BLOGKERESŐ

2021. június 2., szerda

Havi kedvencek - 2021 május

Hurrá, itt a nyár, reméljük, hogy lassan időjárásügyileg is, ennek örömére pedig búcsúztassuk is el a tavaszt az előző hónap legjeivel... :)

(Ebben a hónapban főleg régi legek szerepeltek a havliegek alapját képező smink kategória TOP 50-es listáján, így az most kimaradt.)

Arcápolás



Neutrogena Bright Boost Arckrém Zselé: A hónap egyik kedvence volt ez az enyhén hámlasztó hatású, könnyű, selymes csillogású krém, amiről azt írtátok, hogy kellemes az illata, könnyen beszívódik és életteli ragyogást ad a bőrnek. Negatívumaként azt említettétek, hogy picit ragad a bőrön és volt, akinek pattanásokat okozott, illetve a zárófólia hiányára is panaszkodtatok páran.
Balea Med Ultra Sensitive Beruhigendes Intensiv Serum: Ez az 1599 Ft-ba kerülő illatmentes krém-szérum hibrid a különféle hidratáló összetevők mellett szuper bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatású összetevőket is tartalmaz, melyek enyhítik a feszülő bőrérzetet valamint az irritációt és a viszketést. A véleményeitek szerint nagyon kellemes érzetű, puha bőrt hagy maga után. Érdemes nedves bőrre felvinni!
Essence The Glowin' Golds Vitamin C Glow Serum: Eddig csupa 5 csillagos vélemény érkezett erre az ígéretes C-vitamin származékot nagy arányban tartalmazó és nagyon jó áron (1395 Ft) kapható szérumra. Állítólag elég intenzív az illata, de hamar elillan, egyébként pedig könnyen beszívódik, az arcot pedig széppé és ragyogóvá teszi.
Altruist Dermatologist Sunscreen SPF30: Ez a fényvédő megdöbbentően jó ár-érték arányú, hiszen a 200 mililiteres kiszerelés csak 2490 Ft-ba kerül. A termék az ígéretei szerint kiemelkedő, az SPF értékkel közel megegyező védelmet nyújt a bőröregítő UVA sugarak ellen. A vélemények szerint nagyon könnyed az állaga, könnyen kenhető és pillanatok alatt felszívódik. Akár még az arcon is használható, mert annak ellenére, hogy nagyon jól hidratál, nem ragad és nem komedogén.


Testápolás & parfüm



Organic Shop Málnakrém Cukros Testradír: Nagyon szeretitek Krémmánián a márka testradírjait, a mangós után ez a második legnépszerűbb illatváltozat. Azt írjátok, hogy pont tökéletes benne a cukordarabkék szemcsemérete, szépen eltávolítja az elhalt hámsejteket, a használata után pedig puha és illatos lesz a bőr.
Lactovit Lactourea Regeneráló Testápoló: Ez a regeneráló, védő és hidratáló hatású ureás testápoló sokatoknak nagyon jól bevált atópiás dermatitiszes, ekcémás vagy épp extra száraz bőrre. Azt írjátok róla, hogy gyorsan beszívódik, könnyű eldolgozni és az illata is kellemes. 
Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry Golyós Deo: Azt írtátok erről a nedvszívó magnéziumot tartalmazó golyós dezodorról, hogy felkenés után hamar megszárad, nem ragad és nem hagy foltot a ruhán, ráadásul a hatása is tartós.
Yves Saint Laurent Libre EDT: A hónap illata a Libre illatcsalád legújabb flankere lett, amiről azt írjátok, hogy az anyaillat lágyabb, viselhetőbb verziója lett.


Hajápolás




Tresemmé Purify & Hydrate Fejbőrradír: A hónap egyik kedvenc hajápoló újdonsága ez a hialuronsavat és kaolint tartalmazó, samponozás előtti fejbőrradír lett. A rá írt vélemények szerint használat közben nagyon kellemes, hűsítő érzést ad a fejbőrnek, kiöblítés után a következő lépésnél alig kell sampon, mert rettentően felhabzik kis mennyiség is. Hajmosás után pedig valóban segít, hogy ne zsírosodjon gyorsan a haj.
Hask Keratin Protein Smoothing Shampoo: Ez a szulfátmentes hajsimító sampon regenerálja és finoman ápolja a hajat. Az egyik rá írt vélemény szerint nem szárít, nagyon kellemes, friss érzetet ad és dúsabb, “szellősebb” a haj tőle. Könnyen zsírosodó, vékony szálú hajra remek választás lehet!
Schwarzkopf Blondme Keratin Restore Bonding Schampoo: Azt írtátok róla, hogy ezzel a samponnal lényegesen lassabban kopik ki a szín a szőkéből, a szőkített haj pedig érezhetően puhább lesz tőle, és egyúttal hidratálja a fejbőrt is.
L'Oreal Paris Professionnel Serie Expert Pure Resource: A zsíros hajat és fejbőrt megtisztító sampon íz ígéretei szerint alaposan megtisztítja a fejbőrt a különböző termékek maradványaitól és egyéb szennyeződésektől valamint hidrolipid védőréteget hoz rajta létre. Róla azt írtátok, hogy nagyon jó és frissítő illata van, valamint alaposan tisztit a városi hatásoktól és az olajtól.


Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban?

2 megjegyzés:

  1. Végre ismét felpezsdült egy kicsit az élet a kozmetikumokat tekintve is, sok jó újdonságot hozott a május. Az Essence fent említett olaja nálam is jól bevált, hogy tényleg segít-e a bőrnek, azt nem tudom, de bántani biztosan nem bántja, a cseppentős üveg pedig telitalálat. Az Essence és Catrice új dolgai között sok más dicséretes is van, a Catrice Power full ajakbalzsamát nagyon szeretem, de a színek között különbség van, nem egyenletes a teljesítmény, szerintem a 03 Sweet Cherry tökéletes választás. Ha már ajakápolók, akkor az Essence Lip Care Booster mindegyik tagja jól bevált. Színes szájravalóból pedig a Chanel Rouge Coco Bloom Season árnyalata lett nálam a hónap kedvence.
    A fürdőben is csupa jó termék, kiemelem a Dresdner Essenz Tag am Meer fürdősóját, ami új csomagolást kapott és a gyönyörű világoskék vízzel tengerparti hangulatot teremt. Aztán a Kneipp Be Happy mandarin-vetiver fürdősóját is érdemes kipróbálni, finom az illata és csodás zöldes árnyalatú lesz a víz az oldódás után. Van szuper tusfürdő is a tarsolyban, a Tree Hut termékeivel most kezdek csak ismerkedni. Az első darab a rózsás illatú tusfürdő volt tőlük és csak jókat tudok róla mondani.
    A lábápolás is kezd nagyobb hangsúlyt kapni, ha hűvösebb is volt a hónapban, a szandálom már előkerült. A Scholl újratölthető talpreszelőjét használom, nagy kár, hogy nem bukkantam már előbb rá. Hidratáló krémnek pedig a Barfuss 24 órás hidratálást ígérő intenzív krémével ápolom a sarkaimat.
    Körömlakkból éljenek az intenzív nyárias színek, a kedvenc az Essence Pinkandproud Brave limitált lakkja volt.
    Illatból új illatot parfüm formájában nem tudok kiemelni, annál inkább az MFK a la rose kézkrémét, ami majdnem olyan, mintha parfümöt említenék:)

    VálaszTörlés
  2. A fentiek közül az essence c-vitaminos széruma nekem is kedvenc, jó kis cucc, jó àron, kár hogy limitált.
    A Hask márkától a tasakos keratinos hajmaszkot vettem meg találomra, miután semmi se volt jó a hajamnak. Ez viszont nagyon jó, most szeretnék mást is kipróbálni ebből a termékcsoportból.
    Szintén hajra a L'oreal Tecni art liss control krém nagyon jó, rendezetten tartja a hajam párás időben is, nem lesz gyapjas hatású amit úgy utálok.
    Sminkben a Colourpop Ballad paletta lett kedvenc, bár nem úszta meg a szállítàst épségben, de sikerült visszapréselni a panekbe és használható.
    Újra felfedezett kedvenc a The Ordinary NMF hidratáló. Amikor megjelent, vettem belőle de nem vált be, viszont ebben a nem megfelelő rutin lehetett a ludas, most teljesen jól működik alap hidratálóként szérumok, esszenciák után, tökéletes arra amire én vásároltam.

    VálaszTörlés