BLOGKERESŐ

2016. január 6., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: L'Oreal Skin Perfection Szérum

Bár előző hónapban a havi leglista kimaradt az éves leges poszt miatt, de szemet szúrt, hogy a L'Oreal Skin Perfection Szérumához mennyi vélemény érkezett az elmúlt évben, az pedig különösen, hogy a legtöbben vagy szerették, vagy gyűlölték, de az a bizonyos arany középút valahogy elmaradt. Szeretek ilyen hirtelen nagyon felkapott, egyúttal mégis megosztó termékeket elemezni, mert jó dolog túllátni olyan dolgokon, mint hogy milyen tündbündi rózsaszín a csomagolás és Blake Lively milyen szép a promóképen, és kizárólag a belbecsre fókuszálni - sajnos ilyen téren még van hova nyitni az emberek szemét. Ebben a hónapban tehát talán kissé megkésve, de a Skin Perfectiont elemeztem ki, remélem hasznos lesz!


Az ígéret
A L'Oreal Skin Perfection Szérum (2999 Ft / 30 ml) a L’Oréal Paris első koncentrált bőrjavító széruma, mely az LR 2412 és a Perline-P kombinációját tartalmazza. Az LR 2412 erőteljes bőrjavító hatóanyag, mely a L’Oréal 10 éves kutatásának eredménye. Optimalizálja az epidermisz szerkezetét. A Perline-P hatóanyag pedig optimalizálja a bőrfelszín minőségét. Egy perc után a bőrfelszín simábbnak érződik, egy hét után a pórusok összehúzódni látszanak, szabad szemmel kevésbé láthatóak. Egy hónap után a bőr textúrája láthatóan javul.

Hogyan működik?
A L'Oreal már nem először veti be az arcápolóinál a hangzatos LR 2412+Perline-P hatóanyag-kombinációt, igaz, eleinte kifejezetten csak drágább, az égről a csillagot is leígérő szérumokba került. A Skin Perfectionnél viszont már nem csak az árat, de az ígérgetést is visszafogták, ami nem csoda azok után, hogy 2014-ben meg lett dorgálva a cég a LR 2412+Perline-P-hez kapcsolódó kissé túlzó, tudományosan azonban igazolatlan ígérgetések miatt.

A kulcsösszetevők:
  • Az összetevőlista 5. helyét elfoglaló  Sodium Tetrahydrojasmonate (erre az összetevőre hivatkoznak egyébként a termékleírásban LR 2412 fantázianéven), ami tulajdonképpen egy jázmonsav származék. Az összetevővel L'Oreal szabadalom révén kizárólag L'Oreal termékekben találkozhatunk - így például a Lancôme Visionnaire és a Vichy Ideália Life szérumában is ez a kulcsösszetevő. A futurederm szerint a jázmonsav (ami egyébként a növényekben a mechanikai sérülés egyik hírvivője) a bőrben segíti a kollagén és egyéb fehérjék lebomlásának megakadályozását, vagyis késlelteti a ráncok kialakulását a bőrben meglévő kollagén megőrzésével. Ezen felül hidratáló hatása is van, valamint ellátja a bőrt a szükséges omega 3 és 6 zsírsavakkal.
  • A hangzatos Perline-P néven futó valami elméletileg 3 bőrtökéletesítő hatású növényi összetevő keveréke, valószínűsítem, hogy az egyik a Lens Esculenta Seed Extract, vagyis a lencse magjából nyert kivonat, ami az összetevő gyártójának tesztjei szerint 61%-al képes csökkenteni a pórusok mértéket (bár ez az állítás sajnos független kutatások által még nem alátámasztott),  a másik a mezei katángból származó Inulin Lauryl Carbamate, aminek a hatásáról igazán semmi különöset nem lehet találni, azon túl, hogy egy természetes  eredetű emulgeálószer, a harmadik pedig egy Amazóniában őshonos növény kérgéből nyert összetevő, a Eperua Falcata Bark Extract. Ez az összetevő a hatóanyag gyártójának állítása szerint segít csökkenteni a bőr mikrogyulladását és erősíti bőr természetes védőrétegét (natural skin barrier), bár sajnos ez az állítás sincs még független kutatások által alátámasztva.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni: 
  • Az egyenletes bőrtónus elérését és a krém kenhetőségét öt féle szilikon segíti, így például az INCI 8. helyén található Bis-PEG/PPG-16/16 PEG/PPG-16/16 Dimethicone, ami a Caprylic / Capric Triglyceride-el hosszan tartó selymes érzetet biztosít a bőrnek, valamint átmeneti, de viszonylag tartós bőrsimító hatással is bír.
  • Mica, vagyis csillámpala, ami a szérum rózsás csillogásáért felelő ásványi összetevő. A termék ennek köszönhetően teszi optikailag ragyogóvá a bőrt.
  • A kevésbé jó dolgok az összetevőlista 4 helyén szerepelő denaturált alkohol, ezen kívül parfüm, és még további 5 féle illatanyag, amik szárító és irritáló hatással lehetnek a bőrre, különösen, ha érzékeny. 

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 106-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • könnyen beszívja a bőr, és puha, selymes bőrérzetet ad
  • jó smink alá
  • volt, akinek bevált pattanások utáni hegek halványítására és a pórusaik is finomodtak tőle
Negatív: 
  • nincs igazán érezhető hatása, de ha van is, akkor csak eleinte
  • zsírosabb bőrön nehezen szívódik be
  • volt, akinek a bőrén pattanásokat, mitesszereket okozott

Összességében: Igazából ez a krém egy olcsó Lancôme Visionnaire (amiről apolka itt írt egy jó kis elemzést). A szérum előnye, hogy sok innovatív hatóanyag van benne, a hátránya viszont, hogy csak az, szóval ha nem érzékeny a bőrötök és szerettek kísérletezni, akkor jó lehet, de ha tudatosság-partiak vagytok és szerettek "biztosra menni", akkor nem biztos, hogy ez lesz a Ti terméketek.

Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése