BLOGKERESŐ

2017. június 20., kedd

Kipróbáltuk a La Roche-Posay My UV Patch-ét!

Biztos sokan hallottatok már a La Roche-Posay innovációjáról (többek közt mi is hírt adtunk róla) a My UV Patchről, vagyis a kis kék szív alakú, a hajszálnál is vékonyabb, rugalmas, bőrön viselhető UV-szenzorról, amit egy olyan mobilapplikáció segítségével lehet használni, mely személyre szabott tanácsokat ad arról, hogy milyen faktorú napvédőt használj, mikor kend be magad újra, mikor menj árnyékba, stb.



Hétvégén én is kipróbáltam, és most Nektek is mesélek róla :)


Első benyomások

Amikor megtudtam, hogy kapunk tesztelni egy ilyen kis tapaszt, akkor az első gondolatom az volt, hogy végre valami "tech cucc", amivel a pasimat meg tudom majd győzni, hogy nem keni rendesen és elég gyakran a fényvédőt, pedig a munkája miatt elég sokat van napon, emiatt eléggé féltem a bőrét, ő meg sajnos nem annyira... 

Ami szuper, hogy mikor elmeséltem neki, hogy mi ez és mit kéne vele csinálnia, akkor rögtön belement abba, hogy ő fogja tesztelni a kis tapaszkát, még abba is hogy bekeni, mikor kell, vagyis tök jól működött a fordított pszichológia.



Vagyis inkább csak működött volna, egészen addig a pontig, mikor is meglátta, hogy egy kék szivecskét kéne magára ragasztania, na ott úgy kihátrált a tesztelés alól, hogy már semmivel nem tudtam újból meggyőzni. 

Egyébként nekem nagyon tetszik ez a kis szivecske, bár a formán lehet a jövőben érdemes lenne elgondolkodni, mert ezzel a mostanival szerintem a férfiak nagy része kiesik, pedig általában sajnos pont náluk sokkal kevésbé alakul ki a tudatos fényvédőhasználat, mint a nőknél.


Alkalmazás

A tapasz bizonyos La Roche-Posay Anthelios napvédőkhöz kapható ajándékba, korlátozott számban, a hozzá tartozó applikáció pedig ingyenesen letölthető.

A tapasz használata pofon egyszerű: kibontod, felragasztod, vársz pár másodpercet, és lehúzod róla a védőfóliát - ennyi. Ténylen nagyon kényelmes viselet, nem húzza a bőrt és még tartós is, egyedül a "mi az a kék izé rajtad?" kérdéseket kell kibírni. A mobil appot sem bonyolultabb használni, letöltés és pár egyszerű kérdés megválaszolása (nemed, korod, bőrtípusod, bőrszíned, preferált fényvédőtípusod, stb.) már szkennelheted is a szívecskét. Ezután kb. óránként jelezni fogja majd a telefon, hogy itt az ideje az újabb szkennelésnek, nap végén pedig summázza az eredményeket és feltesz pár egyszerű kérdést (hányszor kented le aznap magad, stb.).



A fenti képek szombaton készültek, egy felhős, hűvösebb napon, igaz, a nap kisütött párszor, be is kentem magam (és természetesen a tapaszt is jó vastagon) is egy 50 faktoros LRP fényvédővel, és ezt minden egyes szkennelés után ismételgettem is, viszont mivel a fotózás miatt nem használtam azonnal fényvédőt (csak kb. 10-15 perccel a felragasztás után), ezért a kis fényérzékeny kockák sajnos elég hamar elszíneződtek, és utána már hiába voltam beltérben/kenegettem vastagon a tapaszt az amúgy felhős és kifejezetten hűvös napon, egészen nap végéig a piros sávban maradtam és még 19:55-kor is azt írta ki az app, hogy leégéshez közeli állapotban van a bőröm. Másnap, egy hasonlóan felhős napon dacból csak azért sem kentem be, viszont azon a napon meg végig azt jelezte ki az app, hogy mindent szuperjól csináltam, és persze a zöld zónában is maradtam végig. Ez mondjuk már közelebb állt a valósághoz, mert tényleg nem sütött a nap és csak pár órát töltöttem a szabadban. Harmadik napon már leszedtem a tapaszt, mert a kézmosások miatt elkezdett felpöndörödni a széle (ha megfogadtok egy tippet, jobban jártok, ha a kampányképen is szerepelő módon a csuklótokra ragasztjátok inkább) és aznap pont videóztunk is, szóval nem akartam, hogy bezavarjon a képbe, viszont még mindig van egy tapaszom, amivel újból kísérletet akarok tenni, mert maga a kezdeményezés tényleg szuper, és annyira szeretném, ha rajtam is működne.


Addig viszont nagyon, de tényleg nagyon kíváncsi vagyok a Ti tapasztalataitokra is, szóval csináltam a My UV Patch-nek egy KM-es adatlapot, ahova leírhatjátok a vele kapcsolatos tapasztalataitokat, de persze annak is örülök, ha itt írjátok meg! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése