BLOGKERESŐ

2015. június 17., szerda

Mit érdemes tőlük venni: Yves Rocher

Az Yves Rocher a KM-en jelenleg a 6. legnépszerűbb márka, ráadásul pont nemrég kértétek, hogy legyen ő a következő "Mit érdemes tőlük venni" alanya, szóval nem is ragoznám tovább: következzenek a márkának az összetétel és a Ti véleményeitek alapján kiválogatott legjobb darabjai.

UPDATE: 2015 júniusában frissült utoljára a posztban szereplő termékek listája

A márkát Yves Rocher alapította Franciaországban 1958-ban. Első, növényekből készült krémjét kezdetben postai úton árulta. Első üzletét csupán 10 évvel később, 1969-ben nyitotta. 
Az Yves Rocher termékekben bár igyekeznek minél több növényi eredetű összetevőt felhasználni, DE a termékeik nem certifikált natúrkozmetikumok (leszámítva a Culture Bio termékcsaládot).

Testápolás



A márka legnépszerűbb termékei egyértelműen a testápolás kategóriából kerülnek ki, azon belül is a Jardins du Monde tusfürdők közül, sőt nagyon úgy néz ki, hogy az igazán krémmániás Krémmániások többsége már szinte biztosan próbálta is valamelyiket, mivel szó szerint százával érkeznek rájuk a vélemények: az YR (és a Krémmánia 3.) legnépszerűbb tusfürdője a jelenleg 188 véleménynél járó, 4,49 csillagra álló krémes, kávé illatú Brazíliai Kávé Tusfürdő, de népszerű még a 4,56 csillagos Guatemalai Makadámdiós és a 4,43-re pontozott Spanyol Gránátalmás is, de az eddigi vélemények alapján úgy tűnik, bármelyik illatváltozat mellett döntötök, jól jártok. A Jardins du Monde tusfürdők habzásáról egyébként jellemzően Ammonium Laureth SulfateSodium Laureth Sulfate és/vagy Cocamidopropyl Betaine gondoskodik, és a márka állítása szerint több, mint 90%-ban természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmaznak.

Az YR testápolói közül főleg a Plaisirs Nature vonal darabjai emelkednek ki - az édes mandulaolaj, sheavaj és aloe vera alapú Malájziai Kókusz Testápoló az illata miatt nagy kedvenc, viszont sokan nehezteltek rá amiatt, hogy 5 féle tartósítószert, ezek között több féle parabént is tartalmaz, hasonlóképp az amúgy szintén kedvelt, 4,32 csillagos Bio Zabtejes Testápolóhoz és a 4,13 csillagos Málnás Testápolóhoz.

Népszerűek még a kategóriában a márka kézkrémei is - 11 véleménnyel és 4,54 ponttal a 2 az 1-ben Kéz- és Körömápoló Krém nem csak az YR legnépszerűbb, de egyúttal a KM legnépszerűbb kézkréme is, de a a 4,39 csillagos, akácmézet tartalmazó Tápláló mézes kézápoló is jó választás lehet.


Sminktermékek & parfümök



269 véleménnyel az YR egyik legtöbbet véleményezett, legnépszerűbb terméke a Sexy Pulp Ultra-Volume Szempillaspirál - jelenleg 3,91 csillagon áll, a vélemények többsége szerint szép dús, különálló, koromfekete pillákat lehet vele festeni, igaz, volt aki arra panaszkodott, hogy inkább átlagos, mint a "wow" a hatása és néhányotoknak a szemét is csípte. A szintén Sexy Pulp fantázianéven futó, ajakdúsító hatású, 4,51 csillagos Sexy Pulp Volume Szájfényt többen annyira megszerettétek, hogy a véleményetekben már az újravásárlását fontolgattátok - állítólag nem folyik, nem ragad, tartós és természetes hatású, ezért sokan még azt is elnéztétek neki, hogy az ígéreteivel ellentétben a gyakorlatban nem sok ajakdúsító hatása van. A könnyed textúrájú, 4,48 csillagos Természetes Pirosító bár tartósságban nem annyira jeleskedik, viszont nagyon szép, építhető, természetes hatásúak a színei. Az alapozóik közül 4,12 csillaggal a meglepően tág színskálában (közöttük pedig egy egész világos színben is kapható) Youthful Glow Alapozó a kedvencetek.

Az YR illatok is igen népszerűek a köreitekben, főleg a Plaisirs Nature 1-1 illatjegyre épülő darabjai: a málna(szörpre hajazó) illatú, könnyed, friss Raspberry EDTaz intenzív kókuszos Noix de Coco EDT és a bourbon vaníliás Vanília EDT. Bár egyik sem jeleskedik túlzottan tartósság tekintetében, de jó az áruk és kellemes, friss illatuk van. A márka "összetettebb" illatai sem kevésbé népszerűek, a ciprusos-virágos So Elixir EDP például 49 véleménynél és 4,02 csillagnál, a májusi rózsás Moment de Bonheur EDP 47 véleménynél és 4,04 csillagnál, illetve a virágos-gyümölcsös Flowerparty EDT 32 véleménnyel és 4,28 csillaggal, de a többi illatuk között is érdemes szétnézni, a legtöbb nem kapott 4 csillagnál kevesebbet.


Hajápolás



Az Yves Rocher hajápoló termékeire jellemző, hogy nem tartalmaznak szilikont és gazdagok különféle növényi összetevőkben, olajokban, és általában szeretni is szoktátok őket, szóval akad köztük is néhány KM-leg. A KM legnépszerűbb YR hajápolója jelenleg a jojoba- és édes mandulaolajat tartalmazó 4,43 csillagos Regeneráló Hajbalzsam, mely a kellemes illata, remek hajpuhító hatása miatt sok maxpontos véleményt kapott. A legkedveltebb sampon ennek a balzsamnak a párja - a 4,18 csillagos Regeneráló Sampon is sokatok haját ápolttá, puha tapintásúvá tette. 

A nem kevesebb, mint 7 féle szuper olajat tartalmazó Hajregeneráló Olaj eddig 4,53 csillagot és 32 javában lelkes véleményt kapott, a 4,03 csillagos Éclat Radiance Málnaecetes Hajöblítőtől pedig szép fényt kap a haj, és az illata is nagyon kellemes.


Arcápolás



Bár az Yves Rocher arcápolási vonala többféle bőrproblémára is kínál termékeket (pl. érzékeny bőrre az Active Sensitive, problémás bőrre pedig a Pure System és a Sebo Végétal termékcsaládot) de szigorúan csak az összetevőkre fókuszálva kiderül, hogy egy profi, hatóanyagokban gazdag rutin kialakítására az arcápolási termékeik nem feltétlenül alkalmasak, a legtöbb arcápolójuk ráadásul elég magas koncentrációban tartalmaz illatanyagot, illetve nem ritkák az összetevők között más potenciális allergén összetevők sem, ezért a nagyon érzékeny bőrűeknek nem biztos, hogy ez a márka a legjobb választás arcra való kencék esetében.

A vélemények oldaláról nézve a YR elsősorban arc- és sminklemosók, tonikok terén erős: a márka legnépszerűbb arcápoló terméke pl. a Pure System Pórusösszehúzó Tonik, ami alkohol- és magas illatanyag tartalma miatt tőlünk ugyan nem kapná meg a képzeletbeli "Ajánljuk" plecsninket, de ti úgy tűnik, ti a nem egészen százas INCI ellenére mégis szeretitek - állítólag szépen összehúzza a tág pórusokat, csökkenti a pirosságot és hűsíti az arcot. A 4,07 csillagos 2 fázisú Expressz Sminklemosó Szemre állítólag nagyon gyorsan és szépen távolítja el a szemről a szemhéjfestéket és nem irritál, a 4,37 csillagon álló, őrölt sárgabarackmagszemcséket tartalmazó Pure System Mélytisztító Arclemosó pedig kellemesen tisztít és szép bőrképet eredményez, igaz, volt olyan is, akit szárított. Népszerű még az oldalon a kamillás vonaluknak Pure Calmille 2 az 1-ben Arclemosó és Tonikja (jelenleg 4,44 csillagja van) és 4,42 csillaggal a Pure Calmille Arctisztító Zseléje - a vélemények alapján mindkettőnek kellemes az illata, és ha nem is teljesen tökéletesen, de teszik a dolgukat, az áruk pedig kifejezetten kedvező.


Összességében: Az Yves Rochert elsősorban a Jardins du Monde tusfürdők, a parfümjeik és sminkjeik miatt érdemes figyelni, a szilikonmentes termékek kedvelőinek pedig a hajápolás terén is érdekes lehet a márka, a profi arcápolási rutin kialakításához való termékekért azonban érdemesebb más márkáknál szétnézni.


Nektek mik váltak be az Yves Rochertől?

41 megjegyzés:

  1. Figyelemreméltóan szép szemsminkeket készítettél a palettával. A lila és kék inspiráció tetszik a leginkább. A paletta nagyon praktikusnak tűnik, soha nem használtam még ilyet, csak különálló színekkel szoktam sminkelni, semleges színekkel. Talán időszerű lenne némi változatosságot vinnem a dologba:)

    VálaszTörlés
  2. Amúgy én sem vagyok egy nagy palettás, de nem tudom miért... A Sleek palettákat mondjuk szeretem :) Nekem is ideje volt változatosságot vinnem a dologba :))

    VálaszTörlés
  3. Adrienn Spaitsné Polgár2012. október 19. 13:21

    Nem jön be ez a paletta, a pirosítók színe szerintem eléggé kötött, hogy kinek áll jól. A zöld színek hullaszínűek, a "glamúros" sor szép, a barnás is, sőt a barna smink nagyon-nagyon dögös, a kéket meg szerinted nem lehet jól építeni, pedig azok a színek tetszenek. Sőt kicsit nekem poros hatást is kelt. A lila nem színem, ez egyéni probléma persze.
    Aki minden nap más ruhához más színűre sminkeli magát, annak biztos bejön, nekem egyszer volt palettám, eleinte használtam, aztán megromlott :( Nem érte meg.
    Tükör van benne, vagy csak a fekete doboztető tükröződik?

    VálaszTörlés
  4. Van benne tükör.:)
    Amiket írtál, azokkal én is teljesen egyetértek.

    VálaszTörlés
  5. engem sem győzött meg:) és elég drága is szerintem...és ha nem vigyáz az ember, összeporozhatja a szájfényeket. Utazáshoz amúgy egy jó darab lehet.. valakinek:)

    VálaszTörlés
  6. Háát nem igazán vagyok oda az Avonos szemhéjfestékekért... ez is nagyon porzik, meg a színek sem olyanok a bőrön mint kellene. Nem azt mondom, hogy nem lehet velük szép sminket készíteni, csak 3x annyi ideig tart mint egy rendes szemhéjfestékkel. Nem éri meg szerintem.

    VálaszTörlés
  7. vágtázó halottkém2012. október 31. 14:05

    wishes ezzekkel a szemekkel gyönyörű vagy! Hihetetlen mit ki tudsz hozni egy Avon Sminkpalettából. :-))

    VálaszTörlés
  8. Ó, hát köszönöm a bókot :)

    VálaszTörlés
  9. ez nagyon jo ez az avon szeretek ezen az oldalon lenni és olyan szép sminkek vannak itt hogy csak na

    VálaszTörlés
  10. Nekem legjobban az arcra való zöld Sebo Vegetal krémek váltak be. A szérumot még nem próbáltam. A dinnyés illatukkal nagyon megfogtak. Ebbe az árkategóriában a legtöbb vegyes bőrre való mattító krémnek sajnos aftershave illata van. Ennél tuti lehet jobbakat kapni, viszont nekem azok már drágák, így biztosan maradok ennél a vonalnál. A páromnak is tőlük szereztem be két parfümöt ajándékba, mind a kettő nagyszerű illat. Nagyon jó a marketingjük a havi képeslapos törzsvásárlói programmal, és a limitált fürdő kollekciókkal.

    VálaszTörlés
  11. Köszi Wishes! :)

    VálaszTörlés
  12. Az Ovale Lifting termékcsalád régi variációjában a szemkrémet és a nappali arcápolót szerettem. Az újakat még nem próbáltam, remélem nem sokban különböznek, mert lehet, h ezekre ruházok be a drágább kencék helyett. Ahogy Éva írta, valóban nagy marketingfogás a kedvezményes képeslap, mert az ember lánya olyat is hajlamos megvenni, amire épp semmi szüksége, csak kedvezményes. A pecsétek gyűjtögetése is jó móka, mert azokat elég jól váltják be.
    A nerolis parfümöt tesztelem most, de úgy fest nem sokáig marad meg a bőrömön EDP létére :(.

    VálaszTörlés
  13. Gyorsan végigpörgettem a fejemben, miket is használtam szívesen. Első helyen a karácsonyi kollekciók ugrottak be, ki nem hagynám a karácsonyi nézelődést és valami mindig be is kerül a kosárba. Igaz az is, hogy ebben inkább a limitált kiadás varázsa csábító, a minőség őszintén szólva változatos.
    Az utóbbi időben csak YR körömlakklemosót használok, amikor féláron kapható, akkor szerzem be. Mint minden lemosó, ez is büdi, de a mandulás jelleg elviselhetővé teszi, a lakkokat (sima, mindenféle effekt nélküli lakkokat, sötétet is) pedig jól lehozza és a körmöket szárító hatása is tolerálható.
    A Jardins du Monde tusfürdők között a gyapotvirágosat szeretem a legjobban, abból is van itthon mindig egy darab. Wishes most nem említette a nehezen nyitható flakonnal járó sok bosszúságot, a véleményeknél sokat szidtuk már a csomagolást, ezen igazán javíthatnának.
    Sminkcuccot még soha nem próbáltam szerintem tőlük, a mini körömlakkok viszont a lányomnak jól beváltak méretben és minőségben.

    VálaszTörlés
  14. Én a pecsétgyűjtésen mindig beidegesedek és rendre dobálom ki a kártyáimat, mivel én az a tipikus "beszédülök egy tusfürcsiért" típus vagyok, az meg túl kis tétel ahhoz, hogy rendesen gyűljenek a pontok.. :/

    VálaszTörlés
  15. Áh, nekem sem gyűlik valami nagy sebességgel, főleg mostanában, mert keveset járok arra. Azelőtt minden képeslappal besasszéztam egy boltba és ami kedvezményt és plusz pecsétet lehetett kihasználtam.
    Most olvastam Szeliger hsz-át és a homlokomra csaptam, hogy tényleg, az egyik kedvenc univerzális lakkom is náluk található!

    VálaszTörlés
  16. Szerintem én vagyok az egyetlen KM-es, akinek nincsenek Yves Rocher cuccai... Egy ecsetet leszámítva, de már azt is elajándékoztam..

    VálaszTörlés
  17. Te vagy a szabályerősítő kivétel :D Pedig a tusik tényleg nagyon jók, egyszer keríts majd sort rájuk... :)

    VálaszTörlés
  18. Igen, gondolkodtam már rajtuk egy ideje, de nem akarom megcsalni a Yamuna szappanjaimat.. :D

    VálaszTörlés
  19. Na ezzel a poszttal megelőztél, pedig egy ideje tervben volt az "Yves Rocher mániám kedvenc darabjai" bejegyzés. :D De én is csak hasonlókat tudnék felsorakoztatni: évek óta a samponukat és balzsamjukat használom, ez a pure system arcápolási cuccok is azóta a nagy favoritok, illetve tusfürdőket is imádok, a kedvenc szempillaspirálom a sexy pulp és a régi illatom, ez a virágos. :) Egyedül ami nekem nem vált be, az a pirosító, mert szerintem nekem pattanásokat okoz...:( Sajnálom, pedig csodálatos színe van.

    VálaszTörlés
  20. Á, nem gond, ezek úgyis a KM össznépi kedvencek nem a személyes kedvencek... :) A pír meg simán előfordulhat, hogy tényleg pattikat okoz, mert van benne egy elég magas komedogén indexű összetevő :(

    VálaszTörlés
  21. Én sajnos eddig majdnem mindenre allergiás lettem, amit vettem tőlük, kivéve a tusfürdők. Őszintén szólva nekem elment a kedvem az egész márkától ...

