hogy igen, a drágább jobb. Amióta csak dolgozom és megtehetem Estée Lauder Double Wear-t használok, ennek is már több mint tíz éve. Nemrég próbálkoztam a Catrice Photo Finish-sel mert elfogyott a DW és mivel még fél évig itthon babázok és ritkán sminkelek biztos nem használnék el szavatosdági időn belül egy újat, ahhoz meg drága hogy a felét kidobjam. De aztán csak az lett a vége hogy vettem, most a Light verziót. Jó-jó a Catrice is, árához képest nagyon is jó, de csak nem ugyanolyan, főleg ha nagyobb melegben vagy hosszabb ideig van fent a smink. Púder-pirosító-bronzer-highlighter vonalon nagyon vegyesek a tapasztalataim, de van olcsó és jó is. Touche Éclat-t egyszer vettem, de nem vettem újra, nem nyűgözött le annyira. Szájra való sminkek terén sokszor jó az olcsóbb is, volt Chubby-m de a Catrice rúzsceruzája számomra hozza ugyanazt. Amire vitathatatlanul megéri több pénzt kiadni az az EL Envy (belegondolva korábban is a drágább rúzsaim csaknem mind EL rúzsok voltak, de az Envy tényleg kiemelkedően jó). A MAC márka valahogy kimaradt az életemből, egy darab rúzsom van tőlük, de számomra annyira nem nagy szám. Olcsóbb rúzsok közül a Catrice tűnik beválósnak. (A szemrevalóit viszont nem ajánlom.) Amivel kapcsolatban kategorikusan ki tudom jelenteni, hogy nem éri meg a drága belőle az a körömlakk. Rajtam a Lovely is ugyanannyi ideig marad fent mint az OPI, alap és fedőlakkal kb. két nap, sajnos nekem ilyen körmeim vannak...egyedül a Rimmel 60 seconds az ami 5 napot bír, ez nálam kiemelkedő, és bár nem a legeslegolcsóbb lakk de még bőven low-end.
    Összességében úgy gondolom, hogy az alapozón és a szemhéjalapon kívül mindenre lehet találni tízezres kategória alatt is jó terméket, de időbe telik amíg az ember kitapasztalja hogy melyik márkától mit (nem) érdemes venni, például ahogy említettem én a Catrice szemfestékeit már meg se nézem, mert mindig csalódás volt, viszont a szájravalói 90%-ban bejönnek. Rimmeltől lakkon kívül mást meg se nézek, Lovely-tól szintén. L'Oreal számomra kb. egy az egyben felejtős, minőségéhez képest nagyon túlárazott. Maybelline-től a Color Tattoo-k és a géles szemhéjtus nagyon beváltak, és a rúzsai között is vannak jók. A többi olcsóbb márkánál nagyon változó, hogy éppen mi válik be. A high-end márkáknál pedig a márkanév önmagában semmire nem garancia, minden márkának vannak erősebb és gyengébb termékei. Mindenképpen érdemes swatch-okat nézni, véleményeket olvasni - például a KM-en :-) - és utána dönteni a vásárlásról.

    VálaszTörlés
  13. A Naked palettát szívesen birtokolnám, de tudom hogy nem használnám ki abszolút, pedig gyönyörű. :( A MAC rúzsainak a minősége tényleg egy álom, nemcsak a textúra, de a tartósság is, ezt meg együtt elég nehéz produkálnia egy-egy drogériás darabnak -amelyiknek meg igen, ott tuti hiányzik vagy a pigmentáció, vagy a tartósság, vagy az állag. A Great Lash spirált én személy szerint imádom, nekem szép pillákat csinált. :)

    VálaszTörlés
  14. A külföldi youtuberek fiókja teli van úgynevezett "declutter" videókkal, hogy szelektálnak, őrület mennyi mindent tudnak kidobálni (már aki rá tudja venni magát), nekem meg néha sír a szívem, hogy az érintetlen Revlon meg Mac pirosítókat teszik félre... :D Mondjuk kint 2x annyit kapnak tesztelni a cégektől, így gyorsabban is halmozódik, itthon ilyet ritkán látni, hogy valaki rászánja a szanálásra magát, és megörökíti a blogon / vlogon is.

    VálaszTörlés
  15. Igen,néhány külföldi youtuber készít gyakran ilyen videókat,de hát az a smink mennyiség sem semmi ami nekik van,van onnan mit válogatni :) Néztem néhányat,és fájt a szívem hogy olyan dolgokat "dobtak ki" amire én egy darabra is sajnálom a pénzt,ott meg halomban állt a fiókban a Mac pirosító,és felét kidobta mert végül is neki az a szín nem tetszik ,és minek annyi.... :) Kíváncsi lennék kis hazánk youtuberjei hogyan állnak ehhez a dologhoz,mennyire megfontoltan vásárolnak ,mennyit használnak a smink termékek közül amit megvettek,stb,de ilyen videóhoz még nem volt szerencsém :)

    VálaszTörlés
  16. Úgy látom, sokaknak fáj a szíve megválni a nem használt daraboktól. Van egy javaslatom rá, amolyan win-win végeredménnyel:
    Keressetek a környezetetekben egy kamaszlányt, akinek (vagy a családjának) nincs lehetősége megvenni a sminktermékeket, ez sajna nem lesz bonyolult manapság. Szedjétek össze azokat, amiket nem használtok és lepjétek meg vele a lányt. Tapasztalataim szerint hihetetlenül tudnak örülni :) Mégsem a kukába mennek a nem használt cuccok, ami megnyugtató, illetve örömet is szerez vele az ember, ami külön boldogság :)

    VálaszTörlés
  17. Alaptermészetem olyan,hogy nem dobok hátast senkitől,semmitől. Ha van pénzem jó,ha éppen nincs vagy kevesebb,akkor az sem izgat nagyon. Nem hazudok,csábultam el már én is,bár nem a név nagyrészt,inkább a csilli külső ami megfogott. Egyre ritkábban történik,gondolom a KM. a Youtube videók is hasznosak ebben. Vannak drágább cuccaim, 3 db Mac rúzs mellett nem érzem magam többnek és a rúzsoktól sem vagyok annyira elájulva. Naked palettám van,a 2- es jó,de azért bele lehetne kötni,ettől függetlenül nem játszom meg magam,el fogom használni az utolsó porszemig.;) Nyáron hozta egy barátom meg a 3-ast is,kettő darab használat után,eladtam a fodrászomnak. A PC natúr palettája sem egy akkora durr. Nehéz dolog ez. Táskáknál,ruháknál elég számomra egy pillantás egy érintés és tudom,hogy milyen vétel lenne,sminkcuccoknál már nem ilyen egyszerű. 10-20-30 éve még hatalmas különbség volt minőség és minőség között és értem ezt sminktermékre,ruházatra,de még autókra is. Ma már nem így van,az marad talpon,aki ügyes marketingel nagyobb nevet szerez magának,még úgy is,hogy a termékei hmm..hmmm. Ma már csak a "cím" a lényeg,semmi más! Értem ezt amúgy mindenre. Nincs azzal semmi gond,ha valaki csak neves cuccokat vesz,a gond azzal van,ha ettől érzi magát valakinek,ne adj Isten többnek. Visszatérve a szépségiparhoz;), talalkoztam már filléres csodaszerrel és drágával is,és csillogó varázsdobozban egy rakás k.kival is! Egyben viszont biztos és meggyőzhetetlen vagyok,a különbség napról-napra kisebb! Tehát csak okosnak kell lenni!:-)

    VálaszTörlés
  18. Igen,én is ezt tettem,és kb annyira jó érzés volt látni hogy mosolyog,és próbálgatja,mint mikor én vettem meg magamnak és örültem neki :)

    VálaszTörlés
  19. Én sznob vagyok, szeretem a "feelinget". Inkább drágább, eredeti. De az eladók agyára megyek annyit próbálok, tesztelek. Aztán alszom rá, mint Medora és csak aztán döntök. Drogériában csak a régről ismert dolgokat merem megvenni. Netről nem igazán merek rendelni, mert nem kockáztatok próba nélkül. A fentiek közül egyik iconic sincs meg, de nekem sokszor nem is az tetszik, vagy válik be, mint másoknak. Ufo vagyok :D

    VálaszTörlés
  20. Én egyre inkább leszokok arról, hogy halmozzam a sminkcuccokat, és feleslegesen vásároljak össze-vissza. Háhá, ezt sem gondoltam volna, hogy egyszer megérem. :-) Nekem vegyesek az érzéseim... Van két UD palettám, a Vice és a pávás, meg a Paula's Choice The Nude Mattes, és imádom őket, szinte csak ezekkel sminkelek. Még egy fényesebb, különlegesebb natúr palettát szeretnék idővel, és akkor ki is pipáltam mindent. Tényleg, nincs valami ötleted? Olyan szeretnék, amiben nem csak bézs és barna színek vannak, de pl. az UD Naked 3 már nekem túl rózsaszín. Szerintem képtelenség 20 palettát ténylegesen kihasználni, kár őket halmozni. :-) Amiket még szeretek, azok a Kell a púder szemhéjcuccaim, de ezekkel azért tovább tart sminkelnem, ritkábban használom őket, viszont ezek is profi minőségűek, és olcsónak sem mondanám. Az az igazság, hogy elő sem veszem a Sleek palettáimat, meg a Catrice monoimat... Szóval palettából nekem drága. A másik ilyen az alapozó, abból én még sosem találtam olyan drogériásat, ami tényleg jó lett volna, pedig rengeteget próbáltam, és bárcsak találtam volna. Pirosítóból viszont most vettem két Rimmelt, 700 Ft-ra leárazva, szép az inci-jük, illatmentesek, pigmentáltak, gyönyörűek a színek, és egész nap tartanak, de tényleg. Szóval most már nem is akarom annyira azt a Clinique-et, amit anno kinéztem. :-) Szempillaspirálra nem vagyok hajlandó sokat költeni, most egy ezer forintos Catrice-t nyúzok éppen, de érzékeny a szemem, 1-2 havonta kidobálom mindig. 5-10 ezer forintos spirálokat nem bírnék csak úgy a kukába dobálni. Szemhéjalapozóból meg nagyon bevált az Etude House, majdnem olyan jó, mint a 4x annyiba kerülő UD, szóval azt elraktam most ünnepnapra. De azért az itt is az UD nyert nálam, csak azért nem ér négyszer annyit, és ez megint olyan dolog, ami nálam azért fogy rendesen. Szóval nálam van ezer forintos cucctól tizenezresig minden, és 100%-ig hiányzik belőlem a sznobizmus, mégis szuper döntés volt az a pár jó minőségű paletta, vagy a jó minőségű, drága alapozó. Sajnos még mindig van pl. 3 eladó olcsó alapozó, aminek az árából bőven kijött volna egy drága... Ezek győztek meg, hogy érdemes néhány dologra több pénzt kiadni, és azt legalább el is használom. A jól bevált dolgokat azonban megtartom, nincs késztetésem, hogy minden újat kipróbáljak.

    VálaszTörlés
  21. Nekem is sok pénzt megspórol, hogy leszoktam az impulzusvásárlásról, meg arról, hogy legyen 3 ugyanolyan színű rúzsom, palettám, vagy pirosítóm. :-D Nagyon átgondolom, hogy tényleg fogom-e használni is, vagy csak áll majd a fiókban...

    VálaszTörlés
  22. Super Sonic: Köszi a tippeket! Art Decot is néztem, jónak tűnik, de aztán valaki írta, hogy irritálta!

    Szemüveg mellé igyekszem elhasználni a meglévő "Night Sky" fekete alapban ezüstcsillámos csodát, de még így is nagyon óvatosan és alaposan kel lemossam, plusz utána szemcsepp, hogy ne fájjon a szemem másnap. :)

    VálaszTörlés
  23. Hát, ahogy gyűlnek a sminktermékes tapasztalataim, egyre inkább azt érzem, hogy sminkben olyan, mint tökéletes, nincs, vagy nagyon ritka. Az egyik legnagyobb bajom, hogy iszonyú sok az olcsó hús híg a leve kategóriás termék, és úgy kell vadászni a kincsekre már (persze nyilván, mert ha egy cég el tudná adni drágábban a cuccait, tuti el is adná, szóval...), a másik meg, hogy rengeteg az ugyan jó, de túlárazott sminkcucc, ahol tök egyértelmű, hogy csak a nevet fizeted meg. Arany középút, na az a kevés...
    A ruházkodás kapcsán egyénként anyukám borzasztóan belémnevelte a minőségi anyagok szeretetét, és néha rosszul vagyok, mikor bemegyek mondjuk a Zarába, és csillog a ruha az ócska műszáltól... a többi fast fashion boltról már ne is beszéljünk, mindezt persze horribilis áron. Ez a másik szívfájdalmam. Még szerencse, hogy annyira nem vagyok divatbuzi, különben a fél életem ruhák mazsolázgatásával kéne töltenem...

    VálaszTörlés
  24. Ez a ráalvós módszer nekem is sokat segített, nem is hittem volna mennyi minden nem is kell az embernek már másnap :D Akkor rossz csak, amikor 1-2 nap múlva is érzed, hogy KEEEEELL, és azon parázol, hogy nem vitték-e el az orrod elől :D

    VálaszTörlés
  25. Ha megengedhetném magamnak, akkor biztosan ikon párti lennék. De úgy meg nem fedeztem volna fel egy csomó más alternatívát :) fentiek közül csak a MAC rúzsokat ismerem, abból is csak azt a kettőt, ami nekem megvan (egy cremesheen és egy lustre), és tervezem, h több színt is megvásárolok. Tényleg nagyon jó minőségűek, bár az árukat még így sem érik meg. Viszont hatalmas előny, h többféle textúrából és árnyalatból lehet választani, kétségtelen, h ezzel levettek a lábamról. Plusz ha innen választok rúzst, akkor legalább biztos lehetek benne, h nem ér csalódás.
    A Naked-del, és minden más nagyon drága, nagyon minőségi palettával és szemfestékkel az a bajom, h ugyanúgy csíkozódik a szemhéjamon, mint egy pár ezer forintos. Mert ha olvassuk a véleményeket, vagy utánaolvasunk, akkor kiderül, h mindenki használ szemhéjalapot, és az bizony nálam hatalmas csalásnak számít. Én azt várom el egy szemhéjpúdertől, h alap NÉLKÜL kibírja a nap végéig a szemhéjamon. Onnantól, h ez nem teljesül, nem lehet öt csillagos. Kész. Ez ilyen egyszerű. Persze, h alappal kibírja! Alappal MINDEN kibírja! Hiszen ez a lényege. Nem merek kiadni sok pénzt szemfestékre, nekem felesleges, de egy jó szemhéjalap alap nálam :) (most még Too Faced, de majd az Etude House primerjére hajtok. Az Oh My Brush blog szerzője nagyon lelkiismeretesen össze is hasonlítja ez utóbbit az UD legendás primerjével. Meg lehet nézni az eredményt. Lelövöm a poént: tökugyanúgy szerepeltek a teszten.) Egyébként a L'Oréal Infallible szemhéjpúdere tökéletes alap nélkül is, szóval nem lehetetlen a feladat. Sleek palettáim vannak még, 5-8 órát azok is jól teljesítenek, de ezekhez nekem már kell vmi (húgomnak például nem, neki nincs ennyire rejtett szemhéja mint nekem, nyilván rajta jobban muzsikál minden, egyénfüggő).
    Nagy bánatom, h az Estée Lauder P.C. Envy rúzs Impulsive árnyalatban nem lett a kedvencem. Használom, nem is rossz, de abszolút nem éri meg az árát, nekem legalábbis. Felfedeztem viszont a Max Factor kis aranyosát, a Color Elixíreket, ezekre megéri beruházni, nagyon jó minőségűek!
    Ha már rúzsceruza, akkor mindenképpen el kell mondanom: nekem nem kell Chubby, megtaláltam helyette a tökéleteset. Bár az Astoré is kiváló, de a legtökéletesebb a Rimmel-é lett. Itthon sajnos nem lehet kapni, de aki teheti, rendelje meg vhonnan, mert simán leveri minőségben a MAC rúzsokat. Kár, h nincs annyira sok árnyalatban, és főleg erőteljesebb színben kaphatóak, de a három leguniverzálisabbat már beszereztem :)

    VálaszTörlés
  26. Én amúgy tök rosszul érzem magam, ha van 2 ugyanolyan izém. Régen halmoztam a rózsaszín meg a barackszín szájfényeket, de most már arról is leszoktam... Most már mindenből keresem a tökéletest, és haneadjisten valamiből 2 lesz, az egyiket el szoktam ajándékozni. Pl. a Bobbi Sand palettám miatt elég hamar megváltam a Nakedemtől, mert minek álljon feleslegesen 2 natúrpali a fiókomban...
    Fényes-natúr palettát nem tudok ajánlani, azokat egyenként vadászgattam össze, és egyébként pont a Kell a Púder szatén szemhéjpúdereit nyúzom most, ha friss-natúr szemsminket akarok. Ajánlom a Dark Chocolate, a Tan és a Jade árnyalatokat, ezek gyönyörűek és hétköznap is hordhatóak, és mivel nem erős a színük, könnyű velük dolgozni, nem kell olyan nagyon pontosnak lenni a felvitelükkor :)
    Amúgy alapozóból nekem sem jött össze a drogériás, pedig múltkor nagyon megörültem a Rimmelnek, de nem bírta a bőröm T_T

    VálaszTörlés
  27. Amióta külföldön élek, átpártoltam a high end vonalra. Egyrészt azért, mert tapasztalatom szerint jóval nagyobb arányban lehet minőségi, tartós terméket kifogni, másrészt azért, mert itt nem számít státuszszimbólumnak egy Chanel rúzs, hiszen az emberek többnyire megengedhetik maguknak ezt a vonalat. Ez a váltás viszont azzal is együtt járt, hogy a low end termékeiben már nem bízom, s ezért nem is veszem őket. Természetesen én is a népszerű impulzusvásárlós betegségben szenvedtem, amiről jó 2 év után sikerült leszoknom. A Medora-féle ráalvós módszer nekem is bevált, s igyekszem csak olyat venni, amire szükségem van és el is használom.
    Mivel a bőröm ápolása eléggé macerás, így alapozóból (vagyis BB-t használok) nem veszek meg akármit. A MAC pl. eléggé rendesen "tinifejűvé" tett és csak újabb kencék árán sikerült a pattanásoktól megszabadulnom. Pedig alapvetően nagyon szeretem a MAC-et, de a BB krémjüket nem nekem találták ki.
    Az elajándékozás nekem már régóta a listámon van - leginkább azért, mert nem akarom a készletemet irdatlanul felhalmozni, a rúzsokat megavasítani. Akkor inkább olyannak adom, aki használja is!
    Most éppen Bobbi Brown termékeivel ismerkedem (itt csak a 200 km-re levő fővárosban lehet kapni, s november eleje óta az egyik áruházlánc webshop-ján keresztül rendelni - megmondom őszintén, külföldről nem merek), és a Rich Lip Color rúzsok hihetetlenül elvarázsoltak. :) Egy hét múlva pedig a fővárosba utazom, amikor is mindenképpen szakítok időt a Bobbival való további ismerkedésre! :D

    VálaszTörlés
  28. Nekem már nagyon rég volt Great Lash spicim, csak arra emlékszem, hogy akkor szerettem (már tinikoromban minden sminkterméket imádtam kb.), na meg h csípett, ha véletlen a szemembe kentem... :D

    VálaszTörlés
  29. Én is rosszul érzem magamat tőle. :-D Csomó mindent el is ajándékoztam ezért, vagy feltettem a KM-re. Meg nem jó érzés, hogy használatlanul áll a fiókban. Régen én is halmoztam ezeket a cuccokat, szerintem meg kell érni arra, hogy ne vásárolj csak azért, mert pl. akciós, vagy mert "limitált", vagy mert csak éppen új. Nekem a Jade és a Gladly a kedvenceim, ezek is nagyon jól hordhatóak hétköznap is, de pl. tusvonallal meg már nagyon elegáns. A Rimmelt végül én meg sem vettem az INCI-t látva, de ezt olvasva már örülök neki.

    VálaszTörlés
  30. A Bobbival hajrá, én imádom őket :))
    Annyira irigylem amúgy a külföldieket/külföldön élőket, kint tényleg nem kunszt venni mondjuk egy MAC rúzst, itthon meg azért elfilózgat néha az ember, hogy kell is-e neki vagy sem...
    Nekem is sok "csakkipróbált" spirál meg rúzs áll amúgy a fiókomban, amit sajnálok kidobni, de elajándékozni meg higiéniai okokból nem tudom, mennyire lenne ildomos, mert van, aki érzékeny erre. Pedig jó lenne túladni rajtuk...

    VálaszTörlés
  31. Ruhaipari szakközépbe jártam, és ott részletesen foglalkoztunk az anyagokkal, összetételükkel. Mindig megnézem a címkét, és hosszasan vizsgálom az adott darabot, mielőtt megveszem. Nagy ruhamániás vagyok, de szerencsére itt vannak az én "megmentőim": a minőségi turkálók :)
    Minden ruházkodási gondomat megoldották, illetve megoldom velük :)

    VálaszTörlés
  32. A ruhák kapcsán ruhaipari technikusként abszolút ugyanígy érzek, elvétve megyek ilyen helyekre. Túlárazott, rossz minőségű cuccok vannak leginkább. Nekem maradnak a turik, csak oda kell egy nagy adag türelem és szerencse. Valszeg én is megőrülnék, ha divatbolond lennék, főleg, hogy a konfekcióméret sem vagyok egyáltalán. :-S

    VálaszTörlés
  33. Tökéletesen egyetértek veled. Természetesen én sem a filléres,no name termékekre gondoltam,bár az igazság az,hogy egynémely úgymond sima drogériás márka is kezd keményen elszállni az árakkal. Talán nem fejtettem ki rendesen,hogy mire is gondoltam..számomra a technika őrült fejlődése ami mindent megváltoztat. A hatóanyagok(kozmetikában) és ezek kinyerése,előállítása,újabb és újabb "csodaszerek" feltalálása. Szóval így értem...,a technika adott,szinte bárkinek elérhető,így egyre kisebb a különbség egy extrém drága és egy megfizethető termék között. Itt jön a képbe a CÍM. Szerintem.
    Nem sminktermékek hanem arcápoló termékek,krémek amik igazán megnevettetnek néha. A hangzatos összetevőkkel,amikről par év után bizonytottan kiderül,hogy semmit nem érnek(kaviár,arany stb.)
    A lényeg számomra,amit nem konkrétan tudok,mégis szinte biztosra sejtek,hogy a nagy nevekkel rendelkező cégeknek nincs birtokukban semmi olyan(sem összetevő,sem technológia) ami a kisnevű cégeknek nem volna meg! Arányokról beszélhetünk,másról azonban...
    A ruhákban szintén egyet értek veled,azok engem annyira nem izgatnak,bár jól kiismerem magam az anyagok között.

    VálaszTörlés
  34. Én a rúzsokat úgy szoktam, hogy lefertőtlenítem előtte (tesóm körmös, s szokott nekem hozni eszközfertőtlenítőt, ami bacit, vírust meg gombát is legyilkol). Mivel ált. a tesóimnak/ismerősöknek/barátoknak ajándékozok, megkérdezem, zavarja-e őket, hogy én már előtte használtam (mivel nem volt herpeszem meg semmi nyavalyám a pattanásokon kívül, így annyira nem veszélyes a dolog - szerintem egy egészséges ember szervezete ennyit kibír /persze, ha érzékeny bőrű, akkor ilyet meg se kérdezek/).

    VálaszTörlés
  35. A ráalvás kezd már nálam is hatni, illetve a másik jó módszer a bankkártya lecsupaszítása minimális összegre, hogy még véletlen se szaladjon el velem a ló egy egy paypalos vásárlással.. :D

    VálaszTörlés
  36. Ünnepélyesen megígérem wishes,hogy nem lotyogok tovább itt a blogon,mert bár (esküszöm) akaratlanul,de mostanában valahogy eltérítem itt az adott témát..;) bocsi

    VálaszTörlés
  37. Btw, Bobbitól amúgy mit ajánlasz? Most a BB krémjén gondolkodom nagyon (olyan jókat írtak a KM-en a csajok róla)! Eddig EL volt: először a sima, aztán meg a pattis bőrre való, de egy leheletnyivel erősebb fedésért nem görbülne lefele a szám. :)

    VálaszTörlés
  38. Az Envy-n én is agyaltam, hogy leírjam-e az ikonikus termékekhez, hiszen egy alig másfél éves termékről van szó.. De valóban a legjobb rúzs, amit valaha használtam, bár Neked nem kell őt bemutatnom... :D

    VálaszTörlés
  39. Szerintem egy ikonikus termék olyan, mint egy szexi fehérnemű. Titokban ad hozzá az önbizalmunkhoz, de azt nagyon jól csinálja.
    Nálam legalábbis biztos. :)

    Tehát egyértelműen ikon. Ilyen téren sznob vagyok, vállalom. És úgy gondolom, ha már gyűjtő az ember lánya, csinálja rendesen, nem "utánzatokkal".
    Nem mellesleg, a dupe-ok mindig alulmaradnak az eredetiekhez képest, én pedig már olyan szinten át-keresztbe-kasul Krémmániáztam az agyam, hogy tudom, csak a legjobb opcióval lesz teljes a boldogság, a hatás, és nem mellesleg a smink. :)

    Ha egy ilyen csomag várna a fa alatt, mint amikről a posztodban írtál, kedves Év, szerintem mini szívrohamot kapnék örömömben, és még egy hónapig vigyorogva kelnék-feküdnék, aztán még azután is minden nap megdobbanna a szívem, ha a sminkasztalomon ők (is) sorakoznának.

    VálaszTörlés
  40. Hihetetlen jó hsz-eket olvastam itt, lányok, egy élmény veletek:))
    Megmondom őszintén, a legkevésbé sem érdekel a márka, amit tesz, vagy nem, az annál inkább. Szegényen nőttem fel, sosem volt semmim, minden szemcerka, spirál a hasamon lett megspórolva, suli mellett ha tudtam, hívtak dolgozni, akkor vehettem 1-1 középáras darabot, akár sminkből, akár ruhából, így nőttem fel, ezért marhára megbecsülök mindent.
    Volt pár év, amikor ismerősökön keresztül hozzájutottam világmárkákhoz, Estée, és hasonlók, bevallom, volt, ami jónak tűnt, de hasra nem estem. Olyan krémet is kaptam, amit akkoriban, '90-es években a világsztárokra kentek, 30 ezer volt egy tégely akkori áron, nem is forgalmazták.. és attól sem ájultam el, kb a mostani gyémántporos krémem hasonló hozzá, a töredékéért.
    Menő márkák nem érdekelnek, a középárasoknál fentébb akkor sem mennék, ha telne rá, egyszerűen nevetséges, hogy egy parfüm mondjuk 30-40 ezer.
    Halászgatok, és pont annyiért veszek bármit, ami, ha nem válik be, sem fakadok sírva. Ruhákkal ugyanígy. Ha viszont beválik valami, maradok annál hosszú távon. Mindenben húzok magamnak árgátat: tusi max 500, szemcerka (zabálom, napi szinten) 1000, stb.
    Sajnos sminkből több eszem volt régen: pont annyim volt, amit elhasználtam diszkóba, alkalmakra, jó pár év kihagyás után most túlvásároltam magam, a tizedét, ha használom.. de sebaj, majd eladom-cserélem, ami jól áll, azt megtartom, és önmérsékletet tanúsítok:)))
    Ruci leárazás főleg, nem veszek gatyát 15 ezerért, inkább kituriztam ugyanazt, vadiújban 2500-ért:))
    Ha most lennék fiatal, és olyan helyen dolgoznék, azt hiszem, kevesebb, de márkás legyen, tartós, megbízható - erre figyelnék mindenben. Most igyekszem abból, ami van, kihozni a maximumot. Nem zavar, ha csak másolat illatom van, ha nekem tetszik, és csak 1500, fürödhetek benne akár:))
    Nem vagyok márka ellenes, csak már annyi vacakba futottam, ami túlhájpolt-árazott csak a név miatt, hogy siralom.. a legaljával sem kezdek, nyitott szemmel vadászom a megfizethető prédákra:))

    VálaszTörlés
  41. Én is így szoktam tenni a kencékkel és a nem hordott ruhákkal. Nagyon jó érzés, ahogy örülnek.. :-)

    VálaszTörlés
  42. A jelenleg a hazai kínálatban nem lehet ruhákat vásárolni.Pont.
    A fast fashion márkák évek óta szarabbnál-szarabb anyagokkal dolgoznak, nagyon oda kell figyelni mit vesz meg az ember.
    A prémium brandek pedig nem megfizethetőek, még annak sem aki átlagon felül keres.
    Zongorázni lehet a különbséget az évekkel ezelőtti állapot és a mostani közt, sőt pl.a H&M a kelet-európai piacra más anyagból varrja a ruháit mint amit nyugatra szán.Ugyanaz a modell, csak az anyag minősége más.
    Ide csak a szemét érkezik.
    Kivétel talán a Mango Premium vonala, na az maximálisan rendben van!
    Cipőből és táskából nem alkuszom: csakis bőr. Egyetlen márka az aminek egy-egy műbőr táskáját megveszem, mert az olaszok ebben is csúcsra törnek.
    Fogyassz, dobd el, vegyél másikat!
    Ez a jelenlegi korszellem és nem érzem magaménak ezt az aljas, konzumidióta szemléletet!

    VálaszTörlés
  43. Dettó. Még ha bele is szeretsz 1-1 fazonba, dobhatod ki 1-2-3 év után, mert nem bírják. Konkrétan nem lehet egy gyönyörű, évekre szóló ruhatárat összerakni, mert mindig van pár elem, amit ki kell cserélni benne... Na, de mi erről rengeteget értekeztünk már privátban, szóval úgyis tudod, mi a véleményem minderről, szóval nem is szaporítom inkább az offot.

    VálaszTörlés
  44. Á nem baj, szeretek másról is locsogni ám.. ;)

    VálaszTörlés
  45. Istenem, de boldog lennék, ha jól állna nekem a MAC Cyberje, iszonyú dög egy szín... Nekem mostanában az Angelre fáj tőlük a fogam (no meg a 217-es ecsetre, de ez megint más kérdés).

    VálaszTörlés
  46. Szuper választás a MAC pír, drukkolok, hogy hamar a tiéd legyen egy szépség :)

    VálaszTörlés
  47. Hmm egy kicsit nosztalgiáztam, 13 évesen életem legelső szempillaspirálja ez a Maybelline darab volt. :D
    Egyébként engem hidegen hagynak ezek az "ikonok", összvissz 4 Sleek palettám van ami kb. életem végéig elég lesz, na jó lehet, hogy még egy-kettő becsúszik, de az is már teljesen felesleges pénzkidobás lesz úgy érzem... :D
    Amúgy persze, szívesen kipróbálnék pár híresebb darabot de többnyire pofátlanul drágák, ha lenne rájuk pénzem akkor sem szívesen áldoznék ennyit sminkcuccokra.

    VálaszTörlés
  48. Én azt vallom, amit Kata791 is megfogalmazott már: minden márkának vannak jó és rossz termékei, függetlenül az árkategóriától. Én csak pár éve vagyok olyan helyzetben, hogy high-end sminkcuccot is megengedhetek magamnak, de még élénken emlékszem azokra az időkre, amikor egyetemistaként egy Manhattan körömlakk is luxusnak számított... Anyukámnál sem láttam soha luxuskozmetikumokat, sőt, vidéken akkoriban nem is lehetett ilyesmit kapni, talán a Max Factor volt a legdrágább elérhető márka.
    Ezek miatt az okok miatt én mindig a jó ár-érték arányú termékeket keresem, valahogy "sajnálom" a pénzt a high-end cuccokra, és ha néha "becsúszik" valami kifejezetten drága termék, akkor attól jóval többet is várok, amit ugye nehéz teljesíteni, hiszen ha már valami olcsóbban jól bevált, akkor a drágábbnak szinte csodát kell(ene) tennie. :) Emiatt többször csalódtam már; viszont az is tény, hogy alapozóból és arckrémből csak a drágábbak váltak be, utólag verem a fejem a falba, hogy olyan drogériás cuccokkal kínoztam az amúgy is érzékeny, problémás bőröm, amik csak rontottak az állapotán... Mondjuk akkor még nem voltam egyáltalán tudatos, eszembe sem jutott összetevőt nézni, nem volt ennyi blog, a Krémmánia sem létezett...
    Konkrét ikonokra visszatérve a Naked szerintem nem tud annyival többet, mint amennyi az ára, alap nélkül csíkozódik és nem olyan pigmentált (jó szemhéjalappal szinte minden szemfesték tartós); egy színezett szájápolóért elvből nem adnék ki annyit, mint a Chubby ára; az EL Pure Colour Envy tényleg szuper rúzs, nem bánom, hogy vettem egyet, de azért nem 7x annyira jó, mint a Catrice rúzsai (ha már az árbeli különbséget nézzük); az YSL Babydoll spirálja szintén jó, jobb mint a spiráljaim 95%-a, de az egyik Bourjois azért simán veri.
    Úgyhogy én inkább dupe vagy "olcsó, de jó" párti vagyok, kivéve az alapozót és az arcápolási termékeket, ott tényleg sokat számítanak az összetevők és a minőség.

