BLOGKERESŐ

2022. szeptember 29., csütörtök

Alapdarabok tudatos testápoláshoz

Egyre inkább begyűrűzik hozzánk is a trend, mely tudományos alapon viszonyul a testápoláshoz, és a bódító illatok helyett az aktív összetevők azok, amik hatással vannak a tudatos vásárlóra.

Ennek eredményeként egyre szélesebb palettán mozognak az olyan testre szánt bőrápolók, amik retinolt, kémiai hámlasztókat vagy épp C-vitamint tartalmaznak. Amik emelt dózisban látják el ceramidokkal a bőrt, vagy épp niacinamide-dal nyújtanak tudatos ápolást. 

Hisz számos bőrprobléma van, ami egyáltalán nem csak az arcbőrt érinti. Gyakori, hogy pattik jelennek meg a háton, a dekoltázson, pigmentfoltok a lábujjunkig bárhol kialakulhatnak, és akkor még nem beszéltünk a libabőrről, vagyis a keratisos pilarisról, ami sokunk kezén, lábán éktelenkedik - ha hagyjuk.

Összegyűjtöttünk ezért néhány kozmetikumot, amik nyaktól lefelé kívánják betölteni a tudatos bőrápolás eszközeinek szerepét. Igyekeztünk az árakat tekintve is földközelben maradni, ám meg kell jegyeznünk, ebben a termékkategóriában könnyen ugranak az árak az 5-10 ezer forintos vagy még magasabb szintre. Mégsem lehetetlen küldetés jó bőrápolókat találni, íme, a mi tippjeink rá.


Tusfürdők és kémiai hámlasztó

A Balea Med Ultra Sensitive Tusfürdő ár-érték arányban szuper választás, ha érzékeny bőrre keresel fürdőterméket. Géles állagú, nem habzik erőteljesen, ám megfelelően tisztít, és mentes a bőrirritáló összetevőktől.

A La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ Kímélő Tusfürdő egy szappan- és illatanyagmentes tusfürdő, ami a kisbabák érzékeny bőrére is megfelelő. A nagyon száraz, atópiás bőr számára is alkalmas, niacinamide-ot, shea vajat és többféle hidratáló összetevőt tartalmaz.

A Cerave SA Bőrsimító Lemosó Gél itthon az első készítmények között volt, amik árban is elérhető szintet lőttek be és tudásban is többet ígértek egy egyszerű tusinál. Konkrétan hámlasztó hatású, libabőrös bőrállapotra szuper választás, visszajelzéseitek is megerősítik, hogy kipróbálásra érdemes termékről van szó.

A k-beauty sem maradhat ki a sorból, a Some By Mi Miracle Acne Clear Body Cleanser egy kémiai hámlasztókkal megpakolt gyengéd bőrtisztító, amit nemcsak testre, arcra is nyugodtan használhatunk. Pattanásos bőrre jó választás, az ígéretek szerint nem szárítja a bőrt.  

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution glikolsavas hámlasztóját sem, ami hatalmas, 240 ml-es flakonban érhető el, árban mégis baráti, így nyugodtan locsolhatjuk hátra, dekoltázsra - vagy akár a hajra is, sokan írtátok, hogy e tekintetben is bejövős. 


Testápolók  

A The Solution Vitamin C Ragyogásfokozó Testápoló még újdonság itthon, mint ahogyan az egész termékcsalád, ám nagyon jól indított, jelenleg is 4,67-es értékelésen áll a termék. Könnyed állagú, szépen felszívódó, illatanyagot tartalmaz. Azt azért kiemelnénk, hogy C-vitamin tartalma önmagában nem túl meghatározó, ám pozitívuma, hogy a C-vitamin származék E-vitamin társaságában került bele, ez a kettő pedig erősíti egymás kiváló bőrápoló hatását. 

A Paula's Choice Resist Skin evealing Body Lotion With 10% AHA egy combos hámlasztó hatású glikolsavas testápoló, a márkához méltón illatanyagok nélkül, C- és E-vitaminokkal, gyulladáscsökkentőkkel és emolliensekkel. 4,79-es értékelése így nem véletlen, bőrsimító, bőrszépítő hatása sokatokat meggyőzött. Bár nem olcsó, a magas hatóanyag miatt elegendő lehet heti 1-2 alkalommal használni, így sokáig elég belőle egy tubus.

A Mixa Atopiance Testápoló Balzsam az egyik legnépszerűbb bőrápoló a Krémmánián, nem véletlenül. Ár-érték arányban kitűnő választás száraz, érzékeny bőrre: fő helyen tartalmaz niacinamide-ot, zsírsavakban gazdag összetevők egész sora került bele és illatanyagmentes is. Értékelése 4,72.

A Baby Dove Sensitive Moisture Testápoló - Fragrance Free tusfürdő párja már sokatokat meggyőzött a Krémmániás vélemények alapján, hogy érzékeny bőrre felnőttek számára is szuper választás lehet. A testápoló is hasonlóan jól sikerült termék, illatmentes, hidratáló és emolliens összetevőkben gazdag, így jó kis alapkrém lehet a mindennapokra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése