BLOGKERESŐ

2016. december 18., vasárnap

Mivel fehérítsd ki a fogaid? - A Krémmánia legjobb fogfehérítői

A fehér fog azon küllemre vonatkozó vágyálmokhoz tartozik, ami mindenkit érint, hiszen a fehér fogszín mindig is a szépség egyik meghatározó szimbóluma volt. Ma már sokféleképp el lehet érni a vágyott fehérséget, de mielőtt fogfehérítő kezelésre mennétek, érdemes kipróbálni pár olcsóbb alternatívát is. Most a KM legjeit szedtem egy csokorba!A házi praktikák közül a szódabikarbónás és a hyperolos fogfehérítés a legnépszerűbb a KM-esek körében. Már nagymamáink is szódabikabónát használtak fogfehérítésre, de manapság sem számít ritkaságnak ehhez nyúlni, ha fehérebb fog a cél. A véleményeitek szerint kúraszerűen, hetente 1-2x érdemes használni, az ínyeket viszont kerüljétek ki vele mert azt sajnos könnyen kidörzsölheti. Kevésbé ismert, de hasonló hatékonyságú "házi" fogfehérítő még a Hyperol tabletta is, amit vízben feloldva kell használni, öblögetőként. Mivel nagyon erős fertőtlenítő, ezért a szájszagot is hatékonyan orvosolja.

A boltok polcain levő fogkrémek dobozainak nagy részén ott virít a hangzatos "whitening" szócska, de igazán hatékonyat mégis nagyon nehéz találni. A Rembrandt Deeply White + Peroxide Whitening fogkrémnek jó pár elkötelezett híve van már a KMen is, mivel a mélyfehérítő hatása annyira látványos, hogy sokan több árnyalattal fehérebb fogakról számoltak be. A beszerzés viszont macerás kicsit, csak online érhető el, de megéri a "fáradtságot". Olcsó-könnyen beszerezhető vonalon maradva a legjobb értékeléseket a Colgate Max White Fogkrém kapta ebben a témakörben - finom mentolos, jól habzik és persze fehérít -, kit jobban, kit kevésbé. A Signal White Now fogrémek azonnali fogfehérítést ígérnek, vagyis a hatásuk elvileg már egy fogmosás után látványos. Bár hosszútávon tényleg van fogfehérítő hatása, az azonnali eredmény optikai - a fogkrém kék színe okozza. A Krémmánián legnépszerűbb fajta az új Signal White Now Glossy Chic Fogkrém fogkrém, ami  azonnal fehérebb fogakat és fényes fogfelületet ígér már egy fogmosással, és az eddigi véleményeitek alapján ezt az ígéretét többé-kevésbé tényleg be is tartja. A Blanx Intensive Stain Removal tulajdonképpen folteltávolító, vagyis a fog kávé-bor-cigi hármasa által okozott elszíneződéseket tünteti el a sarki zuzmó kivonatot és bambusz mikroszemcsét tartalmazó összetételének köszönhetően. Az íze kellemes, és valóban hatékony, bár kissé lassú, nálam csak a tubus félénél járva kezdett látványos lenni a hatása.

A végére hagytam a személyes kedvenceimet, a Crest fogfehérítő tapaszait, amiket tényleg szívből tudok ajánlani bárkinek. A legnépszerűbb változat a Whitestrips Professional Effects, aminek jelenleg 4,6 csillaga van KM-en, és már akár 2-3 csík elhasználása után fehérebbé teszi a fogakat, 1-1,5 hét használat után pedig kifejezetten látványossá válik az eredmény, a hátránya viszont, hogy a kúra alatt kissé érzékennyé teszi a fogakat, szóval egy érzékeny fogakra való fogkrém azért nem árt mellé.


Ti mivel fehérítitek a fogatokat? Foglalkoztok egyáltalán ilyesmivel?

25 megjegyzés:

 1. Még nem próbálkoztam fogfehérítős termékekkel, csak gondoltam már rá többször. Viszont én úgy tudom, hogy érzékeny fogakra nem túl jó ilyen termékeket használni, mert csak ront a helyzeten. Vagy tévedek? Sajnos nagyon durván érzékenyek a fogaim... :(

  VálaszTörlés
 2. Van, amit lehet, de az általában fel is van tüntetve a dobozon.

  VálaszTörlés
 3. hát a szódabikabóna pedig ledörzsöli a fogakról a zománcot, aztán majd mindenki nézhet, ha a fogaik romlásnak indulnak, vagy megrepednek. :D De nyugodtan dörzsölgessétek vele. :D

  VálaszTörlés
 4. Vajon van ilyesmi fluormentes kivitelben? Sajna nekem fluorallergiám van, pedig jó lenne valami tényleg hatásos fehérítő fogkrém

  VálaszTörlés
 5. hmmm... a szódabikarbónát szoktam néha használni, de úgy tudom, hogy a heti 2 alkalom ártalmas lehet a zománcra, ritkábban szabad csak használni.
  Ezt az öblögető tablettát lehet, hogy kipróbálom :)

  VálaszTörlés
 6. Hasznos cikk. :) Ez a Rembrandt fogkrém nagyon szimpatikusnak tűnik.

  VálaszTörlés
 7. Én a Müller saját márkás fogfehérítős fogkrémét használom és 1 hónap alatt sokat javított a helyzeten :) És árban is nagyon kedvező! :)

  VálaszTörlés
 8. egyébként én úgy tudom, hogy nem jó folyamatosan fehérítő fogkrémet használni, mert az is károsítja a zománcot :S csak kúraszerűen ajánlott

  VálaszTörlés
 9. Nem, persze, íratlan szabály h csak kúraszerűen szabad ilyeneket használni, mert szinte mindben van valami csiszatoló cucc, ami megnyúzza azért a fogzománcot.

  VálaszTörlés
 10. Hú, nem tudom, a fluormenteseknek nem néztem annyira utána, de biztos találsz INCI alapján valami jót :)

  VálaszTörlés
 11. Bele is biggyesztem a "kúraszerűen" szót, hogy ne legyen belőle kavarodás :)

  VálaszTörlés
 12. Amúgy én is félek tőle, de itt Krémmánián rengetegen szeretik, azért vettem bele a felsorolásba.

  VálaszTörlés
 13. A barna Blanx fogkrémből régebben már elfogyasztottam zsinórban egymás után két flakonnal, és tényleg hatékony volt. Veszek is újra, mert két dolog különösen tetszett benne a fehérítésen kívül.
  1. Nyomon tudtam követni a fogyás mértékét a flakon aljára pillantva
  2. Kellemes íze volt.
  Talán az egyetlen olyan általam próbált fehérítő fogkrém, ami nem okozott kopást, érzékenységet....na, most meggyőztem magam, hogy újra ezt vegyem :)

  VálaszTörlés
 14. Wishes, Neked mitől annyira fehérek a fogaid? Mit használsz? :)

  VálaszTörlés
 15. Nekem eddig még semmi sem használt sajnos. :( Nem dohányzom, nem kávézom, nem fogyasztok bort sem, de napi 5-6 zöld teát megiszom, baromira befogja a fogaim. :S Semmi sem viszi le...

  VálaszTörlés
 16. Én nem merném a szódabikarbónát használni fogfehérítésre, még kúraszerűen sem. Eddig mindenkitől azt hallottam, hogy fehéríti a fogakat, de a zománc minden alkalommal sérül, így csak nagyon-nagyon kivételes alkalmakkor jöhet Nálam szóba vagy akkor sem. Az fontosabb, hogy egészséges fogaim legyenek...

  VálaszTörlés
 17. Nekem alapból fehér, csak az a 20 liter kávé, amit magamba döntök per nap, szeret rajta meglátszani, szóval néha veszek valamit rá, legutóbb a barna Blanx tette helyre szépen.

  VálaszTörlés
 18. Sensodyne repair & protect whitening Több fehérítő fogkrém után állítom, a legjobb...ééés érzékeny fogakra szuper.

  VálaszTörlés
 19. Plus + White 5 minute (újabban Premier White) fogfehérítő készlet , olcsó és jó. A Rembrandt is csinált régen hasoonlót,de az sajnos megszűnt és csak egy 2-órás gyors-fehérítő készletet hagytak kínálatban. Az új peroxidos Colgate Optic White-ot már tesztelem, majdnem Rembrandt szinten fehérít,de érzékeny fogúaknak kevésbé válik be.

  VálaszTörlés
 20. Nem szeretnéd meg megírni a tapasztalataidat egy tesztben? Ebayen csak ilyen 3-as pakkokat találtam elfogadható áron, és azért jó lenne, ha 100%-osan meggyőznének, még mielőtt egy évre feltankolok fogkrémmel. :D :)

  VálaszTörlés
 21. Egy darabig én is használtam a szódabikarbónát, még a fogkövet is leviszi, annyira jól dörzsöl, tehát a fogzománcot is szépen tönkreteszi. Én úgy használtam, hogy mellette az Elmex Erosion Protection fogkrémet használtam, így nem lett semmi problémám. Most a Colgate Total Pro Gum Health Whitening-et használom. Nem valami látványos, de nekem pont jó. Ezt nem is tudtam, hogy nem ajánlott folyamatosan fehérítős fogkrémet használni, szóval jó, hogy elolvastam a hozzászólásokat. :)

  VálaszTörlés
 22. Ausztriaban a Müllerben kaphato Rembrandt termek, aki esetleg sokat jar a szomszedba annak könnyebb lehet beszerezni, mint rendelgetni. Legutobb 7 euroert tudtam venni, 12-röl volt learazva es tenyleg hatasos :)

  VálaszTörlés
 23. Rembrandt termek fogkrem akart lenni.

  VálaszTörlés
 24. Rembrandt, mint fehérítő fogkrém jól hangzik. Ez után is kell ( www.feherdieta.hu) feher diétát tartani? Kösz előre is a választ!

  VálaszTörlés