    VálaszTörlés
  49. Képtelen vagyok rávenni magam, hogy neten sminkcuccot rendeljek - hiába a videók, az a bőr, az az arc nem az enyém, nem látom a színt, az állagot. Így viszont a probléma nem merül fel, mert ha ki lehet próbálni, sok ikont sem vesz meg az ember. Tény viszont, hogy az ún. olcsó sminkcuccok nálam 90%-ban a kukában végzik, ezért nem is nagyon veszek már ilyet, csak ha új/merész színnel kísérletezek, hogy lássam, magát a színt meg tudom-e szokni. Egyetlen kivétel tán a scandalize tus és 1-2 bourjois spirál és szemcerka és a körömlakk.
    Nem kell olyan sok sminkcucc egy nőnek, főleg hogy a porállagú cuccok az idők végezetéig jók maradnak, és valójában kevésféle sminket csinál az átlagember. Elég 1-2-3 paletta meg 1-2 pirosító, egy bronzer, egy púder... meg a nedvesebb állagú fogyóeszközök.
    Éppen ezért én inkább a minőségre hajtok, és egy csomót spórolok csak azzal, hogy egyetlen drága spirálom van, ami elég fél évig-egy évig, és el is áll kb eddig, és ami mellett nincs késztetésem havonta új olcsó - de 5 hónap alatt 5 ilyen már rég egy lancome ára - sprirálokkal kísérletezni, amik közül mondjuk 1 beválik, de nyomban ki is vonják, és kezdődhet elölről a kétes spórolási értékű kincskeresés.

    VálaszTörlés
  50. Édes Istenem !!! :-) Vééééégre, vééééégre, egy mai huszonéves is rosszul van a Zarában ! :-) Azt hittem, hogy már végérvényesen kiérdemlem a "nyanya" jelzőt, mert biza én úgy jövök ki onnan általában, ahogy bementem... egy kört teszek, minden ötödik, vállfán lógó rongyot megfogom, és rántom is el a kezemet. :-)) Az anyagminőség az egyik ok, amiért ott már évek óta nem veszek semmit, a kivitelezés pedig a másik... hát én annak idején varrtam otthon magamnak, és nem volt ipari varrógépem, de állítom, hogy a saját magam készítette szoknyák-ruhák is különbek voltak azoknál, amiket manapság összetákolnak a jónépnek ! :-) Nekem egyébként az igazi, vérfagyasztó csalódásom a Promod volt... komolyan mondom, néha olyan érzésem van, mintha az ott árult göncöket már 100x kimosták volna. Szomorú ! És persze 10ezernél kezdődik egy felmosórongy kinézetű felső. Hát bocs, hogy én is szétoffoltam itt a témát, de annyira megörültem nektek Lányok, hogy nem csak én gondolkodom így a hazai ruhakínálatról.

    VálaszTörlés
  51. Nézd meg a Sigma Warm Neutrlas palettáját.Sápadt, szőke, kék szem típusok álma. (Ami nekem jól áll, kizárásos alapon Neked is :)

    VálaszTörlés
  52. Köszönöm, tényleg gyönyörű! :-) De azt tudod, hogy most éppen világosbarna a hajam, már majdnem olyan, mint az eredeti, és a szemem amúgy barna és olajzöld? Viszont szolizni még nem kezdtem el, a fehér bőr maradt. :-D

    VálaszTörlés
  53. Viv, ha ez sznobság akkor bizony tesók vagyunk a kérdesben.
    Önbizalmat ad, nagyon nagy igazság!!!
    Te figyelj már akkor kizárásos alapon az ebek is sznobok?:)
    Érted nem ám dupe Foresto....:D

    VálaszTörlés
  54. Ufo vagyok Drága, kékre emlékeztem, ne haragudj.
    Ettől függetlenül szerintem ez a paletta a hóka bőrű nők ideálja.

    VálaszTörlés
  55. Akkor már nem vagyok egyedül, de jó! :)
    Úgyúgy! Van egy vizsla ecsénk ám, akit töpszlix kora óta Károlyom nevel, de csak séták alkalmával, mert nem az enyém, immáron 2 éve, és még mindig fintorogva figyelem az uborkaszagú Kiltixes, meg az Advantixos próbálkozásaikat, mindihiába (3 kullancs / erdőséta, amit én gyilkolok le róla ) , az igazi Foresto a tuti. 2014 is kullancsmentesen (Y) ! :)

    VálaszTörlés
  56. Mi 2-3 havonta tartunk egy nagyobb barátnői társasággal ruhacserét, mindenki hoz, amit és amennyit akar, és elvisz, amit és amennyit akar. A maradékot odaadjuk a rászorulóknak. Szuper szokott lenni, és mindenki boldogan távozik. :-)

    VálaszTörlés
  57. Abszolút, tényleg csodás. :-)