    VálaszTörlés
  22. Az az 5,53 csillag az vmi elirás lesz igaz? :D egyébként kedvet kaptam a hajcuccokhoz, csak legyen módom beszerezni vhogy őket :D

    VálaszTörlés
  23. Ja igen, a végefelé már összefolytak a betűk... de köszi, javítom... :D

    VálaszTörlés
  24. Jelenleg a 2014-es karácsonyi körte-karamell parfümöt, és két nyári limitált parfümöt (2011 Jardin des Nymphes, 2014-es Collection Été) birtokolok az Yves Rocher-tól. Elég ritkán fordulok meg üzletük közelében, de már jó ideje nem is igazán vonz. A tusik valóban jók, majd legközelebb szétnézek köztük (bár 5 darab bontott tusi áll a zuhanyzóban és még vagy 6-8 bontatlan a fiókban, szóval lehet nem kellene). Sminkből amit próbáltam az nem jött be, arcápolók sem, illetve régebben a Pure Calmille sorozatban volt egy tisztító zselé, de nem habzó zselé, hanem úgy simán kellett felkenni az arcra mint egy arctejet majd lemosni, na azt szerettem, de aztán megváltoztatták, meg lehet azóta már a megváltoztatott verzió sem kapható. Hajápolóikat még nem próbáltam, de olyan jól bevált a Vichy Neogenic sampon és a Tigi Bed Head balzsamok, hogy nem kísérletezek. Szóval összességében 1-1 illat az, ami tetszik tőlük, a többi termék annyira nem fog meg, az új illatok és a karácsonyi kollekció megszemlélése/illatolása miatt szoktam csak betérni.

    VálaszTörlés
  25. Áhh, sejtettem... Az elején vaciláltam, hogy vajon a rimmel stay matte púder vagy ez a ludas, de akkor sejtem, hogy a pirosító. Na mindegy, ettől függetlenül töretlen a szerelem. :)

    VálaszTörlés
  26. Nekem még nagy kedvencem egy arctisztító zseléjük. http://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-nutritive-vegetal-kiszaradast-gatlo-arclemoso Sokadszorra veszem újra, mert eddig nem találtam jobbat. A clinique háromlépéses családját cseréltem erre, és akkor iszonyú sokat javított a bőröm állapotán pusztán azzal, hogy nem habzik és nem alkoholos. Szeretnék viszont találni valamit, aminek ettől is szebbek az összetevői, jól tisztít, de nem szárít egyáltalán. Valami zselés, vagy krémes lemosót. Számomra fontos, hogy az arctisztításban legyen víz. Valakinek valami tipp?

    VálaszTörlés
  27. Bese-Szilágyi Aliz2015. június 18. 12:39

    Én nagyon szeretem az Yves Rocher termékeket.
    Kedvenceim:Sexy Pulp spirál,So Elixir Purple parfüm,Lótuszos tusfütdő,Hydra Végétal 24 órás arckrém!
    Mindegyik termék véleményem szerint kiváló termék.
    Kellemes az üzletek hangulata is.
    Én a debreceni üzletbe járok és remek a kiszolgálás,segítőkészek az eladók.
    A képeslapos,pontgyűjtős rendszer nekem bevált,már váltottam is be 3.szintet a pecsétekből,ami 5200 ft értékű vásárlást ad.
    Nem sok ilyen lehetőséggel találkoztam még.
    Szóval nálam 5 csillagos a márka!

    VálaszTörlés
  28. Áhh nem jó ez így. Most mehetek be az Yves Rocher-hoz kávés tusit, kézkrémet és alapozót venni. :D Fene. :D

    VálaszTörlés
  29. :DD
    (Kávés tusi dettó...:D)

    VálaszTörlés
  30. Réka Gajárszki2015. június 18. 14:44

    Csatlakozom a kávés tusiért rohanók táborához! :D

    VálaszTörlés
  31. O jaj mennyire imádom ezt a márkát! Minden annyira minőségi, hogy "sajnos" (a pénztárcámnak:D) mindenbe beleszeretek, amit csak vásárolok tőlük, és sosem okoz csalódást.

    VálaszTörlés
  32. Ehető illatú dolgok..;-), jaj,hát nekem is ez a problémám velük,amúgy szerintem is jók. A pontrendszert nem ismerem,de elég hülyeség,már csak azért is,mert Magyarországon szerintem drágábbak a termékeik. A pontos árakkal nem vagyok tisztában,de sokszor elhülve olvasom itt egyes cuccok árát,igaz én is akcióban veszem külföldön,de töredék áron,pontrendszer, meg kupon, meg miegymás nélkül. Amúgy van egy-két jól eltalált termékük,ha nem is rendszeresen,de használok tőlük mindig ezt azt.

    VálaszTörlés
  33. Imádom a kávés tusfürdőt, de borzasztóan frusztrál, h legszívesebben megenném a kenegetés helyett! Ezért nem is vettem mostanában, amúgy is drága, és nekem inkább télies hangulatú (nyáron gyümölcsös illatokkal fürdöm inkább, persze Balea). Karácsonyra kaptam egy három darabos radírozós-tusi szettet, a málnás volt a legjobb illatú, de amikor bementem, h vegyek magamnak, akkor megrémített az ára, és inkább kifordultam az üzletből csalódottan puffogva.
    Egy dolgot használok most tőlük, a hajhullás megelőző (kezelő? megállító? :)) sampont (aminek olyan "zöld" illata van, olyan muskátlis), már két flakont elhasználtam, és szerintem valóban javít valamit a helyzeten.
    Ez az alapozó viszont csalódás, sehogy sem akart működni rajtam, borzasztóan szárít! Negyven fokban használható csak, de akkor meg nem tartós... el voltam kenődve miatta :-/
    A téli mézes-müzlis termékcsaládból (ami egyértelműen marcipános illatú!) szerettem még a kézkrémet, bár be kell valljam, h nem hidratál olyan jól, de az illatába annyira belezúgtam, h szégyen...

    VálaszTörlés
  34. A tusfürdőkből használtam a kávésat, a makadámdiósat és a gránátalmásat is, utóbbi kicsit mintha szárította volna a bőröm (főleg a lábszáraimon, bár az a borotválás miatt is lehet), de a krémeseket imádtam, az illatuk pedig valami isteni. Nagyon szerettem a nagy kocka szappanjaikat, amiket megszüntettek, és háborogtam is bele a dologba, mert a kókuszos nagyon bevált az arcomra. Láttam az új szappanokat, amik feleakkorák kétszer annyiért... Már vagy fél éve nem is vásároltam tőlük semmit. Még van a kamillás 2in1 arctejemből, amit akkor szoktam használni, amikor nagyon száraz a bőröm, szóval főleg ősszel-télen, olyankor nagyon szeretem. Smink vonalat még nem próbáltam, pedig volt párszor -50% a képeslapomon, de valahogy nem vonzottak. Az áraik szerintem is kicsit borsosak, sőt egyre borsosabbak. De végülis ha azt veszem, a Dove tusfürdők (amiket szintén szeretek használni) kb 750 forintba kerülnek akció nélkül, szóval az sem éppen olcsó. :D De megjött a kedvem most egy jó kis kávés tusihoz... Ahhh! :D

    VálaszTörlés
  35. Kávés tusi, egyértelmű. Na meg a téli, karácsonyi kollekciós tusik, a körtés-karamellás és a nem tudom melyik évi aranyalmás (...ez volt a neve??) is nagyon bejött. Zömében ajándékba kaptam más illatokat, testápolókat, a cultur bio mézes kifejezetten bejön, illatra és hidratálásban is. Idén, mivel úgy tűnik, lemaradtam a TBS mojitos tusfürdőjéről, lehet hogy benevezek náluk a citromos-bazsalikomosra, bár egyelőre még nem illatoltam :)
    Van egy alapozójuk, amit szerettem nagyon, de végül nem vettem újra, mert nem mattított eléggé, illetve a zöld sebo vegetal zselés arclemosójuk jött be még.
    Ja majd elfelejtettem, sampont csak tőlük veszek, jelenleg a festett hajra valót, azzal teljesen elégedett vagyok, árban, minőségben is. Szilikonmentessége engem nem zavar, a balzsamon és a hajszérumom bőven tartalmaz.
    Nekem is lejárt a kártyám, anélkül, hogy beválthattam volna a pontjaimat :(

    VálaszTörlés
  36. "mivel úgy tűnik, lemaradtam a TBS mojitos tusfürdőjéről" - - Azt ne mondd, hogy máris solt out... :/

    VálaszTörlés
  37. az Alleeban nem kapható már, az fix :/ illetve de, ilyen-olyan csomagokban, de most mást nem szerettem volna ebből a kollekcióból. Online még elérhető, ahogy nézem, lehet, hogy csak ebben az egy üzletben fogyott el!

    VálaszTörlés