BLOGKERESŐ

2020. szeptember 16., szerda

A KM-esek legújabb arcápoló kedvence: Geek & Gorgeous 101 A-Game 5

Az utóbbi időszak toronymagasan legnépszerűbb arcápolója a 77 vélemény után is 4,79 csillagos Geek & Gorgeous 101 A-Game 5 volt Krémmánián, ami nem csak nagyon ígéretes öregedésgátló és bőrszépítő termék, de az ára is roppant baráti! :)


A Geek & Gorgeous 101 A-Game 5 (3690 Ft / 28 ml) a retinol nagytestvérét, retinal-t (0,05%) tartalmazó könnyed emulzió, ami hatékonyan segít felvenni a harcot a bőröregedés jeleivel, és ígéretei szerint kisebb eséllyel okoz irritációt, mint a hasonló tudású és erősségű retinolos termékek. 100%-ban illat- és színezékmentes.

A retinoidok (A-vitamin származékok) ma a bőrápolás nr. 1 összetevőinek számítanak, mivel a fényvédelem mellett bizonyítottan velük lehet a legtöbbet tenni a fiatalos, ránctalan és egészséges bőrért, de klasszak pigmentfoltok és akár tág pórusok, pattanások esetén is. Az A-Game-ben található származék, a retinal a termék leírása szerint kb. 10x olyan hatékonyan alakul át a bőrben az aktív sav formára, mint a retinol, így az A-Game tudásban egy 0.5% retinol tartalmú, középerős hatású termékhez hasonlítható. 

Az A-Game használatával kapcsolatban ökölszabálynak mondható, hogy este az olajmentes, áttetsző formulák után (a véleményezők közül rengetegen teszik alá a B-Bombot), de még a hidratálókrém előtt érdemes felkenni, mellette pedig mindenképp érdemes egy legalább SPF30-as fényvédőt használni nappalra. A használatának gyakoriságra viszont nincs általános recept, ezt ki kell tapasztalgatni - van aki bírja a napi rendszerességet, van akinek a 2-3 naponta való használat válik be. Utóbbiaknak jó hír, hogy vizsgálatok szerint nem szükséges ahhoz naponta retinolt használunk, hogy a megfelelő eredményeket elérjük vele.




Ezt írtátok róla Ti

Pozitív:

  • jól adagolható, könnyen felvihető, egyszerűen eloszlatható
  • nem csípi vagy irritálja a bőrt
  • bár a retinol hatása csak hosszútávon (3-6 hónap után) lesz látványos, többen már pár nap után egyenletesebb, puhább, kisimultabb bőrt tapasztaltak tőle

Negatív:

  • volt, akit szárított (szárazabb bőrön érdemes alá hidratáló szérumot és/vagy utána hidratáló krémet használni)
  • van akinek apró, gyulladt pattanásokat okozott (ezeket nagy valószínűséggel purgig okozza)
  • 1-2 embernek a sárga színe reggelre befogta a párnáját


Ti próbáltátok már? 


6 megjegyzés:

  1. Azonnal megrendeltem amikor megjelent, mert a korábban próbált retinolos termékek mindegyikével volt valami, ami miatt nem akartam újravenni őket (állag, hatóanyag mennyisége, beszerezhetőség, ár...). Én is 2-3 naponta használom. Picit szárít, ezért sem akarom a napi használatot erőltetni, illetve a köztes napokon amúgy is hámlasztok. Előtte folyékony termékeket teszek fel, tonik, esszencia, utána ez, és kicsivel később hidratáló krém.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó neked, én továbbra is keresem... :( Képzeld, rajtam ez valami iszonyatosan büdös gázolaj szagú lesz pár perc után, ami iszonyú furcsa, mert egy véleményben sem említik, szóval tuti az én bőröm kémiájával nem stimmol valami. Pedig olyan jó lenne!

      Törlés
    2. Jajj, hát nem vagyok egyedül! Rajtam is iszonyat büdös sajnos... évek illatmentes krémhasználata alatt találkoztam már érdekes szagokkal, de ez sajnos mindent überel :D kár, mert örültem volna, ha találok itthon beszerezhető retinolt, és most, hogy a harmadik országból rendelés jövő nyártól még vacakabbá válik, pláne kellemetlen, hogy ez nem vált be (a korábban bevált retinolos szérumomat Amerikából rendeltem, elsősorban kíváncsiságtól hajtva vettem csak meg ezt ahelyett) :/

      Törlés
    3. Ah, legalább nem vagyok egyedül... pacsi 😉🙄

      Törlés
  2. Évi, ezt a terméket használhatják nem aknés és kissé szárazba hajló bőrű emberek is? Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hogyne, sok ilyen bőrű KM-es használja :) Sajnos nekem nincs vele hosszútávú tapasztalatom, mert rajtam elviselhetetlenül büdös lesz, viszont ahogy olvastam, a hozzánk hasonló bőrűeknek úgy szokott működni, hogy előtte feltesznek egy hidratáló szérumot, utána pedig egy hidratálókrémet és akkor nem szárítja őket.

      Törlés