BLOGKERESŐ

2015. július 7., kedd

Kielemeztük a hónap krémjét: Uriage Hyséac K18 Krém

Ezúttal a hónap kedvenc kréme egy KM-es nagyokhoz képest ugyan viszonylag kevés véleménnyel rendelkező, viszont igen ígéretesnek ígérkező darab lett, mégpedig az Uriage problémás bőrre szánt vonalának az arckréme. Most ezt néztem meg Nektek közelebbről :)



Az ígéret
Az Uriage Hyséac K18 Krém (4100 Ft / 40 ml) egy aktív krém mitesszeres, zsíros, eltömődött pórusokkal rendelkező, problémás bőr kíméletes kezelésére és napi ápolására. Összetett hatásával a probléma okait és a tünetek kialakulását egyaránt gátolja.  
Kíméletes mikrohámlasztó hatású, mélyen kitisztítja a pórusokat anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Antimikrobális hatásával megtisztítja a bőrt a gyulladt pattanásokat okozó P. Acnes baktériumtól. Csökkenti a fokozott faggyúképződést. Hidratálja, ápolja a bőrt és mattító hatású. 
Tartósítószer- és színezékmentes, hipoallergén.
Hasonló olcsóbban: CV Cadea Vera Young <25 Pattanások Elleni Intenzív Éjszakai Krém 
Hasonló drágábban: Bioderma Sébium Szérum


Hogyan működik?
A termék nem csupán mikróhámlasztó hatását, de szinte az összes bőrre gyakorolt pozitív tulajdonságát az AHA sav(ak)nak köszönheti, ami azért jó hír, mert ezeket a típusú hámlasztó összetevőket nem csupán a ma ismert legszuperebb összetevőknek tartják számon a pórusok tisztán tartására, vagyis a mitesszeres bőr ápolására, hanem ezen túl több más bőrre gyakorolt pozitív tulajdonsággal is bírnak.

Kulcs összetevők:
  • A fent említett AHA savak közül az összetevőlista 5. helyén található a glikolsav, a 10. helyen pedig a gyengébb hatású almasav tanyázik.  A glikolsav egyrészt hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, ezáltal hozzájárulva a bőr megújulásához és a sima, pihe-puha érzéshez, másrészt pedig segít a pórusok tisztán tartásában és a pattanások után megmaradt hegek gyors gyógyulásában. Az almasav pedig a kozmetikumokban található koncentrációban ugyan nem hámlaszt, viszont fontos szerepe van a hatóanyagok felszívódásában, és a bőr tisztításában.
  • kínai édesgyökér gyökerének a kivonata, ami Uriage szerint erős faggyúképződést csökkentő hatással bír. Ezzel kapcsolatban egyébként a neten több helyen is hivatkoznak egy japán kutatásra, ami szintén arra jutott, hogy az édesgyökér kivonat csökkenti a faggyútermelést. Ezen kívül az összetevőnek gyulladáscsökkentő hatása is van, ami szintén szuper haszons a pattanásokra hajlamos bőrre.
  • Piroctone Olamine, ami egyrészt a tartósítószer szerepét tölti be a krémben, másrészt pedig antimikrobális hatása révén a pattanásokat leggyakrabban okozó p-acnes baktériumot is képes megölni, ezáltal a krém nem csak a mitesszerek ellen hatásos, de képes némiképp mérsékelni a pattanások számát is.
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • 2 féle, antioxidáns hatású E-vitamin származék (Tocopheryl Acetate és Tocopherol), valamint egy ígéretes sejtjelző (a bőr sejtjeit helyes működésre ösztönző) hatóanyag, ún. Salicyloyl Phytosphingosine is került a krémbe. Ezek általánosságban segítik a bőr egészséges működését, valamint segítenek a nap okozta bőröregedés (vagyis a photoaging) lassításában.
  • Nem kevesebb, mint 7 féle emolliens hatású összetevőt tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét.

Mit mondtok róla ti?
A krémet eddig 11-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • pihe-puhává, rugalmas érzetűvé teszi a bőrt
  • egyenletes bőrképet eredményez
  • észrevehetően csökkenti a mitesszerek, pattanások számát
Negatív:
  • hagy maga után egy enyhe zsíros réteget

Összességében: A krém előnye, hogy a kulcsösszetevője a mitesszerek elleni harc egyik szupersztár-hatóanyagaként ismert AHA sav, mellyel igen hamar látványos eredmények érhetőek el. Fontos viszont tudni, hogy az összetevő érzékenyebbé teszi a bőrt a napra, így ha emellett a krém mellett döntenétek, mindenképpen javasolt minden nap legalább 15 faktoros fényvédőt hordani, nyáron pedig kerülni a követlen napozást.



Ti próbáltátok már? Bevált?

15 megjegyzés:

  1. Ugyan nem használom a terméket, de meg kell jegyezzem, hogy imádom ezeket az elemzős cikkeket, Wishes!
    Nem sok AHÁ-s terméket használtam még, de eddig mind, amiben megfelelő koncentrációban volt ez a hatóanyag nagyon szépen "lebontotta" a pattanásokat és könnyebben tisztíthatóvá tette a mitesszereket.
    Most ugyan nincs itthon, de Paula 5%-os AHÁ-s krémjét szoktam a bumfordi csomókra használni helyileg. Ált. 2-3 nap alatt feljönnek, amik amúgy sosem tudnának kiűrülni (bocs), és hetekig díszelegnének meg csodás foltot hagynának maguk után. Asszem nálam már majdnem minden út Paulához vezet :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes dolog ez, hogy a "nagykönyv" szerint AHA inkább fakó, száraz bőrre való, aknéra meg pattira meg a szalicilsav, és aztán meg csomó embernek nem a "nagykönyv" szerint viselkedik a bőre. :) Meg az is érdekes, hogy nyár közepén a hónap terméke egy hámlasztó lett. :-)
    Általában nekem a BHA hozza meg a csodát, és jobban is tolerálja az érzékeny bőröm, most a COSRX-ét használom és nagyon szeretem. Ennél a Hyasecnél az zavar a tök felesleges illatanyag mellett, hogy nem írták rá, hány százalékos AHA, én meg ilyen kukacos vagyok, hogy szeretem tudni. : ) De jó alternatíva azoknak, akiknek nem különösebben érzékeny a bőrük és nem szeretnek rendelni, és az INCI azért elég impozánsra sikerült, ami egyértelmű mindenkinek, miután ilyen klasszul kielemezted. :-)
    Viszont nemrég néztem a COSRX AHA-ját, amiben almavíz van. Szerintem nekem ő lesz a következő választásom, de már csak ősszel. Nyáron én nem merek AHA-t hámlasztani, így is visszatérő rémálmom, hogy megyek az utcán, tűz a nap, mikor rájövök, hogy nincs rajtam fényvédő, és próbálok árnyékot keresni, de nincs sehol. :D Erre az őrült parára fel is szoktam ébredni, szóval az AHA-val ráérek majd ősszel is. :D

    VálaszTörlés
  3. Az hagyján, de nekem először a BHAra regált pozitívan a bőröm, mostanában meg az AHA-ra, pedig mikor először AHA-ztam, kb. semmi nem történt :D Fura ez.
    Próbáltam amúgy megkeresni, hogy hány % az AHA tartalma, de csak ennyit találtam: "AHA komplex 18%: alma sav 2% + arginine glyconate 6% + alma sav észter 10%." Hát köszike...
    Nyáron én se hámlasztok amúgy, de ilyenkor szerencsére nincsenek is nagy bajok a bőrömmel, még a dehidratáltsága is helyrezökken.

    VálaszTörlés
  4. Köszi szépen, én is szeretem őket írni :)

    VálaszTörlés
  5. Én hámlasztok azért, de nagyon lightosan, heti két BHA belefér szerintem. :-) Nekem anélkül nagyon jönnek a mitesszerek. Azon gondolkoztam, hogy vajon rá van írva a csomagolására, hogy fényvédő használata kötelező mellette? Szerintem nincsenek nagyon képben ezzel az emberek...

    VálaszTörlés
  6. Hehe, ilyenről még nem hallottam, hogy rossz álomban fényvédő nélkül :D. Fogvesztésről, hajlevágásról, üldözésről, meg lenge ruhában az utcán-ilyenekről szoktam álmodni. Ez újkori-para :).
    Amúgy először nekem az AHA jobban bejött, a 2%-os BHA-tól belobbant képem, mai napig nem tudom miért. Aztán kisebbre vettem a töménységet és minden helyrejött. AHAt csak hetente teljes arcra, meg helyileg, ha kell. Mindezt ősztől nyárig, de a retinolról nem tudtam lemondani :S. Nappalra fényvédős bb, éjszakára gyenge retinolos kence, de ilyen melegben nyáron ezt is rikábban (mármint a retinolt).

    VálaszTörlés
  7. Volt már esetleg hámlasztás gyökereknek cikketek? Az nekem jól jönne. ^_^ Annyira nem vagyok képben, de mitesszereim na azok vannak. :D

    VálaszTörlés
  8. :D A hámlasztás őszi téma, de ősszel igyekszem majd írni egy ilyesmit. :)

    VálaszTörlés
  9. egyszer én is álmodtam ilyet, jaj, de rossz volt. : D az volt az álmomban, hogy a barátom elráncigált a róbert károly körútra, hogy mutatni akar valami nagyon fontosat, és hisztiztem, hogy "de nincs rajtam fényvédő", mert persze tűzött a nap, alig volt árnyékos rész, és a nap elől bujkálva rohantam haza. úgy látszik, a hámlasztás vele járója ez a típusú rémálom. : D

    VálaszTörlés
  10. Szuper, akkor addig nem morfondírozok rajta. Köszi! :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem van ilyen krémem, és rá van írva, hogy 30-as vagy 50-es (Uriage) fényvédö ajánlott hozzá.

    VálaszTörlés
  12. Akkor az szuper, hogy figyel erre a gyártó. :-)

    VálaszTörlés
  13. Az szuper, jó, hogy figyelnek rá :)

    VálaszTörlés
  14. Modernkori rémálom. :D

    VálaszTörlés