    VálaszTörlés
  58. Nem azt mondom, hogy ikonikus darabokat szoktam vásárolni, inkább azt, hogy a high end termékei után nyúlok, eddig ugyanis inkább ezek bizonyítottak nálam. Az ikonokkal meg úgy vagyok, hogy sok esetben ezek nem váltak be (pl. a Mac rúzsokért nem vagyok annyira oda), de biztosan találtam a high end-en belül olyan terméket, amik kevésbé népszerűek, de nálam a kívánt hatást okozták. Smink terén sajnos ki kell kísérletezni, kinek mi válik be, és ez egy költséges, hosszú folyamat, sok zsákutcával, de megéri. Nekem így esett a választásom néhány olyan termékre, amik csak az én ikonjaim, alapvetően kevésbé népszerűek. Vannak azért meglepetések is, pl. legutóbb a Loreal Matmatic ceruzája, ami még a sírást is kibírja... Essence, Catrice felé azért ritkábban nyúlok. Nincs rengeteg sminkkellékem, de ami van az többnyire jó minőségű. A kevesebb és a jobb több - kb. ez a jelszóm.
    És a ruha topik kapcsán nekem is hasonló a véleményem. Én Erdélyben élek, a kínálat meg ugyanaz, mint Magyarországon. A fast fashionba ritkán járok, max. néha Zara, gyakrabban Massimo, inkább kedvelem a hazai gyártók minőségi darabjait, alapkellékekből meg néhány klasszikust a high end fashionból.

    VálaszTörlés
  59. Ó, sajnálom, hogy nem jött be annyira az Impulsive. :-(


    Egyébként a "szemhéjalappal minden szemfesték tartós" témában egyetértek, viszont én úgy tapasztalom, hogy két pont van, ahol a drágább szemfestékek sokszor jobban teljesítenek: egyrészt kevésbé porzanak, ami nekem azért is fontos mert lassabban is fogy, meg szemfestés után nem kell takarítanom a szemem alól az arcomról az odaporolódott szemfestéket, másrészt a pigmentációban legtöbbször óriási a különbség, ez főleg a közép- és a sötét színeknél látványos, van olyan olcsóbb szemfestékem ami a tartóban gyönyörű sötétlila, ám felkenve amolyan közepes mélységű szürkés-lilás semmiség, a drágábbaknál ilyet nem igazán tapasztaltam. (Mondjuk ha valaki nem használ sötét színeket annak ez talán nem olyan fontos szempont.) Úgyhogy az utóbbi pár évben már nem igazán próbálkozom az olcsó szemfestékekkel, mert tudom, hogy csalódni fogok...pl. a Catrice-nak gyönyörűek a színei, de a pigmentáció botrányos és porzanak is. Úgyhogy szemfestéknél a közép- illetve felső kategória a nyerő nálam, és vicces, de összességében spórolok is így mert pl, amióta megvan a Naked 3 és a Revealed palettám azóta szemrebbenés nélkül siklok át a szemfestékek felett (na jó, a Bobbi Surf and Sand paletta láttán azért megrebbent a szemem), nem is vettem azóta szemfestéket, velük és két Sleek palettával teljesen jól elvagyok, még valami gyönyörű lilással talán el lehetne csábítani, de ahhoz tényleg gyönyörűnek és minőséginek kellene lennie. Előtte meg sorra vettem az olcsóbb 1, 2, 3, 4-es szemfestékeket, mert kerestem a tökéleteset, összességében bőven elköltöttem a két drágább paletta árát rájuk, és ha belegondolok egyetlen egyet szoktam használni azok közül, de azt is ritkán, a többi ott kallódik a fiókban várva hogy majd egyszer ha időm engedi felpakoljam őket zsibire.

    VálaszTörlés
  60. Ne sajnáld Kata, azért el fogom használni ;)
    Teljesen igazad van porzás-témában. Bár engem legtöbbször a pigmentáció (hiánya!) borít ki. De csak a boltban tesztelgetve, mert egyébként nekem itthon csak Sleek palettáim vannak, amikkel teljesen meg is vagyok elégedve. Ezért írtam, h nem vágyom magasabb minőségre, itt már nem hiszem, h nagy a különbség az alapot is használva. A sötét színek ezeknél is porzanak kicsit, de nem vészes, mert a szememet festem ki először, aztán letörlöm, és úgy az arcomat, szóval semmi jóvátehetetlen nem történik :) plusz nedves ecsetet használok, így tényleg minimálisra csökken a potyogás.
    Úgy érzem, már mindenféle színű szemfestéket sikerült betáraznom (a S. paletták lefednek minden létező színt :D), amit használok is, így én is úgy jártam mint Te, h már nem tudnak elcsábítani, ha szemfestékről van szó.
    Párszáz forintosakat meg sosem használtam. (nincs bajom velük, de az tény, amit Medora is írt, h az arcunkon azért ne spóroljunk ennyire :) igyekszem)
    Amiből drágábbat vennék, az az alapozó, BB krém, és egy (két...) igazán jó hidratálókrém.

    VálaszTörlés
  61. Szia! Már jó ideje olvasom a posztjaidat, nagyon hasznosak! Lenne egy kérdésem, remélem kapok rá választ, ezen agyalok napok óta. Véletlenül találtam az aliexpresszre, ahol is 6-8 $- os áron kínál rengeteg eladó Naked palettákat. Nagyon vonz a dolog..Szerinted eredetiek lehetnek,érdemes megrendelni onnan? Köszi előre is a választ. :)

    VálaszTörlés
  62. Szia Patri! Örülök, hogy hasznosnak találod a posztokat :)

    8-9 $-ért sajnos biztos nem eredeti az a paletta, az Ali ráadásul híres a fake cuccairól... :( Nakedet a feelunique, LookFactastic, HQHair, vagy a Beautybay oldalak valamelyikéről a legbiztonságosabb rendelni.

    VálaszTörlés
  63. nagyon szépen köszi a választ! :)

    VálaszTörlés