BLOGKERESŐ

2019. április 10., szerda

Tejleskörű harc a szem alatti sötét karikák ellen

A szem alatti sötét karikák már igen fiatal korunkban is megkeseríthetik az életünket, a kialakulásukért ráadásul több dolog is okolható, ezért sajnos nem tudok egyetlen konkrét csodaszert mondani ellene, de olyan módszereket és tanácsokat viszont igen, melyek együttes alkalmazásával hatékonyan felvehető ellenük a harc.
.


Életvitel

A karikákat sokan az öregedés első jelének tudják be, pedig kialakulása 30 éves kor alatt kizárólag az életvitellel függ össze, ezért mint a legtöbb dolognál, ennél is úgy van, hogy elsősorban belülről kell a kiváltó okokat mérsékelni. Sokszor hallhatjuk, hogy fontos az alvás, és ez így is van. De gondoltátok volna, hogy az sem mindegy, mikor alszunk? Neurológusok szerint a leginkább pihentető alvás időszaka este 10 és hajnali 2 közt van. Egyszóval noha 10 órákat alszunk, ha azt nem jó időszakban tesszük, hiába nézegetünk a tükörbe szép tekintet után kutatva.


Étkezés

Szem alatti karikát a vitaminhiány is okozhat – a vas, a C-vitamin és folsav nélkülözése igen hamar jelet is ad ilyen formában magáról. Vas például a következő élelmiszerekkel juttatható a szervezetünkbe: cékla, mák, gomba, máj, vörös húsok. A legtöbb C-vitamint és folsavat brokkoliban, paradicsomban, citromban, narancsban és kiviben találhatunk. A túlzottan sós ételeket érdemes kerülni, ugyanis még inkább rontják a szem alatti helyzeteket. Fontos az ivás, ugyanis az is gyorsítja bőr vér- és nyirokkeringését.


Ápolás

Az őszinte igazság az, hogy hatalmas csodát nem érdemes várni a szemkrémektől a sötét karikák ellen, de azért eszközölhetünk némi javulást, ha megfelelően és megfelelő összetevőkkel ápoljuk a szemkörnyékünket. 

Az egyik legjobb, amit tehetünk az, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a szemkörnyék megfelelő fényvédelmére, a napfény ugyanis növeli a melanintermelést, amitől még inkább sötétedik a karikák kinézete. A legjobb választás egy cink oxiddal és/vagy titán-dioxiddal ellátott fényvédős termék, mivel  ezek szinte biztosan nem okoznak irritációt a szem körül, míg más fényvédő összetevők okozhatnak.
.

Érdemes lehet kipróbálni egy golyós szemkörnyékápolót, a golyóval történő hűsítés, masszírozás és bizonyos hatóanyagok (pl. koffein, K-vitamin, orvosi szemvidítófő, stb.) ugyanis felpezsdítik a szemkörnyék keringését, így halványulhatnak a sötét árkok. A Krémmánia egyik legnépszerűbb golyós szemkörnyékápolója az amúgy férfiaknak szánt Balea Men Energy Q10 Szemkörnyékápoló, amiről egészen jók a tapasztalatok, és nincs benne a legtöbb golyós szemápolóra amúgy jellemző alkohol sem. A Krémmánia egyik legnépszerűbb karikák elleni hatóanyagot (jelen esetben koffeint) tartalmazó szemkrémje a The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG, ami mellett nem csak a magas hatóanyag-tartalom és asok lelkes vélemény, de az igen kedvező ára is szól. Reggeli gyorssegélyként nagyon dicséritek a MAC Fast Response Eye Cream-et - ez egy igazi antioxidáns és gyulladáscsökkentő-bomba, és hamar hat. Ezeken kívül lehet próbálkozni finom mozdulatokkal E-vitaminos olajat masszírozni a szem alatti bőrbe, ugyanis magas az antioxidáns tartalma.


Smink

Az ápolás természetesen alapvető fontosságú, de ha biztosra akartok menni a karikák eltüntetésével, akkor ne drága szemkrémet vegyetek, hanem inkább egy jó korrektort, mert az a biztos. :)
.

Az egyik legjobb és legolcsóbb korrektor a  Catrice Liquid Camouflage Korrektor, ami könnyen kezelhető, természetes hatású és tartós. Ha több pénzt szeretnénk rászánni, akkor igen jó választás a MAC Pro Longwear Korrektor, ugyanis a tökéletes fedésen kívül nem ül bele a ráncokba és vékonyan is jól fed. A közepes árkategóriában a Krémmánia favorit a Bourjois Healthy Mix Korrektor. Ha nem súlyosak a sötét karikák, akkor érdemes lehet korrektor helyett ecsetes highlightert használni, ami kisimítja és ragyogóvá teszi a szemkörnyéket. A leghíresebb a műfajban, egy igazi legenda az Yves Saint Laurent Touche Éclat, ennek a valamivel olcsóbb alternatívája a Clinique Airbrush, ami a híres sminkes Lisa Eldrige nagy kedvence.t.


Nektek van valamilyen bevált módszeretek a sötét karikák eltüntetésére?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése