BLOGKERESŐ

2019. június 18., kedd

Legendás kozmetikumok: Embryolisse Lait-Crème Concentré

Júliustól az itthoni patikákban is kapható lesz a legendás Embryolisse Lait-Crème Concentré, a hidratáló krém koncentrátum, ami az egyik legnépszerűbb sminkes „kellék” a művészvilágban. Nem meglepő módon hódít természetesen a hírességek és a filmcsillagok világán kívül is, mostantól pedig mi is könnyedén, a patikába besétálva beszerezhetjük a krémet, amit annyian dicsértek már különböző fórumokon.


Az Embryolisse Lait-Crème Concentrè története 1950-ben kezdődött, amikor egy párizsi klinika bőrgyógyásza a beteg, irritált bőr kezelésére megalkotta és amit követően szinte azonnal annyira népszerű lett, hogy milliószámra kapkodták el az évek, évtizedek során és igazi kultikus musthave termékké nőtte ki magát. Krémmánián jelenleg 27 vélemény alapján 4,37-re áll, vagyis a krémmániásaink is imádják.

A krém népszerűségének az egyik oka a meglepően kedvező ára, másrészt pedig a sokoldalú felhasználhatósága - hidratálóként, primerként, éjszakai maszkként, alapozóval összekeverve színezett hidratálóként sőt még sminklemosóként is használható, ráadásul nem csak arcra, hanem bármilyen testfelületre (mondjuk ez utóbbi kb. bármelyik arckrémről elmondható 😅).

A krém összetevőlistája rövid és semmi túl különleges összetevőt nem tartalmaz, már-már elavultnak is mondható a mai formulák mellett, bár szerintem nincs is ezzel baj, én legalábbis szeretem a régi, bevált összetevőket. A krém alapja víz és ásványi olaj, no meg egy csomó más emolliens, ezektől olyan könnyen kenhető a krém és persze ezek miatt annyira finom selymes és puha a használata után a bőr.

Igen, ez a krém a gyakorlatban nagyon-nagyon jó és kellemes - annak ellenére, hogy gazdag és krémes az állaga, mégis könnyen lehet teríteni és bár hagy egy vékony filmréteget a bőrön (ez már csak az ásványi olaj jelenléte miatt sem meglepő), viszont száraz bőrön szerintem ez nem kellemetlen vagy fullasztó, sőt - nagyon hatásosan és gyorsan mérsékli a száraz bőr tapintható és érezhető tüneteit, nagyon kellemes bőrérzetet nyújt szinte azonnal. Sajnos nem illatmentes, virágos (szerintem jácint) illata van.

A véleményezőink közül a zsírosabb bőrűek érthető módon annyira nem szerették és volt 1-2 ember, akinek pattanásokat is okozott, de a többség összességében nagyon kellemes extra SOS ápolónak írta le, ami hidratál, kiválóan ápol és sminkalapként is remek, természetesen elsősorban inkább normál és száraz bőrön. Az én száraz bőrömön éjszakai maszkként vált be a legjobban és primerként is remek rajtam, bár nem hosszabbítja meg a smink tartósságát, viszont klasszul csúszik rajta az alapozó és szépen is terül. Engem egyébként egy kicsit a Cicaplastra emlékeztet, csak könnyedebb verzióban.


Pro:
  • sokoldalúan felhasználható
  • nagyon kellemes kozmetikai állag
  • kedvező ár
  • nem irritál
Kontra:
  • kicsit túl "basic" az INCI 
  • van benne illatanyag

Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése