BLOGKERESŐ

2020. augusztus 5., szerda

Legendás kozmetikumok: Bioderma Sensibio H2O Micellás Lemosó

A Bioderma Sensibio H2O Micellás Lemosó a legelső és máig is leghíresebb micellás víz a világon, Krémmánián már több, mint 1000 vélemény érkezett rá és hosszú éveken át volt a Krémmánia legnépszerűbb (micellás) lemosója is, míg a szabadalom lejárta utáni micellásvíz-dömping meg nem billentette a koronáját. Viszont attól, hogy már nem egyeduralkodó, továbbra is igen népszerű darab, ami mellett nem lehet és nem is szabad csak úgy elmenni.


A Bioderma Sensibio H2O Micellás Lemosónak (2010 Ft / 100 ml, 3750 Ft / 250 ml és 5630 Ft / 500 ml) 1991-ben jelentették be a szabadalmát, vagyis ez volt a legelső, és máig is leghíresebb micellás víz a világon. Krémmánián jelenleg 1088 vélemény alapján 4,66-ra áll, vagyis a krémmániásaink is kedvelik.

Népszerűségének fő oka, hogy bár rendkívül gyengéd formulájú, a tapasztalatok szerint mégis remekül leviszi a sminket, anélkül, hogy irritálná az érzékeny bőrt vagy kellemetlen, ragacsos réteget hagyna maga után. 

A micellás szerkezetű lemosók egyébként onnan kapták a nevüket, hogy olyan részecskék találhatóak bennük, melyek leegyszerűsítve annyit csinálnak, hogy felbontják a szennyeződés és a bőr közti kötéseket a molekulákban, majd magukhoz is vonzzák a szennyeződéseket, különösen a zsíros jellegűeket (pl. a sminket), és ún. micellákba zárják azt. Bár ez most úgy hangzott, mintha a micellás technológia valami nagyon különleges, újszerű dolog lenne, de nem az: ezek a részecskék is teljesen szokványos, korábban is alkalmazott nem ionos felületaktív anyagok, amik annyiban térnek el a többi lemosó hasonló funkciójú összetevőjétől, hogy igen elenyésző mértékű csak a habzásuk, vagyis a micellás lemosók előnye, hogy önmagukban is nagyon hatékonyak arctisztításra és sminklemosásra, így spórolunk velük 2 lépést, plusz vizet (Figyelem! Ez nem egyenlő azzal, hogy nem kell lemosni a tisztítás végén a bőrt! Le kell, csak nem lesz szükség hozzá annyi vízre!) és rengeteg fölösleges összetevőtől kíméljük meg az arcunkat, egy micellás lemosó INCIje ugyanis jó ha 10 és 20 közötti számú elemből áll.

A Sensibo INCI listája is igen rövidke, mindössze 10 elemből áll. A kulcsösszetvője egy PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides nevű vízoldható PEG féle, mely oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket; ez az összetevő nem csak nem csak nagyon gyengéd, hanem kellemes bőrérzetet is hagy maga után. Kerültek még bele hidratáló cukor félék is, egész pontosan a Bioderma termékek védjegyének számító és mindegyikben megtalálható négy cukorféle, illetve örülhetünk még benne a gyulladáscsökkentő hatású uborkakivonatnak is.


Pro:
  • teljesen vízszerű a formulája
  • nem hagy maga után zavaró réteget
  • illatmentes
  • nem irritálja, szárítja vagy csípi a bőrt vagy a szemet
  • könnyedén eltávolítja a nem vízálló sminket, szépen tisztítja a bőrt
  • nagyon gyengédek az összetevői
Kontra:
  • nincs ☺


Ti próbáltátok már? Szeretitek?

1 megjegyzés:

  1. Én is sokáig használtam, de aztán kipróbáltam a Bourjoius érzékeny bőrre való micellás vizét, és én azt tapasztaltam,h hatékonyabban távolítja el a sminket. Azóta (5 éve) csak ezt használom.
    Azért sem értem az olajos lemosók körüli hype-ot, mert egy óriási butaságnak tűnik nekem, amivel el akarják adni, hogy olajos szennyeződést csak olaj hoz le....
    És akkor még legyen habzó, meg krémes lemosó is, hogy teljesen tiszta legyen az arc. Számomra ez vicc, mintha szénbányában dolgoznánk, és brutális mocskot kéne lemosni az arcunkról....

    VálaszTörlés